| | |
28.03.2008 15:04 -
Geometrie
|
169052
|
|
spooky
|
Město: Beroun, Auto: | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj, citroen foru jsem se docelt ze spravna poloha volantu ma vliv na ESP a hydrauliku. Prijde mi to logicke ale v prispevku je uvedeno ze se to musi dat na diagnostiku... to mi prijde divne.. kdyz je volant rovne seridi se kola a hotovo ne?!
Mluvim tedy celou dobu o geometrii.. tj. kdyz mi ji udelaji v pneuservisu je to ok.. u Citroenu delaj totez (nebo ne?!)
Ahoj, citroen foru jsem se docelt ze spravna poloha volantu ma vliv na ESP a hydrauliku. Prijde mi to logicke ale v prispevku je uvedeno ze se to musi dat na diagnostiku... to mi prijde divne.. kdyz je volant rovne seridi se kola a hotovo ne?!
Mluvim tedy celou dobu o geometrii.. tj. kdyz mi ji udelaji v pneuservisu je to ok.. u Citroenu delaj totez (nebo ne?!)
|
|
28.03.2008 17:09 -
Re: Geometrie
|
169053
|
|
tief
|
|
|
Geometria musi byt urobena v polohe v ktorej cidlo na volante ukazuje 0' vychylku.
Geometria musi byt urobena v polohe v ktorej cidlo na volante ukazuje 0' vychylku.
|
|
27.01.2010 22:04 -
Geometrie....
|
1803244
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ahoj vem,nevíte někdo jaká je správná hodnota geometrie přední nápravy?
Je to jako vude +-1mm?
Děkuju
Ahoj vem,nevíte někdo jaká je správná hodnota geometrie přední nápravy?
Je to jako vude +-1mm?
Děkuju
|
|
27.01.2010 22:08 -
Re: Geometrie....
|
1803245
|
|
jumep
|
|
|
strana 261
.link.
strana 261
http://rapidshare.com/files/342061485/_2005__C5_C8.pdf
|
|
27.01.2010 22:29 -
|
1803247
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Bohuel mně to nejde se do toho programu dostat!
Bohuel mně to nejde se do toho programu dostat!
|
|
27.01.2010 22:31 -
|
1803250
|
|
jumep
|
|
|
0 az -3 mm (0 az -0° 25')
Je to PDF, plugin na otvorenie v prehliadaci ma evidentne problem (otestovane Adobe Acrobat Reader 9)
Treba to dat pravym, Save link target as (Ulozit ako) a urcit kam to v pc ulozit a az potom to otvarat
0 az -3 mm (0 az -0° 25')
Je to PDF, plugin na otvorenie v prehliadaci ma evidentne problem (otestovane Adobe Acrobat Reader 9)
Treba to dat pravym, Save link target as (Ulozit ako) a urcit kam to v pc ulozit a az potom to otvarat
|
|
27.01.2010 22:33 -
|
1803251
|
|
lubin
|
|
|
0 a -3mm zbíhavé nebo rozbíhavé?
0 a -3mm zbíhavé nebo rozbíhavé?
|
|
27.01.2010 22:35 -
|
1803252
|
|
jumep
|
|
|
-3 = rozbiehavost
+3 by bola zbiehavost
ja to mam na 0
-3 = rozbiehavost
+3 by bola zbiehavost
ja to mam na 0
|
|
27.01.2010 22:37 -
|
1803253
|
|
lubin
|
|
|
Moc děkuju a má u mě panáka (na srazu)za rady co od Tebe dostávám
Moc děkuju a má u mě panáka (na srazu)za rady co od Tebe dostávám:palec
|
|
15.07.2011 12:36 -
|
2401813
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
prehazoval jsem pneu (zadnipredni) a u LP mam pneu hodne sjetou z vnitrni (prave strany) strany (vnejsi strana a stred.je stejne sjeta) ... PP je sjete rovnomerne...
Volant na rovine nikde netahne, jen je lehce nalevo...
Geometrie byla delana asi 12tkm zpatky a podle rezervy ktera je stejne sjeta jako LP predpokladam, ze geometrii to asi jen tak neopravim... BTW mam 5 litaku, protoze to LP kolo puvodni majitel najel asi do diry ci nekde a litak nejde vyvazit tak je jako rezerva ted...
asi by bylo dobre menit to ulozeni ramene viz.obrazek...(je to fotka LP ale na PP je to da se rict stejne)
Vaham jestli to dat vse do kupy a hodit to do servisu protoze na vymenu tech gumovych bazmeku si netroufam ale zase abych nepomenil pulku veci za xy penez a byl bych tam kde doted,protoze geometrii to si myslim neni a je tam jiny problem.... rady/napady ?
prehazoval jsem pneu (zadnipredni) a u LP mam pneu hodne sjetou z vnitrni (prave strany) strany (vnejsi strana a stred.je stejne sjeta) ... PP je sjete rovnomerne...
Volant na rovine nikde netahne, jen je lehce nalevo...
Geometrie byla delana asi 12tkm zpatky a podle rezervy ktera je stejne sjeta jako LP predpokladam, ze geometrii to asi jen tak neopravim... BTW mam 5 litaku, protoze to LP kolo puvodni majitel najel asi do diry ci nekde a litak nejde vyvazit tak je jako rezerva ted...
asi by bylo dobre menit to ulozeni ramene viz.obrazek...(je to fotka LP ale na PP je to da se rict stejne)
Vaham jestli to dat vse do kupy a hodit to do servisu protoze na vymenu tech gumovych bazmeku si netroufam ale zase abych nepomenil pulku veci za xy penez a byl bych tam kde doted,protoze geometrii to si myslim neni a je tam jiny problem.... rady/napady ? :nevim
Přílohy: IMAG0048.jpg ( 623345b ) - LP ulozeni ramene |
|
15.07.2011 14:48 -
|
2401846
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Podle popisu bych si tipnul na patnou geometrii. Ale ne patnou ve smyslu sbíhavosti či spí rozbíhavosti, protoe se sjídí jen jedno kolo. Spí bych to viděl na příklon kola. Neseřizuje se. Příčina by mohla být právě v tom, e bývalý majitel kolo naboural a pravděpodobně ohnul rameno, nebo něco na nápravnici. Tady silentbloky asi nepomůou. Proměřit rameno není tak jednoduché, spí bych to viděl rovnou na výměnu. A dají se myslím koupit i s nalisovanýma silentblokama a to u potom zvládne hravě. Jen tu jistotu, e to tím vyřeí ti zaručit nemůu.
Podle popisu bych si tipnul na patnou geometrii. Ale ne patnou ve smyslu sbíhavosti či spí rozbíhavosti, protoe se sjídí jen jedno kolo. Spí bych to viděl na příklon kola. Neseřizuje se. Příčina by mohla být právě v tom, e bývalý majitel kolo naboural a pravděpodobně ohnul rameno, nebo něco na nápravnici. Tady silentbloky asi nepomůou. Proměřit rameno není tak jednoduché, spí bych to viděl rovnou na výměnu. A dají se myslím koupit i s nalisovanýma silentblokama a to u potom zvládne hravě. Jen tu jistotu, e to tím vyřeí ti zaručit nemůu.
|
|
15.07.2011 15:19 -
|
2401859
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
jestli je a tak koplé kolo e nejde vyváit... tak bude určitě rameno v haji, výměna v nejblií době( uhnuté), siletny jsou taky zralé na výměnu, měl jsem je ve stejném stavu přidám foto, mě to vrzalo. Jak dorazi jumep. řekne co stim.
jestli je a tak koplé kolo e nejde vyváit... tak bude určitě rameno v haji, výměna v nejblií době( uhnuté), siletny jsou taky zralé na výměnu, měl jsem je ve stejném stavu přidám foto, mě to vrzalo. Jak dorazi jumep. řekne co stim.
Přílohy: 17062011085.jpg ( 613403b ) - silent |
|
15.07.2011 15:30 -
|
2401862
|
|
jruze
|
|
|
Změřit geometrii-ten silentblok to nedělá(podle mne),moná zkontroluj ten přední a spodní čep.Rameno také jen tak neohne.Geometrií změřit souosost,odklon a souběh.(odklon si můe změřit i doma - provázek nějaké závaí, pustit přes blatník ve středu kola a změřit nahoře a dole na ráfku. Souosost takté doma - kola do přímého směru a na obou stranách změřit vzdálenost kol od sebe(přední - zadní) - je to jen orientační!! ,ale jestli se to kolo tak hodně sjídí(nevím kolik jsi najel Km) tak by jsi to mohl naměřit i takto doma-to by muselo být o hodně.
Změřit geometrii-ten silentblok to nedělá(podle mne),moná zkontroluj ten přední a spodní čep.Rameno také jen tak neohne.Geometrií změřit souosost,odklon a souběh.(odklon si můe změřit i doma - provázek nějaké závaí, pustit přes blatník ve středu kola a změřit nahoře a dole na ráfku.;-) Souosost takté doma - kola do přímého směru a na obou stranách změřit vzdálenost kol od sebe(přední - zadní) - je to jen orientační!! ,ale jestli se to kolo tak hodně sjídí(nevím kolik jsi najel Km) tak by jsi to mohl naměřit i takto doma-to by muselo být o hodně.
|
|
15.07.2011 18:06 -
|
2401874
|
|
TheOne
|
|
|
není jednoduché ohnou rameno, ale jde to, pokud se předchoímu majiteli porařilo kopnout liak který je hodně tvrdý. a navíc výka gumy...to musela být hodně velká rána!!! Kulový čep to nebude taky, nevyosí se nikdy natolik aby sjel pneu tak razantně. Ten bdue určitě měněný s kolem.. Geometrií nic nezkazí
není jednoduché ohnou rameno, ale jde to, pokud se předchoímu majiteli porařilo kopnout liak který je hodně tvrdý. a navíc výka gumy...to musela být hodně velká rána!!! Kulový čep to nebude taky, nevyosí se nikdy natolik aby sjel pneu tak razantně. Ten bdue určitě měněný s kolem.. Geometrií nic nezkazí
|
|
15.07.2011 18:15 -
|
2401880
|
|
jumep
|
|
|
geometriu neriesim uz inac ako ze to zavezem na digitalnu, kde mi toto vsetko zmeria a teda si to vidim sam na monitore
predpis geometrie je 0.0 az rozbiehavost neviem kolko (su tu dokumenty)
silentbloky ramien su na vymenu, ale ak necitis za jazdy zmenu geometrie (tj. po prejazde po hrboch ti to nezacne tahat atd.), tak tie by nemali sposobit toto zodierananie gum
silentbloky menit predne aj zadne, este pred vymenou si daj skontrolovat tu geometriu (nenastavovat), ak mas zly odklon, skus si zohnat rameno, ak je ok, vymen silentbloky a nechaj nastavit geometriu
ps. na vymenu silentblokov si zozen 10nu ocko racna ... je to strasna patalia vybrat ten drziak hadice
geometriu neriesim uz inac ako ze to zavezem na digitalnu, kde mi toto vsetko zmeria a teda si to vidim sam na monitore :)
predpis geometrie je 0.0 az rozbiehavost neviem kolko (su tu dokumenty)
silentbloky ramien su na vymenu, ale ak necitis za jazdy zmenu geometrie (tj. po prejazde po hrboch ti to nezacne tahat atd.), tak tie by nemali sposobit toto zodierananie gum
silentbloky menit predne aj zadne, este pred vymenou si daj skontrolovat tu geometriu (nenastavovat), ak mas zly odklon, skus si zohnat rameno, ak je ok, vymen silentbloky a nechaj nastavit geometriu
ps. na vymenu silentblokov si zozen 10nu ocko racna ... je to strasna patalia vybrat ten drziak hadice
|
|
17.07.2011 11:22 -
|
2402004
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
zadne zmeny necitim pri jizde, jen ten pocit ze se strouha jedna cast pneu me sere...
no zatim neresim, dojizdim stare pneu a nez nahodim nove dam geometrii (laserovou) a uvidim s cim na me vyblafnou...
nove rameno nejake obycejne okolo 45 liber na ebay
pri geometrii by teda meli ten volant nastavit rovne , pomoci diagnostiky zjisti kde ma byt presne? , kde to v lexii najdu?
ps.jumep: toto menit sam nebudu, jeslti jsi nedavno porovnal,ze vymena zhavicu neni az tak strasna oproti temhle silentblokumm, tak to to bych menil tyden
zadne zmeny necitim pri jizde, jen ten pocit ze se strouha jedna cast pneu me sere...
no zatim neresim, dojizdim stare pneu a nez nahodim nove dam geometrii (laserovou) a uvidim s cim na me vyblafnou...
pri geometrii by teda meli ten volant nastavit rovne , pomoci diagnostiky zjisti kde ma byt presne? , kde to v lexii najdu?
ps.jumep: toto menit sam nebudu, jeslti jsi nedavno porovnal,ze vymena zhavicu neni az tak strasna oproti temhle silentblokumm, tak to to bych menil tyden:-))))
|
|
17.07.2011 12:36 -
|
2402009
|
|
TheOne
|
|
|
vyměnit rameno není teké, odroubuje silenty a kolový čep, a má ho venku.. S tím ramenem, zkus to vzít přes nějaký servis, bude to mít za polovic pokud to bude mít přes zmánost...
vyměnit rameno není teké, odroubuje silenty a kolový čep, a má ho venku.. S tím ramenem, zkus to vzít přes nějaký servis, bude to mít za polovic pokud to bude mít přes zmánost...
|
|
17.07.2011 13:03 -
|
2402010
|
|
jruze
|
|
|
Citronek napsal(a): zadne zmeny necitim pri jizde, jen ten pocit ze se strouha jedna cast pneu me sere...
ps.jumep: toto menit sam nebudu, jeslti jsi nedavno porovnal,ze vymena zhavicu neni az tak strasna oproti temhle silentblokumm, tak to to bych menil tyden
Nech udělat geometrii jak ti radí jumep a podle výsledku ře dál.Já mám přední siletnblok KO a moná i spodní čepy(zatím jsem nemněl čas je vyměnit) a pneu se nesjídí jen se to projevuje na vyjetých podélných kolejích.V tvém případě to bude spí geometrie,nebo to rameno,ale to ohnout není tak jednoduché a vzhledem k tomu e zřejmě neví co se dělo s autem ne jsi ho koupil tak to můe být cokoli třeba i nápravnice,hnuté nosníky nebo bůh ví co.Je potřeba změřit i souosost(vdálenost kol-předek-zadek - musí být na obou stranách stejná)-aby to auto nebylo po ráně a ikovně zamaskované(zkontroluj i uloení nápravnice). I auto do vrtule se dá nastavit tak e nikam nepotáhne,ale potom to můe klidně rát gumy.
Nech udělat geometrii jak ti radí jumep a podle výsledku ře dál.Já mám přední siletnblok KO a moná i spodní čepy(zatím jsem nemněl čas je vyměnit) a pneu se nesjídí jen se to projevuje na vyjetých podélných kolejích.V tvém případě to bude spí geometrie,nebo to rameno,ale to ohnout není tak jednoduché a vzhledem k tomu e zřejmě neví co se dělo s autem ne jsi ho koupil tak to můe být cokoli třeba i nápravnice,hnuté nosníky nebo bůh ví co.Je potřeba změřit i souosost(vdálenost kol-předek-zadek - musí být na obou stranách stejná)-aby to auto nebylo po ráně a ikovně zamaskované(zkontroluj i uloení nápravnice). I auto do vrtule se dá nastavit tak e nikam nepotáhne,ale potom to můe klidně rát gumy.
|
|
17.07.2011 20:26 -
|
2402047
|
|
jumep
|
|
|
TheOne napsal(a): vyměnit rameno není teké, odroubuje silenty a kolový čep, a má ho venku.. S tím ramenem, zkus to vzít přes nějaký servis, bude to mít za polovic pokud to bude mít přes zmánost...
on ma H3+ kde su drziaky na trubky ktore zabiju veeeela casu, tak ako su spravene, vzdy nadavam a zabil by som toho kto to upevnenie vymyslel
co sa tyka tych hrozostrasnych prikladov od jruzeho, nemaj obavy a ries tu geo, potom daj vedet
on ma H3+ kde su drziaky na trubky ktore zabiju veeeela casu, tak ako su spravene, vzdy nadavam a zabil by som toho kto to upevnenie vymyslel
co sa tyka tych hrozostrasnych prikladov od jruzeho, nemaj obavy a ries tu geo, potom daj vedet :)
|
|
| |
|
|