| | |
07.03.2016 21:05 -
Re: poloosa
|
2926824
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
jruze napsal(a): No zapáskovat manetu na vnitřním kloubu bude horí práce ne vyndat celou poloosu - olej nevyteče,někdy jde patně z dráku středové loisko , ale aspoň ho zkontroluje (jetě jsem to nikdy nedělal jinak ne celou poloosu.)
Já u jsem to páskoval jde to v pohodě. Na V6 je tam dobrý přístup. A lze ten vnitřní kloub rozpojit kdy sundám manetu? Nebo zkouel jsi to někdy udělat na autě a sundat homokinetak kdy je poloosa v převodovce?
Já u jsem to páskoval jde to v pohodě. Na V6 je tam dobrý přístup. A lze ten vnitřní kloub rozpojit kdy sundám manetu? Nebo zkouel jsi to někdy udělat na autě a sundat homokinetak kdy je poloosa v převodovce?
|
|
20.07.2017 08:26 -
|
3083706
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Ahojte, stava sa casto, ze cez "celu" manzetu vam pomalicky vyteka vazelina? Vodicova poloos, vonkajsia strana, vid foto. Ako pozeram, tak pozeram ja tam nikde prasklinu nevidim. Moze to mat za nasledok jemne klepanie po prajezde nerovnosti? hlavne ked je zvlnena vozovka, mame u nas take klesanie. Je tam zvlneny asfalt od toho ako trolejbus klesa a brzdi. Su tam take 20cm dlhe vlnky. A vtedy to zaklepka. Inak je to ticho - pri zrychlovani, vytoceni a pod.
Ahojte, stava sa casto, ze cez "celu" manzetu vam pomalicky vyteka vazelina? Vodicova poloos, vonkajsia strana, vid foto. Ako pozeram, tak pozeram ja tam nikde prasklinu nevidim. Moze to mat za nasledok jemne klepanie po prajezde nerovnosti? hlavne ked je zvlnena vozovka, mame u nas take klesanie. Je tam zvlneny asfalt od toho ako trolejbus klesa a brzdi. Su tam take 20cm dlhe vlnky. A vtedy to zaklepka. Inak je to ticho - pri zrychlovani, vytoceni a pod.
Přílohy: c5.jpg ( 14616b ) - |
|
20.07.2017 13:45 -
|
3083810
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Tu tycku som riesil v inej diskusii. Vymenil som v sobotu a stale. Nakupil som kompletne silentbloky na ramena aj spodny cap, vsetko lemforder, skusim to... Nieje to az tak drahe... A taka lepsia znacka mi pride lemferder. Ak nie tu manzetu aj tak musim vymenit je to drobne tusim 4 a potom ostava iba lozisko, riadenie?...
Tu tycku som riesil v inej diskusii. Vymenil som v sobotu a stale. Nakupil som kompletne silentbloky na ramena aj spodny cap, vsetko lemforder, skusim to... Nieje to az tak drahe... A taka lepsia znacka mi pride lemferder. Ak nie tu manzetu aj tak musim vymenit je to drobne tusim 4 a potom ostava iba lozisko, riadenie?...
|
|
10.08.2017 20:20 -
|
3088083
|
|
pepik8888
|
Město: Rudňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Zdravim.Chcel by som sa opitat ci sa daju kupit homokineticke klby na C5.Alebo musim kupit cele poloosy.A ked cele poloosy tak su aj nejake nahrady ci treba objednat v citroene.Dakujem za odpoved.
Zdravim.Chcel by som sa opitat ci sa daju kupit homokineticke klby na C5.Alebo musim kupit cele poloosy.A ked cele poloosy tak su aj nejake nahrady ci treba objednat v citroene.Dakujem za odpoved.
|
|
10.08.2017 21:24 -
|
3088127
|
|
pepik8888
|
Město: Rudňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Dakujem za reakciu.Ja som kupil v autokelly klby ale boli mensie a tym nepasoval ani pocet zubov.Takze objednam v citrone.
Dakujem za reakciu.Ja som kupil v autokelly klby ale boli mensie a tym nepasoval ani pocet zubov.Takze objednam v citrone.
|
|
11.08.2017 10:25 -
|
3088258
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
pepik8888 napsal(a): Zdravim.Chcel by som sa opitat ci sa daju kupit homokineticke klby na C5.Alebo musim kupit cele poloosy.A ked cele poloosy tak su aj nejake nahrady ci treba objednat v citroene.Dakujem za odpoved.
Ahoj Pepik
Já bych asi neřeil výměnu kloubů a rovnou bych tam dal celé nové poloosy.
Nedávnou jsem kupoval novou pravou poloosu od SKF za 2.500,- a levá stojí podobně Meyle do 2.000, Lobro do 3.000. Levá SKF je nepatrně draí.
To SKF by kvalitou mělo být srovnatelné s originálem.
Ahoj Pepik
Já bych asi neřeil výměnu kloubů a rovnou bych tam dal celé nové poloosy.
Nedávnou jsem kupoval novou pravou poloosu od SKF za 2.500,- a levá stojí podobně Meyle do 2.000, Lobro do 3.000. Levá SKF je nepatrně draí.
To SKF by kvalitou mělo být srovnatelné s originálem.
|
|
11.08.2017 12:54 -
|
3088279
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
jruze
Ale vdy to není tak těké to dohledat. Jedná se o SKF VKJC 8525
Po vybalení z origo krabice a dalích obalů to rozhodně nevypadalo jako repasovaný díl
.link.
Jinak s tebou ale samozřejmě souhlasím. Levné díly jsou často cestou do pekel (
jruze
Po vybalení z origo krabice a dalích obalů to rozhodně nevypadalo jako repasovaný díl
https://www.google.cz/search?hl=cs&site=webhp&source=hp&q=SKF+VKJC+8525&oq=SKF+VKJC+8525&gs_l=psy-ab.3...3117.3117.0.3836.1.1.0.0.0.0.195.195.0j1.1.0....0...1.1.64.psy-ab..0.0.0.j_CKXfzNOmw
Jinak s tebou ale samozřejmě souhlasím. Levné díly jsou často cestou do pekel :o(
|
|
11.08.2017 21:19 -
|
3088344
|
|
jruze
|
|
|
tomio napsal(a): jruze
.link.
Jinak s tebou ale samozřejmě souhlasím. Levné díly jsou často cestou do pekel (
Je to sice troku z ruky , ale nemohl by jsi mi tam objednat venkovní kloub na poloosu X7 2.0HDI a vyměnit mi ho ? - za tu srandu mi to stojí.(100% nepasuje a poloosu bych také neriskoval)
Je to sice troku z ruky , ale nemohl by jsi mi tam objednat venkovní kloub na poloosu X7 2.0HDI a vyměnit mi ho ? - za tu srandu mi to stojí.(100% nepasuje a poloosu bych také neriskoval)
|
|
12.08.2017 19:57 -
|
3088470
|
|
pepik8888
|
|
|
Objednana poloos z citroena v PP 390.
Objednana poloos z citroena v PP 390.
|
|
29.08.2017 12:05 -
|
3092123
|
|
freedom
|
Město: Staré Hodějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Zdravím C5kaře, psal jsem v tematu o bouchání přední nápravy- po měsíci jsem teprve zjistil, e to není ádný silentblok ani čep ani nic na nápravě, ale levá poloosa - vnitřní kloub. Je volný a vrklá se jak starej alkáč. Teď ale nevím, jesti jít do opravy v Citroenu - repas za 9 500 i s prací, nová za 12 000,- i s prací , nebo koupit a a vyměnit sám ( nevím jak je to náročné). Kdy koupit tak kterou? P. Růička mě trochu vyděsil s tím e to větinou nepasuje ale na Citroeny. cz mi nacenili poloosu dle VINka na 3200,- od Meyle tak nevím. Jinak poloosy nabízí víc prodejců cca od 2 500,- a 5 000,-kč.
Je pravda , e ten rozdíl je veliký, na druhou stranu chci jezdit dlouho a bez problémů.
Děkuji za Vae názory a rady.
Petr.
Zdravím C5kaře, psal jsem v tematu o bouchání přední nápravy- po měsíci jsem teprve zjistil, e to není ádný silentblok ani čep ani nic na nápravě, ale levá poloosa - vnitřní kloub. Je volný a vrklá se jak starej alkáč. Teď ale nevím, jesti jít do opravy v Citroenu - repas za 9 500 i s prací, nová za 12 000,- i s prací , nebo koupit a a vyměnit sám ( nevím jak je to náročné). Kdy koupit tak kterou? P. Růička mě trochu vyděsil s tím e to větinou nepasuje :-( ale na Citroeny. cz mi nacenili poloosu dle VINka na 3200,- od Meyle tak nevím. Jinak poloosy nabízí víc prodejců cca od 2 500,- a 5 000,-kč.
Je pravda , e ten rozdíl je veliký, na druhou stranu chci jezdit dlouho a bez problémů.
Petr.
|
|
29.08.2017 14:23 -
|
3092130
|
|
jruze
|
|
|
freedom napsal(a): Zdravím C5kaře, psal jsem v tematu o bouchání přední nápravy- po měsíci jsem teprve zjistil, e to není ádný silentblok ani čep ani nic na nápravě, ale levá poloosa - vnitřní kloub. Je volný a vrklá se jak starej alkáč. Teď ale nevím, jesti jít do opravy v Citroenu - repas za 9 500 i s prací, nová za 12 000,- i s prací , nebo koupit a a vyměnit sám ( nevím jak je to náročné). Kdy koupit tak kterou? P. Růička mě trochu vyděsil s tím e to větinou nepasuje ale na Citroeny. cz mi nacenili poloosu dle VINka na 3200,- od Meyle tak nevím. Jinak poloosy nabízí víc prodejců cca od 2 500,- a 5 000,-kč.
Petr.
Já jsem psal o venkovním kloubu jako samotném !!! né o celé poloose a kvalitu neznám těchto dílů neznám - dávám repasy z Citroenu a za jiné peníze.
Já jsem psal o venkovním kloubu jako samotném !!! né o celé poloose a kvalitu neznám těchto dílů neznám - dávám repasy z Citroenu a za jiné peníze.;-)
|
|
29.08.2017 20:35 -
|
3092192
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Zkus vyhledat firmu poloosy Glogar. Dela repase poloos v dobre kvalite za hodne slusnou cenu. Osobne vyzkouseno, byt na jinem aute nez C5.
Zkus vyhledat firmu poloosy Glogar. Dela repase poloos v dobre kvalite za hodne slusnou cenu. Osobne vyzkouseno, byt na jinem aute nez C5.
|
|
| |
|
|