| | |
20.09.2015 18:10 -
Re: poloosa
|
2864922
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nepůjde to, dokud je tam poloosa. Nejdřív vyndej poloosu bez dráku silentu a potom a ten drák. Poloosu vyndá z dráku i s loiskem, kdy povolí 2 torxy (jsou vidět ve směru od kola), drící takový měsíček, který zajiuje loisko v dráku. Měsíček sundej, pak vytáhne poloosu a potom se líp dostane k tomu dráku silentu.
Nepůjde to, dokud je tam poloosa. Nejdřív vyndej poloosu bez dráku silentu a potom a ten drák. Poloosu vyndá z dráku i s loiskem, kdy povolí 2 torxy (jsou vidět ve směru od kola), drící takový měsíček, který zajiuje loisko v dráku. Měsíček sundej, pak vytáhne poloosu a potom se líp dostane k tomu dráku silentu.
|
|
20.09.2015 18:40 -
|
2864925
|
|
jruze
|
|
|
Ono to jde celé ale ... na jednom autě nelo loisko z dráku tak jsem musel i zdrákem- vopruz na entou.(z kolíků to vyvyklá.)
Ono to jde celé ale ... na jednom autě nelo loisko z dráku tak jsem musel i zdrákem- vopruz na entou.;-)(z kolíků to vyvyklá.)
|
|
20.09.2015 18:47 -
|
2864928
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No opruz to musel být řádný. Nedovedu si představit, jak tam nasoukat ruce na rouby dráku, kdy tam překáí poloosa. Ale asi to jde a je to moá malinko jiný ne u biturba.
Jen dotaz. Proč ten drák chce sundat? Bude měnit silent? Jestli ne, tak je to zbytečná práce na víc a stačí vytáhnout poloosu bez toho dráku.
No opruz to musel být řádný. Nedovedu si představit, jak tam nasoukat ruce na rouby dráku, kdy tam překáí poloosa. Ale asi to jde a je to moá malinko jiný ne u biturba.
Jen dotaz. Proč ten drák chce sundat? Bude měnit silent? Jestli ne, tak je to zbytečná práce na víc a stačí vytáhnout poloosu bez toho dráku.
|
|
20.09.2015 19:21 -
|
2864930
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
No původně sem samozřejmě chtěl jen povolit ty 2torxy a vytáhnout poloosu a dát novou. jene ty torxy nejdou povolit a zrovna ten torx mám jen to takový to Lko a ne jako ořech na golu, a ani tam není moc místa abych pořádně zabral a nezničil tu hlavu, proto sem to chtěl vyndat celý a seknul sem se e to nejde
Z těch čepů sem to teď u trochu dostal (asi 4-5mm - jak dlouhý jsou ty čepy?) ale přijde mi e tam vadí ta poloosa abych to vyndal uplne.
No původně sem samozřejmě chtěl jen povolit ty 2torxy a vytáhnout poloosu a dát novou. jene ty torxy nejdou povolit a zrovna ten torx mám jen to takový to Lko a ne jako ořech na golu, a ani tam není moc místa abych pořádně zabral a nezničil tu hlavu, proto sem to chtěl vyndat celý a seknul sem se e to nejde :)
Z těch čepů sem to teď u trochu dostal (asi 4-5mm - jak dlouhý jsou ty čepy?) ale přijde mi e tam vadí ta poloosa abych to vyndal uplne.
|
|
20.09.2015 19:22 -
|
2864931
|
|
jumep
|
|
|
to sa ani nepokusaj hentak vybrat, chod si kupit torx na golu (idealne predlzeny)
to sa ani nepokusaj hentak vybrat, chod si kupit torx na golu (idealne predlzeny)
|
|
20.09.2015 21:07 -
|
2864985
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
No tak to ste mě potěily, předpokládal sem e to bude v pohodě co zatím moc není
No zkusím zítra sehnat ten torx ořech na golu a uvidím (mám větinu velikostí co sem kdy potřeboval, jen zrovna tu 40ku ne).
No tak to ste mě potěily, předpokládal sem e to bude v pohodě co zatím moc není :)
No zkusím zítra sehnat ten torx ořech na golu a uvidím (mám větinu velikostí co sem kdy potřeboval, jen zrovna tu 40ku ne).
|
|
20.09.2015 21:48 -
|
2865001
|
|
Mikra
|
|
|
Mě to lo povolit celkem sluně i bez ořechu. Taky mám jen ty fajfky. Musí se ta poloosa natočit tím vybráním ke roubu, pak je tam víc místa a po kouskách se dá nějakou pákou spodem povolit. Jak se pohne, mohlo by to u jít normálně od kola. Myslím, e ten měsíček má ty díry proříznutý, e se dá jen povolit a vysunout a nemusejí se celý rouby vytočit. Nebo snad alespoň jedna ta díra je prořízlá. Ale nemůu si to vybavit přesně.
Mě to lo povolit celkem sluně i bez ořechu. Taky mám jen ty fajfky. Musí se ta poloosa natočit tím vybráním ke roubu, pak je tam víc místa a po kouskách se dá nějakou pákou spodem povolit. Jak se pohne, mohlo by to u jít normálně od kola. Myslím, e ten měsíček má ty díry proříznutý, e se dá jen povolit a vysunout a nemusejí se celý rouby vytočit. Nebo snad alespoň jedna ta díra je prořízlá. Ale nemůu si to vybavit přesně.
|
|
21.09.2015 10:19 -
|
2865154
|
|
scratcher
|
|
|
Tak ráno sem sehnal torx na golu a rouby se povolily úplně v pohodě. teď prozměnu loisko nechce z domečku
Tak ráno sem sehnal torx na golu a rouby se povolily úplně v pohodě. teď prozměnu loisko nechce z domečku :)
|
|
21.09.2015 20:22 -
|
2865363
|
|
jumep
|
|
|
normalne tycku, kladivo a vymlatit (samozrejme domec zasrobovany)
normalne tycku, kladivo a vymlatit (samozrejme domec zasrobovany)
|
|
21.09.2015 20:45 -
|
2865371
|
|
scratcher
|
|
|
No přesně tohle mě taky nakonec napadlo, stačilo pár ran a loisko lo ven.
Ale kdy sem polosu dostal ven sem zjistil e ta druhá je delí take musím sehnat jinou (to se můe stát jenom mě, od začátku nejde nic snadno)
No přesně tohle mě taky nakonec napadlo, stačilo pár ran a loisko lo ven.
Ale kdy sem polosu dostal ven sem zjistil e ta druhá je delí take musím sehnat jinou (to se můe stát jenom mě, od začátku nejde nic snadno) :)
|
|
21.09.2015 20:50 -
|
2865372
|
|
jumep
|
|
|
to si ako objednaval potom ked mas zlu
to si ako objednaval potom ked mas zlu
|
|
22.09.2015 09:47 -
|
2865587
|
|
scratcher
|
|
|
No podle veho je jiná, vyměním a celou akci si zopakuju
No podle veho je jiná, vyměním a celou akci si zopakuju :)
|
|
25.12.2015 13:24 -
|
2900647
|
|
Boris1959
|
Město: Náchod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahoj vespolek,měním teď pravou poloosu,ale vůbec jsem nepochopil,jak to je posichrovaný u toho loiska.Píete tady,e tam jsou dva torxy a já tam mám dva rouby skrz s matkou na druhé straně/11ctka klíč/.A stejně ten domeček vypadá jak z jednoho kusu.Ty dva rouby sundám,i kdy k tomu hornímu je hrozný přístup,a jak to pak vytáhnu?A mám aut.převodovku,vyteče mě olej?Dík moc za případné rady.
Ahoj vespolek,měním teď pravou poloosu,ale vůbec jsem nepochopil,jak to je posichrovaný u toho loiska.Píete tady,e tam jsou dva torxy a já tam mám dva rouby skrz s matkou na druhé straně/11ctka klíč/.A stejně ten domeček vypadá jak z jednoho kusu.Ty dva rouby sundám,i kdy k tomu hornímu je hrozný přístup,a jak to pak vytáhnu?A mám aut.převodovku,vyteče mě olej?Dík moc za případné rady.
|
|
25.12.2015 18:51 -
|
2900710
|
|
Mikra
|
|
|
Má tam excentrický roub, který musí pootočit, aby lo loisko i s poloosou z dráku.
Na obrázku je to č.8
Má tam excentrický roub, který musí pootočit, aby lo loisko i s poloosou z dráku.
Na obrázku je to č.8
Přílohy: poloosa_ap.jpg ( 110140b ) - |
|
26.12.2015 08:22 -
|
2900792
|
|
Boris1959
|
Město: Náchod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Tak se to povedlo,rouby jsem povolil,pootočil a poloosa la po lehkém zapáčení montajznou vytáhnout.Dík vem za rady.
Tak se to povedlo,rouby jsem povolil,pootočil a poloosa la po lehkém zapáčení montajznou vytáhnout.Dík vem za rady.
|
|
05.03.2016 23:11 -
|
2925646
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
Zdravím, nevíte někdo co se dáva za mazivo do kloubu pod manetu? Já tam měl něco hodně tekutého a k nové manetě jsem dostal čarnou vazelínu v pytlíčku. Nevím jestli to tam můu dát.
Zdravím, nevíte někdo co se dáva za mazivo do kloubu pod manetu? Já tam měl něco hodně tekutého a k nové manetě jsem dostal čarnou vazelínu v pytlíčku. Nevím jestli to tam můu dát.
|
|
| |
|
|