| | |
11.04.2013 08:46 -
Re: poloosa
|
2565653
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Tak to je radost, měnit podruhé v krátkém sledu. Já včera levou poloosu vyměnil, trochu jsem měl potíe s vyraením toho spodního kuláče, ale nakonec se povedlo. Pak u je to na pár minut jak psal DrMarvin. Co je ale důleité, e jsem se zbavil nepříjemných vybrací při akceleraci
Tak to je radost, měnit podruhé v krátkém sledu. Já včera levou poloosu vyměnil, trochu jsem měl potíe s vyraením toho spodního kuláče, ale nakonec se povedlo. Pak u je to na pár minut jak psal DrMarvin. Co je ale důleité, e jsem se zbavil nepříjemných vybrací při akceleraci :palec
|
|
11.04.2013 09:07 -
|
2565655
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
DrMarvin napsal(a): hmm..to si mne moc nepotesil myslel jsem ze krupe protoze neni namazlej:=) no co dam tam nejakou vazelinu a zkusim to chytnout velkou zdrhovackou:=)a jestli doma nenajdu paragon z kelly tak se jdu picnout a jdu to platit znova
Jestli to křupe homokineák, tak je KO, jak ji psal jruze. Pak by byl tvůj postup cesta do pekel, jak brzy někde zůstat viset. Nejlépe se bude potřebovat rozjet v křiovatce, auto ti nezabere, protočí se to v kloubu a koupí ji z boku a jakej jsi byl...
celá poloosa na ty nae jedničkový dědečky ji není tak drahá, např zde. .link.
Jestli to křupe homokineák, tak je KO, jak ji psal jruze. Pak by byl tvůj postup cesta do pekel, jak brzy někde zůstat viset. :-) Nejlépe se bude potřebovat rozjet v křiovatce, auto ti nezabere, protočí se to v kloubu a koupí ji z boku a jakej jsi byl...
celá poloosa na ty nae jedničkový dědečky ji není tak drahá, např zde. http://www.autodilycz.cz/nahradnidily-citro-n-c5-dc-03-01-08-04/poloosy/61-196766-207046-290222-290228/
:-)
|
|
11.04.2013 12:26 -
|
2565741
|
|
DrMarvin
|
|
|
podle vypisu z uctu na kelly jsem ji kupoval 9.7.2012:=) jenze jsem fakt pitomec a paragon doma nemam..takze asi fakt koupit novou...jne doufam ze to bude ona..ale co jinyho....zacalo to delat tak cca 14dni po tom co mi vyprskala vazelina...je to cimdal horsi a krupe v tom jenom kdyz tocim volantem na miste..i pri sebemensim zaberu nekrupe.....btw: nema doma nekdo paragon ?
podle vypisu z uctu na kelly jsem ji kupoval 9.7.2012:=) jenze jsem fakt pitomec a paragon doma nemam..takze asi fakt koupit novou...jne doufam ze to bude ona..ale co jinyho....zacalo to delat tak cca 14dni po tom co mi vyprskala vazelina...je to cimdal horsi a krupe v tom jenom kdyz tocim volantem na miste..i pri sebemensim zaberu nekrupe.....btw: nema doma nekdo paragon ?:D
|
|
11.04.2013 13:11 -
|
2565745
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
DrMarvin napsal(a): podle vypisu z uctu na kelly jsem ji kupoval 9.7.2012:=) jenze jsem fakt pitomec a paragon doma nemam..takze asi fakt koupit novou...jne doufam ze to bude ona..ale co jinyho....zacalo to delat tak cca 14dni po tom co mi vyprskala vazelina...je to cimdal horsi a krupe v tom jenom kdyz tocim volantem na miste..i pri sebemensim zaberu nekrupe.....btw: nema doma nekdo paragon ?
Myslím si, e je divný, e ti to křupe jen na místě. Raději si vem někoho, kdo ti bude točit volantem a naslouchej (kdy to dělá při točení na místě, tak by to neměl být problém zjistit odkud ty zvuky skutečně vycházejí). Nejvíc by to měl křupat v plnym rejdu při záběru. A taky bych zkontroloval ve, co jsi měl povolené, jestli si něco málo nedotáhl, kdy jsi to měnil posledně.
edit: Aby nakonec nekřupal povolenej náboj nebo jen povolené rouby na kole. (nevím jestli to teda můe takhle křupat, ale kdy stojí na místě, tak jsou na to větí tlaky a jakstojící guma při smýkání "poskakuje"...
Myslím si, e je divný, e ti to křupe jen na místě. Raději si vem někoho, kdo ti bude točit volantem a naslouchej (kdy to dělá při točení na místě, tak by to neměl být problém zjistit odkud ty zvuky skutečně vycházejí). Nejvíc by to měl křupat v plnym rejdu při záběru. A taky bych zkontroloval ve, co jsi měl povolené, jestli si něco málo nedotáhl, kdy jsi to měnil posledně.
edit: Aby nakonec nekřupal povolenej náboj nebo jen povolené rouby na kole. (nevím jestli to teda můe takhle křupat, ale kdy stojí na místě, tak jsou na to větí tlaky a jakstojící guma při smýkání "poskakuje"... :-D
|
|
11.04.2013 13:18 -
|
2565746
|
|
DrMarvin
|
|
|
krupe jen kdyz je to bez zaberu a jen v urcitym stupni otoceni...v plnym..pakj tak v pulce a pak tesne po zacatku a dela to na obe strany...utazeni jsem kontroloval..to je v cajku
krupe jen kdyz je to bez zaberu a jen v urcitym stupni otoceni...v plnym..pakj tak v pulce a pak tesne po zacatku a dela to na obe strany...utazeni jsem kontroloval..to je v cajku:-(
|
|
11.04.2013 15:52 -
|
2565822
|
|
DrMarvin
|
|
|
no kazdopadne...o vikendu si to prizvednu a vlezu pod to..jeste sehnat nejakyho kone a studovat a poslouchat kde to jde...nebo to sundat no:=)
no neni s tim homokyneákem moc veliký sr..í?práce
ten se tam nějak lisuje ne? nikde jsem ho nenael
no kazdopadne...o vikendu si to prizvednu a vlezu pod to..jeste sehnat nejakyho kone a studovat a poslouchat kde to jde...nebo to sundat no:=)
ten se tam nějak lisuje ne? nikde jsem ho nenael:-(
|
|
11.04.2013 22:35 -
|
2566162
|
|
Hanz 397
|
|
|
DrMarvin napsal(a): no kazdopadne...o vikendu si to prizvednu a vlezu pod to..jeste sehnat nejakyho kone a studovat a poslouchat kde to jde...nebo to sundat no:=)
ten se tam nějak lisuje ne? nikde jsem ho nenael
Sundá manetu,sklepne kloub(ze strany od manety) kladivem přes alu,nebo mosaznou tyčku,kterou klepe na střed,co nejblí k poloose(tý tyči,na který je kloub). Při nasazování si dá pozor,abys měl vnitřní část kloubu kolmo k poloose a naklepne ho tam gumovou palicí,a ti zaskočí za pojistku. Pojistku,manetu a samozřejmě tuk dát nový...
Sundá manetu,sklepne kloub(ze strany od manety) kladivem přes alu,nebo mosaznou tyčku,kterou klepe na střed,co nejblí k poloose(tý tyči,na který je kloub). Při nasazování si dá pozor,abys měl vnitřní část kloubu kolmo k poloose a naklepne ho tam gumovou palicí,a ti zaskočí za pojistku. Pojistku,manetu a samozřejmě tuk dát nový...
|
|
11.04.2013 22:46 -
|
2566166
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Manety se často prodávají v sadě s tukem. Jiný bych tam nedával. A nenacpat ho tam moc, nebo vyletí a někdy i sundá manetu. Jen tak zaplnit mezery u kuliček, trochu to tukem obalit a ne to cpát do manety na plno.
Manety se často prodávají v sadě s tukem. Jiný bych tam nedával. A nenacpat ho tam moc, nebo vyletí a někdy i sundá manetu. Jen tak zaplnit mezery u kuliček, trochu to tukem obalit a ne to cpát do manety na plno.
|
|
01.05.2013 20:34 -
|
2574350
|
|
jumep
|
|
|
tak tak, treba sadu, ta ma tuk, pasky
inak zly klb som nemal, skor tu salku a to hlavne na pravej osy
ak si jazdil dlho s tou zlou manzetou tak je to jasne ... kamienky z cesty a bordel spravilo svoje
ak kratko, moze byt ze tam mas len bordel, to chce docista docista vycistit a zlozit
pri tejto prilezitosti chcem upozornit vsetkych majitelov X7 - mal som tu uz 2 auta 2.0 co mali manzety roztrhnute
tak tak, treba sadu, ta ma tuk, pasky
inak zly klb som nemal, skor tu salku a to hlavne na pravej osy
ak si jazdil dlho s tou zlou manzetou tak je to jasne ... kamienky z cesty a bordel spravilo svoje
ak kratko, moze byt ze tam mas len bordel, to chce docista docista vycistit a zlozit
pri tejto prilezitosti chcem upozornit vsetkych majitelov X7 - mal som tu uz 2 auta 2.0 co mali manzety roztrhnute
|
|
04.10.2013 09:45 -
cvakání při otáčení pravou poloosou
|
2624443
|
|
hroa
|
Město: Malechovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahojky lidičky,mám dotaz.Během jízdy cca 80 km/h se najednou začaly ozývat zvuky jako kdy něco o něco dře a pc napsal e je vypnuté eps/abs. Tak jsem si myslel, e to budou kousnuté brzdy,ale kdy jsem je rozebral ,tak jsem zjistil, e těma to není, kdy ručo otáčím poloosou tak něco cvaká v převodovce a jde s tím otáčet dost ztuha.Kdy nastartuji zvednuté auto zařadím cokoliv a přidám plyn tak se ze cvakání stane bouchání. dělá to jen pravá strana .Otázka zní co to je?
Ahojky lidičky,mám dotaz.Během jízdy cca 80 km/h se najednou začaly ozývat zvuky jako kdy něco o něco dře a pc napsal e je vypnuté eps/abs. Tak jsem si myslel, e to budou kousnuté brzdy,ale kdy jsem je rozebral ,tak jsem zjistil, e těma to není, kdy ručo otáčím poloosou tak něco cvaká v převodovce a jde s tím otáčet dost ztuha.Kdy nastartuji zvednuté auto zařadím cokoliv a přidám plyn tak se ze cvakání stane bouchání. dělá to jen pravá strana .Otázka zní co to je?:nevim
|
|
04.10.2013 18:43 -
Re: cvakání při otáčení pravou poloosou
|
2624555
|
|
Klima8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 24 |
|
|
e by homokinetický kloub? Bez sundání kloubu těko říct...
e by homokinetický kloub? Bez sundání kloubu těko říct...
|
|
06.12.2013 20:49 -
|
2644295
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Doufám, e to patří do tohoto vlákna.
Mechanik říkal, e mi lehce protéká olej z převodovky přes simerinky a doporučil je vyměnit. Prodávají je samostatně v Citroenu nebo se dají sehnat i jinde, jaké mají číslo?
Budu měnit spodní čepy, kosti i čepy řízení, je moné ty simerinky udělat při tom?
Doufám, e to patří do tohoto vlákna.
Mechanik říkal, e mi lehce protéká olej z převodovky přes simerinky a doporučil je vyměnit. Prodávají je samostatně v Citroenu nebo se dají sehnat i jinde, jaké mají číslo?
Budu měnit spodní čepy, kosti i čepy řízení, je moné ty simerinky udělat při tom?
|
|
06.12.2013 22:11 -
|
2644348
|
|
jumep
|
|
|
davam corteco a uplne uplne bez akychkolvek problemov ...
davam corteco a uplne uplne bez akychkolvek problemov ...
|
|
06.12.2013 22:35 -
|
2644371
|
|
jumep
|
|
|
hladam podla origo cisel
hladam podla origo cisel
|
|
06.12.2013 22:36 -
|
2644372
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
gufero na poloosu: 1 ks, obj.číslo: 312144 + 1 ks 312124 corteco 8.80+21.31 220,- +533,-CZK
gufero na poloosu: 1 ks, obj.číslo: 312144 + 1 ks 312124 corteco 8.80+21.31 220,- +533,-CZK
|
|
| |
|
|