| | |
14.02.2013 20:30 -
Re: Letní pneu na C5
|
2548363
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
HELLMUT napsal(a): ...Ale na Xantii mám na zadku Bridgestone Blizak které jsem kupoval před víc jak 6 lety... Jo vím jsem hazardér ale jezdím s tím jen po Praze na práci- Tím jsem si asi sám odpověděl e na to léto vychází nejlépe ten Michelin. Ale stejně mi to nedá pekulovat o levnějím ale dobrém řeení
Kdy jezdí prázdný, tak gumy na zadku vydrí vdycky o dost déle - proto jsem je kadou sezónu prohazoval.
Jinak já myslím, e názorů tu je dost - problémem je, e kadý z těch názorů je trochu jiný.
- pokud hledá nejlepí kvalitu má třeba ten Michelin nebo Bridgestone.
- pokud hledá nejlepí poměr cena/výkon skončí u čínské produkce - 80-90% jízdních vlastností a 60% ivotnosti za 30-40% ceny (80-90% jizdních vlatností znamená e můe mít při extrémním brzdění na vodě třeba a o 10-20% delí brzdnou dráhu, toté při jízdě na hraně v zatáčce).
Já sám jezdím vepředu na tom "nejlepím poměru cena/výkon", vzadu zůstávají Bridgestone Turanzy, se kterými jsem před třemi lety auto koupil, a jsem spokojený - ádný významný rozdíl mezi předkem a zadkem nevnímám.
Kdy jezdí prázdný, tak gumy na zadku vydrí vdycky o dost déle - proto jsem je kadou sezónu prohazoval.
Jinak já myslím, e názorů tu je dost - problémem je, e kadý z těch názorů je trochu jiný.
- pokud hledá nejlepí kvalitu má třeba ten Michelin nebo Bridgestone.
- pokud hledá nejlepí poměr cena/výkon skončí u čínské produkce - 80-90% jízdních vlastností a 60% ivotnosti za 30-40% ceny (80-90% jizdních vlatností znamená e můe mít při extrémním brzdění na vodě třeba a o 10-20% delí brzdnou dráhu, toté při jízdě na hraně v zatáčce).
Já sám jezdím vepředu na tom "nejlepím poměru cena/výkon", vzadu zůstávají Bridgestone Turanzy, se kterými jsem před třemi lety auto koupil, a jsem spokojený - ádný významný rozdíl mezi předkem a zadkem nevnímám.
|
|
14.02.2013 20:53 -
|
2548369
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No já se té číny bojím, moc jim nevěřím, vím jak je to s jinými věcmi co tam soudruzi vyrábí.Třeba ty baterie...
Mě by zajímaly nějaké značky na úrovni Barum jezdí tady na tom asi víc jak půl republiky a větina si nestěuje.
Ale zároveň něco jiného ne Barum co mají vichni....
Ale jestli je pravda e za Michelin dám o 500 víc a budu jezdit o 2 roky déle tak bych to neřeil
No já se té číny bojím, moc jim nevěřím, vím jak je to s jinými věcmi co tam soudruzi vyrábí.Třeba ty baterie...:-))))
Mě by zajímaly nějaké značky na úrovni Barum jezdí tady na tom asi víc jak půl republiky a větina si nestěuje.
Ale zároveň něco jiného ne Barum co mají vichni....:-))
Ale jestli je pravda e za Michelin dám o 500 víc a budu jezdit o 2 roky déle tak bych to neřeil
|
|
14.02.2013 21:07 -
|
2548373
|
|
jumep
|
|
|
o cine som sa uz vyjadril, mam jedny teraz letne a nikdy viac - na mokre v zakrute su nepouzitelne
bol tu jeden chalan ktory mal ine ciny a tak isto, plaval na vode,
bude asi rozdiel cina a cina, ale uz 2 rozdielne za mokra nebezpecne - osobne sa isto budem letnym cinam vyhybat
o cine som sa uz vyjadril, mam jedny teraz letne a nikdy viac - na mokre v zakrute su nepouzitelne
bude asi rozdiel cina a cina, ale uz 2 rozdielne za mokra nebezpecne - osobne sa isto budem letnym cinam vyhybat
|
|
14.02.2013 21:12 -
|
2548382
|
|
dwarf
|
Město: Zvolen, Auto: Jeep Commander | Počet příspěvků: 84 |
|
|
Nechcem povedat, ze cenu neriesim, taky cavo nie som. Ale najazdim mesacne cca 4000-5000 km, tak idem po kvalite a dobrych vlastnostiach, nejak sa mi vzdy podari zohnat tie Michy za dobru cenu.
Nechcem povedat, ze cenu neriesim, taky cavo nie som. Ale najazdim mesacne cca 4000-5000 km, tak idem po kvalite a dobrych vlastnostiach, nejak sa mi vzdy podari zohnat tie Michy za dobru cenu. :-p
|
|
14.02.2013 21:19 -
|
2548398
|
|
gogogogo
|
Město: Oreany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi PACK | Počet příspěvků: 18 |
|
|
No.Čítam túto diskusiu o letných pneu,ale naozaj sa nemôem dopátra k výsledku.
Súhlasím s Hellmutom.
Pletená hadička-monos vytopenia seba a susedov.
Mosadzná alebo medená trubka-na veky-vekou AMEN.100 rokov pokoj.(čo sa týka pripojenia batérie)
Ak niekto povauje na tomto fóre C5 ako obyčajné vozidlo,nech si tam obuje trebárs aj gumy so -1202.ie má 15" .
Toto je auto vežké,aké,pomerne silné a rýchle a tam patrí aj poriadne obutie.
Asi pred 2-rokmi som vyberal gumy na R-Clio a na youtube som naiel video o výdri čínskych a značkových gúm.Na BMW 335i peciál .....čína 10 sek. GoodYear ... 1m18sek Michelin po 2min podala ojnica ruku.
Prosím Vás,obujte si na svojho tátoa čokožvek,len aby v krízových situáciách ste neboli na čiernej listine.
Na stránke popgom.xy pri výbere pneu je moné zada kritérium.Tam je poloka-PRÉMIOVÉ- v tomto fóre na tieto gumy nieje veža negatívnych skúseností.
Potom je tam poloka - KVALITA - z tejto ponuky sú vetky značky bene dostupné aj pouívane,ale skoro kadý z Vás uvádza nejaké negatíva - kilometrová výdr,správanie na mokrej vozovke atď.
Treba si vybra pneumatiky kvalitné na takéto auto a nerozmýža nad uetenými peniazmi.
Veď dobrá investícia nieje na kodu.
Ono sa to vráti.
Na cestách panuje veža takých značiek ako je X5,ML400,Cayanne,XC 90,TOUAREG.
Na takých autách sa vozia právnici,politici a osoby im blízke,ďalej skoromafiáni atď.
Kvôli pneumatikám by som sa nechcel dosta do kolízií s takýmito individuami.
Určite tam platí jedno pravidlo : SILNEJÍ PES JE.E!
Mám jednu malú skúsenos,viem o čom hovorím.
C5 sa vyrovná BMW triedy 5,Mercedesu rady C,Audi A6,Superb Combi atď.
Sem patria poriadne podkovy!
No.Čítam túto diskusiu o letných pneu,ale naozaj sa nemôem dopátra k výsledku.
Súhlasím s Hellmutom.
Pletená hadička-monos vytopenia seba a susedov.
Mosadzná alebo medená trubka-na veky-vekou AMEN.100 rokov pokoj.(čo sa týka pripojenia batérie)
Ak niekto povauje na tomto fóre C5 ako obyčajné vozidlo,nech si tam obuje trebárs aj gumy so -1202.ie má 15" .:-((((
Toto je auto vežké,aké,pomerne silné a rýchle :palec a tam patrí aj poriadne obutie.
Asi pred 2-rokmi som vyberal gumy na R-Clio a na youtube som naiel video o výdri čínskych a značkových gúm.Na BMW 335i peciál .....čína 10 sek. GoodYear ... 1m18sek Michelin po 2min podala ojnica ruku.:-))
Prosím Vás,obujte si na svojho tátoa čokožvek,len aby v krízových situáciách ste neboli na čiernej listine.
Na stránke popgom.xy pri výbere pneu je moné zada kritérium.Tam je poloka-PRÉMIOVÉ- v tomto fóre na tieto gumy nieje veža negatívnych skúseností.
Potom je tam poloka - KVALITA - z tejto ponuky sú vetky značky bene dostupné aj pouívane,ale skoro kadý z Vás uvádza nejaké negatíva - kilometrová výdr,správanie na mokrej vozovke atď.
Treba si vybra pneumatiky kvalitné na takéto auto a nerozmýža nad uetenými peniazmi.
Veď dobrá investícia nieje na kodu.
Ono sa to vráti.:palec
Na cestách panuje veža takých značiek ako je X5,ML400,Cayanne,XC 90,TOUAREG.
Na takých autách sa vozia právnici,politici a osoby im blízke,ďalej skoromafiáni atď.
Kvôli pneumatikám by som sa nechcel dosta do kolízií s takýmito individuami.
Určite tam platí jedno pravidlo : SILNEJÍ PES JE.E!
Mám jednu malú skúsenos,viem o čom hovorím.:-((((
C5 sa vyrovná BMW triedy 5,Mercedesu rady C,Audi A6,Superb Combi atď.:-d
Sem patria poriadne podkovy!:palec :palec :palec
|
|
14.02.2013 21:33 -
|
2548407
|
|
9000petr
|
|
|
Len taká malá otázka čo podla vás znamená tento títok na pneu
Len taká malá otázka čo podla vás znamená tento títok na pneu
Přílohy: 1299825_pneu.jpg ( 16734b ) - |
|
14.02.2013 21:54 -
|
2548437
|
|
9000petr
|
|
|
gogogogo napsal(a): 9000petr napsal(a): Len taká malá otázka čo podla vás znamená tento títok na pneu
Prečítaj si včerají príspevok od Darji!!!
Ja viem čo to znamená len jeden velký hnusný marketingový tah...
Ja viem čo to znamená len jeden velký hnusný marketingový tah...
|
|
14.02.2013 22:04 -
|
2548457
|
|
Darja
|
|
|
JaNa napsal(a): 9000petr napsal(a): Len taká malá otázka čo podla vás znamená tento títok na pneu
slyela jsem o tom v tv, e jsou velmi zavádějící....
Asi TV nova, viď?
títky udávají jen 3 parametry pneumatik, větina testů udává i o 10 parametrů víc.
Jediná informace, která je na títku k nečemu, je brzdná dráha na mokru... Co je třeba v případě zimních pneumatik trochu málo informací, protoe člověka zajímá hlavně trakce na sněhu, ledu a chování v nízkých teplotách. Dále neuvádí chování při aquaplaningu, ivotnost, handling nebo jízdní stabilitu. Co jsou docela podstatné rozdíly u pneuek.
Pro příklad:
Kumho Solus 205/55 R16 mají přilnavost C, valivý odpor E, hlučnost (pozor vnějí hluk) 73dB tudí číslo 3
Michelin Primacy HP 205/55 R16 mají přilnavost B, valivý odpor F, hlučnost 70dB, co je číslo 2
a rozdíl finanční v nějaké MOC je Kumho 1700 bez depka, Michelin 3700 bez depka... Lidi neváhají a berou levnějí... protoe podle títků ta pneuka zas o tolik horí přeci není...
Asi TV nova, viď?
títky udávají jen 3 parametry pneumatik, větina testů udává i o 10 parametrů víc.
Jediná informace, která je na títku k nečemu, je brzdná dráha na mokru... Co je třeba v případě zimních pneumatik trochu málo informací, protoe člověka zajímá hlavně trakce na sněhu, ledu a chování v nízkých teplotách. Dále neuvádí chování při aquaplaningu, ivotnost, handling nebo jízdní stabilitu. Co jsou docela podstatné rozdíly u pneuek.
Pro příklad:
Kumho Solus 205/55 R16 mají přilnavost C, valivý odpor E, hlučnost (pozor vnějí hluk) 73dB tudí číslo 3
Michelin Primacy HP 205/55 R16 mají přilnavost B, valivý odpor F, hlučnost 70dB, co je číslo 2
a rozdíl finanční v nějaké MOC je Kumho 1700 bez depka, Michelin 3700 bez depka... Lidi neváhají a berou levnějí... protoe podle títků ta pneuka zas o tolik horí přeci není...
|
|
14.02.2013 22:09 -
|
2548473
|
|
gogogogo
|
Město: Oreany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi PACK | Počet příspěvků: 18 |
|
|
amirinda napsal(a): a sakra, mě vichni říkali, e mám vdy přehodit předek zadek a naopak, tak teď nevím
Treba si uvedomi aj fakt,e na prednej náprave si gumy sadnú inak ako na zadnej.
V relácii Auto-moto-revue boli aj sobie testy (v rýchlosti 60 Km/h a 90 Km/h prudko dožava a prudko doprava (vyhnú sa lesnej zveri))
Vtedy sú dôleitejie lepie zadné pneu ako predné!!!
Vodič vdy prispôsobuje jazdu predným kolesám (v naom prípade predohrabcov ) a na zadné zabúda.Taký nečakaný pretáčavý myk musí by poriadna zábava.
Menil som tie pneu Predok Zadok do minulej jesene.Teraz mám v predu zimáky na pokraji ivotnosti (Peugeot 405 Break,hádam do jari vydria) a vzadu mám 50%.
Vôbec sa mi nedarí dosta zadok do predu.
eby som prispôsobil jazdu predným?
a sakra, mě vichni říkali, e mám vdy přehodit předek zadek a naopak, tak teď nevím :nevim
Treba si uvedomi aj fakt,e na prednej náprave si gumy sadnú inak ako na zadnej.
V relácii Auto-moto-revue boli aj sobie testy (v rýchlosti 60 Km/h a 90 Km/h prudko dožava a prudko doprava (vyhnú sa lesnej zveri))
Vtedy sú dôleitejie lepie zadné pneu ako predné!!!
Vodič vdy prispôsobuje jazdu predným kolesám (v naom prípade predohrabcov :-)))) ) a na zadné zabúda.Taký nečakaný pretáčavý myk musí by poriadna zábava.:-o :-o :-o
Menil som tie pneu Predok Zadok do minulej jesene.Teraz mám v predu zimáky na pokraji ivotnosti (Peugeot 405 Break,hádam do jari vydria:nevim) a vzadu mám 50%.
Vôbec sa mi nedarí dosta zadok do predu.:-((((
eby som prispôsobil jazdu predným?:nevim :nevim :nevim
|
|
14.02.2013 22:10 -
|
2548474
|
|
9000petr
|
|
|
V EU nie je nik alebo nejakí intitut čo by tie pneumatiky oficialne testoval, okrem autoklubov v Nemecku a Rakúsku. Je len na výrobcovi aký títok tam nalepí. Aj v prípade e by to v EU poctivo dodriavali, niekto dovezie pneumatiky z Číny a nalepí tam triedu A nikto na to nepríde, akurát sa na tom zlepováku dobre nabalí nejaký úradník z Bruselu.
V EU nie je nik alebo nejakí intitut čo by tie pneumatiky oficialne testoval, okrem autoklubov v Nemecku a Rakúsku. Je len na výrobcovi aký títok tam nalepí. Aj v prípade e by to v EU poctivo dodriavali, niekto dovezie pneumatiky z Číny a nalepí tam triedu A nikto na to nepríde, akurát sa na tom zlepováku dobre nabalí nejaký úradník z Bruselu.
|
|
14.02.2013 22:23 -
|
2548490
|
|
Darja
|
|
|
Kdy u testy pneuek, tak němce ADAC na to.... na títky hodit bobek...
Mě třeba tenhle test letních pneuek .link. překecal na Contíky...
Kdy u testy pneuek, tak němce ADAC na to.... na títky hodit bobek...
Mě třeba tenhle test letních pneuek http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=113497&SourcePageId=31821 překecal na Contíky...
|
|
14.02.2013 22:28 -
|
2548497
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
na Good Year Excellence mám najeto 40000km mají 2-3mm, take nic moc a dalí guma bude Kormoran - polskej Michelin. Na bateriích mám hadičky a piju 12 třebonský Regent
na Good Year Excellence mám najeto 40000km mají 2-3mm, take nic moc a dalí guma bude Kormoran - polskej Michelin. Na bateriích mám hadičky a piju 12 třebonský Regent:-p
|
|
15.02.2013 13:26 -
|
2548646
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
jumep napsal(a): o cine som sa uz vyjadril, mam jedny teraz letne a nikdy viac - na mokre v zakrute su nepouzitelne
Přidávám se k Jumepovi. Na suchu se ty pneu mohou zdát ok, ale stáčí aby silnice jen navlhla a u auto lítá. Kokrétně pneumatiky Triangle, měl jsem je ji jen na zadku 4 roky starý a 4mm. Sjezd z dálnice, mokro -standardní dé, rychlost 45km/h. Zadek ustřelil jak na ledu, čumák proti svodidlům, natěstí se mi to povedlo srovnat. Jezdím tam často i na popraku sněhu na zimáčích, to tam bez jakýchkoliv náznaků smyku projídím o 10km/h rychleji a to jetě jednou opakuji na namrzlé vozovce!
Teď se řídím tím, e horí guma jde na předek (pokud jsem s ní schopen se rozjet i ve patných podmínkách- v případě zimních) a lepí jde na zadek. Přetáčivej smyk je fakt potvora nemytá a smrdí bočním nárazem do protijedoucícho auta nebo stromu, sloupu atd... Lepí na zadek (jak letní, tak zimní). (dřív jsem dával lepí na předek - u nikdy víc, teď to auto drí daleko lépe)
Přidávám se k Jumepovi. Na suchu se ty pneu mohou zdát ok, ale stáčí aby silnice jen navlhla a u auto lítá. Kokrétně pneumatiky Triangle, měl jsem je ji jen na zadku 4 roky starý a 4mm. Sjezd z dálnice, mokro -standardní dé, rychlost 45km/h. Zadek ustřelil jak na ledu, čumák proti svodidlům, natěstí se mi to povedlo srovnat. Jezdím tam často i na popraku sněhu na zimáčích, to tam bez jakýchkoliv náznaků smyku projídím o 10km/h rychleji a to jetě jednou opakuji na namrzlé vozovce!
Teď se řídím tím, e horí guma jde na předek (pokud jsem s ní schopen se rozjet i ve patných podmínkách- v případě zimních) a lepí jde na zadek. Přetáčivej smyk je fakt potvora nemytá a smrdí bočním nárazem do protijedoucícho auta nebo stromu, sloupu atd... Lepí na zadek (jak letní, tak zimní). (dřív jsem dával lepí na předek - u nikdy víc, teď to auto drí daleko lépe)
|
|
15.02.2013 16:34 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
2548694
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
A co zkusit pouít tohle: .link.
A co zkusit pouít tohle: http://www.pneu-asistent.cz/Poradce-vyberu-pneumatik.html
|
|
15.02.2013 16:54 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
2548696
|
|
brandonkey
|
Město: Modra, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Cinu nekupovat. Niektore sa nedaju ani vyvazit. Trasu a na vode plavaju..
Cinu nekupovat. Niektore sa nedaju ani vyvazit. Trasu a na vode plavaju..
|
|
| |
|
|