Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Disky a pneu na C5 - obecně
|< < 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 ... 58 > >|
13.02.2013 16:10 - Re: Letní pneu na C5 2548009
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

99 Poslat soukromou zprávu
DrMarvin napsal(a):
myslim že větší jak ty pani:=)
koukám, ty jsi studnice moudrosti
já od něj gumy nekupuju:=)
čistě teoreticky by se s správně nafoukanou gumou nemělo nic stát ani při delším stání

až v tom budeš dělat, pochopíš, pane....
Studnice moudrosti nejsem já, jen prezentuji to, co nás učí, na co nás školí a co nám předávájí lidi, kteří pneumatiky vyrábějí, kteří stojí přímo ve vývoji.

Add ekonomické štítky pneu: velká vopičárna... třeba ještě pořád neexistujou pneumatiky s hodnocením A... Jediný,c o to zatím způsobilo, je byrokratický ztížení prodeje pneumatik, protože musí být ekonomickej štítek uvedený na dokladu a zákanzík poučený a blá blá...
A lidem je to jedno, nakupujou podle ceny, teda krom zákazníků prémiových značek, ti prostě kupují to nej. Ale u nich je prostě 20 nebo 30 tis za sadu stejný, jako když já si vybírám jogurt za 15Kč nebo za 20Kč

13.02.2013 16:17 - Re: Letní pneu na C5 2548013
DrMarvin
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW)Počet příspěvků: 716
Darja napsal(a):
až v tom budeš dělat, pochopíš, pane....
Studnice moudrosti nejsem já, jen prezentuji to, co nás učí, na co nás školí a co nám předávájí lidi, kteří pneumatiky vyrábějí, kteří stojí přímo ve vývoji.

Add ekonomické štítky pneu: velká vopičárna... třeba ještě pořád neexistujou pneumatiky s hodnocením A... Jediný,c o to zatím způsobilo, je byrokratický ztížení prodeje pneumatik, protože musí být ekonomickej štítek uvedený na dokladu a zákanzík poučený a blá blá...
A lidem je to jedno, nakupujou podle ceny, teda krom zákazníků prémiových značek, ti prostě kupují to nej. Ale u nich je prostě 20 nebo 30 tis za sadu stejný, jako když já si vybírám jogurt za 15Kč nebo za 20Kč

to jo no....jenze taky na takovy gumy musí být auto....a když už nikdo má na auto za 2 míče tak ho zase netrápí 30k za gumy.....holt my, co jsme se neuměli tak dobře narodit musíme kupovat podle ceny

13.02.2013 18:22 - Re: Letní pneu na C5 2548047
vseved
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) TourerPočet příspěvků: 636

tomikm napsal(a):
doktore, i naši otcové (jsem r. 68 minulého století) dávali své žigulíky, wartburky, škodovky a zastavy na zimu na špalky, když přes zimu nejezdili, i když je měli patřičně nahuštěné. proč asi...
evidentně mᚠprdlajs naježděno i když tady hojně machruješ, jak moooc jezdíš do německa

Na špalky se vozidla nedávala kvůli pneu (radiály měly trochu jiné vlastnosti,) ale kvůli únavě per, jsem r.v.1948

13.02.2013 19:37 - Re: Letní pneu na C5 2548070
Darja

Ještě si roztrhejte občanky a vyhrajou ti, co maj občanku vytesanou do kamene Šmarjá

.link. Jak vidí skladování pneušek Michelin

13.02.2013 19:43 - Re: Letní pneu na C5 2548074
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Hezkej návod. Nic proti němu. Jen by si profíci měli dát pozor na to, co a jak píšou. Mám na mysli tohle:

Pokud pneumatiky nejsou po delší dobu užívány (po dobu jednoho měsíce a déle) a jsou postaveny venku, jejich povrch vyschne a objeví se trhliny způsobené vzdušným ozonem. Proto by pneumatiky měly být skladované na chladném, suchém, čistém a uzavřeném místě.

Mám to chápat tak, že když na nich jezdím, tak nevysychají a neobjevují se na nich trhliny způsobené vzdušným ozonem?

13.02.2013 19:45 - Re: Letní pneu na C5 2548076
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
ked na nich jazdis prebieha tzv. vulkanizacia zohriatim a opotrebenim a nacata vrstva sa obdiera

14.02.2013 16:33 - Re: Letní pneu na C5 2548289
Darja

Mikra napsal(a):
Hezkej návod. Nic proti němu. Jen by si profíci měli dát pozor na to, co a jak píšou. Mám na mysli tohle:

Pokud pneumatiky nejsou po delší dobu užívány (po dobu jednoho měsíce a déle) a jsou postaveny venku, jejich povrch vyschne a objeví se trhliny způsobené vzdušným ozonem. Proto by pneumatiky měly být skladované na chladném, suchém, čistém a uzavřeném místě.

Mám to chápat tak, že když na nich jezdím, tak nevysychají a neobjevují se na nich trhliny způsobené vzdušným ozonem?

achjo.... jde o to, že pokud pneumatiky neskladuješ správně, zkracuješ jim životnost... zbytečně, pneumatika jen leží, nikdo ji nepoužívá.

To je asi tak, koupil by sis už zvětralý pívo, i když ti stejně zvětrává v půllitru, když ho budeš pít pomalu?

14.02.2013 16:44 - Re: Letní pneu na C5 2548291
DrMarvin
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW)Počet příspěvků: 716
Darja napsal(a):
To je asi tak, koupil by sis už zvětralý pívo, i když ti stejně zvětrává v půllitru, když ho budeš pít pomalu?

zajímavý přirovnání, akorát nějak postrádá smysl

je jasný že čim starší gumy, tim nemaji takový vlastnosti..a na druhou stranu, nevim kdo by si třeba kupoval gumy 6-7let starý, ikdyž jsou dobře skladovaný.

14.02.2013 16:49 - Re: Letní pneu na C5 2548295
Darja

DrMarvin napsal(a):
zajímavý přirovnání, akorát nějak postrádá smysl

je jasný že čim starší gumy, tim nemaji takový vlastnosti..a na druhou stranu, nevim kdo by si třeba kupoval gumy 6-7let starý, ikdyž jsou dobře skladovaný.

Tak 2-4 roky starý gumy se normálě prodávají... Třeba letos prodávám zimní gumy od Nokianu z roku 2011, protože se prostě udělala větší objednávka, než byl očekávaný odběr v roce 2012.
Bohužel i já prodávám pneumatiky třeba i 8 let starý (silně pod cenou) a jak mi za ně lidi trhaj ruce, i když podepisou papír, že jsou seznámeni se stářím gum Ty prostě v tom fakt nedělᚠa nevíš, že lidem je to u zadku, jde jim o peníze

chápu, že budeš psát u všech mejch příspěvků, že postrádaj smysl, ale když tě to baví

14.02.2013 17:01 - Re: Letní pneu na C5 2548304
DrMarvin
Darja napsal(a):
Tak 2-4 roky starý gumy se normálě prodávají... Třeba letos prodávám zimní gumy od Nokianu z roku 2011, protože se prostě udělala větší objednávka, než byl očekávaný odběr v roce 2012.
Bohužel i já prodávám pneumatiky třeba i 8 let starý (silně pod cenou) a jak mi za ně lidi trhaj ruce, i když podepisou papír, že jsou seznámeni se stářím gum Ty prostě v tom fakt nedělᚠa nevíš, že lidem je to u zadku, jde jim o peníze

chápu, že budeš psát u všech mejch příspěvků, že postrádaj smysl, ale když tě to baví

Ale vůbec ne......já jen že jsem tu větu musel párkrát přečíst než jsem jí pochopil víš
tak 2 roky starý gumy neni moc.....i když se koukám na net na gumy....tak většina je stejně 1-2 roky starý...
Jo to věřim že lidi jsou jak praštěný......ale brát to zas tak že když nějakej strejda s feldou jezdí ročně 5k km tak je mu jedno že má gumy 8 let starý....hlavně že ušetří....
Je to každýho věc......ale myslim že soudný lidi by 8 let starou gumu na auto nedali
a ne neboj..nejsem na tebe zasedlej

14.02.2013 17:28 - Re: Letní pneu na C5 2548308
Darja

DrMarvin napsal(a):
Ale vůbec ne......já jen že jsem tu větu musel párkrát přečíst než jsem jí pochopil víš
tak 2 roky starý gumy neni moc.....i když se koukám na net na gumy....tak většina je stejně 1-2 roky starý...
Jo to věřim že lidi jsou jak praštěný......ale brát to zas tak že když nějakej strejda s feldou jezdí ročně 5k km tak je mu jedno že má gumy 8 let starý....hlavně že ušetří....
Je to každýho věc......ale myslim že soudný lidi by 8 let starou gumu na auto nedali

To nejsou strejdové, to lidi rvou třeba na dodávky (konkrétně ty 8 let starý ležáky).
Kolega si koupil gumy 10 let starý (od nás) a chrochtá si. Koupil si letňáky od Contíku na svoje kabrio a říkal, že i za deště ok.
Já bych si to netroufla, ale jak vidim, lidem je to fuk.
Před 3 měsícema jsem sháněla 4 Dunlopky... nikde nebyly skladem, až se vylouply někde v Německu... 2 roky starý. Zákazník na to neřekl ani prd, jen si chrochtal, že má svoje oblíbený Dunlopky..

Dokud TV Ňouma neuvedla reportáž, tak 98% lidí netušilo, že nějaký DOT existuje, nikdo to neřešil. Teď se to řešilo tak 4 měsíce a už je to lidem zase fuk.

14.02.2013 17:36 - Re: Letní pneu na C5 2548310
tomikm
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybridPočet příspěvků: 443

DrMarvin napsal(a):

naopak, strejda s feldou, co jezdí ročně 5000km, by si měl koupit co nejnovější gumy, protože než je sjede, tak by se mu rozsypaly na prach, když si uvědomíš, že mu 2sady gum (letní a zimní) vydrží nějakých 15let

14.02.2013 19:02 - Re: Letní pneu na C5 2548341
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Jsem si myslel že by se tady člověk mohl dozvědět něco o zkušenostech s konkrétními pneu.
Jako které jsou nejlepší atd. A krom poznatku že Michelin má extra velkou životnost a pár ojedinělých poznatků se tady dohadujete jak v parlamentu. Otevřel jsem sekci zkušenosti s pneu a tam je to úplně stejné jako tady.
Kdyby se člověk rozmýšlel jestli si má koupit například třeba Barum nebo raději Kleber tak se tady nic nedozví.(obě značky mě napadly jen tak -na to nereagujte)
Tady je to "o autech na špalkách". Je jasné že když člověk koupí to nejdražší a nejlepší, tak je to jednoduché. (když nic ,tak to funguje jako placebo)
Ale mě baví hledat řešení poměr Cena/Výkon a to se tady člověk moc neinspiruje...
Pro vás chytráky (to není ve zlém - stejně mě všichni bavíte) mám otázku pro změnu z mého oboru:
Máte doma vodovodní baterije na umyvadle nebo kuchyňském dřezu připojené opletenýma hadičkama na roháček? A nebo jste si koupili ty nejdražší co místo hadiček mají mosazné trubky?Kontrolujete si ty hadičky každý rok? Proč to sem tahám?
Protože každou chvíli někde řeším že hadička praskne a je vytopený byt,sousedi atd...Vím že v tomto případě nejde o život ale chtěl jsem to dát jako příklad.(sám mám taky hadičky, lépe se to montuje )
Koupil jsem si starší C5 tak nevím jestli musím mít gumy jako majitel BMW 7...
Na předešlých autech jsem to nikdy neřešil. Na BX jsem dokonce dával gumy z bazaru, co se válely celou dobu venku na sluníčku, vyrovnané do komínů na sobě...
Moje C5 mě moc baví je to "vysněný miláček" ,proto pořád sedím na C5 klubu abych jí dopřál to nejlepší
Po zimě jí budu přezouvat tak jsem si myslel že bude inspirace co jí dát za botičky. Ale tady se to zachvíli popere
Zimní jsem vybíral sám a asi přebral. Nevšiml jsem si Darji citát že Semperit je stlačená tma
Gumy mi přijdou dobré,v testu byly asi na 4. místě např před Nokian. Mám na nich dokonce i -made in Germany-. Ale nevím jestli už jsem z vás tak vyblbnutý ale přijde mi že mizí před očima . Třeba to nebude tak horké a 2-3 zimy vydrží.Ale na Xantii mám na zadku Bridgestone Blizak které jsem kupoval před víc jak 6 lety... Jo vím jsem hazardér ale jezdím s tím jen po Praze na práci-
Tím jsem si asi sám odpověděl že na to léto vychází nejlépe ten Michelin. Ale stejně mi to nedá špekulovat o levnějším ale dobrém řešení

14.02.2013 19:32 - Re: Letní pneu na C5 2548344
Alien
Město: Praha, Auto: Počet příspěvků: 48
Hellmute, že se vůbec rozčiluješ.
Je to zbytečné.
Zkus se podívat na pneu značky Falken. Mám osobní zkušenost na activě, jsou extrémně tiché, výborně drží v zatáčkách bez písknutí, a kdo ví co to byla a je activa tak asi pochopí. Je ale nutné hodně často kontrolovat preventivně tlak, neb jak jsou podhuštěné, tak se sjíždí.
Jinak já jsem přesedlal na celoroky, a si říká kdo chce co chce, gumy paráda, léto zima není problém. A vzhledem k tomu, žes z Phy, tak pro tuto oblast, tsss, naprostá ekonomická spokojenost.
A teď hurá, přeci jenom celorok, ani ryba, ani rak.

14.02.2013 19:36 - Re: Letní pneu na C5 2548345
Darja

Každej má to svoje... Nikdy nebudeš mít na "klubu" objektivní názory, vždy jen silně subjektivní. Auto jsem koupila na Mišácích, byly fajn, pak jsem jezdila v létě na Barumkách Bravurisky a krom toho, že ta guma se nějak rychle vypařila, to bylo celkem slušný poježděníčko za málo peněz. Přesedlala jsem na Contíky Premium Contact a přijde mi, že mizej taky, ale maličkato pomaleji a na mokru super. Příští sezónu dokroutí a zas budu koukat po nějaké zajímavé sadičce, možná zas Mišáci, a se kruh uzavře

(A jakou vodovodní baterii?? Dyzajnová, drahá, značku nevím, asi nějakej ital a jak je zapojená netuším, protože jsem to nechala dělat profíka, jako celou kuchyň.
Holt baterii člověk kupuje očima a nemusí koukat na svojí bezpečnost a vytopení sousedů nikoho nezabije a zaplatí to pojišovna...)

14.02.2013 19:43 - Re: Letní pneu na C5 2548347
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

Alien napsal(a):
Hellmute, že se vůbec rozčiluješ.
Je to zbytečné.
Zkus se podívat na pneu značky Falken. Mám osobní zkušenost na activě, jsou extrémně tiché, výborně drží v zatáčkách bez písknutí, a kdo ví co to byla a je activa tak asi pochopí. Je ale nutné hodně často kontrolovat preventivně tlak, neb jak jsou podhuštěné, tak se sjíždí.
Jinak já jsem přesedlal na celoroky, a si říká kdo chce co chce, gumy paráda, léto zima není problém. A vzhledem k tomu, žes z Phy, tak pro tuto oblast, tsss, naprostá ekonomická spokojenost.
A teď hurá, přeci jenom celorok, ani ryba, ani rak.

Falkeny měl kolega kdysi na Opel Vectra a říkal že se moc rychle ojely... jestli hlídal tlak nevím ...
Activu jsem bohužel nikdy neřídil xantii mám obyčejnou

14.02.2013 19:47 - Re: Letní pneu na C5 2548355
Alien
HELLMUT napsal(a):
Falkeny měl kolega kdysi na Opel Vectra a říkal že se moc rychle ojely... jestli hlídal tlak nevím ...
Activu jsem bohužel nikdy neřídil xantii mám obyčejnou

Ano, ano, ty první jsem oddělal za 25 tis. km, což u mě bylo tehdy tři roky. Ale to jsem byl lempl a nehlídal to. Ty druhé, ty jsem mírně, o jednu desetinku přehušoval a bylo to o mnoho lepší. Zkusím se ještě zeptat jednoho Co má C5 kdysi jsem mu je doporučil a kupoval je, tak uvidíme co poví. Ale ano, pravdou je, že se sjíždí. Jen jakou mᚠpředstavu kolik by měla guma vydržet buď let, nebo km.

Activa je jen víc extrémní v zatáčkách, víc tam dokážeš gumy podrtit a ty Falkeny, kua ty byly přibité.

14.02.2013 19:49 - Re: Letní pneu na C5 2548357
9000petr
Město: Lednické Rovne, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 78

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Sto ludí sto chutí,čé bý ste chceli dnešnšj dobe mat kvalitné hadam už len tak pneumatiki ked sedím v krčme zo známim čo robí v puchove v conti z čoho vobec ti A,B,či C-é štitkové pneu miešaju tak by to nechcel ani zadarmo jedna seria taka druha zase onaka však papier znese naša penaženka tiež a čo po čase ponadavame a kupime nove ale berte na vedomie že všetci výrobcovia pneu nie su takí dobrí ako sa zdaju...

14.02.2013 20:04 - Re: Letní pneu na C5 2548359
HELLMUT

pro Alien
S Xantii jsem za 6 let najezdil cca 145 000 km nevím kolik v létě/zimě a myslím že 5. zim jsem dal na těch Bridgestonech ,teď mám ještě 2. vzadu a mají asi 3mm...
Letní nevím ty jsem si asi ještě nikdy nové nekoupil... Když kolega řešil ty Falkeny tak se ptal kluků co jezdí závody a ty mu řekl a se nediví ,že to jsou skoro závodní gumy že drží fantasticky ale rychle jdou do kopru...
No a to já jako milovník houpavé plavby po silnici neocením ...

14.02.2013 20:14 - Re: Letní pneu na C5 2548361
Alien
HELLMUT napsal(a):
pro Alien
S Xantii jsem za 6 let najezdil cca 145 000 km nevím kolik v létě/zimě a myslím že 5. zim jsem dal na těch Bridgestonech ,teď mám ještě 2. vzadu a mají asi 3mm...
Letní nevím ty jsem si asi ještě nikdy nové nekoupil... Když kolega řešil ty Falkeny tak se ptal kluků co jezdí závody a ty mu řekl a se nediví ,že to jsou skoro závodní gumy že drží fantasticky ale rychle jdou do kopru...
No a to já jako milovník houpavé plavby po silnici neocením ...

No jasně, jiná priorita, jiné gumy. Chápu. Já s tou potvorou jezdil rychle, pravda a ty gumy byly cajk.

|< < 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 ... 58 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator