Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Disky a pneu na C5 - obecně
|< < 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 ... 58 > >|
25.01.2013 09:34 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně 2542089
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
99 Poslat soukromou zprávu
Klokan napsal(a):
...když pošlete auto rychlejc do prudší zatáčky či vyhýbacího manévru ...., tak by vás experimenty s náhražkama měly rychle přejít.

Když pošleš auto do prudší zatáčky rychlejc než snese guma, tak jsi venku ze hry i na Mišelínkách.
Sice ta mezní rychlost může být vyšší než u číňanů, ale není přece problém jet na mokru v zatáčce místo 110 jen 90.
Já mám číny letní i zimní, denně jezdím po městě do práce a naprostá spokojenost - auto brzdí i zatáčí naprosto dle mých potřeb (jediný šrám má od manželky, která byla moc optimistická při vjezdu do vrat).

25.01.2013 09:57 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně 2542091
Nesebr
Město: Ostrava - Poruba, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX BreakPočet příspěvků: 163

TomasT napsal(a):
... Já mám číny letní i zimní, denně jezdím po městě do práce a naprostá spokojenost - auto brzdí i zatáčí naprosto dle mých potřeb ...

Já myslel, že styl jízdy WRC dveřma napřed na hraně přilnavosti pneumatik MisChelin je vyhrazen majitelům vozů z koncernu Fauwe.
Nám co vozíme svou rodinu v C5 pohodlně a pomalu jako národní poklad, postačí i levnější pneumatiky.

Osobně mám na maxidodávce vpředu GTtadial-made in malaysia už druhou zimu, vzadu Wanli-made in china od podzimu. Nejezdím jak ponocný a často i přeložený, ale problém jsem žádný nezaznamenal.
P.S.
zimní GTradial má momentálně najeto více km než předtím zimní Conti nebo Pirelli. A to na nich jezdím celoročně.

25.01.2013 18:43 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně 2542132
Klokan
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215kPočet příspěvků: 213
Pokud si řidič uvědomuje, co má obuto a jede rozumně, tak se do problémů nedostane. Jen upozorňuju na to, že se tyhle gumy můžou chovat zejména na mokru znatelně hůř. Nic víc, nic míň.

25.01.2013 20:34 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně 2542144
BlueSeven
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW ExclusivePočet příspěvků: 613

Tak se také podělím o zkušenost s gumama z Číny. Kupoval jsem Nexen 1000 (cena 1500/kus za 215/55 ZR16 97W), je to sice Korejec, ale byl vyrobeny v Číně. Nové hloubka 7,6 mm, na mokru výborné, jak na odvod vody, tak na brždění, na suchu také bez problémů, jediný problém byla měkčí směs a po 20000km měly jen 3 mm, jiné problémy jsem nepozoroval, jo i vyvážení bez problémů.

Poté se mi podařil za dobrou cenu sehnat starší Bridgestony ER300 se 7mm vzorkem (vyrobeno v Germánii). Při první jízdě nepříjemné zjištění auto výrazně ztvrdlo, přikládám to jiné nebo pevnější konstrukci kordu. Další zjištění do zatáčky to jelo daleko lépe , když jsem zatočil, jak jsem byl zvyklý s Nexeny, tak se auto zařezávalo do zatáčky víc a víc a muselo se korigovat.

Když to shrnu, tak Bridgestony jsou super gumy, až na to že je na nich auto tvrdší. Ale Nexeny nejsou vůbec špatné i když mají proti BG horší jízdní vlastnosti, tak jsou to pořád velmi dobré gumy i když měkčí a nevydrží takový nájezd.

03.02.2013 14:28 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně 2544134
Petr72
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 850

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Na Aukru jsou origo disky na C5 :.link.
Kdo po nich skočí ?
Joo a jsou to 97 W !!!

Nejsou moje ,jen jsem si myslel že někdo by rád origo.

11.02.2013 16:37 - Re: Letní pneu na C5 2547211
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

DrMarvin napsal(a):
DEMO guma, neboli guma sundana z noveho auta pri prodeji...duvod...pri prodeji se auto prezulo na zimni
jediny co je s nima ze na nich stalo auto chvilku..ale jeste se s nima nejelo

Demo guma jako z demíček? No nebrala bych ty, co nejezděj, protože někdy to stojí na salónu i půl roku s minimálním pohybem a ta guma se trochu splácne.

A hlavně, jsem si všimla, že na nová auta se dávají dost často výběhové dezény (snižování ceny), třeba škodovka si nechává dělat tohle v Continentalu... pak to člověk za dva roky prorazí a novou nekoupí.
Takže prověřovat prověřovat

11.02.2013 16:57 - Re: Letní pneu na C5 2547213
DrMarvin
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW)Počet příspěvků: 716
Darja napsal(a):
Demo guma jako z demíček? No nebrala bych ty, co nejezděj, protože někdy to stojí na salónu i půl roku s minimálním pohybem a ta guma se trochu splácne.

A hlavně, jsem si všimla, že na nová auta se dávají dost často výběhové dezény (snižování ceny), třeba škodovka si nechává dělat tohle v Continentalu... pak to člověk za dva roky prorazí a novou nekoupí.
Takže prověřovat prověřovat

ono když mᚠznámého a auto na gumách stojí 2 měsíce....a pak leží chvilku ve skladu tak jim opravdu nic nebude:=)

11.02.2013 18:25 - Re: Letní pneu na C5 2547250
Darja

DrMarvin napsal(a):
ono když mᚠznámého a auto na gumách stojí 2 měsíce....a pak leží chvilku ve skladu tak jim opravdu nic nebude:=)

Ve skladu mᚠpneumatiky skladovat správně (tj na stojáka a otáčet je). A nejsou zatížené!

11.02.2013 20:23 - Re: Letní pneu na C5 2547311
DrMarvin
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW)Počet příspěvků: 716
Darja napsal(a):
Ve skladu mᚠpneumatiky skladovat správně (tj na stojáka a otáčet je). A nejsou zatížené!

jj a kdo to dodržuje?:=)
gumy byly čistě nový.....ale vᚠpřístup se mi líbí:=)alespoň toho víc zbejvá:=)

11.02.2013 20:34 - Re: Letní pneu na C5 2547335
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Proti "DEMO" nic, když znᚠhistorii a věříš tomu, kdo se o ně staral. Lepší než koupit na netu nový s datem výroby 2 roky starým. A kdo ví jak skladovaný.
A jinak, ve skladě, když jsou narovnaný gumy v regále nezatížený, tak snad ani není potřeba je otáčet. Horší je celou zimu stojící auto. To už dokáže placku udělat. Důležitější je u dlouho skladovaných gum světlo, teplo a vlhko. Gumy dokážou pěkně měnit vlastnosti stárnutím v nevhodných podmínkách.

11.02.2013 20:44 - Re: Letní pneu na C5 2547344
DrMarvin
presne tak.....tak co ja videl ten sklad tak se otacet nemusi...jen je dulezita vlkost a teplota jak rikas.....
a co mi bylo receno od kamika co dela v pneuservisu tak i kdyz auto stoji klidne celou zimu, nebo celej rok na stejnym miste a gumy nejsou usly......tak by to vadit nemelo.....ale tomu se mi nechce ani moc verit ale kdyz to rikal profik.......no kazdopadne neni nad novou gumu, kdyz to neni polsky:=)

11.02.2013 21:05 - Re: Letní pneu na C5 2547362
gogogogo
Město: Orešany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi PACKPočet příspěvků: 18

No,s pneumatikami je to vežmi otázne.
Momentálne objednávam pneu u Popgom.sk a zatiaž som vežmi spokojný.Najstaršie pneusom kúpil asi 8 mesačné,čo je v pohode.Niekde som sa dočítal v obchodnom zákonníku (alebo ako sa to nazýva ) že nové pneu sú od výroby po 9 mesiacov.Po tomto čase je možné pneu v akomkožvek obchode vráti alebo vymeni.
S popgom.sk som posledný rok aj pol objednal 5 sád (leto+zima 175/70R14 na P-405,leto 175/70R13 R-Clio,zima 225/75R15 na Cherokee otcovi a spätne 4 mesiace dozadu 195/65R15 na C5 .)
Všetko len značkové gumy s lepšími parametrami.
Týmto nechcem nikomu robi reklamu alebo núti niekoho kto má vlasný rozum.

Moja zlá skúsenos bola s fy.CS-FALCON Slovakia.
Pred asi 6-timi rokmi sme s otcom objednali na Opel Vectra B 1,6i pneu 185/70R14 Michelin Energy E3A.
Pri obúvaní sa zistilo,že gumy majú 20 mesiacov a nedali sa normálnym spôsobom nafúka.
Pomohlo len vzduchové delo pre náklaďáky.
S tým to šlo ako po masle
Po zmeraní tlaku tam bolo od 5-8 Bar. Jednoducho šleha.
Dezén aj napriek tomu vydržal cca 55 000-60 000Km a bolo tam ešte v priemere 3 mm mäsa. Čiže v tomto GOOD!
Vždy si treba preveri DOT číslo.

Ešte som chcel pripomenú tým čo nevedia čo je DOT na pneu.
DOT má tvar 4-číslia v oválnom okienku na bočnici a to

DOT ABXY
AB-týždeň v roku (od 01 až 53)
XY-samotný rok výroby

12.02.2013 18:35 - Re: Letní pneu na C5 2547733
Darja

DrMarvin napsal(a):
presne tak.....tak co ja videl ten sklad tak se otacet nemusi...jen je dulezita vlkost a teplota jak rikas.....
a co mi bylo receno od kamika co dela v pneuservisu tak i kdyz auto stoji klidne celou zimu, nebo celej rok na stejnym miste a gumy nejsou usly......tak by to vadit nemelo.....ale tomu se mi nechce ani moc verit ale kdyz to rikal profik.......no kazdopadne neni nad novou gumu, kdyz to neni polsky:=)

té bude profík jak víno. Kupuj od něj gumy častějc

Jinak životnost pneumatik letních je cca 10 let.... tj 5 let můžou bejt ve skladě a 5 let na autě za podmínky dobrého skladování (což tu rozebírat nebudu, páč tu znáte "profíky")
Takže dva roky stará pneumatika, správně skladovaná je lepší, než nová čína rovnou vyjetá z fabriky

12.02.2013 19:45 - Re: Letní pneu na C5 2547763
DrMarvin
Darja napsal(a):
té bude profík jak víno. Kupuj od něj gumy častějc

Jinak životnost pneumatik letních je cca 10 let.... tj 5 let můžou bejt ve skladě a 5 let na autě za podmínky dobrého skladování (což tu rozebírat nebudu, páč tu znáte "profíky")
Takže dva roky stará pneumatika, správně skladovaná je lepší, než nová čína rovnou vyjetá z fabriky

myslim že větší jak ty pani:=)
koukám, ty jsi studnice moudrosti
já od něj gumy nekupuju:=)
čistě teoreticky by se s správně nafoukanou gumou nemělo nic stát ani při delším stání

12.02.2013 20:56 - Re: Letní pneu na C5 2547787
tomikm
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybridPočet příspěvků: 443

DrMarvin napsal(a):
myslim že větší jak ty pani:=)
koukám, ty jsi studnice moudrosti
já od něj gumy nekupuju:=)
čistě teoreticky by se s správně nafoukanou gumou nemělo nic stát ani při delším stání

doktore, i naši otcové (jsem r. 68 minulého století) dávali své žigulíky, wartburky, škodovky a zastavy na zimu na špalky, když přes zimu nejezdili, i když je měli patřičně nahuštěné. proč asi...
evidentně mᚠprdlajs naježděno i když tady hojně machruješ, jak moooc jezdíš do německa

12.02.2013 21:03 - Re: Letní pneu na C5 2547788
zhrado
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 767
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Pneumatiky nových áut sa tlakujú na skoro max. hodnotu pre daný typ pneu aby sa nezdeformovali dlhým stáním v sklade. Potom keď sa robí príprava nového auta tak okrem iného sa v pneu upraví tlak na predpísanú hodnotu.

12.02.2013 21:52 - Re: Letní pneu na C5 2547813
DrMarvin
to povídám:=)
naježděno nenaježděno..gumám by se nic stát nemělo:=)
o čem povídᚠje trochu jiná doba:=)
btw: kde machruju ze nekam jezdim????

12.02.2013 22:13 - Re: Letní pneu na C5 2547824
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

tomikm napsal(a):
doktore, i naši otcové (jsem r. 68 minulého století) dávali své žigulíky, wartburky, škodovky a zastavy na zimu na špalky, když přes zimu nejezdili, i když je měli patřičně nahuštěné. proč asi...
evidentně mᚠprdlajs naježděno i když tady hojně machruješ, jak moooc jezdíš do německa

ja jsem taky z minulého století 1958 a zapomněl si na Moskviče, a zapomněl si taky říci, že gumy byly diagonální, s textilní vložkou.... Nedělejte kurňa z toho vědu. Dle mého názoru a za pár let zkušeností: elastoměrům tj. i našim gumám nejvíce vadí světlo resp. sluníčko, Mimo světlé výjimky kolik ročně najezdíte, abyste tady široce rozebírali stáří????? Neříkejte, že vám gumy vydrží více než 5 let. A moje příští zimáky budou číny z číny a můžete zase popsat 10 stran proč ne číny.

13.02.2013 09:09 - Re: Letní pneu na C5 2547883
duff74
Město: Holešov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SXPočet příspěvků: 163

Taky jsem při koupi svých Hankooků hleděl na tyto parametry. Ale jak jsem to pochopil, tak není nějaká ofic. zkušebna, ale každý výrobce si tyto písmena přiřazuje sám, čímž to považuji za zavádějící (pochybuju, že by si výrobce udělil nelichotivé hodnocení), i když určitě existuje nějaký oficiální postup testování.

13.02.2013 11:28 - Re: Letní pneu na C5 2547898
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
najk napsal(a):
... A moje příští zimáky budou číny z číny a můžete zase popsat 10 stran proč ne číny.

Já na pravé číny z Číny taky nedám dopustit.
O víkendu mi manželka na kruháči v Čestlicích říkala že jedu moc rychle, tak jsem odpověděl, že moc rychle je to, když pískají gumy - zkusil jsem to na dalším kruháči v Pitkovicích a i když jsem přišlápl plyn a dostal sprdunk, že nás chci zabít, tak gumy ani neuhnuly ani nepískly.

|< < 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 ... 58 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator