| | |
15.08.2012 16:36 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
2499367
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mikra napsal(a): To není kolama. Průměr kola je o 4mm mení ne klasický 215/55/16. To je buďto zvedlý auto a nebo to dělá jen dojem toho nízkýho profilu gumy. Podle mě je to degradace C5. Mělo by jít o komfortní jízdu, ale s takovýma kolama (gumama), no nevím .
Tak tak,od 18" jsou tam ty gumy u jen proto,aby se disk neomlátil o asfalt a opačně Já bych na ty nae houpačky zůstal u rozměru 215 55 16(popř na X7 ten větí) a kolový tůnění bych nechal majitelům nadupaných ochcáfek. Neříkám,nějaký hezký kola,to jo,ale ne milijón palců a na tom pomalu jen gumovej nátěr...
Tak tak,od 18" jsou tam ty gumy u jen proto,aby se disk neomlátil o asfalt a opačně :-d Já bych na ty nae houpačky zůstal u rozměru 215 55 16(popř na X7 ten větí) a kolový tůnění bych nechal majitelům nadupaných ochcáfek. Neříkám,nějaký hezký kola,to jo,ale ne milijón palců a na tom pomalu jen gumovej nátěr... :nevim
|
|
15.08.2012 17:56 -
|
2499382
|
|
frmax
|
Město: Příbram, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Souhlasil bych s posledním příspěvkem. Na autě mám co píou dveře a techničák. Jen je blbý, e výrobce nedal alternativu na zimu, nu co nedá se nic dělat. Soused má koncerna a na něm loukotě no paráda, sotva se mu tam vlezou. Super trakař
Souhlasil bych s posledním příspěvkem. Na autě mám co píou dveře a techničák. Jen je blbý, e výrobce nedal alternativu na zimu, nu co nedá se nic dělat. Soused má koncerna a na něm loukotě no paráda, sotva se mu tam vlezou. Super trakař
|
|
15.08.2012 20:07 -
|
2499417
|
|
Darja
|
|
|
Mě u dávno přela touha po 17"... sice by to byl jistý kompromis mezi pohodlím a optickým vylepením (ty 16" jsou malý), ale zase... furt mě bolej záda a kdo na to má kupovat drahý gumy?
Mě u dávno přela touha po 17"... sice by to byl jistý kompromis mezi pohodlím a optickým vylepením (ty 16" jsou malý), ale zase... furt mě bolej záda a kdo na to má kupovat drahý gumy? :D
|
|
16.08.2012 14:59 -
|
2499640
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Čím větí disk, tím nií pneu. Čím nií pneu, tím vyí tlak. Čím vyí tlak, tím větí přenos rázů na nápravu. Nísledky jsou jasné. Optimální výka pneu je 55 - 75, Nízkoprofilové pneu vhodné pro silniční soutěe.
Čím větí disk, tím nií pneu. Čím nií pneu, tím vyí tlak. Čím vyí tlak, tím větí přenos rázů na nápravu. Nísledky jsou jasné. Optimální výka pneu je 55 - 75, Nízkoprofilové pneu vhodné pro silniční soutěe.
|
|
28.08.2012 19:39 -
|
2501953
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Zdarec! Tak jsem právě přečetl celou diskuzi od strany 1 do 30 . byla to fuka.... Poučil jsem se z toho e nebudu kupovat jiné gumy ne mám v TP . Ten rychlostní index je fakt masakr také mám v TP W .
Budu se s tím muset nějak poprat.Trochu předčasně u myslím na zimu, tak hledám druhou sadu na zimu a zaujalo mě tohle .link. .Asi vechny údaje sedí ale zdá se mi to podezřele levné nebude to nějaká "čína" na jednu sezonu? Teď zrovna má Luki v inzerci kola úplně stejné co mám na autě a proti tomu linku jsou dost drahé... Hlavně teď nepotřebuji nové letní gumy ale zimní... Co myslíte mám objednat ty z toho inzerátu? Budou potřeba jiné rouby? Kde se shání a jaké mají rozměry? Nebo jetě čekat a hlídat inzeráty pouitých? Asi bych se spokojil na zimu i s plechem ale dát 1300,- za nový plech se mi nechce to u bych doplatil 700,- a vypadá to podstatně lépe..
Kdyby byl plech za 500.- tak bych ho asi vzal a rozdíl investoval do pořádných pneu.Ale takhle to vidím na ten litý a k tomu bych koupil asi Nokian WR nebo Semperit Speed Grip 2 nebo ty Fuldy. Koukal jsem na testy a docela to vycházelo dobře... Barum Polaris rozhodně nechci ty 4 roky nevydrí ani náhodou - vyzkoueno na BX...
Zdarec! Tak jsem právě přečetl celou diskuzi od strany 1 do 30 . byla to fuka...:-o. Poučil jsem se z toho e nebudu kupovat jiné gumy ne mám v TP :-d. Ten rychlostní index je fakt masakr také mám v TP W :-((((.
Budu se s tím muset nějak poprat.Trochu předčasně u myslím na zimu, tak hledám druhou sadu na zimu a zaujalo mě tohle http://okdisky.cz/detail/49672 .Asi vechny údaje sedí ale zdá se mi to podezřele levné nebude to nějaká "čína" na jednu sezonu? Teď zrovna má Luki v inzerci kola úplně stejné co mám na autě a proti tomu linku jsou dost drahé... Hlavně teď nepotřebuji nové letní gumy ale zimní... Co myslíte mám objednat ty z toho inzerátu? Budou potřeba jiné rouby? Kde se shání a jaké mají rozměry? Nebo jetě čekat a hlídat inzeráty pouitých? Asi bych se spokojil na zimu i s plechem ale dát 1300,- za nový plech se mi nechce to u bych doplatil 700,- a vypadá to podstatně lépe.:palec.
Kdyby byl plech za 500.- tak bych ho asi vzal a rozdíl investoval do pořádných pneu.Ale takhle to vidím na ten litý a k tomu bych koupil asi Nokian WR nebo Semperit Speed Grip 2 nebo ty Fuldy. Koukal jsem na testy a docela to vycházelo dobře... Barum Polaris rozhodně nechci ty 4 roky nevydrí ani náhodou - vyzkoueno na BX...
|
|
28.08.2012 21:00 -
|
2501979
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Ten rychlostní index je stejně nějaká kokotina - v TP mám max rychlost 201km/h a u pneumatik mám index W co je 270km/h - to to auto asi musím hodně načipovat a asi jetě přidat nitro...(to asi na disel nejde co? ) Jak píe Darja zimáky v indexu W jsou nesehnatelné. jetě se dá najít V ale větina je H co má být do 210km tak to mi jetě 9 km do toho chybí...A dávat si nálepku do zorného pole abych nepřekročil rychlost kterou stejně nemůu překročit? To zase vymyslel nějaký "vědec"... Asi tedy nakonec nebudu mít pneu dle TP...
Ten rychlostní index je stejně nějaká kokotina - v TP mám max rychlost 201km/h a u pneumatik mám index W co je 270km/h - to to auto asi musím hodně načipovat a asi jetě přidat nitro...(to asi na disel nejde co?:-) ) Jak píe Darja zimáky v indexu W jsou nesehnatelné. jetě se dá najít V ale větina je H co má být do 210km tak to mi jetě 9 km do toho chybí...A dávat si nálepku do zorného pole abych nepřekročil rychlost kterou stejně nemůu překročit? To zase vymyslel nějaký "vědec"... Asi tedy nakonec nebudu mít pneu dle TP...:-o
|
|
28.08.2012 21:13 -
|
2501985
|
|
.45acp
|
|
|
Jak tu je někde napsáno, tak u zimáků ten index dodret nemusí. Jen je potřeba vytvořit nějaké upozornění na nií rychlost. Taky mám zimáky s T - 190km/h, pokud se nepletu.
Jak tu je někde napsáno, tak u zimáků ten index dodret nemusí. Jen je potřeba vytvořit nějaké upozornění na nií rychlost. Taky mám zimáky s T - 190km/h, pokud se nepletu.
|
|
28.08.2012 21:23 -
|
2501989
|
|
HELLMUT
|
|
|
Jo četl jsem to celé , ale na co se mám upozorňovat? e se nemám nechat tahat od Porsche Cayane abych dosáhl rychlosti vyí ne 210km? Fakt to nechápu...
Jo četl jsem to celé , ale na co se mám upozorňovat? e se nemám nechat tahat od Porsche Cayane abych dosáhl rychlosti vyí ne 210km? Fakt to nechápu...
|
|
28.08.2012 21:26 -
|
2501990
|
|
jumep
|
|
|
ano, je to nelogicke ... ale
ano, je to nelogicke ... ale
|
|
28.08.2012 21:26 -
|
2501991
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
zdravim je velkej rozdíl mezi ET 26 a ET 31 chsi si koupit plecháče a nael jsem stímto ET za sluný penize jsou to kole s C4. co vlastně ET znamená? Dík moc za radu
zdravim je velkej rozdíl mezi ET 26 a ET 31 chsi si koupit plecháče a nael jsem stímto ET za sluný penize jsou to kole s C4. co vlastně ET znamená? Dík moc za radu
|
|
28.08.2012 21:29 -
|
2501992
|
|
HELLMUT
|
|
|
Hledej mudlo je to na předchozích stranách - teď jsem chytrej četl jsem to celé - ET je vzdálenost od dosedací plochy na vnějí stranu kola. Někde tam najde ty rozdíly co jetě jde a co u je moc...
Hledej mudlo :-)))) je to na předchozích stranách - teď jsem chytrej četl jsem to celé - ET je vzdálenost od dosedací plochy na vnějí stranu kola. Někde tam najde ty rozdíly co jetě jde a co u je moc...
|
|
28.08.2012 22:15 -
|
2502005
|
|
Henry
|
|
|
Rozdíl mezi ET25 a ET31 je 6mm. A ET je vzdálenost dosedací plochy od středu disku. Viz obrázek.
Kolo s ET25 bude o 6mm "ven" z auta.
Rozdíl mezi ET25 a ET31 je 6mm. A ET je vzdálenost dosedací plochy od středu disku. Viz obrázek.
Kolo s ET25 bude o 6mm "ven" z auta.
Přílohy: rozmeryalukola_new-H.jpg ( 125210b ) - |
|
28.08.2012 22:36 -
|
2502015
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
takze by jsem to tam mohl v pohode dostat?
takze by jsem to tam mohl v pohode dostat?
|
|
28.08.2012 23:04 -
|
2502022
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
HELLMUT napsal(a): Jo četl jsem to celé , ale na co se mám upozorňovat? e se nemám nechat tahat od Porsche Cayane abych dosáhl rychlosti vyí ne 210km? Fakt to nechápu...
Mokud je maximálka v techničáku nií ne RI zimních gum tak tam ádné upozornění lepit nemusí - toto mi napsal pán z Ministerstva dopravy na oficiální dotaz.
Dále Vám sdělujeme, e na Vaem vozidle můete pouívat zimní pneumatiky s rychlostním indexem H. U tohoto rychlostního indexu pneumatiky nemusíte pro zimní provoz (dle výe uvedeného § 21 odst. 2 Vyhláky č. 341/2002 Sb.) na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením, nebo nejvyí konstrukční rychlost Vaeho vozidla ( 186 km/hod.) je nií ne je maximální povolená rychlost zimní pneumatiky s rychlostním indexem H (do 210 km/hod.).
Povinnost upozornit na pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla dodatkovým označením formou nálepky je ve Vaem případě nutná pouze u pouití zimních pneumatik s rychlostním indexem do 186 km/hod.
S pozdravem
Ladislav Procházka, DiS.
Mokud je maximálka v techničáku nií ne RI zimních gum tak tam ádné upozornění lepit nemusí - toto mi napsal pán z Ministerstva dopravy na oficiální dotaz.
Dále Vám sdělujeme, e na Vaem vozidle můete pouívat zimní pneumatiky s rychlostním indexem H. U tohoto rychlostního indexu pneumatiky nemusíte pro zimní provoz (dle výe uvedeného § 21 odst. 2 Vyhláky č. 341/2002 Sb.) na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením, nebo nejvyí konstrukční rychlost Vaeho vozidla ( 186 km/hod.) je nií ne je maximální povolená rychlost zimní pneumatiky s rychlostním indexem H (do 210 km/hod.).
Povinnost upozornit na pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla dodatkovým označením formou nálepky je ve Vaem případě nutná pouze u pouití zimních pneumatik s rychlostním indexem do 186 km/hod.
S pozdravem
Ladislav Procházka, DiS.
|
|
28.08.2012 23:13 -
|
2502024
|
|
HELLMUT
|
|
|
No aspoň někdo myslí logicky...Take si v pohodě můu koupit index H...
No aspoň někdo myslí logicky...Take si v pohodě můu koupit index H...
|
|
09.09.2012 17:47 -
pneum na C5 break
|
2504055
|
|
děda
|
|
|
Ahojda.Poradí mi někdo jaký je předepsaný rozměr na C5 1.8 16v break pneu?Nemám u sebe velký techničák tak nevím.Jsem u známého a nevíme co tam obout.Kuju kamarádi
Ahojda.Poradí mi někdo jaký je předepsaný rozměr na C5 1.8 16v break pneu?Nemám u sebe velký techničák tak nevím.Jsem u známého a nevíme co tam obout.Kuju kamarádi:-)
|
|
09.09.2012 17:54 -
Re: pneum na C5 break
|
2504058
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Toto jsem dostal jako odpověď na moje:
Dobrý den,
bohuel, na vozidlo Citroën C5 s číslem karoserie VF7DE6FZB76369869 jsou schválené pouze pneumatiky a ráfky a , tedy ty, které ji máte zapsané v TP.
Nějak se vytratil rozměr: 205/65/15 nebo 215/55/16
S pozdravem a přáním pěkného dne
Pavla Jeková
Homologační oddělení
Citroën ČR
Pobření 3, 186 00 Praha 8
e-mail: pavla.jezkova@citroen.com
tel: 224835646
web: www.citroen.cz
Toto jsem dostal jako odpověď na moje:
Dobrý den,
bohuel, na vozidlo Citroën C5 s číslem karoserie VF7DE6FZB76369869 jsou schválené pouze pneumatiky a ráfky a , tedy ty, které ji máte zapsané v TP.
Nějak se vytratil rozměr: 205/65/15 nebo 215/55/16
S pozdravem a přáním pěkného dne
Pavla Jeková
Homologační oddělení
Citroën ČR
Pobření 3, 186 00 Praha 8
e-mail: pavla.jezkova@citroen.com
tel: 224835646
web: www.citroen.cz
|
|
10.09.2012 20:44 -
|
2504316
|
|
DrMarvin
|
|
|
no co je napsany v TP....kolik tam je nevim...ale po rovince 211 a z kopce 221....vsechny udaje podle GPS...na tachometru bylo vic...co je TP je v TP
gumy R16-215-45 a staci to...ted koukam na novou GPS a tam mam 207 max rychlost...mam ji 2 mesice...neni nad nemecky dalnice...skoda ze to bylo u pisku na ceste z praglu
no co je napsany v TP....kolik tam je nevim...ale po rovince 211 a z kopce 221....vsechny udaje podle GPS...na tachometru bylo vic...co je TP je v TP:-)
gumy R16-215-45 a staci to...ted koukam na novou GPS a tam mam 207 max rychlost...mam ji 2 mesice...neni nad nemecky dalnice...skoda ze to bylo u pisku na ceste z praglu:-)
|
|
| |
|
|