| | |
03.04.2011 12:15 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
2382271
|
|
C5stepan
|
|
|
Právě jsem přezul - jeden z mála zásahů na autě, na který si troufám. Pneu letní Michelin Pilot Primacy 215/55 R16 93W, Al disky 6,50x16 E=26. Přesně podle TP a mám snad pokoj od policie i pojiováků (aspoň pokud se kol týká).
Právě jsem přezul - jeden z mála zásahů na autě, na který si troufám:palec. Pneu letní Michelin Pilot Primacy 215/55 R16 93W, Al disky 6,50x16 E=26. Přesně podle TP a mám snad pokoj od policie i pojiováků (aspoň pokud se kol týká;-)).
|
|
03.04.2011 12:33 -
|
2382272
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Dobře jsi udělal.
Kupova jsi pneu nový ? Cena ?
Dobře jsi udělal. :palec
Kupova jsi pneu nový ? Cena ?
|
|
03.04.2011 17:53 -
|
2382325
|
|
C5stepan
|
|
|
Druhá sezona. Pokud si dobře vzpomínám - 3500,-/kus.
Druhá sezona. Pokud si dobře vzpomínám - 3500,-/kus.
|
|
12.04.2011 22:10 -
Re: Pneu na C5 - pouze zkuenosti
|
2383955
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Fuldy Carat Progresso jsem měl na pětce a byly dobrý
Fuldy Carat Progresso jsem měl na pětce a byly dobrý :palec
|
|
13.04.2011 08:06 -
|
2383983
|
|
C5stepan
|
|
|
Michelin Pilot Primacy 215/55 R16 93W - potvrzuji Petr 72 a Růa. Nejlepí, co jsem kdy měl. Ale taky nejdraí.
Při mém nájezdu cca 10000km ročně ale cena zas a tak nerozhoduje.....
Michelin Pilot Primacy 215/55 R16 93W - potvrzuji Petr 72 a Růa. Nejlepí, co jsem kdy měl:palec. Ale taky nejdraí:-(.
Při mém nájezdu cca 10000km ročně ale cena zas a tak nerozhoduje.....
|
|
13.04.2011 09:47 -
|
2383999
|
|
new
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Nakožko mám úplne nové auto, tak mi v Citroene nabalili aj zimné aj letné gumy značky Michelin. Pripadajú mi ako tandardné gumy s vysokou nadobúdaciou cenou a priemernými vlastnosami. Na väčine áut (hlavne výkonných) sa mi doposiaž osvedčili Pirelli zero rosso na leto a Pirelli sottozero na zimu. Pravda je, e ich výdr je podstatne niia ako u Michelinov, ale jazdné vlastnosti sú neporovnatežne lepie. Autá s Pirellami jazdili ako po kožajniciach. Nakožko vak iadna C5 nemá vysoký výkon a je to skôr pohodlné auto, ak to niekoho finančne nezaaí, Michelin je dobrá vožba hlavne čo do ivotnosti.
Nakožko mám úplne nové auto, tak mi v Citroene nabalili aj zimné aj letné gumy značky Michelin. Pripadajú mi ako tandardné gumy s vysokou nadobúdaciou cenou a priemernými vlastnosami. Na väčine áut (hlavne výkonných) sa mi doposiaž osvedčili Pirelli zero rosso na leto a Pirelli sottozero na zimu. Pravda je, e ich výdr je podstatne niia ako u Michelinov, ale jazdné vlastnosti sú neporovnatežne lepie. Autá s Pirellami jazdili ako po kožajniciach. Nakožko vak iadna C5 nemá vysoký výkon a je to skôr pohodlné auto, ak to niekoho finančne nezaaí, Michelin je dobrá vožba hlavne čo do ivotnosti.
|
|
13.04.2011 12:04 -
|
2384011
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
No ja mam na leto toto.link. a som spokojny a zimu jedine Nokian
No ja mam na leto totohttp://www.astrapneu.sk/dokument?iddezen=2466 a som spokojny a zimu jedine Nokian:-d
|
|
|
Leonidas.1
|
Město: Pohorská Ves, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 60 |
|
|
zdravím vechny,
mám malej problém - můu koupit za dobrou cenu kola (disky) na svoji C5 (rv. 2002) a nevím jestli mi tam půjdou.
Rozměry jsou uvedeny takto:
parametry kol opsané z disku:
6Jx16H2
FL 606
LK108P2
číslo ET 25
díky vem za kadou informaci...
zdravím vechny,
mám malej problém - můu koupit za dobrou cenu kola (disky) na svoji C5 (rv. 2002) a nevím jestli mi tam půjdou.
Rozměry jsou uvedeny takto:
parametry kol opsané z disku:
6Jx16H2
FL 606
LK108P2
číslo ET 25
díky vem za kadou informaci...
|
|
17.04.2011 19:38 -
|
2384677
|
|
jumep
|
|
|
et25 je citroenovske, akurat myslim 6.5j su tie disky, ist to tam pojde
et25 je citroenovske, akurat myslim 6.5j su tie disky, ist to tam pojde
|
|
31.05.2011 11:19 -
|
2393425
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Nemá někdo potuchy jestli tyhle disky .link. existujou i v 16" soused je má na C4 a já tu kadej den slintám kdy jdu kolem.Ty by se mi móóóc líbili na mojí C5
Nemá někdo potuchy jestli tyhle disky http://www.citroen.cz/novy-citroen-c4/styl/#/novy-citroen-c4/styl/ existujou i v 16" soused je má na C4 a já tu kadej den slintám :-d kdy jdu kolem.Ty by se mi móóóc líbili na mojí C5 :-))))
|
|
31.05.2011 13:35 -
|
2393430
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Přesně na tyhle by ses musel zeptat u citroenů, ale připrav se na pořádnou pálku. Spoustu podobných najde na netu a za třetinu ceny. Např. tady je jich dost. -
.link.
Přesně na tyhle by ses musel zeptat u citroenů, ale připrav se na pořádnou pálku. Spoustu podobných najde na netu a za třetinu ceny. Např. tady je jich dost. -
http://okdisky.cz/search/products
|
|
19.10.2011 08:57 -
|
2419973
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
Darja napsal(a): Vzhledem k tomu, e ivotnost pneu je 4-5 let... pak tvrdnou...
je to někde pevně napsané, nebo je to jen obecně známé s tou ivotností?
Vzhledem k tomu, e ivotnost pneu je 4-5 let... pak tvrdnou...
je to někde pevně napsané, nebo je to jen obecně známé s tou ivotností?
|
|
19.10.2011 09:54 -
|
2419977
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Někde jsem na to viděl test, kde testovali pneumatiky se stejně vysokým vzorkem ale různého data výroby. Ty co byly staré 5 let a starí, tak se dostaly na úroveň nekvalitní číny... první 3 roky ok, pak se to začíná zhorovat a po těch 5 letech jsou u KO.
Někde jsem na to viděl test, kde testovali pneumatiky se stejně vysokým vzorkem ale různého data výroby. Ty co byly staré 5 let a starí, tak se dostaly na úroveň nekvalitní číny... první 3 roky ok, pak se to začíná zhorovat a po těch 5 letech jsou u KO.
|
|
19.10.2011 10:00 -
|
2419978
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tojo, takvých se dá najít spousta, spíe mně zajímá, jestli je to někde přesně dané, např. pouívat maximálně 5 let a pak jsou nezpůsobilé. Jde o to, co na takové pneu pak třeba pojiovna pokud se něco stane?
tojo, takvých se dá najít spousta, spíe mně zajímá, jestli je to někde přesně dané, např. pouívat maximálně 5 let a pak jsou nezpůsobilé. Jde o to, co na takové pneu pak třeba pojiovna pokud se něco stane?
|
|
19.10.2011 10:11 -
|
2419980
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Co já vím, tak v zákoně má jasně dány milimetry ( teď u i oddělené zimní pneu ) a dále ti z toho nesmí trčet dráty, nesmí na pneumatice být defekt ( odtrený kus gumy atd. ) Nic jiného tam snad není. Tak nevím, jak tebe, ale mě předevím zajímá abych se nezabil a ubrzdil atd. ne to, jestli to bude vadit pojiovně.
Co já vím, tak v zákoně má jasně dány milimetry ( teď u i oddělené zimní pneu ) a dále ti z toho nesmí trčet dráty, nesmí na pneumatice být defekt ( odtrený kus gumy atd. ) Nic jiného tam snad není. Tak nevím, jak tebe, ale mě předevím zajímá abych se nezabil a ubrzdil atd. ne to, jestli to bude vadit pojiovně.
|
|
19.10.2011 10:12 -
|
2419981
|
|
jumep
|
|
|
poistovna na to nic ...
kazdy normalny gumar, ktory sa trocha do toho vyzna ti povie ze 5r guma je nefunkcna, straca svoje vlastnosti
poznam par ludi z matadoru co robia na vyvoji gum ...
ps. aby si mal predstavu - nechaj si gumu 5 rokov niekde odlozenu, bude mat vzorku ako sa patri, ale nezoderes ju co bude taka tvrda. To ze s takou gumou ani bezpecne nezastavis a na mokrej vozovke odletis z cesty je uz len bonus, ale nezoderes ju ...
poistovna na to nic ...
kazdy normalny gumar, ktory sa trocha do toho vyzna ti povie ze 5r guma je nefunkcna, straca svoje vlastnosti
poznam par ludi z matadoru co robia na vyvoji gum ...
ps. aby si mal predstavu - nechaj si gumu 5 rokov niekde odlozenu, bude mat vzorku ako sa patri, ale nezoderes ju co bude taka tvrda. To ze s takou gumou ani bezpecne nezastavis a na mokrej vozovke odletis z cesty je uz len bonus, ale nezoderes ju ...
|
|
19.10.2011 19:07 -
|
2420049
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
amirinda napsal(a): tojo, takvých se dá najít spousta, spíe mně zajímá, jestli je to někde přesně dané, např. pouívat maximálně 5 let a pak jsou nezpůsobilé. Jde o to, co na takové pneu pak třeba pojiovna pokud se něco stane?
řeí něco jako co se stane kdy se prd smíchá s prdem, někde v jiném vlákně jsem ji psal, e je to diskuse o ničem: kolik km ročně jezdí?????? kolik vydrí dnení gumy????? stačí si to vydělit, lehká matika
dnes snad nikdo ani nemůe mít staré gumy, teda kromě strejdy v klobouku, který vytáhne svou áde a jdou na Duičky, kdy ovem neprí....
řeí něco jako co se stane kdy se prd smíchá s prdem, někde v jiném vlákně jsem ji psal, e je to diskuse o ničem: kolik km ročně jezdí?????? kolik vydrí dnení gumy????? stačí si to vydělit, lehká matika ;-)
dnes snad nikdo ani nemůe mít staré gumy, teda kromě strejdy v klobouku, který vytáhne svou áde a jdou na Duičky, kdy ovem neprí....;-)
|
|
19.10.2011 22:38 -
|
2420102
|
|
Darja
|
|
|
amirinda napsal(a): Jde o to, co na takové pneu pak třeba pojiovna pokud se něco stane?
Co pijiovna, ale ty si rozbije kokos.
Zimní gumy ideál max 4 roky, silika z nich rychle mizí. Mě zimáky vydrely přesně 4 roky... na jaře jsem je vyhazovala, protoe u měly 4mm a nestojí mi to za to, hádat se s orgánem. Krom toho na tý gumě bylo vidět, e není u v kondici..
Co pijiovna, ale ty si rozbije kokos.
Zimní gumy ideál max 4 roky, silika z nich rychle mizí. Mě zimáky vydrely přesně 4 roky... na jaře jsem je vyhazovala, protoe u měly 4mm a nestojí mi to za to, hádat se s orgánem. Krom toho na tý gumě bylo vidět, e není u v kondici..
|
|
19.10.2011 23:21 -
|
2420109
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Darja napsal(a): Co pijiovna, ale ty si rozbije kokos.
Kokos a auto si rozbije předevím proto, e pojede rychlejc ne silnice a gumy umoňují.
Je samozřejmé, e dobré zimní gumy umoní víc, ale kdo nemá soudnost, skončí v příkopě i na úplně nových UltraGripech a kolem něj v pohodě a pomalu budou projídět kloboukáři s 10 let starými Polarisy.
Kokos a auto si rozbije předevím proto, e pojede rychlejc ne silnice a gumy umoňují.
Je samozřejmé, e dobré zimní gumy umoní víc, ale kdo nemá soudnost, skončí v příkopě i na úplně nových UltraGripech a kolem něj v pohodě a pomalu budou projídět kloboukáři s 10 let starými Polarisy.
|
|
19.10.2011 23:28 -
|
2420110
|
|
jumep
|
|
|
10 let stary polaris = horsie ako 3roky stara letna guma v zime ...
kedysi ked nebolo na cestach premavky (a to si ja pamatam malo) sa to dalo ... bolo kde manevrovat ...
tiez som odporcom povinnych zimnych gum .... ale inak to nejde .... bohuzial ... este by bolo vhodne do zakona zadefinovat vek gum ....
10 let stary polaris = horsie ako 3roky stara letna guma v zime ...
kedysi ked nebolo na cestach premavky (a to si ja pamatam malo) sa to dalo ... bolo kde manevrovat ...
tiez som odporcom povinnych zimnych gum .... ale inak to nejde .... bohuzial ... este by bolo vhodne do zakona zadefinovat vek gum ....
|
|
| |
|
|