| | |
17.03.2010 13:56 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
1806941
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Je to taky o penezich jako vse, od koupi uz jsem do C5 dal vic nez bylo v planu...
Luki C5 - srovnavat GT-R a C5 je jako jablka a hrusky...u C5, na ktere mam balony 205/65/15 a jezdim jako tata od rodiny v poklidu a klidnou jizdou potreba novych gum, ktery budou drzet lip v zatackach a zabrzdi o centimetr driv asi bude muset ustoupit jinym nakladum. Samozrejme, mit v zadku mincovnu, tak si je taky koupim. Navic kolik lidi ty gumy ma starsi/z druhy uky/bouracky ani o tom nevite a rikaji si jak sedi dobre....
Ale jak je tu zvykem - dal jsem jasny dotaz - jak je to s rozdilnosti pneu na naprave dle zakona/vyhlasky a na konkeretni dotaz jsem dosud opoved NEDOSTAL, zato vsichni odbornici radi koupit nove gumy - Je to ta sama logika jako kdybych sem dal dotaz zda si koupit novou C5 nebo jetou....vsichni napisou novou
Je to taky o penezich jako vse, od koupi uz jsem do C5 dal vic nez bylo v planu...
Luki C5 - srovnavat GT-R a C5 je jako jablka a hrusky...u C5, na ktere mam balony 205/65/15 a jezdim jako tata od rodiny v poklidu a klidnou jizdou potreba novych gum, ktery budou drzet lip v zatackach a zabrzdi o centimetr driv asi bude muset ustoupit jinym nakladum. Samozrejme, mit v zadku mincovnu, tak si je taky koupim. Navic kolik lidi ty gumy ma starsi/z druhy uky/bouracky ani o tom nevite a rikaji si jak sedi dobre....
:nevim Ale jak je tu zvykem - dal jsem jasny dotaz - jak je to s rozdilnosti pneu na naprave dle zakona/vyhlasky a na konkeretni dotaz jsem dosud opoved NEDOSTAL, zato vsichni odbornici radi koupit nove gumy - Je to ta sama logika jako kdybych sem dal dotaz zda si koupit novou C5 nebo jetou....vsichni napisou novou :nevim
|
|
17.03.2010 13:59 -
|
1806942
|
|
jumep
|
|
|
zakon si predsa mozes nastudovat sam
ak sa to nezmeilo na jednej naprave nesmu byt rozdielne gumy
zakon si predsa mozes nastudovat sam
ak sa to nezmeilo na jednej naprave nesmu byt rozdielne gumy
|
|
17.03.2010 14:36 -
|
1806944
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
U jsem to nael :
Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí,
současně pouít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při
schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na tée
nápravě musí být pouívány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí
pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíená
(BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného
rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu
pneumatiky se rozumí dezén letní, dezén zimní, u něho na bočnici
pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS
a terénní.
U jsem to nael :
Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí,
současně pouít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při
schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na tée
nápravě musí být pouívány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí
pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíená
(BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného
rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu
pneumatiky se rozumí dezén letní, dezén zimní, u něho na bočnici
pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS
a terénní.
|
|
17.03.2010 15:03 -
|
1806946
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
No vida a má to .Vyhláka hovoří jasně. .Budu se do ní muset taky občas kouknout, ono těch novelizací bylo víc ne dost.
No vida a má to .Vyhláka hovoří jasně. :palec.Budu se do ní muset taky občas kouknout, ono těch novelizací bylo víc ne dost.;-)
|
|
19.03.2010 11:47 -
|
1807053
|
|
Ivan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Jiný rozměr dát můe i legálně. Ale je s tím troku běhání. Předpokládám e si koupí nové disky a k těm ti musí na poádání vydat typový list (větinou za malý poplatek) Mě stál 200kč. S tím pak musí na DI a na STK a bez problémů ti ho napíou do techničáku.S fy. CITROEN to nemá nic společného. Od toho je typový list neboli typové osvědčení v kterém je uvedeno od výrobce oněch disků na které vozy lze montovat.
Jiný rozměr dát můe i legálně. Ale je s tím troku běhání. Předpokládám e si koupí nové disky a k těm ti musí na poádání vydat typový list (větinou za malý poplatek) Mě stál 200kč. S tím pak musí na DI a na STK a bez problémů ti ho napíou do techničáku.S fy. CITROEN to nemá nic společného. Od toho je typový list neboli typové osvědčení v kterém je uvedeno od výrobce oněch disků na které vozy lze montovat.
|
|
19.03.2010 13:10 -
|
1807058
|
|
jumep
|
|
|
inak povedane alternativa 2 z
.link.
inak povedane alternativa 2 z
http://www.c5club.cz/page/kod-1300/single-1806678.html
|
|
19.03.2010 18:50 -
|
1807084
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|
|
osobně určitě ne, jen mě zajímalo čo to znamená hen tie oné soc edition. Já teda vzadu el. okna nemám ale radio s cd a 2 řadkový display mám , a man. klimu ale to mi neva. nejsem náročny.
osobně určitě ne, jen mě zajímalo čo to znamená hen tie oné soc edition. Já teda vzadu el. okna nemám ale radio s cd a 2 řadkový display mám , a man. klimu ale to mi neva. nejsem náročny.:palec
|
|
19.03.2010 20:06 -
|
1807089
|
|
jumep
|
|
|
takze mas tiez soc edition
ale presne, niekomu to nevadi a niekomu ano ... zasa pri manualnej klime sa ti nepokazi ovladacia klapka - vsetko ma svoje + a -
takze mas tiez soc edition :)
ale presne, niekomu to nevadi a niekomu ano ... zasa pri manualnej klime sa ti nepokazi ovladacia klapka :) - vsetko ma svoje + a - :)
|
|
19.03.2010 20:44 -
|
1807094
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|
|
kdy to tak berete!!! ale aspon mám odvahu sem nahrát fotky auta. nic osobního
kdy to tak berete!!! :nevim ale aspon mám odvahu sem nahrát fotky auta. nic osobního :-d
|
|
19.03.2010 21:51 -
|
1807098
|
|
tief
|
|
|
ja mam v bxe ziadnu klimu a kazetove radio znacky bavaria hec a ozvucenie 2+1/2 tzn dva a pol repraku hraju ... ale na country radio ( co je jedine co naladim ) to staci ... ale dost bolo offtopicu aj tak nas nejaky admin coskoro zmaze
ja mam v bxe ziadnu klimu a kazetove radio znacky bavaria hec :-P a ozvucenie 2+1/2 tzn dva a pol repraku hraju ... ale na country radio ( co je jedine co naladim ) to staci ... ale dost bolo offtopicu aj tak nas nejaky admin coskoro zmaze :)
|
|
07.04.2010 21:31 -
|
2341251
|
|
PetrXX
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Já vím, e mě asi polete do prd.. do háje (pročetl jsem diskusi téměř celou), ale je průser obout místo v TP 215-55-16 gumy (vechny čtyři) 205-55-16? Na jízdních vlastnostech to IMHO nepoznám nijak, otázka je u mnohokrát zmiňovaný problém při dopravní nehodě. Dneska jsem to probíral se servisákem (neříkejte nic, taky vím co to bývá kolikrát zač), ten tvrdil, e to ničemu nevadí.
Kdy tak stačí mírně naznačit, do prdele se pak polu sám
(jde o to, e ty 205 můu mít za krásnou cenu a cuká mě to je koupit)
Já vím, e mě asi polete do prd.. do háje (pročetl jsem diskusi téměř celou), ale je průser obout místo v TP 215-55-16 gumy (vechny čtyři) 205-55-16? Na jízdních vlastnostech to IMHO nepoznám nijak, otázka je u mnohokrát zmiňovaný problém při dopravní nehodě. Dneska jsem to probíral se servisákem (neříkejte nic, taky vím co to bývá kolikrát zač), ten tvrdil, e to ničemu nevadí.
Kdy tak stačí mírně naznačit, do prdele se pak polu sám :-d
(jde o to, e ty 205 můu mít za krásnou cenu a cuká mě to je koupit)
|
|
07.04.2010 21:44 -
|
2341254
|
|
tief
|
|
|
Aku odpoved cakas ? Sam si si odpovedal
Aku odpoved cakas ? Sam si si odpovedal :)
|
|
07.04.2010 21:46 -
|
2341255
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
servisák musí být odborník. pokud na autě má cokoliv jiného ne je v TP pak je, podle litery zákona, auto nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích a na silnici tedy nemá co dělat. v případě dopr. nehody (a u zaviněné či nikoliv) se těch pár uetřených stovek múe zle nevyplatit... pojiovna má důvod krátit pojistné plnění. kadého věc.
servisák musí být odborník. pokud na autě má cokoliv jiného ne je v TP pak je, podle litery zákona, auto nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích a na silnici tedy nemá co dělat. v případě dopr. nehody (a u zaviněné či nikoliv) se těch pár uetřených stovek múe zle nevyplatit... pojiovna má důvod krátit pojistné plnění. kadého věc.
|
|
07.04.2010 22:01 -
|
2341256
|
|
Radwy
|
|
|
To znamena kdyz mam v TP napsane plechove disky s rozmerem a na aute jsem si na leto dal elektrony se stejnym rozmerem tak musim i kvuli tomu litat na dp a stk?
To znamena kdyz mam v TP napsane plechove disky s rozmerem a na aute jsem si na leto dal elektrony se stejnym rozmerem tak musim i kvuli tomu litat na dp a stk?
|
|
07.04.2010 22:03 -
|
2341257
|
|
Darja
|
|
|
Ne, protoe rozměr gumy i disku bude stejný. Jestli plech nebo alu se neřeí
Ne, protoe rozměr gumy i disku bude stejný. Jestli plech nebo alu se neřeí:-)
|
|
07.04.2010 22:04 -
|
2341258
|
|
PetrXX
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Stačí, děkuji a odcházím do teplých krajin prý je tam alespoň teplo
Stačí, děkuji a odcházím do teplých krajin :-d prý je tam alespoň teplo :palec
|
|
| |
|
|