| | |
16.11.2008 11:40 -
Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
167200
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Zdravím, mám prosbu, kdy nalezu do auta a i při jízdě,je slyet od zadní nápravy takové vrzání, jak se dofukuje a pohupuje za jízdy.Dovnitř auta to slyet není, ale venku je to jako ebřinák .Jeliko nemám zkuenost s citroëny, tak bych chtěl vědět na co se zaměřit, ne s tím vlítnu na zdvi.Díky moc.
Zdravím, mám prosbu, kdy nalezu do auta a i při jízdě,je slyet od zadní nápravy takové vrzání, jak se dofukuje a pohupuje za jízdy.Dovnitř auta to slyet není, ale venku je to jako ebřinák :).Jeliko nemám zkuenost s citroëny, tak bych chtěl vědět na co se zaměřit, ne s tím vlítnu na zdvi.Díky moc.
|
|
16.11.2008 20:05 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
167201
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Celkom urcite to bude lozisko zadneho ramena. Rameno je totiz ulozene v lozisku a ked sa popod tesniace kruzky (gufera) k nemu dostane voda tak to zacne vrzat. Musis len zistit ktore to je. Nemusis menit bezpodmienecne obidve strany. Na mojom bolo menene lozisko na lavej strane asi při 180 tis km, to druhé je stale OK a to mam uz na tachaci 303 tis km
Neviem ako teraz, ale pred dvoma rokmi ked sa to riesilo, nebolo mozne kupit to lozisko ako druhovyrobu, takze to slo cez Citroen servis a stalo to aj s robotou cca 20 tis sk.
Celkom urcite to bude lozisko zadneho ramena. Rameno je totiz ulozene v lozisku a ked sa popod tesniace kruzky (gufera) k nemu dostane voda tak to zacne vrzat. Musis len zistit ktore to je. Nemusis menit bezpodmienecne obidve strany. Na mojom bolo menene lozisko na lavej strane asi při 180 tis km, to druhé je stale OK a to mam uz na tachaci 303 tis km :-)
Neviem ako teraz, ale pred dvoma rokmi ked sa to riesilo, nebolo mozne kupit to lozisko ako druhovyrobu, takze to slo cez Citroen servis a stalo to aj s robotou cca 20 tis sk.
|
|
16.11.2008 20:47 -
|
167202
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Na zadních ramenech jsou kuelíková loiska. Určitě je lepí vyměnit obě(levá - pravá strana) najednou. Kámo mi to nedavno dělal a i s prací cena 5000kč
Na zadních ramenech jsou kuelíková loiska. Určitě je lepí vyměnit obě(levá - pravá strana) najednou. Kámo mi to nedavno dělal a i s prací cena 5000kč
|
|
17.11.2008 10:00 -
|
167203
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Tak děkuju moc,alespoň vím na co vlítnout.
Tak děkuju moc,alespoň vím na co vlítnout.
|
|
17.11.2008 12:34 -
|
167204
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
tady .link. to má popsané, i s cenama loisek a gufer
tady http://www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?t=5675&start=50 to má popsané, i s cenama loisek a gufer
|
|
17.11.2008 13:03 -
|
167205
|
|
jumep
|
|
|
odporucam aj ja menit obe strany, jedna mi vrzala druha nie, po rozobrati ta lepsia mala otlacene loziska a druha ani neviem ako chodila vysypal som kopu hrdze, stalo ma to 2700 SKK za opravnu sadu na obe strany, po vymene auto zmakklo, cize aj ked to nevrze, to auto je dost tazke a tie loziska sa zhruba po 100000 km otlacia a je dobre to vymenit, ked to ide, je to robota na jedno poobedie
odporucam aj ja menit obe strany, jedna mi vrzala druha nie, po rozobrati ta lepsia mala otlacene loziska a druha ani neviem ako chodila vysypal som kopu hrdze, stalo ma to 2700 SKK za opravnu sadu na obe strany, po vymene auto zmakklo, cize aj ked to nevrze, to auto je dost tazke a tie loziska sa zhruba po 100000 km otlacia a je dobre to vymenit, ked to ide, je to robota na jedno poobedie
|
|
17.11.2008 15:21 -
|
167206
|
|
burpa
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Řeil jsem stejný problém před 14 dny.Dal jsem si poradit od mého "servisáka" a vyměnil jsem loiska na levé i pravé straně.Loiskové sady jsem koupil za 1800Kč na obě ramena u Automaxhulin+2400Kč práce.A je klid
Řeil jsem stejný problém před 14 dny.Dal jsem si poradit od mého "servisáka" a vyměnil jsem loiska na levé i pravé straně.Loiskové sady jsem koupil za 1800Kč na obě ramena u Automaxhulin+2400Kč práce.A je klid:)
|
|
17.11.2008 15:33 -
|
167207
|
|
jumep
|
|
|
ak ma niekto zaujem, mozem nafotit stare loziska, ked som to robil nemal som fotak zo sebou, tak bohuzial nemam fotky z rozoberania, ale neni to nic hrozne, akurat treba prist na to ako to stocit ked sa to dava s5, aby ste nemuseli menit manzety na piestniciach tak ako ja teraz, ale to mi tiez nevadi, lebo musim vymenit lds
ak ma niekto zaujem, mozem nafotit stare loziska, ked som to robil nemal som fotak zo sebou, tak bohuzial nemam fotky z rozoberania, ale neni to nic hrozne, akurat treba prist na to ako to stocit ked sa to dava s5, aby ste nemuseli menit manzety na piestniciach tak ako ja teraz, ale to mi tiez nevadi, lebo musim vymenit lds
|
|
21.01.2009 15:28 -
|
386707
|
|
Platon
|
Město: Jáchymov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Nedávno jsem řeil stejný problém, a jsem se konečně dopátral toho, kde je problém. Podařilo se mi sehnat sadu na výměnu za cca 1500,- (kompletní sada včetně těsnění, roubů, atd. ). Zajímalo by mě jestli je to dobrá cena?
Nedávno jsem řeil stejný problém, a jsem se konečně dopátral toho, kde je problém. Podařilo se mi sehnat sadu na výměnu za cca 1500,- (kompletní sada včetně těsnění, roubů, atd. ). Zajímalo by mě jestli je to dobrá cena?
|
|
21.01.2009 18:24 -
|
386713
|
|
jumep
|
|
|
ja som mal po znamosti 1300, komar mi hovoril ze 2400 platil aj z robotu niekde ....
ja som mal po znamosti 1300, komar mi hovoril ze 2400 platil aj z robotu niekde ....
|
|
22.01.2009 05:55 -
|
386719
|
|
tomc
|
|
|
jumep tobě oděly manety na pistnicích??vdyt ty ramena jsou na stejném principu jak u BX a XA.pokud je zatlačí tak tam je místa dost ne??
jumep tobě oděly manety na pistnicích??vdyt ty ramena jsou na stejném principu jak u BX a XA.pokud je zatlačí tak tam je místa dost ne??
|
|
22.01.2009 19:29 -
|
386737
|
|
jumep
|
|
|
opravujem, pri vymene lozisk v klboch ramien som ju presekol
opravujem, pri vymene lozisk v klboch ramien som ju presekol
|
|
29.01.2009 10:10 -
|
386834
|
|
Petr.bo
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdravím a tímto ádám o pomoc! Mám problém se zadní nápravou, přečetl jsem vechna fóra a nic nezabralo! Velké nerovnosti přejídí C5 skvěle, ale třeba zvlnění asfalt, nebo drobné nerovnosti.....to je katastrofa, slyím pořád divné zvuky ! Take .... nevíte někdo o dobrém servisu nebo dílně v okolí Trutnova? Citroen Dvůr králové n.L. to je katastrofa, odzkouel jsem i servis Peugeot v Trutnově a jsou sice snaivý, ale výsledek nic moc! Díky za kadou radu Petr
Zdravím a tímto ádám o pomoc! Mám problém se zadní nápravou, přečetl jsem vechna fóra a nic nezabralo! Velké nerovnosti přejídí C5 skvěle, ale třeba zvlnění asfalt, nebo drobné nerovnosti.....to je katastrofa, slyím pořád divné zvuky :-(! Take .... nevíte někdo o dobrém servisu nebo dílně v okolí Trutnova? Citroen Dvůr králové n.L. to je katastrofa, odzkouel jsem i servis Peugeot v Trutnově a jsou sice snaivý, ale výsledek nic moc! Díky za kadou radu Petr
|
|
29.01.2009 13:59 -
|
386847
|
|
jumep
|
|
|
opravna sada + garaz + par hod roboty a jede se
a cimskor; resp. holetin mas 100km, nemas co riesit
opravna sada + garaz + par hod roboty a jede se
a cimskor; resp. holetin mas 100km, nemas co riesit
|
|
29.01.2009 14:10 -
|
386848
|
|
Petr.bo
|
|
|
Sice z té předchozí zprávy nejsem moudrej, jeliko si auto neopravuji sám..............ale je to pořád lepí, ne odpověď technika z nejmenovaného značkového servisu (v Pardubkách...je tam jeden), ktarý pravil "prodat"
Sice z té předchozí zprávy nejsem moudrej, jeliko si auto neopravuji sám..............ale je to pořád lepí, ne odpověď technika z nejmenovaného značkového servisu (v Pardubkách...je tam jeden), ktarý pravil "prodat" :-)
|
|
29.01.2009 19:45 -
|
386866
|
|
jumep
|
|
|
druha cast tej spravy hovori, ze mas ist do Holetina ktory nemas daleko
druha cast tej spravy hovori, ze mas ist do Holetina ktory nemas daleko
|
|
30.01.2009 07:51 -
|
386872
|
|
Petr.bo
|
|
|
Jsem nějak ten Holetín přehlédl! Díky za radu, hned jdu volat!
Jsem nějak ten Holetín přehlédl! Díky za radu, hned jdu volat!
|
|
10.02.2009 10:26 -
|
387131
|
|
milos
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Ahoj vici,
pročetl jsem si příspěvky v diskuzním foru na téma vrzání na zadní nápravě, zvuky od zadních kol apod. a nejsem si pořád jistý zda můj problém je v loiskách ramen. Při přejezdu příčných nerovností se mi od pravého zadního kola ozývá zvuk jako by pracoval tlumič natvrdo ( co asi u C5 nepřipadá v úvahu), ozývají se nepříjemné rány. Samozřejmě je to více slyet kdy někdo sedí vzadu vpravo. Od levého kola se nic neozývá. Čím déle jezdím tím jsou rány intenzivnějí. Souvisí můj problém také s loiskem ramene a nebo by to mohlo být něco jiného ??? Dík za radu
Ahoj vici,
pročetl jsem si příspěvky v diskuzním foru na téma vrzání na zadní nápravě, zvuky od zadních kol apod. a nejsem si pořád jistý zda můj problém je v loiskách ramen. Při přejezdu příčných nerovností se mi od pravého zadního kola ozývá zvuk jako by pracoval tlumič natvrdo ( co asi u C5 nepřipadá v úvahu), ozývají se nepříjemné rány. Samozřejmě je to více slyet kdy někdo sedí vzadu vpravo. Od levého kola se nic neozývá. Čím déle jezdím tím jsou rány intenzivnějí. Souvisí můj problém také s loiskem ramene a nebo by to mohlo být něco jiného ??? Dík za radu
|
|
10.02.2009 11:50 -
|
387136
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
S nějvětí pravděpodobností to budou kuelíková loika v ramenech. Co nejdřív bys to měl vyměnit a si nezničí ramena.
S nějvětí pravděpodobností to budou kuelíková loika v ramenech. Co nejdřív bys to měl vyměnit a si nezničí ramena.
|
|
10.02.2009 12:16 -
|
387137
|
|
stano1
|
|
|
vrzga to ako staré dvere na pajte?tak sú to loiská. mne to tak vrzgalo.pocvič s autom hore-dole(tlačidlom v kufri) a mal by si to poču. mne to vrrzgalo ked bolo auto úplne hore.čím skôr tým lepie, odkladaním opravy riskuje to e loisko sa zadrie úplne ,a bude ti to vrzgat v samotnom uloení loiska a vyderie ti nápravnicu a oprava bude zbytočne drahia
vrzga to ako staré dvere na pajte?tak sú to loiská. mne to tak vrzgalo.pocvič s autom hore-dole(tlačidlom v kufri) a mal by si to poču. mne to vrrzgalo ked bolo auto úplne hore.čím skôr tým lepie, odkladaním opravy riskuje to e loisko sa zadrie úplne ,a bude ti to vrzgat v samotnom uloení loiska a vyderie ti nápravnicu a oprava bude zbytočne drahia
|
|
| |
|
|