| | |
29.05.2010 15:36 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2346720
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Huráááááááá teď u si ani nevrznu.
Mám konečně hotovo ,loiska vyměněna ,vůle vymezeny, ve bezproblémů smontováno a funkční.
Levé vnitřní loisko bylo na hadry a příčinou nebyla voda ale spí nějakej problém s loiskem (vada , patná vůle,). Vechny uloení byly těsné a plné vazelíny. Pravou stranu jsem ani měnit nemusel , ale byl jsem v tom take jsem to vyměnil komplet.
Jetě jsem při montái oetřil příruby brzdiče a stabilizátoru.
Chtěl bych bych moc poděkovat JUMEPOVY za návod i rady
Odcházím na Plzínku (páč si jí zaslouím) a dám si jedno i za Jumepa.
Jetě pár fotek : .link.
Huráááááááá :-d teď u si ani nevrznu.
Mám konečně hotovo ,loiska vyměněna ,vůle vymezeny, ve bezproblémů smontováno a funkční.
Levé vnitřní loisko bylo na hadry a příčinou nebyla voda ale spí nějakej problém s loiskem (vada , patná vůle,:nevim). Vechny uloení byly těsné a plné vazelíny. Pravou stranu jsem ani měnit nemusel , ale byl jsem v tom take jsem to vyměnil komplet. :palec
Jetě jsem při montái oetřil příruby brzdiče a stabilizátoru. :palec
Chtěl bych bych moc poděkovat JUMEPOVY za návod i rady :palec
Odcházím na Plzínku (páč si jí zaslouím) a dám si jedno i za Jumepa.
Jetě pár fotek : http://www.c5club.cz/profiles/Petr72?kod=32&ids=Petr72&gal=37920991#pc
|
|
30.05.2010 00:31 -
|
2346773
|
|
vydraX
|
|
|
Já se přidávám, té vyměněná loiska, katastrofální stav. Technik co to dělal, tak to komentoval slovy "viděl sjem mnoho, ale tohle jsem jetě nezail, byla to tragedie" práce kterou nromálně udělá za dopolodne, tak dělal 2 dny... ale u to nevre
Já se přidávám, té vyměněná loiska, katastrofální stav. Technik co to dělal, tak to komentoval slovy "viděl sjem mnoho, ale tohle jsem jetě nezail, byla to tragedie" práce kterou nromálně udělá za dopolodne, tak dělal 2 dny... ale u to nevre :)
|
|
30.05.2010 09:37 -
|
2346806
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Tak ja nevim jestli ty moje jsou taky v coudu nebo ne...pokud zdviham auto, nebo si stoupnu na tazny, tak se nic zadne vrzani neozve,a le pokud jedu po vymolech, tak si vrzne, ale je to takovej zvuk jakoby se trely 2 suchy gumy o sebe - kdyz mam stazeny okynko, jinak to slyset neni, jinak nic ani neboucha.....je to na vymenu, nebo ne ?
Tak ja nevim jestli ty moje jsou taky v coudu nebo ne...pokud zdviham auto, nebo si stoupnu na tazny, tak se nic zadne vrzani neozve,a le pokud jedu po vymolech, tak si vrzne, ale je to takovej zvuk jakoby se trely 2 suchy gumy o sebe - kdyz mam stazeny okynko, jinak to slyset neni, jinak nic ani neboucha.....je to na vymenu, nebo ne ?
|
|
30.05.2010 09:46 -
|
2346812
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Já bych po zkuenostech neváhal . Kdy to nechá dlouho ,tak bude muset potom dělat celé rameno a to je teprv ranec.
Po včerejí rozborce - zborce jsem rád e jsem do toho bez váhání el (bylo to fakt potřeba) a mám klid a pohodu .
Neváhej dlouho.
Já bych po zkuenostech neváhal . Kdy to nechá dlouho ,tak bude muset potom dělat celé rameno a to je teprv ranec.
Po včerejí rozborce - zborce jsem rád e jsem do toho bez váhání el (bylo to fakt potřeba) a mám klid a pohodu .
Neváhej dlouho. :palec
|
|
30.05.2010 10:14 -
|
2346823
|
|
Jeffrey
|
|
|
Dutch napsal(a): Tak ja nevim jestli ty moje jsou taky v coudu nebo ne...pokud zdviham auto, nebo si stoupnu na tazny, tak se nic zadne vrzani neozve,a le pokud jedu po vymolech, tak si vrzne, ale je to takovej zvuk jakoby se trely 2 suchy gumy o sebe - kdyz mam stazeny okynko, jinak to slyset neni, jinak nic ani neboucha.....je to na vymenu, nebo ne ?
Začníná to lehkým povrzáváním a krátce na to u bude slyet, jak se při změně výky loiska v rameni ozývají. Za mokra se to samozřejmě uklidní, ale jinak to uslyí dostatečně a potom neváhej a vyměň to. Samozřejmě obě strany naráz.
Začníná to lehkým povrzáváním a krátce na to u bude slyet, jak se při změně výky loiska v rameni ozývají. Za mokra se to samozřejmě uklidní, ale jinak to uslyí dostatečně a potom neváhej a vyměň to. Samozřejmě obě strany naráz.;-)
|
|
30.05.2010 10:21 -
|
2346824
|
|
Rena
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 92 |
|
|
Neváhat a vyměnit, protoe to bude jen horí. Kdy jsme auto koupili, taky jsme jezdili s takovým koncertem.
Neváhat a vyměnit, protoe to bude jen horí. Kdy jsme auto koupili, taky jsme jezdili s takovým koncertem.
|
|
19.06.2010 22:50 -
|
2348601
|
|
číslo 5
|
|
|
Tak jsem dnes taky zvládnul výměnu loisek. Díky návodu od Jumepa mě nic nepřekvapilo a ve lo jak po másle.
Tak jsem dnes taky zvládnul výměnu loisek. Díky návodu od Jumepa mě nic nepřekvapilo a ve lo jak po másle. :palec
|
|
21.06.2010 15:15 -
|
2348808
|
|
lexx
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
no ja som menil loziska...boli opotrebovane tak an 95% a 97% to druhe (teda boli v poriadku)...a stale vrzgam...v podstate tak ako pred tym...neviem to to rozlisit cim to je
no ja som menil loziska...boli opotrebovane tak an 95% a 97% to druhe (teda boli v poriadku)...a stale vrzgam...v podstate tak ako pred tym...neviem to to rozlisit cim to je
|
|
21.06.2010 17:04 -
|
2348810
|
|
jumep
|
|
|
urcite to je zozadu?
urcite to je zozadu?
|
|
22.06.2010 10:46 -
|
2348867
|
|
lexx
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
urcite..ked sa zdviha zadna cast....ale samozrejme nie vzdy...len obcas, skor vynimocne...ale uz to neriesim...pozrel som vsetko dokladne na zadnej naprave pri vymene lozisk takze si .myju ruce"..
urcite..ked sa zdviha zadna cast....ale samozrejme nie vzdy...len obcas, skor vynimocne...ale uz to neriesim...pozrel som vsetko dokladne na zadnej naprave pri vymene lozisk takze si .myju ruce"..:)
|
|
24.06.2010 12:38 -
|
2349123
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
No mě zas zlobí jakési klepnutí, takové plechové, nic moc a jen někdy, kdy se auto zvedá a nebo sniuje, absolutně nic.Přerovnal jsem celej kufr, jetě o víkendu sundám kola a prohlédnu to pořádně, u taky nevím co o co uká.Snad něco najdu.
No mě zas zlobí jakési klepnutí, takové plechové, nic moc a jen někdy, kdy se auto zvedá a nebo sniuje, absolutně nic.Přerovnal jsem celej kufr, jetě o víkendu sundám kola a prohlédnu to pořádně, u taky nevím co o co uká.Snad něco najdu.:-(
|
|
25.06.2010 22:37 -
|
2349190
|
|
zdenoc5
|
|
|
Mozno pri zadnom kolese zlomena dorazova tyčka perovania . Je v manete, mal som to iste.
Mozno pri zadnom kolese zlomena dorazova tyčka perovania . Je v manete, mal som to iste.
|
|
29.06.2010 08:24 -
|
2349390
|
|
fanda C5
|
|
|
lo by to popsat přesněji, co to dělalo a jak se to odstranilo, to je poslední ance, u se chystám řeit loiska v ramenech.Dá se to sehnat jako součástka?Můe to praskonout třeba kdy si člověk nechtěně skočí na houpačce a nebo vymete velkou díru?
lo by to popsat přesněji, co to dělalo a jak se to odstranilo, to je poslední ance, u se chystám řeit loiska v ramenech.Dá se to sehnat jako součástka?Můe to praskonout třeba kdy si člověk nechtěně skočí na houpačce a nebo vymete velkou díru?
|
|
29.06.2010 13:13 -
|
2349419
|
|
jumep
|
|
|
teoreticky ak sa povoli stabilizator a je odtlakovana naprava, da sa tym ramenom hybat a mohlo by byt citit tie hrboli loziska
teoreticky ak sa povoli stabilizator a je odtlakovana naprava, da sa tym ramenom hybat a mohlo by byt citit tie hrboli loziska
|
|
29.06.2010 15:08 -
|
2349424
|
|
fanda C5
|
|
|
Koukám e nejsem sám co občas za jízdy klepe, asi se to fakt bude muset porozebrat a prozkoumat.Bude to chtít opatřit pořádný torx na golu, aby se to povolilo.Sada hodně kusů za málo peněz fungovat asi na tohle nebude.Víte někdo co to je za číslo?A tam nemusím lézt u krámu.
Darja napsal(a): No a u se ti to povedlo nasimulovat tímhle? Já toti mám to samý. Ramena nevrou, jen občas kovový bouchnutí ze zadní nápravy. Koukala jsem na to uloení stabíku, nějak se mi to povolovat nechce
Koukám e nejsem sám co občas za jízdy klepe, asi se to fakt bude muset porozebrat a prozkoumat.Bude to chtít opatřit pořádný torx na golu, aby se to povolilo.Sada hodně kusů za málo peněz fungovat asi na tohle nebude.Víte někdo co to je za číslo?A tam nemusím lézt u krámu.:-o
No a u se ti to povedlo nasimulovat tímhle? Já toti mám to samý. Ramena nevrou, jen občas kovový bouchnutí ze zadní nápravy. Koukala jsem na to uloení stabíku, nějak se mi to povolovat nechce :D
|
|
29.06.2010 15:11 -
|
2349425
|
|
fanda C5
|
|
|
Moná i vyndat závlačku a uvolnit pruící jednotku, ta je tam jen nasunuta v sedle a zajitěna proti vypadnutí tou závlačkou, ne?
jumep napsal(a): teoreticky ak sa povoli stabilizator a je odtlakovana naprava, da sa tym ramenom hybat a mohlo by byt citit tie hrboli loziska
Moná i vyndat závlačku a uvolnit pruící jednotku, ta je tam jen nasunuta v sedle a zajitěna proti vypadnutí tou závlačkou, ne?;-)
|
|
29.06.2010 17:12 -
|
2349426
|
|
jumep
|
|
|
hovorim o odtlakovanom systeme, v tomto pripade tam je len volna tycka ktora tomu nijako nebrani
a TORX sa pozrem ktory to je,mam dojem ze 55 ale to nejsom si isty
hovorim o odtlakovanom systeme, v tomto pripade tam je len volna tycka ktora tomu nijako nebrani
a TORX sa pozrem ktory to je,mam dojem ze 55 ale to nejsom si isty
|
|
| |
|
|