| | |
01.04.2018 22:03 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
3144859
|
|
222111222
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
jruze ...ne ..ne ne ne
jruze ...ne ..ne ne ne
|
|
02.04.2018 08:20 -
|
3144890
|
|
222111222
|
|
|
Satalice pan Podskalsky
PATaMAT ... jo koukal jsem lozisko cca 250 kc / kus .....neco mi povidal o nejake opravne sade za 2500 kus
Satalice pan Podskalsky
PATaMAT ... jo koukal jsem lozisko cca 250 kc / kus .....neco mi povidal o nejake opravne sade za 2500 kus
|
|
02.04.2018 08:41 -
|
3144892
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Kdy jsem se asi před rokem ptal servisáka kam jezdím,tak říkal e to dělá komplet za 4500.- Proto Mikra píe e to je za dvě auta.
Já to jetě dělat nenechal protoe černá je jetě dobrá a u stříbrné mi to nevadí neb je to pracovní stroj
Take nemohu posoudit kvalitu opravy.
.link.
Tady jsem nael v Google toho tvého mistra má tam recenzi,tak si to přečti....
Kdy jsem se asi před rokem ptal servisáka kam jezdím,tak říkal e to dělá komplet za 4500.- Proto Mikra píe e to je za dvě auta.
Já to jetě dělat nenechal protoe černá je jetě dobrá a u stříbrné mi to nevadí neb je to pracovní stroj
Take nemohu posoudit kvalitu opravy.
https://najisto.centrum.cz/283887/mp-servis/
Tady jsem nael v Google toho tvého mistra má tam recenzi,tak si to přečti....
|
|
02.04.2018 09:01 -
|
3144901
|
|
jruze
|
|
|
HELLMUT napsal(a): Kdy jsem se asi před rokem ptal servisáka kam jezdím,tak říkal e to dělá komplet za 4500.- Proto Mikra píe e to je za dvě auta.
.
No to je zajímavá cena protoe materiál vyjde na +- 3000,- a s tím e to větinou nejde+se můe stát e bude řeit jiné brzdiče , rouby brzdičů a závlačky atd... tak to dělá za hodinovou sazbu tak 40,-/hod a za to myslím nedělají ani zoufalci pod agenturami a ani ukrajinci
viz obrázek + 4x loiska = 900,- + gufera =
400,- + vazelína a nějaké drobnosti - jetě k tomu moná manety a přetěsnit pístnice a u to dělá zdarma . A nebo tam dá nějakou ... druhoku a to já prosím ne
No to je zajímavá cena protoe materiál vyjde na +- 3000,- a s tím e to větinou nejde+se můe stát e bude řeit jiné brzdiče , rouby brzdičů a závlačky atd... tak to dělá za hodinovou sazbu tak 40,-/hod a za to myslím nedělají ani zoufalci pod agenturami a ani ukrajinci:palec
400,- + vazelína a nějaké drobnosti - jetě k tomu moná manety a přetěsnit pístnice a u to dělá zdarma . A nebo tam dá nějakou ... druhoku a to já prosím ne
Přílohy: materiál na ramena z Citroena.jpg ( 333627b ) - |
|
02.04.2018 09:28 -
|
3144905
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Materiál vyjde komplet cca 2000,- kdy dávám Origo Cit. to co je potřeba.
Sada za 2500,- je nesmysl, poli ho do pr***.
Toto se dá pouít .link. jsou tam Timkeny a gufera se taky dají pouít ..
Materiál vyjde komplet cca 2000,- kdy dávám Origo Cit. to co je potřeba.
Toto se dá pouít https://autodily.automedik.cz/code/ORIGINAL[spc]IMPERIUM%7C40096%7C0%7C-1%7C40096-99064656 jsou tam Timkeny a gufera se taky dají pouít ..;-)
|
|
02.04.2018 09:44 -
|
3144909
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Materiál vyjde komplet cca 2000,- kdy dávám Origo Cit. to co je potřeba.
Toto se dá pouít .link. jsou tam Timkeny a gufera se taky dají pouít ..
Já dávám loiska SKF a to co je na orázku z citroenu (jen jsem tam omylem dal je 2x podloky) gufera je celkem jedno od koho . a to za 2000,- nepořídím ani se slevama. Ale pokud mi to někdo udělá z kvalitního materiálu a se zárukou na 100000Km tak to mu to budu posílat.
Já dávám loiska SKF a to co je na orázku z citroenu (jen jsem tam omylem dal je 2x podloky) gufera je celkem jedno od koho . a to za 2000,- nepořídím ani se slevama. Ale pokud mi to někdo udělá z kvalitního materiálu a se zárukou na 100000Km tak to mu to budu posílat.:-d
|
|
02.04.2018 09:56 -
|
3144913
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
jruze napsal(a): No to je zajímavá cena protoe materiál vyjde na +- 3000,- a s tím e to větinou nejde+se můe stát e bude řeit jiné brzdiče , rouby brzdičů a závlačky atd... tak to dělá za hodinovou sazbu tak 40,-/hod a za to myslím nedělají ani zoufalci pod agenturami a ani ukrajinci
On má ty ceny divný, dodnes jsem ho nepochopil, asi ho to baví a dělá to pro radost.
Akorát se s ním nedá moc diskutovat, vdy kdy se zeptám kolik to bude stát a nebo nedejbůh zmíním něco z C5 clubu tak se rozčílí e se ho fakt bojím Naposledy to bylo vnitřní táhlo dveří- ulomená klika. Tvrdil jsem e potřebuju táhlo jestl nějaké nemá. No to byl náklad e v ivotě ho nepotřeboval a si ho teda scháním atd.
No a kdy jsem přiel pro auto tak to bxlo opravené...
On má ty ceny divný, dodnes jsem ho nepochopil, asi ho to baví a dělá to pro radost.
Akorát se s ním nedá moc diskutovat, vdy kdy se zeptám kolik to bude stát a nebo nedejbůh zmíním něco z C5 clubu tak se rozčílí e se ho fakt bojím :-)) Naposledy to bylo vnitřní táhlo dveří- ulomená klika. Tvrdil jsem e potřebuju táhlo jestl nějaké nemá. No to byl náklad e v ivotě ho nepotřeboval a si ho teda scháním atd.
No a kdy jsem přiel pro auto tak to bxlo opravené...
|
|
02.04.2018 10:31 -
|
3144928
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Nevim co se vam nez nezda, pokud to neni zadna Lata mechanik tak nebude delat za eshop ceny. Opravna sada skf je asi 2400,- na jednu stranu. Kde jsou manzety,zavlacky,podlozky,vazelina a hlavne ty nervy. Ja osobne to delam 6-8 tis a nekdy jsem rad ze je to po sesti hodinach hotove. Kdo to nikdy nedelal tak nevi co je to za porod kdyz prijede auto na ktere nekdo 10 let nechytl.
Nevim co se vam nez nezda, pokud to neni zadna Lata mechanik tak nebude delat za eshop ceny. Opravna sada skf je asi 2400,- na jednu stranu. Kde jsou manzety,zavlacky,podlozky,vazelina a hlavne ty nervy. Ja osobne to delam 6-8 tis a nekdy jsem rad ze je to po sesti hodinach hotove. Kdo to nikdy nedelal tak nevi co je to za porod kdyz prijede auto na ktere nekdo 10 let nechytl.
|
|
02.04.2018 11:05 -
|
3144937
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
SKF loziska mi nesmi ani pred dilnu ,natoztak dovnitr !
jinak souhlasim s Lukim ,8000kc normalni cena uz jsme delali i 2x za 10000kc
rikam to kazdemu predem,komu se nelibi at jede dal...
ti co odesli ze nekde je levneji se do roka a do dne vraceji..ne vsichni ale scenar je vzdy stejny,bylo to za levno ale ...
SKF loziska mi nesmi ani pred dilnu ,natoztak dovnitr !
jinak souhlasim s Lukim ,8000kc normalni cena uz jsme delali i 2x za 10000kc
rikam to kazdemu predem,komu se nelibi at jede dal...
ti co odesli ze nekde je levneji se do roka a do dne vraceji..ne vsichni ale scenar je vzdy stejny,bylo to za levno ale ...
|
|
02.04.2018 11:05 -
|
3144938
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jasně e nikdo nechce, aby jste to dělali zadarmo. Kdyby návrh ceny byl v nejlepím případě např. 4k a v nejhorím 10k, tak by nebylo o čem mluvit. Ale kdy někdo rovnou vypálí 9k a jetě to ani neviděl, tak něco nesedí. Kadá práce navíc se dá podloit a stejně tak ND. Kdybych věděl, e pán má pauální ceny, tak tam dávám jen naprostý hrobky, na kterých by díky vícepracem vykrvácel. On nasadil tu nejvyí cenu a dodal, e se můe díky moným komplikacím zdvojnásobit. Tak to by asi měl být bez práce.
Jasně e nikdo nechce, aby jste to dělali zadarmo. Kdyby návrh ceny byl v nejlepím případě např. 4k a v nejhorím 10k, tak by nebylo o čem mluvit. Ale kdy někdo rovnou vypálí 9k a jetě to ani neviděl, tak něco nesedí. Kadá práce navíc se dá podloit a stejně tak ND. Kdybych věděl, e pán má pauální ceny, tak tam dávám jen naprostý hrobky, na kterých by díky vícepracem vykrvácel. On nasadil tu nejvyí cenu a dodal, e se můe díky moným komplikacím zdvojnásobit. Tak to by asi měl být bez práce.
|
|
02.04.2018 11:14 -
|
3144939
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja lidem zamerne rikam tu nevyssi moznou cenu,s tim ze je nejvyssi mozna ale muze byt i mensi...
je to lepsi nez rict bude to za 4 a na finale je to za 10
Nechapu treba MATaPAT resp jeho cenovou politiku..bud to dela z lasky k motorizmu a nebo je tak pro radost protoze ,uz spi v sede z toho kolik ma pod polstarem
ja lidem zamerne rikam tu nevyssi moznou cenu,s tim ze je nejvyssi mozna ale muze byt i mensi...
je to lepsi nez rict bude to za 4 a na finale je to za 10
Nechapu treba MATaPAT resp jeho cenovou politiku..bud to dela z lasky k motorizmu a nebo je tak pro radost protoze ,uz spi v sede z toho kolik ma pod polstarem :nevim
|
|
02.04.2018 11:24 -
|
3144940
|
|
jruze
|
|
|
Martine má tam asi nulu navíc - nebo ?
Já mám pevnou cenu 5500,- a potom + ( protoe ani za dobré ceny starích dobrých dílů se do té ceny nevejdu ) a pokud se jedná o náboje? - klidně mu tam přelisuji ty jeho = to je + půl hodiny práce (ale dávám vdy dobré a větinou lepí) , pokud dojde na brzdiče ? (ani 20T lis to nepobere dostat ty rouby ven - zkouel jsem 40T ten ten brzdič rozmačkal) take dost často jiné. take můete počítat ramena neopravuji, brzdiče jiné kdy je to nutné(+- 1000,-) , díly značkové (ceny u uvedeny), vazelínu SKF a loiska také , závlačky kdy jsou potřeba nonáme ale jsou pochromované . A pokud mám patné ceny tak proč dělám +- čtvery ramena do měsíce?
Bývá v módě dát nií cenu v rámci konkurence - no ale u Pata (a myslím e práce má dost nebo víc ne dost) = je daleko, a u mne to tak nefunguje = já mám své ceny a za nimi si stojím - volbu má kadý.
Martine má tam asi nulu navíc :-)))) - nebo ?:-)
Já mám pevnou cenu 5500,- a potom + ( protoe ani za dobré ceny starích dobrých dílů se do té ceny nevejdu ) a pokud se jedná o náboje? - klidně mu tam přelisuji ty jeho = to je + půl hodiny práce (ale dávám vdy dobré a větinou lepí) , pokud dojde na brzdiče ? (ani 20T lis to nepobere dostat ty rouby ven - zkouel jsem 40T ten ten brzdič rozmačkal) take dost často jiné.;-) take můete počítat ramena neopravuji, brzdiče jiné kdy je to nutné(+- 1000,-) , díly značkové (ceny u uvedeny), vazelínu SKF a loiska také , závlačky kdy jsou potřeba nonáme ale jsou pochromované . A pokud mám patné ceny tak proč dělám +- čtvery ramena do měsíce?
Bývá v módě dát nií cenu v rámci konkurence - no ale u Pata (a myslím e práce má dost nebo víc ne dost) = je daleko, a u mne to tak nefunguje = já mám své ceny a za nimi si stojím - volbu má kadý.
|
|
02.04.2018 11:49 -
|
3144945
|
|
jruze
|
|
|
A jetě se vrátím na začátek diskuze = jestli se vejde do jiných ramen+jiných brzdičů popř. jiného stabíku(ne ryskovat torx při pokusu ho povolit),roubů,čepů a dalího tak .....
Je jen pár moností : patná cena a kvalita, patná cena a dobrá kvalita, dobrá cena a patná kvalita , dobrá cena a kvalita.Tomu by měla odpovídat i cena.
A jetě se vrátím na začátek diskuze = jestli se vejde do jiných ramen+jiných brzdičů popř. jiného stabíku(ne ryskovat torx při pokusu ho povolit),roubů,čepů a dalího tak .....;-)
Je jen pár moností : patná cena a kvalita, patná cena a dobrá kvalita, dobrá cena a patná kvalita , dobrá cena a kvalita.Tomu by měla odpovídat i cena.
|
|
02.04.2018 12:47 -
|
3144986
|
|
222111222
|
|
|
Jejda to jsem zde rozpoutal debatu , no jen jsem se informativne optal zda je ta cena v poho a nebo nejak přemrtěná , no a jak čtu tak je to tak nějak v normě tedy pohoda , a e je jedna recenze na dotyčného z roku 2016 ....to mnoho neříká a spíe to bude nějaky natvaný člověk z kdovíjakého důvodu . Potom sem napíu co se ve měnilo a cílovou cenu . Jinak diky za vechna info .
Jejda to jsem zde rozpoutal debatu , no jen jsem se informativne optal zda je ta cena v poho a nebo nejak přemrtěná , no a jak čtu tak je to tak nějak v normě tedy pohoda , a e je jedna recenze na dotyčného z roku 2016 ....to mnoho neříká a spíe to bude nějaky natvaný člověk z kdovíjakého důvodu . Potom sem napíu co se ve měnilo a cílovou cenu . Jinak diky za vechna info .
|
|
02.04.2018 15:14 -
|
3145040
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
autodiag napsal(a): Nechapu treba MATaPAT resp jeho cenovou politiku..bud to dela z lasky k motorizmu a nebo je tak pro radost protoze ,uz spi v sede z toho kolik ma pod polstarem
Luki_C5 napsal(a): Nevim co se vam nez nezda, Opravna sada skf je asi 2400,- na jednu stranu. Kde jsou manzety,zavlacky,podlozky,vazelina a hlavne ty nervy. Ja osobne to delam 6-8 tis a nekdy jsem rad ze je to po sesti hodinach hotove.
jruze napsal(a): Já mám pevnou cenu 5500,- a potom + ( protoe ani za dobré ceny starích dobrých dílů se do té ceny nevejdu ) a pokud se jedná o náboje? - klidně mu tam přelisuji ty jeho = to je + půl hodiny práce (ale dávám vdy dobré a větinou lepí) , pokud dojde na brzdiče ? (ani 20T lis to nepobere dostat ty rouby ven - zkouel jsem 40T ten ten brzdič rozmačkal) take dost často jiné
Pánové, tak e to vezmeme od vrchu. Luki, kdy dá dvě sady za 2400,- ( 4800,-) tak kde má práci est hodin, kdy to pak má komplet za 6 tis ??? Asi jak píe Martin
.koníček ? nebo někde kecá
Já nedělám levněj jak za 5500,- a běně to v 1 člověku dělám 6 hodin , někdy i více. SKF tam nedávám, dávám Timkeny a ve jiné origo co je nezbytně nutné pro dobrou práci. Manety, dorazy
to je k tomu + navrch.
rouby z brzdiče jdou vyndat lehce rukou, stačí kdy to ohřeje nad 250° C , nemusí nic lisovat
jde to krásně samo, po ohřátí vdy ven.
Tak kdy to tak čtu odvrchu, tak zas tak levnej nejsem, Martine. Tak e já nechápu zas jiné věci co uvádíte
Pánové, tak e to vezmeme od vrchu. Luki, kdy dá dvě sady za 2400,- ( 4800,-) tak kde má práci est hodin, kdy to pak má komplet za 6 tis ??? Asi jak píe Martin
.koníček ? nebo někde kecá
Já nedělám levněj jak za 5500,- a běně to v 1 člověku dělám 6 hodin , někdy i více. SKF tam nedávám, dávám Timkeny a ve jiné origo co je nezbytně nutné pro dobrou práci. Manety, dorazy
to je k tomu + navrch.
rouby z brzdiče jdou vyndat lehce rukou, stačí kdy to ohřeje nad 250° C , nemusí nic lisovat
jde to krásně samo, po ohřátí vdy ven.
Tak kdy to tak čtu odvrchu, tak zas tak levnej nejsem, Martine. Tak e já nechápu zas jiné věci co uvádíte
;-)
|
|
02.04.2018 15:21 -
|
3145041
|
|
autodiag
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Materiál vyjde komplet cca 2000,- kdy dávám Origo Cit. to co je potřeba.
|
|
| |
|
|