| | |
18.11.2017 17:03 -
Re: Vrzající Hydractive ??
|
3110708
|
|
jumep
|
|
|
nabuduce hladaj, je to bezny problem zadnej napravy
nabuduce hladaj, je to bezny problem zadnej napravy
|
|
23.01.2018 20:40 -
Vrzani, skripani zadni napravy
|
3126518
|
|
Tadeasek
|
Město: Jirkov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Zdravim vas vsechny.Jsem cersty majitel C5ky Break II hdi 2006
Casto, ale ne pokazde mam problem s tim, ze pri jizde mi vrze zadni naprava.Terenem i naklonem vozidla.....presto je jizda velmi pohodlna, nikde nic netluce, nemlati, vse v klidu.Ovsem zda se mi, ze je zadek trochu nize nez predek.
Jakmile zastavim, vytahnu klicek z auta a vystoupim z vozu, zadni naprava zacne vrzat a trosku se zvedne.Proste to vrze no.Toto se stane pokazde.
Muzete poradit, na co bych mohl svalit vinu ?
Zdravim vas vsechny.Jsem cersty majitel C5ky Break II hdi 2006
Casto, ale ne pokazde mam problem s tim, ze pri jizde mi vrze zadni naprava.Terenem i naklonem vozidla.....presto je jizda velmi pohodlna, nikde nic netluce, nemlati, vse v klidu.Ovsem zda se mi, ze je zadek trochu nize nez predek.
Jakmile zastavim, vytahnu klicek z auta a vystoupim z vozu, zadni naprava zacne vrzat a trosku se zvedne.Proste to vrze no.Toto se stane pokazde.
Muzete poradit, na co bych mohl svalit vinu ? :-)
|
|
23.01.2018 21:14 -
Re: Vrzani, skripani zadni napravy
|
3126546
|
|
jruze
|
|
|
Tadeasek napsal(a): Zdravim vas vsechny.Jsem cersty majitel C5ky Break II hdi 2006
Muzete poradit, na co bych mohl svalit vinu ?
Loiska v ramenech
Loiska v ramenech
|
|
23.01.2018 21:17 -
Re: Vrzani, skripani zadni napravy
|
3126551
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Myslím e bude třeba se podívat na zadní ramena, jejich uloení. Více informací a zkueností je zde: .link.
Myslím e bude třeba se podívat na zadní ramena, jejich uloení. Více informací a zkueností je zde: http://www.c5club.cz/diskuze/podvozek-kola-ulozeni/167200-zadni-ramena-vrzani-kola-do-a-atd-oprava/#.UWwwjFdkmSp
|
|
02.02.2018 15:36 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
3128607
|
|
Tadeasek
|
|
|
Dekuju za info.Jeste maly dotaz:
Je to taková závada, kterou muzu dat na opravu do neautorizovanyho servisu?Proste cloveku, ktery auta opravuje, dela i rozvody a da se rict, ze remeslu rozumi.Ale rikam si, co kdyby..... Nevim, jak vazna tahle zavada je.Tak se ptam zkusenejsich...jestli tam treba nemuze vypustit hydrauliku, zda-li auto nemusi na DIAG.Opravdu nevim.
Dekuji za radu.
Dekuju za info.Jeste maly dotaz:
Je to taková závada, kterou muzu dat na opravu do neautorizovanyho servisu?Proste cloveku, ktery auta opravuje, dela i rozvody a da se rict, ze remeslu rozumi.Ale rikam si, co kdyby..... Nevim, jak vazna tahle zavada je.Tak se ptam zkusenejsich...jestli tam treba nemuze vypustit hydrauliku, zda-li auto nemusi na DIAG.Opravdu nevim.
Dekuji za radu.
|
|
02.02.2018 16:05 -
|
3128609
|
|
NMC
|
|
|
Posuď sám:
.link.
Posuď sám:
http://c5.jumep.com/ramena/
|
|
02.02.2018 17:45 -
|
3128615
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vyměnit to můe kadý mechanik, ale jen machanik se zkuenostma s C5 to vymění dobře a bez zádrhelů. Jde o kvalitu materiálu (loisek, trubek, podloek), jde o zkuenosti s řeením zarezlých závlaček či roubů na brzdách, o přesné vymezení vůlí atd. Kdy si to někdo udělá sám a dopustí se drobných chybiček, tak si pak můe sám sobě nadávat a sám po sobě to znova nakoupit a předělávat. Kdy to ale svěří nezkuenýmu a jinak dobrýmu mechanikovi, který to dělal jednou před pěti lety, tak nečekej, e a se ti to vrzání ozve po roce znova, tak e ti uzná záruku, vechno nakoupí za svoje a zadarmo ti to opraví. A jetě ke vemu tentokrát dobře.
Rada je, aby sis to nechal udělat u mechanika, který C5 běně opravuje. A nehledej mechanika do 15ti km od domu. Na tyhle věci se vyplatí jet třeba i 200km za kvalitním servisem.
Vyměnit to můe kadý mechanik, ale jen machanik se zkuenostma s C5 to vymění dobře a bez zádrhelů. Jde o kvalitu materiálu (loisek, trubek, podloek), jde o zkuenosti s řeením zarezlých závlaček či roubů na brzdách, o přesné vymezení vůlí atd. Kdy si to někdo udělá sám a dopustí se drobných chybiček, tak si pak můe sám sobě nadávat a sám po sobě to znova nakoupit a předělávat. Kdy to ale svěří nezkuenýmu a jinak dobrýmu mechanikovi, který to dělal jednou před pěti lety, tak nečekej, e a se ti to vrzání ozve po roce znova, tak e ti uzná záruku, vechno nakoupí za svoje a zadarmo ti to opraví. A jetě ke vemu tentokrát dobře.
Rada je, aby sis to nechal udělat u mechanika, který C5 běně opravuje. A nehledej mechanika do 15ti km od domu. Na tyhle věci se vyplatí jet třeba i 200km za kvalitním servisem.
|
|
02.02.2018 20:36 -
|
3128658
|
|
Tadeasek
|
|
|
NMC napsal(a):
Super, VELIKE DIKY ! Teda ne, ze bych to delal sam, ale pokud u toho budu u neodbornika, muzu to kontrolovat s nim.Diky moc
Super, VELIKE DIKY ! Teda ne, ze bych to delal sam, ale pokud u toho budu u neodbornika, muzu to kontrolovat s nim.Diky moc
|
|
03.02.2018 10:51 -
|
3128760
|
|
jruze
|
|
|
Tadeasek napsal(a): Super, VELIKE DIKY ! Teda ne, ze bych to delal sam, ale pokud u toho budu u neodbornika, muzu to kontrolovat s nim.Diky moc
Nashledanou při opravě č.2 i ten odkaz je .....(jen aby to nedopadlo jako u ,,Darji" po necelejch 10000Km)
Nashledanou při opravě č.2;-) i ten odkaz je .....(jen aby to nedopadlo jako u ,,Darji" po necelejch 10000Km)
|
|
03.02.2018 16:00 -
|
3128807
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Hrách na stěnu ...
Hrách na stěnu ... :nevim
|
|
05.03.2018 17:47 -
|
3137284
|
|
Matulko25
|
Město: Malacky, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravim
Akeho vyrobcu opravnej sady odporucate?
Zdravim
|
|
22.03.2018 19:15 -
|
3142029
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Stejna otazka,.. na Auto hulin jedna sada 500 , a jinde 1200.. kterou vybrat, pomer cena vykon.
Matulko25 napsal(a): Zdravim
Stejna otazka,.. na Auto hulin jedna sada 500 , a jinde 1200.. kterou vybrat, pomer cena vykon.
|
|
23.03.2018 09:23 -
|
3142232
|
|
jruze
|
|
|
TheOne napsal(a): Stejna otazka,.. na Auto hulin jedna sada 500 , a jinde 1200.. kterou vybrat, pomer cena vykon.
Sadu asi ádnou, loiska je asi jedno,plastové trubky - já osobně origo,gufera asi jedno, ocelové podloky(ty na kterých je gufero - já osobně origo, rozpěrné trubky - já osobně origo. můj názor e to co píu ,,origo" je ve vech sadách v podstatě nepouitelné,nebo neplní účel tak jak by mělo to co pouívám já vydrí a dávám záruku 100000Km - vydrí víc(pokud to tedy někdo nepouívá jako náklaďák- potom nevím)
Sadu asi ádnou, loiska je asi jedno,plastové trubky - já osobně origo,gufera asi jedno, ocelové podloky(ty na kterých je gufero - já osobně origo, rozpěrné trubky - já osobně origo. můj názor e to co píu ,,origo" je ve vech sadách v podstatě nepouitelné,nebo neplní účel tak jak by mělo;-) to co pouívám já vydrí a dávám záruku 100000Km - vydrí víc(pokud to tedy někdo nepouívá jako náklaďák- potom nevím)
|
|
23.03.2018 11:09 -
|
3142246
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
kolik to vyjde ty dily v origo ? A jestli to je jetě vubec sehnatelne, netere dly se u nevyrábí
kolik to vyjde ty dily v origo ? A jestli to je jetě vubec sehnatelne, netere dly se u nevyrábí :D
|
|
23.03.2018 11:44 -
|
3142247
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
loiska TIMKEN nebo kdy nejsou, tak SKF, gufera Corteco, zbytek Citroen.
Některé sady mají Timkeny v sadě, tak tam to jde koupit kvůli loiskům, vyjde to cenově i tak velmi dobře , kdy něco zamění za kvalitnějí. Ale na sloení ramene musí mít vymezovací podloky, nebo zkracovat - kalibrovat rozpěrnou trubku.
TIMKENy jsou originál v prvomontái, kdy koupí origo loisko v citroenu, je to asi 400% předraený Timken přebalený do jejich ...
loiska TIMKEN nebo kdy nejsou, tak SKF, gufera Corteco, zbytek Citroen.
Některé sady mají Timkeny v sadě, tak tam to jde koupit kvůli loiskům, vyjde to cenově i tak velmi dobře , kdy něco zamění za kvalitnějí. Ale na sloení ramene musí mít vymezovací podloky, nebo zkracovat - kalibrovat rozpěrnou trubku.
TIMKENy jsou originál v prvomontái, kdy koupí origo loisko v citroenu, je to asi 400% předraený Timken přebalený do jejich ...
|
|
01.04.2018 20:04 -
|
3144830
|
|
222111222
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Ahoj mam jen dotaz spise informacni , dali jsem C5 kombi do servisu tedy k soukromnikovi , jmenovat nebudu ....na vymenu ramen zadnich , no proste auto uz vrzalo skoro rok a uz to bylo moc , sdelil mi pribliznou cenu opravy cca 9000 kc a pokud pry budou nutne i nova ramena tak jeste + 4500 kč . Tak se jen ptam orientacne zda je to tak nejak v pohode cena .
Ahoj mam jen dotaz spise informacni , dali jsem C5 kombi do servisu tedy k soukromnikovi , jmenovat nebudu ....na vymenu ramen zadnich , no proste auto uz vrzalo skoro rok a uz to bylo moc , sdelil mi pribliznou cenu opravy cca 9000 kc a pokud pry budou nutne i nova ramena tak jeste + 4500 kč . Tak se jen ptam orientacne zda je to tak nejak v pohode cena .
|
|
01.04.2018 20:39 -
|
3144837
|
|
Mikra
|
|
|
Jo cena je v pohodě, jen počet aut je divnej. Fakt to chce dělat jen na jednom autě?
Jo cena je v pohodě, jen počet aut je divnej. Fakt to chce dělat jen na jednom autě?
|
|
01.04.2018 21:02 -
|
3144844
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Mikra ... 221122 být tebou, bych změnil servis, neb nové ramena ti tam u nikdo nedá, jsou vyprodané NFP ... tak e pouze poitá opravená ...tak e hoi v servisu neví o tom nic ... a ta cena
Co stojí jedno loisko si udělej obrázek ... jsou tam 4 kusy... .link. plus pár drobností okolo, zbytek je práce.
Mikra :palec ... 221122 být tebou, bych změnil servis, neb nové ramena ti tam u nikdo nedá, jsou vyprodané NFP ... tak e pouze poitá opravená ...tak e hoi v servisu neví o tom nic ... a ta cena :-((((
Co stojí jedno loisko si udělej obrázek ... jsou tam 4 kusy... https://autodily.automedik.cz/pg/catalogdirect.aspx?mark=skf&code=vkd24000 plus pár drobností okolo, zbytek je práce.
|
|
01.04.2018 21:24 -
|
3144851
|
|
222111222
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
PATaMAT no mam to v Satalicich u pana na ktereho jsem zde dostal doporuceni ..No uz nic nenadelam kdyz to ma rozdelany
Mikra ....jak to myslis pocet aut ???
PATaMAT no mam to v Satalicich u pana na ktereho jsem zde dostal doporuceni ..No uz nic nenadelam kdyz to ma rozdelany
Mikra ....jak to myslis pocet aut ???
|
|
01.04.2018 21:35 -
|
3144854
|
|
jruze
|
|