| | |
29.06.2015 21:22 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2835696
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Ty se ďábel.
Ale tím e jsi to zveřejnil, se si vědom toho, e můe účtovat pouze dvě hodiny a nikdy víc.
Zná to přísloví, tak dlouho se chodí se dbánem pro pivo, a se z lesa ozývá.
Ale ve dvou no a docela to lo povolit. Nedavno jeden zákazník řekl e by nechtěl abych na tom doplácel a kdy si o to řekl tak jsem mu doúčtoval věci které normálně beru na sebe : 2x torx kovanej - třetí obyč se jen překroutil,závlačky,tyčku,vazelínu. - no tyhle ramena jsme dělali 6. hodin a zničili jsme nářadí a díly za 1000,-
Ale ve dvou;-) no a docela to lo povolit. Nedavno jeden zákazník řekl e by nechtěl abych na tom doplácel a kdy si o to řekl tak jsem mu doúčtoval věci které normálně beru na sebe : 2x torx kovanej - třetí obyč se jen překroutil,závlačky,tyčku,vazelínu.;-) - no tyhle ramena jsme dělali 6. hodin a zničili jsme nářadí a díly za 1000,-
|
|
29.06.2015 21:44 -
|
2835722
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já vím, vzpomínám, kdy jsi dělal moje, myslím e levá strana la dobře a byla za chvilku hotová, zato pravá, tam nelo nic normálně, mám dojem e sám za 4. hodiny, prostě kdy se daří, tak se daří, proto se ten čas nedá ani odhadnout, jednou tak, po druhé onak.
Já vím, vzpomínám, kdy jsi dělal moje, myslím e levá strana la dobře a byla za chvilku hotová, zato pravá, tam nelo nic normálně, mám dojem e sám za 4. hodiny, prostě kdy se daří, tak se daří, proto se ten čas nedá ani odhadnout, jednou tak, po druhé onak. ;-)
|
|
30.06.2015 09:52 -
|
2835819
|
|
Kuto
|
|
|
...u Jumepa som bol, ten má plno, ale dnes ráno som urobil pokus do jedného servisu tu v KNM, nechal som tam auto, e ak budú ma čas, urobia to. Tak dúfam
...u Jumepa som bol, ten má plno, ale dnes ráno som urobil pokus do jedného servisu tu v KNM, nechal som tam auto, e ak budú ma čas, urobia to. Tak dúfam
|
|
16.08.2015 21:03 -
|
2851735
|
|
Lucky76
|
Město: Nový Bor, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Ahoj Vem, mám C5 III s Hydra+ a mám odklony zadních kol L+P dle geo u Citroena do A o dva stupně. Sjídí se mi vnitřky pneu a auto zezadu vypadá jako přeloená Tatrovka Doporučení: testnout na STK na plotnách. Tam nezjistili ádné vůle .Byl jsem u Citroenu v České Lípě, tak jestli to je ta chyba ..... Nemáte někdo nějaké podobné zkuenosti? Děkuji Lucky.
Ahoj Vem, mám C5 III s Hydra+ a mám odklony zadních kol L+P dle geo u Citroena do A o dva stupně. Sjídí se mi vnitřky pneu a auto zezadu vypadá jako přeloená Tatrovka :-) Doporučení: testnout na STK na plotnách. Tam nezjistili ádné vůle :nevim .Byl jsem u Citroenu v České Lípě, tak jestli to je ta chyba ..... Nemáte někdo nějaké podobné zkuenosti? Děkuji Lucky.
|
|
25.08.2015 11:30 -
|
2854111
|
|
Michal1001
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím vechny,
dával jsem známému auto na STK, co tam dělá a zjistil, e mám patnou geometrii a volnějí pravý čep řízení, který mám vyměnit, jinak ok, čekal jsem, e toho najde víc. Abych věděl co a jak, tak jsem se na kolo juknul a zjistil jsem, e mám i více sjetou vnějí stranu pneu, levá je ok.
Pročetl jsem diskuzi a jsem z toho Jelen, netuil jsem, e C5 je, tak sloitá na podvozek. Nevím, co mám jetě vyměnit, kromě čepu řízení, aby kolo bylo v pořádku, ne půjdu na geometrii. Jinak dalí problém je, e kdy dám plný rejd, tak to auto odskakuje, prý je to normální a někdě zase e ne, podle mně to normální není.
Z diskuzí jsem se dočetl, e zadní náprava nejde seřídit, pokud mám kola do sklonu A, (sjidí se vnitřní strana pneu), tak vyměnit loiska a co dalího můe příčinou? Auto má najeto 102 000km, kupované při 85 000 v Německu, (km ověřeny). Jetě dotaz, jaký se dělá servis při stovce najeto, kromě výměny oleje, blíká mi servis klíč, nikdě jsem se to nedočetl. Díky za rady a pokud mono i foto výrobku, či odkaz co vyměnit a pak uvidím, jestli to zvládnu vyměnit, ikdy jsem si jiná auta opravoval sám.
Zdravím vechny,
dával jsem známému auto na STK, co tam dělá a zjistil, e mám patnou geometrii a volnějí pravý čep řízení, který mám vyměnit, jinak ok, čekal jsem, e toho najde víc. Abych věděl co a jak, tak jsem se na kolo juknul a zjistil jsem, e mám i více sjetou vnějí stranu pneu, levá je ok.
Pročetl jsem diskuzi a jsem z toho Jelen, netuil jsem, e C5 je, tak sloitá na podvozek. Nevím, co mám jetě vyměnit, kromě čepu řízení, aby kolo bylo v pořádku, ne půjdu na geometrii. Jinak dalí problém je, e kdy dám plný rejd, tak to auto odskakuje, prý je to normální a někdě zase e ne, podle mně to normální není.
Z diskuzí jsem se dočetl, e zadní náprava nejde seřídit, pokud mám kola do sklonu A, (sjidí se vnitřní strana pneu), tak vyměnit loiska a co dalího můe příčinou? Auto má najeto 102 000km, kupované při 85 000 v Německu, (km ověřeny). Jetě dotaz, jaký se dělá servis při stovce najeto, kromě výměny oleje, blíká mi servis klíč, nikdě jsem se to nedočetl. Díky za rady a pokud mono i foto výrobku, či odkaz co vyměnit a pak uvidím, jestli to zvládnu vyměnit, ikdy jsem si jiná auta opravoval sám.
|
|
25.08.2015 12:35 -
|
2854139
|
|
jruze
|
|
|
Michal1001 napsal(a): Zdravím vechny,
V tvém případě rozvody,kontrola siletbloků nápravy asi i zadní loiska ramen(pokud jsou kola do A - divné v tomto nájezdu) a kontrola celého auta a podle toho.
V tvém případě rozvody,kontrola siletbloků nápravy asi i zadní loiska ramen(pokud jsou kola do A - divné v tomto nájezdu) a kontrola celého auta a podle toho.
|
|
25.08.2015 20:17 -
|
2854260
|
|
Lucky76
|
Město: Nový Bor, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
A k mému problému C5 III zadní kola do "A" ádná rada? To jsem první s tímto problémem?
A k mému problému C5 III zadní kola do "A" ádná rada? To jsem první s tímto problémem?
|
|
25.08.2015 22:39 -
|
2854378
|
|
Lucky76
|
|
|
Tak to je hustý Co jsem si to koupil za HiTech? Nemue to být SW záleitost? e je rozhozená výka zadku vs. předek? Který silenty mají vliv na to rozhození odklonů? Ta 9, nebo ten jak ho drí roub 18? Jak je otestuji? Na plotnách STK jsem byl, ale nic pán neviděl. Nevim, jestli to mělo být nastartované. Jsem v koncích
Tak to je hustý :-o Co jsem si to koupil za HiTech? Nemue to být SW záleitost? e je rozhozená výka zadku vs. předek? Který silenty mají vliv na to rozhození odklonů? Ta 9, nebo ten jak ho drí roub 18? Jak je otestuji? Na plotnách STK jsem byl, ale nic pán neviděl. Nevim, jestli to mělo být nastartované. Jsem v koncích :-)
Přílohy: doraz-zadniho-odpruzeni-pro-citroen-c5-a-c6-516677-toptran.jpg ( 38551b ) - |
|
25.08.2015 23:58 -
|
2854388
|
|
Hanz 397
|
|
|
Nikdy jsem to teda nezkoumal,ale podle toho obrázku tam jde seřizovat sbíhavost,ale odklon jsem nenael (co je divný). Kadopádně podle toho,kde je to rameno na kterym se seřizuje sbíhavost umístěný,bych neřekl,e nějak zásadně ovlivní odklon. A tahle náprava změnou výky moc odklony nemění. Otázka tedy zní: Jakou to má sbíhavost?
Abys měl o dva stupně jinde odklon,u by muselo být slyet,nebo aspoň cítit nějakou vůli nejspí na uloení toho delta ramene...
Nikdy jsem to teda nezkoumal,ale podle toho obrázku tam jde seřizovat sbíhavost,ale odklon jsem nenael (co je divný). Kadopádně podle toho,kde je to rameno na kterym se seřizuje sbíhavost umístěný,bych neřekl,e nějak zásadně ovlivní odklon. A tahle náprava změnou výky moc odklony nemění. Otázka tedy zní: Jakou to má sbíhavost?
Abys měl o dva stupně jinde odklon,u by muselo být slyet,nebo aspoň cítit nějakou vůli nejspí na uloení toho delta ramene...
|
|
26.08.2015 00:21 -
|
2854404
|
|
Lucky76
|
|
|
LZ: sbíhavost -0.2mm, odklon -2st04´( tolerance dle protokolu do -1st46´ ) PZ: sbíhavost 0.1mm, odklon -2st25´ Slyet nic není. Nechal jsem řídit kámoe, kterej je tak trochu znalej a ani bych mu něco říkal, tak poznal, e zadní náprava neni úplně O.K. Blíe nedokázal specifikovat, jen pronesl něco jako lehký odskok. Já to nepozoruji a něco najeto taky mám. Děkuji
LZ: sbíhavost -0.2mm, odklon -2st04´( tolerance dle protokolu do -1st46´ ) PZ: sbíhavost 0.1mm, odklon -2st25´ Slyet nic není. Nechal jsem řídit kámoe, kterej je tak trochu znalej a ani bych mu něco říkal, tak poznal, e zadní náprava neni úplně O.K. Blíe nedokázal specifikovat, jen pronesl něco jako lehký odskok. Já to nepozoruji a něco najeto taky mám. Děkuji ;-)
|
|
26.08.2015 12:40 -
|
2854465
|
|
Michal1001
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
jruze napsal(a): V tvém případě rozvody,kontrola siletbloků nápravy asi i zadní loiska ramen(pokud jsou kola do A - divné v tomto nájezdu) a kontrola celého auta a podle toho.
Tak vyměním jen čep řízení a zajedu na geometrii a uvidím, co a jak. Zadní náprava jde lehce do A, pneu Micheliny jsou jetě z prvovýroby, tak u jsou na konci ivotnosti, tak je to malinko vidět, e vnitřní je víc ojetějí. Myslím, e na nových pneumatikách, by to nebylo tolik vidět.
Tak vyměním jen čep řízení a zajedu na geometrii a uvidím, co a jak. Zadní náprava jde lehce do A, pneu Micheliny jsou jetě z prvovýroby, tak u jsou na konci ivotnosti, tak je to malinko vidět, e vnitřní je víc ojetějí. Myslím, e na nových pneumatikách, by to nebylo tolik vidět.
|
|
26.08.2015 15:35 -
|
2854528
|
|
jruze
|
|
|
Michal1001 napsal(a): Tak vyměním jen čep řízení a zajedu na geometrii a uvidím, co a jak. Zadní náprava jde lehce do A, pneu Micheliny jsou jetě z prvovýroby, tak u jsou na konci ivotnosti, tak je to malinko vidět, e vnitřní je víc ojetějí. Myslím, e na nových pneumatikách, by to nebylo tolik vidět.
To je jako házet hrách na stěnu: auto je 10let staré - dělali se rozvody? pokud ne tak u benzínu je tuím 120000Km a u vech je deset let!!! take tak nebo tak spadá tvé auto do kategorie výměny rozvodů , pokud má z.kola do A jsou KO loiska ramen - take také udělat!!! Př. náprava dle potřeby jak píe alespoň čep(nevím který) ale spodní bude na výměnu podle mne také (pokud jsi mluvil o rejdovém čepu a né o tom spodním).Předpokládám e ani kotouče na tom nebudou nijak zázračně,ale to je na kontrole.Ty rozvody udělej ne bude shánět celej motor!!!
To je jako házet hrách na stěnu: auto je 10let staré - dělali se rozvody? pokud ne tak u benzínu je tuím 120000Km a u vech je deset let!!! take tak nebo tak spadá tvé auto do kategorie výměny rozvodů;-) , pokud má z.kola do A jsou KO loiska ramen - take také udělat!!! Př. náprava dle potřeby jak píe alespoň čep(nevím který) ale spodní bude na výměnu podle mne také (pokud jsi mluvil o rejdovém čepu a né o tom spodním).Předpokládám e ani kotouče na tom nebudou nijak zázračně,ale to je na kontrole.Ty rozvody udělej ne bude shánět celej motor!!!;-)
|
|
27.08.2015 20:09 -
|
2854776
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Nez rezat, varit, pocitat tak to si nechej rovnou udelat rameno na miru stelovaci a budes to mit jak WRC.
Nez rezat, varit, pocitat tak to si nechej rovnou udelat rameno na miru stelovaci a budes to mit jak WRC.
|
|
28.08.2015 00:27 -
|
2854840
|
|
Lucky76
|
|
|
Srandičky, srandičky ..... mrkněte pls. na toto uloení, je sice bez vůle, ale vypadá divně.
Srandičky, srandičky ..... mrkněte pls. na toto uloení, je sice bez vůle, ale vypadá divně.
Přílohy: 20150827_190605.jpg ( 2068650b ) - |
|
| |
|
|