| | |
28.08.2014 15:28 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2728862
|
|
MartinP.
|
|
|
trubky maji delku mylism 188mm,delka je spravna
trubky maji delku mylism 188mm,delka je spravna
|
|
30.08.2014 14:30 -
|
2729088
|
|
MartinP.
|
|
|
tak loziska vymeneny pouzil jsem celou sadu,podlozky taky sedly,2 loziska byly rozpadli,na jednom ani valecky nebyly,proste kasa,ted spokojenost
tak loziska vymeneny pouzil jsem celou sadu,podlozky taky sedly,2 loziska byly rozpadli,na jednom ani valecky nebyly,proste kasa,ted spokojenost:-d
|
|
30.08.2014 18:31 -
|
2729094
|
|
MartinP.
|
|
|
puvodni....
puvodni....
Přílohy: P300814_08.37.jpg ( 774013b ) - |
|
30.08.2014 21:32 -
|
2729150
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Jak ti opravili ty vydřený ramena - uloení pro gufero ?
Pouili dovnit ramen ty plastový trubky - chrániče ze sady CX ? ty ale vůbec nedoléhají jak mají a poteče kolem nich kondenzát vody do loisek ...
Jak ti opravili ty vydřený ramena - uloení pro gufero ?
Pouili dovnit ramen ty plastový trubky - chrániče ze sady CX ? ty ale vůbec nedoléhají jak mají a poteče kolem nich kondenzát vody do loisek ...
|
|
31.08.2014 12:14 -
|
2729207
|
|
MartinP.
|
|
|
ramena vydrena nejsou,a kudy by se tam dostala voda?kdyz tam jsou gufera?nejvetsi problem byl s trmenama,srouby strasne ztuha priste je vymenim i strmeny
ramena vydrena nejsou,a kudy by se tam dostala voda?kdyz tam jsou gufera?nejvetsi problem byl s trmenama,srouby strasne ztuha priste je vymenim i strmeny
|
|
31.08.2014 13:45 -
|
2729226
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Martine, ty straně málo čte a hodně koná. Není to jen tak, udělat si na autě spoustu práce a mít vechno správně. Bez zkueností. Tvoje práce se ti můou prodrait a nebo tě můou i ohrozit. Např. rouby na třmenech, kdy li patně povolit, tak jsi měl dát kadopádně nový. A jestlipak jsi si namazal dosedací plochu třmenu na rameno nějakým silikonem?
Kdy ti tady chlapi se zkuenostma radí, měl bys je poslechnout. Moná sis zadělal na problémy, který bude za chvíli řeit a bude to stejná práce znova. koda práce a peněz. Kdybys to dal rovnou udělat někomu, kdo s tím má zkuenosti, mohl ti vyřeit vechno při jednom a za polovinu času.
No má hotovo, tak hlavně pozoruj stav těch ramen a hned jak to začne zlobit, tak navtiv odborníka, kterej ti to udělá správně. A ty třmeny bys měl taky znova sundat, srovnat a namazat dosedací plochy a hlavně dát nový rouby. Jsou to brzdy a s těma by se mělo zacházet jako s brzdama.
Martine, ty straně málo čte a hodně koná. Není to jen tak, udělat si na autě spoustu práce a mít vechno správně. Bez zkueností. Tvoje práce se ti můou prodrait a nebo tě můou i ohrozit. Např. rouby na třmenech, kdy li patně povolit, tak jsi měl dát kadopádně nový. A jestlipak jsi si namazal dosedací plochu třmenu na rameno nějakým silikonem?
Kdy ti tady chlapi se zkuenostma radí, měl bys je poslechnout. Moná sis zadělal na problémy, který bude za chvíli řeit a bude to stejná práce znova. koda práce a peněz. Kdybys to dal rovnou udělat někomu, kdo s tím má zkuenosti, mohl ti vyřeit vechno při jednom a za polovinu času.
No má hotovo, tak hlavně pozoruj stav těch ramen a hned jak to začne zlobit, tak navtiv odborníka, kterej ti to udělá správně. A ty třmeny bys měl taky znova sundat, srovnat a namazat dosedací plochy a hlavně dát nový rouby. Jsou to brzdy a s těma by se mělo zacházet jako s brzdama.
|
|
31.08.2014 14:02 -
|
2729228
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
MartinP. napsal(a): ramena vydrena nejsou,a kudy by se tam dostala voda?kdyz tam jsou gufera?nejvetsi problem byl s trmenama,srouby strasne ztuha priste je vymenim i strmeny
Ach jo ... Podle toho vyrezlého loiska co si dal foto to někde muselo chodit kov na kov a vybrousit kus na rameni v uloení gufera ... jako třeba tady: .link. nebo, .link.
Ramena jsou dutá a dochází v nich při změně teploty a vlhkosti vzduchu ke kondenzaci vodních par a pak to tam teče přímo zevnitř na loiska ... Na to je tam lehce nalisovaná ORIGO trubka plastová , která se i dolisuje a k venkovnímu krouku loiska a celé to zatěsní ...a ty trouby z CX sady sou krátké a volné vlhkost se tak dostane k loisku zevnitř.
Někde to tady moná jetě mám v bedně, jestli jo, nafotím ti ten rozdíl ...
Edit -nafoceno: .link.
Třmeny měnit za nové nemusí, prohoď si jen pravej za levej ...
Ach jo ... Podle toho vyrezlého loiska co si dal foto to někde muselo chodit kov na kov a vybrousit kus na rameni v uloení gufera ... jako třeba tady: http://citroxa.rajce.idnes.cz/C5_oprava_ramene/ nebo, http://citroxa.rajce.idnes.cz/ramena_C5_break_157tis/ ;-)
Ramena jsou dutá a dochází v nich při změně teploty a vlhkosti vzduchu ke kondenzaci vodních par a pak to tam teče přímo zevnitř na loiska ... Na to je tam lehce nalisovaná ORIGO trubka plastová , která se i dolisuje a k venkovnímu krouku loiska a celé to zatěsní ...a ty trouby z CX sady sou krátké a volné vlhkost se tak dostane k loisku zevnitř.:-d
Někde to tady moná jetě mám v bedně, jestli jo, nafotím ti ten rozdíl ...
Edit -nafoceno: http://img9.rajce.idnes.cz/d0903/6/6585/6585784_21d0f1a7b905a1ae713980914e08da90/images/pouzdra.jpg?ver=2
Třmeny měnit za nové nemusí, prohoď si jen pravej za levej ...
|
|
31.08.2014 16:03 -
|
2729252
|
|
MartinP.
|
|
|
trmeny jsou namazany,ten rozdil jsem videl,vydrene to nebylo mohl jsem to nafotit ale bohuzel,nejakej cas to urcite vydrzi,kdyz tam origo byly 12let a 217 tisic,a trmeny urcite priste vymenim,nemam ztrach ze by se neco stalo jsou namazany a utahnuty
trmeny jsou namazany,ten rozdil jsem videl,vydrene to nebylo mohl jsem to nafotit ale bohuzel,nejakej cas to urcite vydrzi,kdyz tam origo byly 12let a 217 tisic,a trmeny urcite priste vymenim,nemam ztrach ze by se neco stalo jsou namazany a utahnuty
|
|
24.09.2014 23:42 -
|
2736383
|
|
jruze
|
|
|
Trochu KO loiska - někde se to musí opřít
Trochu KO loiska - někde se to musí opřít:-o
Přílohy: 230920142985.jpg ( 750188b ) - malinko na doraz 230920142982.jpg ( 779809b ) - malá úprava uchycení brzdičů a títů 230920142981.jpg ( 639856b ) - |
|
27.10.2014 15:57 -
|
2745657
|
|
MaPiv
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Ahoj,
jako spouste z nas mi vrze zadni naprava (s timto jevem jsem auto koupil).
Chtel bych se Vas zeptat, zda-li neni lepsi repasovat celou zadni napravu a mit pokoj, kdyz cena repase je okolo cca. 7.000,-. Diky za nazor
Ahoj,
Chtel bych se Vas zeptat, zda-li neni lepsi repasovat celou zadni napravu a mit pokoj, kdyz cena repase je okolo cca. 7.000,-. Diky za nazor
|
|
27.10.2014 16:04 -
|
2745668
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A co si pod repasí nápravy představuje?
Trápí tě kromě vrzání loisek v ramenech jetě něco jinýho?
Pokud chce měnit loiska v kolech, tak na to nápravu sundávat nemusí. Ani na brzdiče, pokud chce měnit, ani na pístnice, pokud chce přetěsňovat. Tak co na ní zrepasuje víc, nebo líp, ne kdy to udělá na autě? Jedině silentbloky bys mohl vyměnit, ale ty nemusejí být patný. Take pokud to nevyaduje nějaká konkrétní věc, kterou chce repasovat, tak proč sundávat celou nápravu?
Doporučuju ti, jako Praákovi, abys zajel do Radonic a domluvil se přímo s mistrem, který psal příspěvek nad tebou. Vysvětlí ti rozdíl v práci a v ceně přímo na tvém autě.
EDIT: Jo, to je on, ten co teď píe podemnou.
A co si pod repasí nápravy představuje?
Trápí tě kromě vrzání loisek v ramenech jetě něco jinýho?
Pokud chce měnit loiska v kolech, tak na to nápravu sundávat nemusí. Ani na brzdiče, pokud chce měnit, ani na pístnice, pokud chce přetěsňovat. Tak co na ní zrepasuje víc, nebo líp, ne kdy to udělá na autě? Jedině silentbloky bys mohl vyměnit, ale ty nemusejí být patný. Take pokud to nevyaduje nějaká konkrétní věc, kterou chce repasovat, tak proč sundávat celou nápravu?
Doporučuju ti, jako Praákovi, abys zajel do Radonic a domluvil se přímo s mistrem, který psal příspěvek nad tebou. Vysvětlí ti rozdíl v práci a v ceně přímo na tvém autě.
EDIT: Jo, to je on, ten co teď píe podemnou. :-))))
|
|
27.10.2014 16:05 -
|
2745670
|
|
jruze
|
|
|
MaPiv napsal(a): Ahoj,
Nechápu? jak celou nápravu , nebo co jetě patří k repasu nápravy? No u mne je cena 5500,-(a to pouívám SKF loiska a ostatní origo) samozřejmě bez nábojů - to bohuel za tu cenu nedovedu kdy stojí jeden (slunej- né ?? ten se dá za 1200,-) +-2500,-
Nechápu? jak celou nápravu , nebo co jetě patří k repasu nápravy? No u mne je cena 5500,-(a to pouívám SKF loiska a ostatní origo) samozřejmě bez nábojů - to bohuel za tu cenu nedovedu kdy stojí jeden (slunej- né ?? ten se dá za 1200,-) +-2500,-:-o
|
|
27.10.2014 16:13 -
|
2745674
|
|
MaPiv
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
jruze napsal(a): Nechápu? jak celou nápravu , nebo co jetě patří k repasu nápravy? No u mne je cena 5500,-(a to pouívám SKF loiska a ostatní origo) samozřejmě bez nábojů - to bohuel za tu cenu nedovedu kdy stojí jeden (slunej- né ?? ten se dá za 1200,-) +-2500,-
Jsem laik, bavime se o firmach, ktere se zabyvaji renovaci naprav, takze beru v potaz, e jí udělají kompletní se vím vudy. I kdy je fakt, e finančně by to pro ně nebylo moc přínosné.
Kdy tedy mohu přijet za Vámi na opravu zadní nápravy?
Jsem laik, bavime se o firmach, ktere se zabyvaji renovaci naprav, takze beru v potaz, e jí udělají kompletní se vím vudy. I kdy je fakt, e finančně by to pro ně nebylo moc přínosné.
Kdy tedy mohu přijet za Vámi na opravu zadní nápravy?
|
|
27.10.2014 17:42 -
|
2745709
|
|
jumep
|
|
|
toto neni naprava z torzkami, riesi sa to uplne inac a ani tam nerobia naboje atd
toto neni naprava z torzkami, riesi sa to uplne inac a ani tam nerobia naboje atd
|
|
30.11.2014 23:10 -
|
2759471
|
|
jumep
|
|
|
tak dnes som otvoril jednu absolutnu nadheru, po tom co som videl mam take odporucanie, nepustajte sa do tych ramien ak to ma dopadnut ako v prilohe
tak dnes som otvoril jednu absolutnu nadheru, po tom co som videl mam take odporucanie, nepustajte sa do tych ramien ak to ma dopadnut ako v prilohe
Přílohy: 20141130_203106.jpg ( 2550004b ) - 20141130_203151.jpg ( 2212283b ) - |
|
01.12.2014 08:07 -
|
2759541
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Hehe monter Kolja.
Hehe monter Kolja. :-))))
|
|
01.12.2014 12:49 -
|
2759683
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
To je hnus velebnosti...
To je hnus velebnosti...
|
|
| |
|
|