| | |
12.06.2014 19:28 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2705234
|
|
dancakster
|
Město: Presov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravim
ak sa mozem opytat?
klepe mi zadna naprava na mojej Citroen C5 2.0 HDi (1997ccm/80kw/109hp) [06/2001 - 08/2004] (RHZ (DW10ATED)) Kombi
bol som dnes v servise a celkom sa zdrahaju ist do vymeny lozisk zadnej napravy (pritom ide o oficialny servis policajnych vozidiel)
boja sa spravneho nalisovania lozisk do ramena a na tyc a aj spravneho vymedzenia lozisk v ramene... ze vraj na to nemaju pristroje (chyba know-how)
moja otazka:
su nejake vseobecne zasady co by sa malo pri tej vymene dodrzat
pripadne parametre, hodnoty, vzdialenosti a podobne (ak to teda nie je vyrobne tajomstvo)
vrela vdaka
s pozdravom
Martin, Presov (daleky vychod Slovenska)
Zdravim
ak sa mozem opytat?
klepe mi zadna naprava na mojej Citroen C5 2.0 HDi (1997ccm/80kw/109hp) [06/2001 - 08/2004] (RHZ (DW10ATED)) Kombi
bol som dnes v servise a celkom sa zdrahaju ist do vymeny lozisk zadnej napravy (pritom ide o oficialny servis policajnych vozidiel)
boja sa spravneho nalisovania lozisk do ramena a na tyc a aj spravneho vymedzenia lozisk v ramene... ze vraj na to nemaju pristroje (chyba know-how)
moja otazka:
su nejake vseobecne zasady co by sa malo pri tej vymene dodrzat
pripadne parametre, hodnoty, vzdialenosti a podobne (ak to teda nie je vyrobne tajomstvo)
vrela vdaka
s pozdravom
Martin, Presov (daleky vychod Slovenska)
|
|
12.06.2014 21:08 -
|
2705254
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Tady je oficiální postup za pomoci přípravků z dílny CITROEN ... .link.
Je potřeba správně vymezit vůli loisek aby byla lehce "předepnutá". Nesmí to být málo - klepe to a jde to rychle do kytek , nesmí být moc - zadní lem malého krouku loiska se brzo utrhne, válečky vyjedou ven a jde to do kytek ....
pokud není speciální přípravek, je potřeba pouít zdravý rozum, velkou upleru, mikrometr a zkuenosti ze strojírenství ...
Tady je oficiální postup za pomoci přípravků z dílny CITROEN ... http://uloz.to/xs1iZTYt/ramena-pdf
Je potřeba správně vymezit vůli loisek aby byla lehce "předepnutá". Nesmí to být málo - klepe to a jde to rychle do kytek , nesmí být moc - zadní lem malého krouku loiska se brzo utrhne, válečky vyjedou ven a jde to do kytek ....
pokud není speciální přípravek, je potřeba pouít zdravý rozum, velkou upleru, mikrometr a zkuenosti ze strojírenství ...
|
|
16.06.2014 19:47 -
|
2705994
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Bouchá mi zadní pravé kolo. Bouchá to nejvíce, kdy se auto zhoupne na nerovnostech. Zní to jak výfuk o podlahu auta, takové duté kovové zvuky. Jen to bouchá, nevre to.... Proto se ptám, co to můe být. Vyházel jsem věci z kufru, zkontroloval LPG bombu, jestli je dostatečně upevněná, zatím nic. Mám měněný silentblok v pravém zadním zavěení. Myslíte e by to byly loiska. Jsem z Olomouce. Není někdo poblí, kdo by si to poslech a řekl co to přesně je?
Bouchá mi zadní pravé kolo. Bouchá to nejvíce, kdy se auto zhoupne na nerovnostech. Zní to jak výfuk o podlahu auta, takové duté kovové zvuky. Jen to bouchá, nevre to.... Proto se ptám, co to můe být. Vyházel jsem věci z kufru, zkontroloval LPG bombu, jestli je dostatečně upevněná, zatím nic. Mám měněný silentblok v pravém zadním zavěení. Myslíte e by to byly loiska. Jsem z Olomouce. Není někdo poblí, kdo by si to poslech a řekl co to přesně je?
|
|
18.06.2014 12:12 -
|
2706560
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Prosím o radu. Jinak při demontái zadních ramen, se má nastavit podvozek do jaké polohy?
Prosím o radu. Jinak při demontái zadních ramen, se má nastavit podvozek do jaké polohy?
|
|
10.08.2014 20:16 -
|
2723481
|
|
MartinP.
|
|
|
zdravim,obcas se mi ozve dost kovova rana,udela to i na rovine nekdy mensi nekdy vetsi,myslim si ze to budou loziska v ramenech,ale kdyz melu a hybu s kolem,zvedam a spoustim auto tak to nic nedela a vule neni,
zdravim,obcas se mi ozve dost kovova rana,udela to i na rovine nekdy mensi nekdy vetsi,myslim si ze to budou loziska v ramenech,ale kdyz melu a hybu s kolem,zvedam a spoustim auto tak to nic nedela a vule neni,:-(
|
|
10.08.2014 20:43 -
|
2723482
|
|
Mamlas
|
|
|
Ajajaj, to ti zase Najk podekuje. Pokud to jde od zadni napravy tak vse najdes tady: .link.
Pokud loziska jeste nemas delany, tak ani nemusis hledat nic jineho.
Ajajaj, to ti zase Najk podekuje:-((((. Pokud to jde od zadni napravy tak vse najdes tady: http://www.c5club.cz/diskuze/podvozek-kola-ulozeni/167200-zadni-ramena-vrzani-kola-do-a-atd-oprava/#.U-e80BZmY3i
Pokud loziska jeste nemas delany, tak ani nemusis hledat nic jineho.
|
|
11.08.2014 12:17 -
|
2723599
|
|
MartinP.
|
|
|
ja jsem loziska nedelal,a pred tim jestli nekdo to nevim
ja jsem loziska nedelal,a pred tim jestli nekdo to nevim
|
|
15.08.2014 12:45 -
|
2725043
|
|
MartinP.
|
|
|
na co si dat pozor pri vymene lozisek v ramenach?mam sadu od CS,da se ji verit,diky
na co si dat pozor pri vymene lozisek v ramenach?mam sadu od CS,da se ji verit,diky
|
|
15.08.2014 18:26 -
|
2725093
|
|
MartinP.
|
|
|
tam je potreba vymezit nejaka vule?mezi ramenem a jeho ulozenim?
tam je potreba vymezit nejaka vule?mezi ramenem a jeho ulozenim?
|
|
15.08.2014 18:27 -
|
2725094
|
|
MartinP.
|
|
|
a co tam nechat tu starou trubku?
|
|
15.08.2014 18:27 -
|
2725095
|
|
MartinP.
|
|
|
|
|
15.08.2014 18:43 -
|
2725099
|
|
MartinP.
|
|
|
a ta vule se vymezuje podlozkama?pokad muzu to lozisko zarazit?
a ta vule se vymezuje podlozkama?pokad muzu to lozisko zarazit?
|
|
15.08.2014 19:01 -
|
2725114
|
|
MartinP.
|
|
|
a kam se ta podlozka dava,loziska tam nejde dat jinak v rameni je slic a miska loziska se da az na doraz,tak to lozisko nemuzu nejak prepinat nebo aby bylo volnejsi,diky za vysvetleni
a kam se ta podlozka dava,loziska tam nejde dat jinak v rameni je slic a miska loziska se da az na doraz,tak to lozisko nemuzu nejak prepinat nebo aby bylo volnejsi,diky za vysvetleni
|
|
15.08.2014 20:08 -
|
2725127
|
|
Mamlas
|
|
|
V tomhle navodu od Jumepa to je docela pekne vysvetleny, urcite si ho ale cetl: .link.
V tomhle navodu od Jumepa to je docela pekne vysvetleny, urcite si ho ale cetl: http://c5.jumep.com/ramena/
|
|
15.08.2014 20:17 -
|
2725130
|
|
MartinP.
|
|
|
jo cetl,ale nevim kam se davaji ty podlozky kdyz jsou potreba
jo cetl,ale nevim kam se davaji ty podlozky kdyz jsou potreba
|
|
15.08.2014 20:25 -
|
2725138
|
|
Mamlas
|
|
|
V priloze mas jeste nakres slozeni ulozeni ramene a servisni navod vymeny. Jsou tam obrazky jak je to poskladane.
V priloze mas jeste nakres slozeni ulozeni ramene a servisni navod vymeny. Jsou tam obrazky jak je to poskladane.
Přílohy: Zadni rameno ulozeni.png ( 168963b ) - Dily. zadni rameno.pdf ( 330679b ) - Servisni postup vymeny. |
|
15.08.2014 20:32 -
|
2725150
|
|
MartinP.
|
|
|
diky uz vim kde ma byt.prehlidl jsem to,sundam rameno zmerim siri,po vymene zmerim a uvidim jestli tam pujde podlozka nebo ne
diky uz vim kde ma byt.prehlidl jsem to,sundam rameno zmerim siri,po vymene zmerim a uvidim jestli tam pujde podlozka nebo ne
|
|
| |
|
|