| | |
01.03.2014 21:37 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2673277
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
marton napsal(a): Pawell:
ja som robil Z ramena pred priblizne 3 rokmi odvtedy C5 nabehala asi110t km; nedavno sa objavili zvuky pri skokoch / nerovnostiach zozadu . ked sme teraz v januari ramena robili tak jedno lozisko uz hrdzavelo a dalsie mali otlacene valceky. Jumep skonstatoval, ze to teda nerobime zbytocne...
Pawell napsal(a): Přátelé, sice jsem se to tu dočetl, ale přesto, je mi to záhadou.
Loiska v ramenech jsem nechal dělat před čtyrmi lety, za tu dobu jsem najel 90tis.km a začalo mi při zhoupnutí něco tlouct na zadním levém kole. Je moný, e by to byli zas ty loiska? Měl jsem za to, e to vydrí dýl
Děkuji za radu
DOUFAK napsal(a): Déle vydrí jen ORIGINÁL z fabriky...
Originál v prvovýrobě Citroen montuje pouze loiska TIMKEN, v současné době ( cca od roku 2001 ) vyráběné ve svojí fabrice Timken v Číně. Ty loiska správně namontované a namazané vydrí přes i 250 tisíc. Potí je v tom, e to ve výrobě málo maou a stane se, e to zarezne dříve, třeba u po 270 tisících
Tady sou loiska z kombíku r.2004 , 140 v Německu + 130 v Česku, celkem 270 tis km. .link.
Předevčírem podobné, kombík 2,2 hdi 2007 z Německa 290 tisíc km, Loiska origo a stav podobný, nafotím později ....
Originál v prvovýrobě Citroen montuje pouze loiska TIMKEN, v současné době ( cca od roku 2001 ) vyráběné ve svojí fabrice Timken v Číně. Ty loiska správně namontované a namazané vydrí přes i 250 tisíc. Potí je v tom, e to ve výrobě málo maou a stane se, e to zarezne dříve, třeba u po 270 tisících :-d
Tady sou loiska z kombíku r.2004 , 140 v Německu + 130 v Česku, celkem 270 tis km. http://citroxa.rajce.idnes.cz/c5_ramena_270tis/
;-)
Předevčírem podobné, kombík 2,2 hdi 2007 z Německa 290 tisíc km, Loiska origo a stav podobný, nafotím později ....
Přílohy: IMG_2174.JPG ( 2604358b ) - IMG_2175.JPG ( 2300504b ) - IMG_2176.JPG ( 2166325b ) - |
|
01.03.2014 22:17 -
|
2673308
|
|
jruze
|
|
|
Break r.v. 2004 původ nevím 340000Km loiska původní děláno včera(no nelo to pomalu ani rozebrat)-po vazelíně ani stopy(nevrzaly,nestřílely,jen trochu odskakovala , bouchala a nechtěla moc pérovat)
Break r.v. 2004 původ nevím 340000Km loiska původní děláno včera(no nelo to pomalu ani rozebrat)-po vazelíně ani stopy(nevrzaly,nestřílely,jen trochu odskakovala , bouchala a nechtěla moc pérovat)
Přílohy: 270220142845.jpg ( 483753b ) - 270220142839.jpg ( 1004397b ) - 270220142844.jpg ( 478645b ) - 270220142846.jpg ( 489224b ) - |
|
04.03.2014 22:10 -
|
2674657
|
|
Senninha78
|
|
|
Zdravím vechny, přečetl jsem si tuto diskuzi a přispěji taky. Mám C5 sotva týden, první km v pohodě, teď ale občas za jízdy a pak při vystupování a následném dorovnání podvozku se od zadní nápravy ozývá hrozné skřípání. Kdy houpu kufrem, tak je klid, ale kdy si k autu stoupnu z boku a za hagusy autem zakývu do stran, tak to skřípe jak vrata od garáe. Myslíte, e to budou taky loiska v ramenech?
Zdravím vechny, přečetl jsem si tuto diskuzi a přispěji taky. Mám C5 sotva týden, první km v pohodě, teď ale občas za jízdy a pak při vystupování a následném dorovnání podvozku se od zadní nápravy ozývá hrozné skřípání. Kdy houpu kufrem, tak je klid, ale kdy si k autu stoupnu z boku a za hagusy autem zakývu do stran, tak to skřípe jak vrata od garáe. Myslíte, e to budou taky loiska v ramenech?
|
|
04.03.2014 22:30 -
|
2674669
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ano
ano ;-)
|
|
05.03.2014 19:39 -
|
2674877
|
|
Senninha78
|
|
|
tak dneska jsem najel po městě asi 50km ve 4 lidech, vystupovali jsme cca desetkrát a nevrzlo to ani jedno, ani za jízdy. Tak tomu nerozumím.....
tak dneska jsem najel po městě asi 50km ve 4 lidech, vystupovali jsme cca desetkrát a nevrzlo to ani jedno, ani za jízdy. Tak tomu nerozumím.....
|
|
12.03.2014 19:47 -
|
2676530
|
|
Bárty
|
Město: Mimoň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Ahoj, mám dotaz, začal jsem výměnu loisek na zadní nápravě. Pravé rameno v pohodě, hotovo. Dnes jsem zkusil levé rameno, ale mám problém s pístnicí. I po sputění do nejnií polohy, otevření nádrky s LDS a vyheverování ramene nahoru se mi po sputění heveru vdy s ramenem vrátí i pístnice. Zkusil jsem i povolit odvzduňovák, ale také to nepomohlo. Máte s tím někdo zkuenost? Pomůe zafixování pístnice nějakým řetízkem?
Ahoj, mám dotaz, začal jsem výměnu loisek na zadní nápravě. Pravé rameno v pohodě, hotovo. Dnes jsem zkusil levé rameno, ale mám problém s pístnicí. I po sputění do nejnií polohy, otevření nádrky s LDS a vyheverování ramene nahoru se mi po sputění heveru vdy s ramenem vrátí i pístnice. Zkusil jsem i povolit odvzduňovák, ale také to nepomohlo. Máte s tím někdo zkuenost? Pomůe zafixování pístnice nějakým řetízkem?:nevim
|
|
12.03.2014 19:51 -
|
2676533
|
|
jumep
|
|
|
prihrdzaveny kuzel v ramene, nic neobvykle, ak mas vonku ihlu, tak to vymlat
prihrdzaveny kuzel v ramene, nic neobvykle, ak mas vonku ihlu, tak to vymlat
|
|
19.03.2014 00:40 -
|
2677952
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Tak dnes udělána loiska ramen. Nebylo to tak straný, pístnice bez problémů, manety dobrý. Jen na pravém rameni byl kulatý gumový doraz načatý a obdélníkový chyběl úplně. Tak jsem vyměnil vechny 4. Nejhorí opruz - kdy jsem byl v nejlepím, tak vypnuli proud (prý museli pokácet nějaké polámané stromy). Tak jsem to dodělával při montání svítilně (asi 20diod). Nejhorí bylo, e nelo v dílně topení.
Tak dnes udělána loiska ramen. Nebylo to tak straný, pístnice bez problémů, manety dobrý. Jen na pravém rameni byl kulatý gumový doraz načatý a obdélníkový chyběl úplně. Tak jsem vyměnil vechny 4. Nejhorí opruz - kdy jsem byl v nejlepím, tak vypnuli proud (prý museli pokácet nějaké polámané stromy). Tak jsem to dodělával při montání svítilně (asi 20diod). Nejhorí bylo, e nelo v dílně topení.
|
|
04.04.2014 10:09 -
|
2683533
|
|
Senninha78
|
|
|
Tak sady na opravu mám sehnané, ale teď největí oříek: sehnat servis v Děčíně, který by měl čas to vyměnit. Sám si na to netroufám.....nějaké rady, kdo toto v Děčíně umí? U ve dvou servisech mi řekli, e si na to netroufají......díky za radu.
Tak sady na opravu mám sehnané, ale teď největí oříek: sehnat servis v Děčíně, který by měl čas to vyměnit. Sám si na to netroufám.....nějaké rady, kdo toto v Děčíně umí? U ve dvou servisech mi řekli, e si na to netroufají......díky za radu.
|
|
04.04.2014 18:07 -
|
2683652
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Senninha78 napsal(a): Tak sady na opravu mám sehnané, ...
No a vymezovací podloky po 0,05mm má ? Nepočítej s tím, e to někde v servisu mají .... a kdy dává "nějaké" sady a ne origo díly z Citroenu, tak počítej s tím, e to v sestavě bude mít jinou délku ne orginál a pokud se to správně nevymezí, tak to můe za půl roku dělat znova
No a vymezovací podloky po 0,05mm má ? Nepočítej s tím, e to někde v servisu mají .... a kdy dává "nějaké" sady a ne origo díly z Citroenu, tak počítej s tím, e to v sestavě bude mít jinou délku ne orginál a pokud se to správně nevymezí, tak to můe za půl roku dělat znova ;-)
|
|
06.04.2014 13:03 -
|
2684248
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Tak jsem minulý týden vyměnil loiska v ramenech, jako bonus jsem musel jetě udělat zadní brzdy, na třmenech chyběla očka co drí destičky. Kupodivu se pak i srovnal volant a auto zase jede jak po kolejích a nijak netluče.
Tak jsem minulý týden vyměnil loiska v ramenech, jako bonus jsem musel jetě udělat zadní brzdy, na třmenech chyběla očka co drí destičky. Kupodivu se pak i srovnal volant a auto zase jede jak po kolejích a nijak netluče.
|
|
08.04.2014 21:37 -
|
2685683
|
|
andelex
|
|
|
Zdravím, předevčírem mi začalo něco vrzat v zadní nápravě, stalo se to během 60km z naprostého ticha do celkem hlasitého vrzání při kadém propruení. Doma jsem pak auto zvedal do vech poloh a vrzalo to jen v té jízdní, kdy jsem péroval nápravou přes tané a pak takové lehké vrznutí, kdy se náprava zvedala do té "40km". U jsem se připravoval na výměnu loisek v ramenech, ale dneska kdy jsem přiel k autu, tak ani skřípnutí, jezdil jsem jsem chvíli těma největíma výmolama a přes retardéry a naprosté ticho. Pak jsem si vzpomněl, e jsem předtím vjel jednou stranou auta do moná 20cm loue od traktoru. Mohla voda způsobit to vrzání anebo jsou to fakt načnutá ramena? Auto má 130k najeto.
Zdravím, předevčírem mi začalo něco vrzat v zadní nápravě, stalo se to během 60km z naprostého ticha do celkem hlasitého vrzání při kadém propruení. Doma jsem pak auto zvedal do vech poloh a vrzalo to jen v té jízdní, kdy jsem péroval nápravou přes tané a pak takové lehké vrznutí, kdy se náprava zvedala do té "40km". U jsem se připravoval na výměnu loisek v ramenech, ale dneska kdy jsem přiel k autu, tak ani skřípnutí, jezdil jsem jsem chvíli těma největíma výmolama a přes retardéry a naprosté ticho. Pak jsem si vzpomněl, e jsem předtím vjel jednou stranou auta do moná 20cm loue od traktoru. Mohla voda způsobit to vrzání anebo jsou to fakt načnutá ramena? Auto má 130k najeto.
|
|
08.04.2014 21:44 -
|
2685685
|
|
jruze
|
|
|
andelex napsal(a): Zdravím, předevčírem mi začalo něco vrzat v zadní nápravě, stalo se to během 60km z naprostého ticha do celkem hlasitého vrzání při kadém propruení. Doma jsem pak auto zvedal do vech poloh a vrzalo to jen v té jízdní, kdy jsem péroval nápravou přes tané a pak takové lehké vrznutí, kdy se náprava zvedala do té "40km". U jsem se připravoval na výměnu loisek v ramenech, ale dneska kdy jsem přiel k autu, tak ani skřípnutí, jezdil jsem jsem chvíli těma největíma výmolama a přes retardéry a naprosté ticho. Pak jsem si vzpomněl, e jsem předtím vjel jednou stranou auta do moná 20cm loue od traktoru. Mohla voda způsobit to vrzání anebo jsou to fakt načnutá ramena? Auto má 130k najeto.
U zdravejch ramen ne ,ale asi bych ty ramena udělal a bude klid na víc jak to auto jetě najede.
U zdravejch ramen ne ,ale asi bych ty ramena udělal a bude klid na víc jak to auto jetě najede.;-)
|
|
08.04.2014 21:53 -
|
2685700
|
|
jumep
|
|
|
90% to bude lozisko / naprava
90% to bude lozisko / naprava
|
|
11.04.2014 13:09 -
|
2686409
|
|
Senninha78
|
|
|
Super, tak dalí servis odmítl udělat výměnu loisek v zadních ramenech......u začínám být zoufalý
Super, tak dalí servis odmítl udělat výměnu loisek v zadních ramenech......u začínám být zoufalý :-(
|
|
11.04.2014 21:18 -
|
2686503
|
|
Senninha78
|
|
|
Asi to bude slunej pek ta výměna. 3 servisy mě odmítly to udělat. My jsem zázračná země, fakt.
Asi to bude slunej pek ta výměna. 3 servisy mě odmítly to udělat. My jsem zázračná země, fakt.
|
|
12.04.2014 08:41 -
|
2686554
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Senninha78 napsal(a): Asi to bude slunej pek ta výměna. 3 servisy mě odmítly to udělat. My jsem zázračná země, fakt.
Po mých zkuenostech se servisy v okolí mého bydlitě bych vůbec nevymejlel a spojil se s Radonicema jak vichni doporučujou,pro místní mistry je hračkou výměna loisek na zadních ramenou.Servisy se bojí hydrauliky,nemají s ní ádne zkuenosti,proto se jim do toho moc nechce a je to lepí,ne laborovat,nadělat nějakou kodu,vdy ani nevědí v jaké poloze se auto zvedá na hevér,která poloha je montání,jak se odtlakovává systém a mít auto v servisu týden a platit nehorázné peníze,kdy zdejí servismani provedou výměnu během pár hodin,za poloviční peníze,v nejlepí kvalitě a dají tam ty správné díly,jetě rovnou proenou auto tou správnou diagnostikou,kterou né kadý servis vlastní,tak bych opravdu moc nevymýlel a dal to do těch nejlepích rukou,aspoň v mém okolí nemají servisy s naemi auty ádné zkuenosti,kolem Děčína pravděpodobně také ne,kdy Ti odříkají.
Po mých zkuenostech se servisy v okolí mého bydlitě bych vůbec nevymejlel a spojil se s Radonicema jak vichni doporučujou,pro místní mistry je hračkou výměna loisek na zadních ramenou.Servisy se bojí hydrauliky,nemají s ní ádne zkuenosti,proto se jim do toho moc nechce a je to lepí,ne laborovat,nadělat nějakou kodu,vdy ani nevědí v jaké poloze se auto zvedá na hevér,která poloha je montání,jak se odtlakovává systém a mít auto v servisu týden a platit nehorázné peníze,kdy zdejí servismani provedou výměnu během pár hodin,za poloviční peníze,v nejlepí kvalitě a dají tam ty správné díly,jetě rovnou proenou auto tou správnou diagnostikou,kterou né kadý servis vlastní,tak bych opravdu moc nevymýlel a dal to do těch nejlepích rukou,aspoň v mém okolí nemají servisy s naemi auty ádné zkuenosti,kolem Děčína pravděpodobně také ne,kdy Ti odříkají.;-)
|
|
| |
|
|