| | |
15.06.2013 18:47 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2589553
|
|
Jaany
|
|
|
Ahoj vespolek chtěl bych se optat zde na fóru povolanějích lidí co si myslí o mojí zadní nápravě. Mám stejné příznaky jako mnozí předelí. Kdy přejedu nerovnost slyím ostrý zvuk z pravého kola jako kdybych přejel víko kanálu a kdy stojím a "zapéruju" kufrem tak sliím skřípot (pokud pruim přímo kolmo k zemi tak nic moc neslyím, ale kdy k tomu zatlačím trochu do strany tak vre). Kola do "A" zatim moc nepozoruju snad jen lehce. Spí se mně zdá e kola jsou vůči silnici při pohledu zhora / \ je to snad trochu vidět více z přiloených obrázků.
Tímto bych i rád poádal jruzeho jestli by byl ochotný se na to podívat v reálu. Momentálně bydlím v Brandýse tak to mám kousek a můu přijet téměř kdykoliv (pokud nejsem v práci)
Díky moc za vae názory
Ahoj vespolek chtěl bych se optat zde na fóru povolanějích lidí co si myslí o mojí zadní nápravě. Mám stejné příznaky jako mnozí předelí. Kdy přejedu nerovnost slyím ostrý zvuk z pravého kola jako kdybych přejel víko kanálu a kdy stojím a "zapéruju" kufrem tak sliím skřípot (pokud pruim přímo kolmo k zemi tak nic moc neslyím, ale kdy k tomu zatlačím trochu do strany tak vre). Kola do "A" zatim moc nepozoruju snad jen lehce. Spí se mně zdá e kola jsou vůči silnici při pohledu zhora / \ je to snad trochu vidět více z přiloených obrázků.
Tímto bych i rád poádal jruzeho jestli by byl ochotný se na to podívat v reálu. Momentálně bydlím v Brandýse tak to mám kousek a můu přijet téměř kdykoliv (pokud nejsem v práci)
Díky moc za vae názory :palec
Přílohy: DSC_0240.JPG ( 727478b ) - Pravá zadní DSC_0242.JPG ( 732689b ) - Levá zadní DSC_0247.JPG ( 939060b ) - Vychýlení kola DSC_0250.JPG ( 886191b ) - Pohled ze zadu DSC_0231.JPG ( 576494b ) - Pohled na pravou část |
|
16.06.2013 00:26 -
|
2589669
|
|
jumep
|
|
|
sa rovno dohoni kedy to spravit. ked to vrze je velmi zle uz !
sa rovno dohoni kedy to spravit. ked to vrze je velmi zle uz !
|
|
03.07.2013 16:08 -
|
2595663
|
|
dunmen
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdarec vem, potřeboval bych poradit nějakého ikovného mechanika nebo servis v Plzni na opravu této závady ( loiska - zadní ramena) Díky vem..........
Zdarec vem, potřeboval bych poradit nějakého ikovného mechanika nebo servis v Plzni na opravu této závady ( loiska - zadní ramena) Díky vem..........
|
|
10.08.2013 13:39 -
|
2606939
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Dnes ráno přijel známý (C5 2.0hdi rv.2003), e mu nesvítí levé světlo. Rozpadlý bakelitový konektor. Vyměnili jsme jej za keramický a v pohodě. Ale jiný problém: při výjezdu ze dvora je mírný hup a tak si auto zdvihl. A auto se zdvihlo skokem. Zkouka ukázala následující: z jízdní polohy dolů jde předek i zadek normálně. Do první zvýené polohy jde předek i zadek normálně. Ale do nejvyí polohy jde předek normálně, zadek vak zůstane v první poloze a po chvilce skokem do nejvyí polohy. Vzhledem k tomu, e mu v servisu před třemi týdny dělali komplet zadní nápravu, pojede na reklamaci (Rakouský servis). Jen by mě zajímalo, co soudruzi v servisu zanedbali.
Dnes ráno přijel známý (C5 2.0hdi rv.2003), e mu nesvítí levé světlo. Rozpadlý bakelitový konektor. Vyměnili jsme jej za keramický a v pohodě. Ale jiný problém: při výjezdu ze dvora je mírný hup a tak si auto zdvihl. A auto se zdvihlo skokem. Zkouka ukázala následující: z jízdní polohy dolů jde předek i zadek normálně. Do první zvýené polohy jde předek i zadek normálně. Ale do nejvyí polohy jde předek normálně, zadek vak zůstane v první poloze a po chvilce skokem do nejvyí polohy. Vzhledem k tomu, e mu v servisu před třemi týdny dělali komplet zadní nápravu, pojede na reklamaci (Rakouský servis). Jen by mě zajímalo, co soudruzi v servisu zanedbali.
|
|
13.09.2013 23:40 -
|
2618242
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak to vrzání zadních ramen potkalo i mne,ozvalo se tak jednou týdně,tudí jsem dnes navtívil Radonice,loiska jetě nebyla vymlácená,ale rzi tam bylo dost,kdy jsem spatřil,co dokáe udělat vymlácené loisko s ramenem,tak mohu jenom vem doporučit,komu to vrzne,aby s opravou neotálel,kdy nic jiného,tak s finančního hlediska,kdy se sloisky mění i celá ramena,je to pak pěkný ranec,jak s odvedenou prací tak i s jízdnímy vlastnostmy velká spokojenost,je znát rozdíl,díky
Tak to vrzání zadních ramen potkalo i mne,ozvalo se tak jednou týdně,tudí jsem dnes navtívil Radonice,loiska jetě nebyla vymlácená,ale rzi tam bylo dost,kdy jsem spatřil,co dokáe udělat vymlácené loisko s ramenem,tak mohu jenom vem doporučit,komu to vrzne,aby s opravou neotálel,kdy nic jiného,tak s finančního hlediska,kdy se sloisky mění i celá ramena,je to pak pěkný ranec,jak s odvedenou prací tak i s jízdnímy vlastnostmy velká spokojenost,je znát rozdíl,díky:palec
|
|
15.11.2013 17:12 -
|
2638534
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Dotaz pro zkuené servismeny. Mají vechny C5ky, I, II, a III. stejné zadní nápravy ? Mám monost jedu koupit, ale nikdo neví z jakého je modelu C5.
Dotaz pro zkuené servismeny. Mají vechny C5ky, I, II, a III. stejné zadní nápravy ? Mám monost jedu koupit, ale nikdo neví z jakého je modelu C5.
|
|
15.11.2013 17:14 -
|
2638535
|
|
jumep
|
|
|
3 / X7 ma uplne inu, ostatne su zamenitelne
naco chces kupovat napravu?
3 / X7 ma uplne inu, ostatne su zamenitelne
naco chces kupovat napravu?
|
|
15.11.2013 18:12 -
|
2638568
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Mám tu monost za pár korun. Jsou na ní brzdy, náboje kol, hydraulika, vejkovej snímač, a podle prodejce má najeto jen pár desítek tisíc Km. Auto vyhořelo na motoru. Tak si myslím e jako zdroj náhradních dílů se mi to vyplatí. I kdybych měl pouít jen ty brzdiče. Ale i ramena se můou hodit.
Mám tu monost za pár korun. Jsou na ní brzdy, náboje kol, hydraulika, vejkovej snímač, a podle prodejce má najeto jen pár desítek tisíc Km. Auto vyhořelo na motoru. Tak si myslím e jako zdroj náhradních dílů se mi to vyplatí. I kdybych měl pouít jen ty brzdiče. Ale i ramena se můou hodit.
|
|
18.11.2013 22:51 -
|
2639410
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
63zdenda napsal(a): ,komu to vrzne,aby s opravou neotálel,kdy nic jiného,tak s finančního hlediska,kdy se sloisky mění i celá ramena,je to pak pěkný ranec
Přestaňte u konečně strait výměnou celých ramen. Kdo neumí opravovat, tak mění celé díly - ramena ... kdo umí opravovat, tak to praví za pár korun.
Koukal sem na exif origo fotek před a po, a vyvaření a oprava jedno uloení na rameni mě netrvala dýl jak 30 minut. A to sem u dělal docela katastrofální kousky a to nemám ve nafoceno ... jen kdy byl foák po ruce.
Ukázky:
.link.
.link.
.link.
Tady jsou foto s celým exifem, komplet metadata o pořízení snímku. To pro ty co nevěří, e mě ta oprava vydřeného ramene netrvá dýl jak 30 minut ! Stačí uloit na svém PC a pak kouknout
.link.
.
Přestaňte u konečně strait výměnou celých ramen. Kdo neumí opravovat, tak mění celé díly - ramena ... kdo umí opravovat, tak to praví za pár korun.
Koukal sem na exif origo fotek před a po, a vyvaření a oprava jedno uloení na rameni mě netrvala dýl jak 30 minut. A to sem u dělal docela katastrofální kousky a to nemám ve nafoceno ... jen kdy byl foák po ruce.
Ukázky:
http://citroxa.rajce.idnes.cz/zadni_rameno_Xa_break
http://citroxa.rajce.idnes.cz/C5_oprava_ramene/
http://citroxa.rajce.idnes.cz/ramena_C5_break_157tis/
Tady jsou foto s celým exifem, komplet metadata o pořízení snímku. To pro ty co nevěří, e mě ta oprava vydřeného ramene netrvá dýl jak 30 minut ! Stačí uloit na svém PC a pak kouknout
http://citroxa.rajce.idnes.cz/exif_pro_najka_a_spol/
.
|
|
21.11.2013 15:09 -
|
2639927
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
No,chtěl jsem pouze upozornit ostatní klubáky,e pokud začnou vrzat,je lepí se tomu věnovat hned,ne čekat a začnou mlátit,s tím snad souhlasí.Dále je logicky levnějí vyměnit loiska ne se věnovat jetě opravě nebo výměně ramen,ale jsem pouze laik,třeba se pletu a časově delí oprava je levnějí.
No,chtěl jsem pouze upozornit ostatní klubáky,e pokud začnou vrzat,je lepí se tomu věnovat hned,ne čekat a začnou mlátit,s tím snad souhlasí.Dále je logicky levnějí vyměnit loiska ne se věnovat jetě opravě nebo výměně ramen,ale jsem pouze laik,třeba se pletu a časově delí oprava je levnějí.;-)
|
|
03.12.2013 14:35 -
|
2643057
|
|
Morgan011
|
Město: Vajkovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdravím priaznivcov C5, opravárov svojpomocou zvlá.
Neviem či to patrí tu. Mám taký problém. Občas pri zatvorení pr. zadných dverí sa ozve jemné buchnutie. Tie pri prechode vyjazdených kožají je problém so smerom. Môe to ma súvis? Na čo sa pozrie? Oproti predolému autu (fiat Marea) to má úplne inú kontrukciu náprav. Čo zvykne odchádza ako prvé? Má najazdené cca 150 tis. km.
Vopred ďakujem za rady a nasmerovania.
Zdravím priaznivcov C5, opravárov svojpomocou zvlá.
Neviem či to patrí tu. Mám taký problém. Občas pri zatvorení pr. zadných dverí sa ozve jemné buchnutie. Tie pri prechode vyjazdených kožají je problém so smerom. Môe to ma súvis? Na čo sa pozrie? Oproti predolému autu (fiat Marea) to má úplne inú kontrukciu náprav. Čo zvykne odchádza ako prvé? Má najazdené cca 150 tis. km.:nevim
Vopred ďakujem za rady a nasmerovania.
|
|
03.12.2013 18:36 -
|
2643119
|
|
jumep
|
|
|
su tam klasicke tycky stabilizatora vzadu, skontroluj ich
su tam klasicke tycky stabilizatora vzadu, skontroluj ich
|
|
20.12.2013 11:10 -
|
2647898
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Ahoj,
včera jsem byl na geometrii a zadní levé kolo není v normě, viz příloha.
Od výměny loisek u Jaroue auto ádnou pecku nedostalo, je moné aby po 30tis najetých od výměny bylo něco patně? Nic tam nevre, ádné mazadlo neprosakuje, prostě ve vypadá OK.
Můe to být způsobeno i něčím jiným?
A kdy má ta sbíhavost takovouto hodnotu, bude se nějak extra více sjídět guma?
Mám to nechat být nebo řeit
Ahoj,
Od výměny loisek u Jaroue auto ádnou pecku nedostalo, je moné aby po 30tis najetých od výměny bylo něco patně? Nic tam nevre, ádné mazadlo neprosakuje, prostě ve vypadá OK.
Mám to nechat být nebo řeit :nevim
Přílohy: geometrie.jpg ( 49272b ) - |
|
20.12.2013 13:06 -
|
2647996
|
|
jruze
|
|
|
BlueSeven napsal(a): Ahoj,
Mám to nechat být nebo řeit
Napadá mne siletbloky,ale to by mělo a asi bouchat a loiska také kdyby byly vůle. Je otázkou jestli to nebylo u i předtím a jaké to bylo po výměně loisek,pokud by to bylo na loiskách předěláme(ty by se měly projevit boucháním a unikem vazelíny)
Napadá mne siletbloky,ale to by mělo a asi bouchat a loiska také kdyby byly vůle. Je otázkou jestli to nebylo u i předtím a jaké to bylo po výměně loisek,pokud by to bylo na loiskách předěláme;-)(ty by se měly projevit boucháním a unikem vazelíny)
|
|
20.12.2013 13:28 -
|
2648002
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
No, kdy se podívám na hodnoty dříve ( 2012) a nyní 2013), připadá mi to na hnutou celou nápravu. Levá je mení ne byla, pravá je vetí ne byla. V součtu cca stejné jako předtím ( zanedbatelný rozdíl pouhé 3 minuty stupně) Odklony taky cca stejné, kdyby to byly loiska , odklon by byl patný ...
No, kdy se podívám na hodnoty dříve ( 2012) a nyní 2013), připadá mi to na hnutou celou nápravu. Levá je mení ne byla, pravá je vetí ne byla. V součtu cca stejné jako předtím ( zanedbatelný rozdíl pouhé 3 minuty stupně) Odklony taky cca stejné, kdyby to byly loiska , odklon by byl patný ...
|
|
20.12.2013 14:42 -
|
2648018
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
PATaMAT napsal(a): No, kdy se podívám na hodnoty dříve ( 2012) a nyní 2013), připadá mi to na hnutou celou nápravu. Levá je mení ne byla, pravá je vetí ne byla. V součtu cca stejné jako předtím ( zanedbatelný rozdíl pouhé 3 minuty stupně) Odklony taky cca stejné, kdyby to byly loiska , odklon by byl patný ...
A jak se můe hnout celá náprava, kdy to ádnou řachu nedostalo? Nemohlo by to být i křivým diskem (vlevo vzadu mám takový pochybný), nevím jak se geometrie měří?
A má cenu to teď řeit nebo s tím rok jezdit a nechat zase změřit geometrii, jestli se to nezhoruje?
P.S. Najku, vypadá, e to ramena nejsou, tak to prosím přesuň do vlákna "Geometrie zadní nápravy..."
A jak se můe hnout celá náprava, kdy to ádnou řachu nedostalo? Nemohlo by to být i křivým diskem (vlevo vzadu mám takový pochybný), nevím jak se geometrie měří?
A má cenu to teď řeit nebo s tím rok jezdit a nechat zase změřit geometrii, jestli se to nezhoruje?
P.S. Najku, vypadá, e to ramena nejsou, tak to prosím přesuň do vlákna "Geometrie zadní nápravy..." ;-)
|
|
| |
|
|