| | |
17.10.2012 22:56 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2513451
|
|
mican
|
|
|
tak dlouho se jezdí s kolama do A ..... a ......vizuální diagnostika pomocí fotky zde na foru byla úspěná - zadní ramenosaurus hezkypěkně K.O.
.link.
Náhradní ramena mám nachystaný ale kdo by to čekal po deseti letech rouby stabiláků zarostly a zarezly tak kwalitně e to nende povolit ani kdyby ... nevimco. Flexa to pořeí ale musím splait náhradní rouby do zánovních ramen.
Ve stavu v jakým to je, u s tím začíná být opravdu napínavá jízda - v zatáčkách to dělá zadkem auta luxusní lambádu
tak dlouho se jezdí s kolama do A ..... a ......vizuální diagnostika pomocí fotky zde na foru byla úspěná - zadní ramenosaurus hezkypěkně K.O.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/q0o7gEdXXkNdl8m3n09IfNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
Náhradní ramena mám nachystaný ale kdo by to čekal po deseti letech rouby stabiláků zarostly a zarezly tak kwalitně e to nende povolit ani kdyby ... nevimco. Flexa to pořeí ale musím splait náhradní rouby do zánovních ramen.
Ve stavu v jakým to je, u s tím začíná být opravdu napínavá jízda - v zatáčkách to dělá zadkem auta luxusní lambádu :-) :-))
|
|
19.10.2012 15:42 -
|
2513797
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Ahoj,
jako nový majitel C5 zjiuji, e jsem si pořídil sice úasný vůz, ovem se spoustou utajerných peků. Po pročtení vlákna je mi jasné, e musím urychleně vyřeit uloení zadních ramen. Jsem býval majitelem Xantie ze které mi zbylo něco nepouitých ND a tak se tái: je opravná sada na Xantii stejná jako na C5 (loiska, simeringy, rozpěná trubka...), nebo to mám zahodit a pořídit origo sadu? Moc se mi nechce kupovat něco zbytečně, ale taky to nemůu rozhodit a pak čučet... Díky za kadou poctivou info.
Ahoj,
jako nový majitel C5 zjiuji, e jsem si pořídil sice úasný vůz, ovem se spoustou utajerných peků. Po pročtení vlákna je mi jasné, e musím urychleně vyřeit uloení zadních ramen. Jsem býval majitelem Xantie ze které mi zbylo něco nepouitých ND a tak se tái: je opravná sada na Xantii stejná jako na C5 (loiska, simeringy, rozpěná trubka...), nebo to mám zahodit a pořídit origo sadu? Moc se mi nechce kupovat něco zbytečně, ale taky to nemůu rozhodit a pak čučet... Díky za kadou poctivou info.
|
|
19.10.2012 17:20 -
|
2513811
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Podle service.citroen jsou různé. Jiný rozměr loiska, jiný roub v ose (delí), různá čísla i ostatních dílů.
Podle service.citroen jsou různé. Jiný rozměr loiska, jiný roub v ose (delí), různá čísla i ostatních dílů.
|
|
19.10.2012 19:35 -
|
2513833
|
|
jumep
|
|
|
loziska su rovnake, trubka je ina a kruzky na gufera su ine
sada je za smiesny peniaz ....
loziska su rovnake, trubka je ina a kruzky na gufera su ine
|
|
20.10.2012 07:32 -
|
2513924
|
|
Ferro
|
|
|
Tak díky. Sice nejsem potěen, ale aspoň o něco chytřejí.
Tak díky. Sice nejsem potěen, ale aspoň o něco chytřejí.
|
|
20.10.2012 10:29 -
|
2513939
|
|
jruze
|
|
|
Ferro napsal(a): Tak díky. Sice nejsem potěen, ale aspoň o něco chytřejí.
Nejlevnějí sadu na opravu obou stran seene za nějakých 1500,- kvalitní,kterou mám odzkouenou a dávám já do 2300,-
To mican dle foto ani ,,kovářova kobyla" v mé podobě nedokázala docílit takovou devastaci uloení jako je na obrázku.Jinak rouby stabilizátoru ? jsem povolil zatím vdy - dost často s pomocí několika torxů a kdy chci uetřit jak jsem psal navařit nepotřebný ořech - trhák a metrovou páku(někdy pouívám hever proti vysmeknutí torxu - flexou se tam bude dostávat patně a riskuje devastaci trubičky brzd) Ten roub vdy drí ve stabilizátoru nikoli v závitu.
Nejlevnějí sadu na opravu obou stran seene za nějakých 1500,- kvalitní,kterou mám odzkouenou a dávám já do 2300,- :nevim
To mican dle foto ani ,,kovářova kobyla" v mé podobě nedokázala docílit takovou devastaci uloení jako je na obrázku.Jinak rouby stabilizátoru ? jsem povolil zatím vdy - dost často s pomocí několika torxů a kdy chci uetřit jak jsem psal navařit nepotřebný ořech - trhák a metrovou páku(někdy pouívám hever proti vysmeknutí torxu - flexou se tam bude dostávat patně a riskuje devastaci trubičky brzd) Ten roub vdy drí ve stabilizátoru nikoli v závitu.
|
|
20.10.2012 15:36 -
|
2514032
|
|
Ferro
|
|
|
jruze napsal(a): Nejlevnějí sadu na opravu obou stran seene za nějakých 1500,- kvalitní,kterou mám odzkouenou a dávám já do 2300,-
Tak jsem celé vlákno dolouskal, abych se dozvěděl, e kupuje po jednotlivých částech. Zkus prosím zveřejnit rozměry simerinků, popř. i loisek.
Tak jsem celé vlákno dolouskal, abych se dozvěděl, e kupuje po jednotlivých částech. Zkus prosím zveřejnit rozměry simerinků, popř. i loisek.:palec:palec
|
|
20.10.2012 22:19 -
|
2514181
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jumep napsal(a): loziska su rovnake, trubka je ina a kruzky na gufera su ine
Nojo, koukám loisko C5 je stejné jako u Xantie limuzíny, ale Xantie Break má loiska větí. Take je jetě otázka jakou opravnou sadu má.
Nojo, koukám loisko C5 je stejné jako u Xantie limuzíny, ale Xantie Break má loiska větí. Take je jetě otázka jakou opravnou sadu má.
|
|
28.10.2012 23:05 -
|
2515998
|
|
jruze
|
|
|
Poslední ramena ,,speciál" A potom e se nedá dělat souběh zadní nápravy bohuel jsem zapoměl nafotit úpravu na roubu (zbouen do eliptického tvaru) a na nápravnici to moc vidět také není - jsou tam zhotoveny eliptické otvory pro čep.
Poslední ramena ,,speciál" A potom e se nedá dělat souběh zadní nápravy:-o bohuel jsem zapoměl nafotit úpravu na roubu (zbouen do eliptického tvaru) a na nápravnici to moc vidět také není - jsou tam zhotoveny eliptické otvory pro čep.:-))
Přílohy: DSCN9032.JPG ( 872679b ) - DSCN9033.JPG ( 770915b ) - DSCN9036.JPG ( 877059b ) - DSCN9037.JPG ( 828799b ) - |
|
05.11.2012 12:48 -
|
2518095
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Prosím pěkně, co je lepí, impergom nebo berg? ( .link. ) Přečetl jsem tu toho hafo, ale tohle jsem nenael.. Díky.
Prosím pěkně, co je lepí, impergom nebo berg? ( http://www.autodilyhulin.cz/213-ulozeni-zadniho-ramene-opravna-sada ) Přečetl jsem tu toho hafo, ale tohle jsem nenael.. Díky. ;-)
|
|
05.11.2012 16:47 -
|
2518179
|
|
jumep
|
|
|
uz sme tu snad na tu temu toho popisali dost
a pokial viem - na tvojom aute to uz bolo robene ...
uz sme tu snad na tu temu toho popisali dost
a pokial viem - na tvojom aute to uz bolo robene ...
|
|
05.11.2012 16:52 -
|
2518181
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
No, před cca 2,5 rokem, ale vre to zas.. Vemu berg a poznám no..
No, před cca 2,5 rokem, ale vre to zas.. Vemu berg a poznám no.. ;)
|
|
05.11.2012 16:56 -
|
2518183
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze si sa mal radsej dohodnut s jardom a neriesit to ....
myslim ze si sa mal radsej dohodnut s jardom a neriesit to ....
|
|
05.11.2012 16:58 -
|
2518185
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Normálně bych neřeil, ale čeká mě cesta cca 3500km, tak to chci mít ok..
Normálně bych neřeil, ale čeká mě cesta cca 3500km, tak to chci mít ok.. ;)
|
|
24.11.2012 16:55 -
|
2525023
|
|
Noggin
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Ahoj, taj jsem nechal vyměnit loiska v zadních ramenech a auto stále vre a ozývá se stále taková divná rána od pravého zadního kola po přejetí nerovností. Nevíte někdo co by to mohlo být? mechanik co mi dělal loiska, jasně řekl, e to je ono, protoe jsem mu závadu popisoval a tak jsem je nechal u něj vyměnit! teď mi říká, e to budou silenbloky zadní nápravy a vre pístnice, můe to tak být? Díky Franta
Ahoj, taj jsem nechal vyměnit loiska v zadních ramenech a auto stále vre a ozývá se stále taková divná rána od pravého zadního kola po přejetí nerovností.:-( Nevíte někdo co by to mohlo být? mechanik co mi dělal loiska, jasně řekl, e to je ono, protoe jsem mu závadu popisoval a tak jsem je nechal u něj vyměnit! teď mi říká, e to budou silenbloky zadní nápravy a vre pístnice, můe to tak být? Díky Franta;-)
|
|
24.11.2012 18:48 -
|
2525034
|
|
jruze
|
|
|
Noggin napsal(a): Ahoj, taj jsem nechal vyměnit loiska v zadních ramenech a auto stále vre a ozývá se stále taková divná rána od pravého zadního kola po přejetí nerovností. Nevíte někdo co by to mohlo být? mechanik co mi dělal loiska, jasně řekl, e to je ono, protoe jsem mu závadu popisoval a tak jsem je nechal u něj vyměnit! teď mi říká, e to budou silenbloky zadní nápravy a vre pístnice, můe to tak být? Díky Franta
Co tam dal za sadu? Vymezil dobře vůle?Uskakuje to na nerovnostech-v zatáčkách? Jednodue udělal to dobře? Pístnice jsem moc vrzat neslyel - ale nevylučuji , silenty také nevylučuji (auto jsem neviděl - nemohu označit závadu) Řeil jsem to tu jednou také a začal jsem u silentů a skončil předělávkou loisek v ramenech
Co tam dal za sadu? Vymezil dobře vůle?Uskakuje to na nerovnostech-v zatáčkách? Jednodue udělal to dobře? Pístnice jsem moc vrzat neslyel - ale nevylučuji , silenty také nevylučuji (auto jsem neviděl - nemohu označit závadu) Řeil jsem to tu jednou také a začal jsem u silentů a skončil předělávkou loisek v ramenech:nevim
|
|
24.11.2012 21:47 -
|
2525064
|
|
jumep
|
|
|
takto isto si tu ista osoba menila loziska v ramenach sama a tiez to zacalo buchat atd,
vysvitlo ze tam nechal povodnu trubku ktora bola ohrdzavela a do mesiaca to mal cele rovnako, rany a cele to bolo hrdzave
takze si myslim ze je to znova zle ....
takto isto si tu ista osoba menila loziska v ramenach sama a tiez to zacalo buchat atd,
vysvitlo ze tam nechal povodnu trubku ktora bola ohrdzavela a do mesiaca to mal cele rovnako, rany a cele to bolo hrdzave
takze si myslim ze je to znova zle ....
|
|
30.11.2012 18:28 -
|
2526801
|
|
Noggin
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Zdravím, tak jsem se dnes dostal podíval pod auto a koukal jsem, e rouby na zadních ramenech jsou po výměně loisek staré, vude je plno nějaké vazelíny. Vechny sady obsahují nové rouby? To je běný, způsob opravy, pouívat staré rouby? Oprava stála 5000,-Kč tak se informuji? Díky Franta.
Zdravím, tak jsem se dnes dostal podíval pod auto a koukal jsem, e rouby na zadních ramenech jsou po výměně loisek staré, vude je plno nějaké vazelíny. Vechny sady obsahují nové rouby? :-( To je běný, způsob opravy, pouívat staré rouby? :-) Oprava stála 5000,-Kč tak se informuji? Díky Franta.:nevim
|
|
30.11.2012 19:16 -
|
2526802
|
|
jumep
|
|
|
sroby a cele sa to ma ocistit, opravar sa na to vys.....
sroby pouzivam stare, len nove matice, sroby co su dodavane v sadach u mna nebudia moc dovery
sroby a cele sa to ma ocistit, opravar sa na to vys.....
sroby pouzivam stare, len nove matice, sroby co su dodavane v sadach u mna nebudia moc dovery
|
|
| |
|
|