| | |
05.06.2012 17:41 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2482685
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
jak dlouho trvá výměna těch loisek pro člověka co dělá auta ale tuhle opravu bude dlěat poprvý?
jak dlouho trvá výměna těch loisek pro člověka co dělá auta ale tuhle opravu bude dlěat poprvý?
|
|
05.06.2012 17:45 -
|
2482686
|
|
jumep
|
|
|
prvne 2 dni (bez navodov atd. len badanim co asi s tym)
s navodom ti bude stacit den ...
teraz podla stavu, tak 4hod ... otazka je vacsinou kolko casu zabijem riesenim brzd
ps. nikoho neodhovaram, ale odporucam to dat spravit a neparat sa s tym, ked niekto ma nacvicene co s tym spravi to kus rychlejsie a mozno aj lepsie ako ked to budes robit prvy krat sam....
prvne 2 dni :) (bez navodov atd. len badanim co asi s tym)
s navodom ti bude stacit den ...
teraz podla stavu, tak 4hod ... otazka je vacsinou kolko casu zabijem riesenim brzd
ps. nikoho neodhovaram, ale odporucam to dat spravit a neparat sa s tym, ked niekto ma nacvicene co s tym spravi to kus rychlejsie a mozno aj lepsie ako ked to budes robit prvy krat sam....
|
|
05.06.2012 18:03 -
|
2482694
|
|
tezkac
|
|
|
sám to určitě nebudu dělat, ale budu dávat auto kámoovi na servis na celý týden a jetě tohle nikdy nedělal (jinak dělá auta 20 let), nejdřív se na to vůbec podívá ejslti jsou u loiska v háji, ale mám najeto 240.00 km tak si nedělám moc iluze
na ten týden mi půjčí jeho A6, tak se aspoň svezu
sám to určitě nebudu dělat, ale budu dávat auto kámoovi na servis na celý týden a jetě tohle nikdy nedělal (jinak dělá auta 20 let), nejdřív se na to vůbec podívá ejslti jsou u loiska v háji, ale mám najeto 240.00 km tak si nedělám moc iluze :-(
na ten týden mi půjčí jeho A6, tak se aspoň svezu :-)
|
|
05.06.2012 18:27 -
|
2482698
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jestli se podívá na loiska, tak je bude muset vyměnit. Prostě kdy to rozdělá, u to zpátky nesloí. Leda bys byl blázen.
Jinak nechápu, proč dává servisovat auto k někomu, kdo ho nezná? Ty má výhodu s bydlitěm ve středu, take má kousek od sebe odborníky. To my z pohraničí jezdíme servisovat třeba a na slovač .
Jestli se podívá na loiska, tak je bude muset vyměnit. Prostě kdy to rozdělá, u to zpátky nesloí. Leda bys byl blázen.
Jinak nechápu, proč dává servisovat auto k někomu, kdo ho nezná? Ty má výhodu s bydlitěm ve středu, take má kousek od sebe odborníky. To my z pohraničí jezdíme servisovat třeba a na slovač :-).
|
|
05.06.2012 19:02 -
|
2482707
|
|
tezkac
|
|
|
Mikra napsal(a): Jestli se podívá na loiska, tak je bude muset vyměnit. Prostě kdy to rozdělá, u to zpátky nesloí. Leda bys byl blázen. Jinak nechápu, proč dává servisovat auto k někomu, kdo ho nezná? Ty má výhodu s bydlitěm ve středu, take má kousek od sebe odborníky. To my z pohraničí jezdíme servisovat třeba a na slovač .
je to můj kamarád, máme spolu letadlo napůl , bude mi dělat rozvody, olej, brzdy, apod co bude potřeba a se na to podívá, a povezu mu to do západního pohraničí
take ty zadní loiska nějak zkontrolovat nejdou?
Jestli se podívá na loiska, tak je bude muset vyměnit. Prostě kdy to rozdělá, u to zpátky nesloí. Leda bys byl blázen. Jinak nechápu, proč dává servisovat auto k někomu, kdo ho nezná? Ty má výhodu s bydlitěm ve středu, take má kousek od sebe odborníky. To my z pohraničí jezdíme servisovat třeba a na slovač :-).
je to můj kamarád, máme spolu letadlo napůl :-), bude mi dělat rozvody, olej, brzdy, apod co bude potřeba a se na to podívá, a povezu mu to do západního pohraničí
take ty zadní loiska nějak zkontrolovat nejdou?
|
|
05.06.2012 19:23 -
|
2482710
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pohledem na povrchu můe vidět mastnotu. To bývá známka vytečení vazelíny a bývá to začátek konce uloení. Podle bouchání a kol do "A" se taky pozná, e u je to KO. Ale kdy to u jednou rozdělá ke kontrole, tak to samozřejmě vymění. Ty díly jsou laciný v poměru k práci. Take rozdělávat to za rok znova by se ti nechtělo.
A jetě něco. Připrav kamaráda na moný komplikace, který ti můou opravu protáhnout. Kámo nevybavený na C5 asi nemá doma rouby do brzd, manety na pístnice, sponky, dorazy... . Prostě větinou se ukáe, e je třeba udělat jetě tohle a tamto a to pak práce den stojí a čeká, a seene potřebný díl. A potom druhý atd. Proto se doporučuje, aby to dělal někdo zkuený. Ten je na takový průsery připravený. A navíc u ví, e třeba ne dá brzdiče zpátky, tak je má podmazat silikonem. To asi ten tvůj kámo neví, i kdyby to byl ten nejlepí kámo na světě.
Podle mě ho nemá rád. . A nebo nebude mít rád on tebe, a to dorazíte
Pohledem na povrchu můe vidět mastnotu. To bývá známka vytečení vazelíny a bývá to začátek konce uloení. Podle bouchání a kol do "A" se taky pozná, e u je to KO. Ale kdy to u jednou rozdělá ke kontrole, tak to samozřejmě vymění. Ty díly jsou laciný v poměru k práci. Take rozdělávat to za rok znova by se ti nechtělo.
A jetě něco. Připrav kamaráda na moný komplikace, který ti můou opravu protáhnout. Kámo nevybavený na C5 asi nemá doma rouby do brzd, manety na pístnice, sponky, dorazy... . Prostě větinou se ukáe, e je třeba udělat jetě tohle a tamto a to pak práce den stojí a čeká, a seene potřebný díl. A potom druhý atd. Proto se doporučuje, aby to dělal někdo zkuený. Ten je na takový průsery připravený. A navíc u ví, e třeba ne dá brzdiče zpátky, tak je má podmazat silikonem. To asi ten tvůj kámo neví, i kdyby to byl ten nejlepí kámo na světě.
Podle mě ho nemá rád. :-). A nebo nebude mít rád on tebe, a to dorazíte :-)
|
|
22.08.2012 21:14 -
|
2500812
|
|
blondiak
|
Město: Stará źubovňa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
chcem touto cestou poprosi o radu. Kúpil som nedávno C5 II, 2,0 HDI a mám takýto problém, keď idem po rovnej ceste je vetko v poriadku, avak keď idem po priečnych nerovnostiach, tak auto sem tam podskočí do boku myslím, e je to v zadnej náprave. Podotýkam, e nič v náprave nebúcha a ani nevŕzga, auto ide pekne rovno najazdených 129000 km. Po nových cestách je vetko OK. Môe mi niekto poradi v čom je chyba a čo by to stálo za opravu.
chcem ete upresni, e mám zadnú nápravu na pruinách nie na hydro-pruení.
chcem touto cestou poprosi o radu. Kúpil som nedávno C5 II, 2,0 HDI a mám takýto problém, keď idem po rovnej ceste je vetko v poriadku, avak keď idem po priečnych nerovnostiach, tak auto sem tam podskočí do boku myslím, e je to v zadnej náprave. Podotýkam, e nič v náprave nebúcha a ani nevŕzga, auto ide pekne rovno najazdených 129000 km. Po nových cestách je vetko OK. Môe mi niekto poradi v čom je chyba a čo by to stálo za opravu.
chcem ete upresni, e mám zadnú nápravu na pruinách nie na hydro-pruení.
|
|
22.08.2012 21:29 -
|
2500815
|
|
Mikra
|
|
|
No tak to má i přední nápravu na pruinách a nemá teda C5II, ale C5III - neboli X7. To je docela sluný rozdíl. Je mi divný, e by se takhle chovala víceprvková náprava. Ale někdo tady kdysi psal, e je dost poddimenzovaná a rychle tam odcházejí silenty a klouby a kdo ví co tam v těch více prvkách jetě je.
No tak to má i přední nápravu na pruinách a nemá teda C5II, ale C5III - neboli X7. To je docela sluný rozdíl. :-d Je mi divný, e by se takhle chovala víceprvková náprava. Ale někdo tady kdysi psal, e je dost poddimenzovaná a rychle tam odcházejí silenty a klouby a kdo ví co tam v těch více prvkách jetě je.
|
|
22.08.2012 21:36 -
|
2500816
|
|
blondiak
|
Město: Stará źubovňa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
mám C5, ročník júl 2008 na pruinách.
mám C5, ročník júl 2008 na pruinách.
|
|
22.08.2012 21:54 -
|
2500825
|
|
Mikra
|
|
|
Tak se podívej, co je tam hejblátek a pak si od stolu řekni, kde co asi není v pořádku. Asi bude muset zajet k někomu do dílny a pohledat. Nebo na STK by ti mohli zahýbat kolama a vidělo by se, kde je jaká vůle.
viz. příploha
Tak se podívej, co je tam hejblátek a pak si od stolu řekni, kde co asi není v pořádku. Asi bude muset zajet k někomu do dílny a pohledat. Nebo na STK by ti mohli zahýbat kolama a vidělo by se, kde je jaká vůle.
viz. příploha
Přílohy: c5_x7_zadek_pruziny.jpg ( 40903b ) - |
|
22.08.2012 22:47 -
|
2500854
|
|
blondiak
|
|
|
tak asi budem musie ís do servisu, ja som len chcel vedie, či niekto nemal takýto problém ako ja.
tak asi budem musie ís do servisu, ja som len chcel vedie, či niekto nemal takýto problém ako ja.
|
|
22.08.2012 22:52 -
|
2500856
|
|
Mikra
|
|
|
Já bych zkusil nejdřív tu STK. Najede na plotny, on s nima hýbe a při tom si dole prohlíí vůle. Lepí systém na zjitění vůlí v nápravách asi není.
Já bych zkusil nejdřív tu STK. Najede na plotny, on s nima hýbe a při tom si dole prohlíí vůle. Lepí systém na zjitění vůlí v nápravách asi není.
|
|
22.08.2012 22:55 -
|
2500858
|
|
blondiak
|
|
|
tak skúsim si to vybavi na STK a uvidíme. Díky za radu. Keď budem vedie niečo nové tak sa ozvem.
tak skúsim si to vybavi na STK a uvidíme. Díky za radu. Keď budem vedie niečo nové tak sa ozvem.
|
|
22.08.2012 23:05 -
|
2500861
|
|
jumep
|
|
|
kludne mozu byt aj tlmice ...
kludne mozu byt aj tlmice ...
|
|
05.09.2012 14:28 -
|
2503056
|
|
manko69
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 4 |
|
|
zdravim mam problem so zadnou napravou u svojej c5 1.8 benzin pred casom mi zacalo praskat v zadnej naprave na lavej strane po case to zacalo byt intenzivnejsie vecinou to praska na nerovnej ceste jamach alebo ked zatacam s autom dokonca aj ked idem auto zdvihnut aj v tedy to praskne
zdravim mam problem so zadnou napravou u svojej c5 1.8 benzin pred casom mi zacalo praskat v zadnej naprave na lavej strane po case to zacalo byt intenzivnejsie vecinou to praska na nerovnej ceste jamach alebo ked zatacam s autom dokonca aj ked idem auto zdvihnut aj v tedy to praskne
|
|
05.09.2012 16:41 -
|
2503081
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
manko69 napsal(a): zdravim mam problem so zadnou napravou u svojej c5 1.8 benzin pred casom mi zacalo praskat v zadnej naprave na lavej strane po case to zacalo byt intenzivnejsie vecinou to praska na nerovnej ceste jamach alebo ked zatacam s autom dokonca aj ked idem auto zdvihnut aj v tedy to praskne
Rozpadlé loisko v rameni - tak si ho nech rychle vyměnit (nejlépe na obou stranách), nebo bude měnit i celé rameno.
Rozpadlé loisko v rameni - tak si ho nech rychle vyměnit (nejlépe na obou stranách), nebo bude měnit i celé rameno.
|
|
06.09.2012 20:32 -
|
2503588
|
|
dlavem
|
|
|
Tak u se zase vlním,auto jede čitelně-jenom zase dostávám mořskou nemoc.Dneska výměna loisek+seřízení výky+diag. u Jruze. Mohu jen doporučit. D
Tak u se zase vlním,auto jede čitelně-jenom zase dostávám mořskou nemoc.Dneska výměna loisek+seřízení výky+diag. u Jruze.:palec:palec Mohu jen doporučit. D:-))
|
|
06.09.2012 21:55 -
|
2503674
|
|
DrMarvin
|
|
|
tezkac napsal(a): jak dlouho trvá výměna těch loisek pro člověka co dělá auta ale tuhle opravu bude dlěat poprvý?
Poprvy z navodem od mistnich mistru a vsim materialem cca 6hod a z toho jsme tak 2-3hod sundavali zavlacky,nejvetsi peklo.Brzdy jsme vyresily odpojenim hadicky a pozdejsim odvdusnenim.Jakmilesundas zavlacky a zbavis se brzd je to prace na cca 30minut to vybouchat a bouchnout novy, a v citronu v origo mi dali navod jak loziska a podlozky do sebe patri,je to jak lego.
Poprvy z navodem od mistnich mistru a vsim materialem cca 6hod a z toho jsme tak 2-3hod sundavali zavlacky,nejvetsi peklo.Brzdy jsme vyresily odpojenim hadicky a pozdejsim odvdusnenim.Jakmilesundas zavlacky a zbavis se brzd je to prace na cca 30minut to vybouchat a bouchnout novy, a v citronu v origo mi dali navod jak loziska a podlozky do sebe patri,je to jak lego.
|
|
06.09.2012 22:53 -
|
2503704
|
|
DrMarvin
|
|
|
By mne zajimalo kolik muze todle vydrzet
.link.
By mne zajimalo kolik muze todle vydrzet:-)
http://auto.aukro.cz/opravna-sada-zadniho-ramene-citroen-c5-mega-cena-i2605777552.html
|
|
| |
|
|