| | |
06.05.2012 23:00 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2475527
|
|
jruze
|
|
|
Ani nevím co by dal origo Citroen - (asi proto e oni větinou dávají celé nové rameno)
Pokud mohu mluvit za sebe loiska SKF,vazelínu SKF , ostatní beru z Citroenu - nevrátilo se mi ani jedno auto na reklamaci (a to jich dost jezdí jako TAXI a tam to dostává dost za ui)
Ani nevím co by dal origo Citroen - (asi proto e oni větinou dávají celé nové rameno)
Pokud mohu mluvit za sebe loiska SKF,vazelínu SKF , ostatní beru z Citroenu - nevrátilo se mi ani jedno auto na reklamaci :nevim (a to jich dost jezdí jako TAXI a tam to dostává dost za ui)
|
|
07.05.2012 12:25 -
|
2475622
|
|
libor
|
|
|
Jo jo, v Citroenu dávají asi celá ramena. Řekli mi cenu 16 tis. za jednu stranu. Myslel jsem na sadu, jene v některých sadách značky Impergom jsou loiska SKF v některých Timken, v sadách CX loiska od výrobce Complex a v některých vůbec výrobce loisek neuvádějí.
Jo jo, v Citroenu dávají asi celá ramena. Řekli mi cenu 16 tis. za jednu stranu. Myslel jsem na sadu, jene v některých sadách značky Impergom jsou loiska SKF v některých Timken, v sadách CX loiska od výrobce Complex a v některých vůbec výrobce loisek neuvádějí.
|
|
07.05.2012 16:19 -
|
2475637
|
|
libor
|
|
|
Jo jo, to já taky, ale která sada to je...
Jo jo, to já taky, ale která sada to je...
|
|
07.05.2012 21:37 -
|
2475676
|
|
jumep
|
|
|
na to ti uz jruze odpovedal
osobne davam optimal s tym ze trubku si riesim systemom dorob si sam
na to ti uz jruze odpovedal
osobne davam optimal s tym ze trubku si riesim systemom dorob si sam
|
|
27.05.2012 23:33 -
|
2480958
|
|
DrMarvin
|
|
|
Ahoj...nemate nejakej figl na nandavani te pruzinky na manzety na zadni naprave? jednu nemuzu ohnout tak jak byla a druha mi praskla a tak tam mam kus dratu ale za boha mi to tam neslo...neni na to nejakej figl? nebo se s tim holt musim poprat?
Ahoj...nemate nejakej figl na nandavani te pruzinky na manzety na zadni naprave? jednu nemuzu ohnout tak jak byla a druha mi praskla a tak tam mam kus dratu:d ale za boha mi to tam neslo...neni na to nejakej figl? nebo se s tim holt musim poprat?:-(
|
|
28.05.2012 09:35 -
|
2480976
|
|
jumep
|
|
|
poprat, ja pouzivam zabrusene segerovky
ak si ju praskol, kup si nove ktore su na srobik
poprat, ja pouzivam zabrusene segerovky :)
|
|
28.05.2012 09:52 -
|
2480979
|
|
DrMarvin
|
|
|
jumep napsal(a): poprat, ja pouzivam zabrusene segerovky
na sroub? e by konečne li francouzi z dobou?:=) ok koupim nový obě....na roubek to snad nebude takovej problém to tam dát...dikes
na sroub? e by konečne li francouzi z dobou?:=) ok koupim nový obě....na roubek to snad nebude takovej problém to tam dát...dikes
|
|
28.05.2012 10:01 -
|
2480982
|
|
jumep
|
|
|
oni nemaju na to ani klieste, pocitaju s vymenou spony vzdy, sedeli sme pri naradi asi 2 hodiny a nenasli sme klieste na to
len ked zistis cenu tej spony tak pochopis preco ich z 99% nemenime ...
oni nemaju na to ani klieste, pocitaju s vymenou spony vzdy, sedeli sme pri naradi asi 2 hodiny a nenasli sme klieste na to
len ked zistis cenu tej spony tak pochopis preco ich z 99% nemenime ...
|
|
30.05.2012 03:24 -
|
2481182
|
|
jruze
|
|
|
DrMarvin napsal(a):
Tuto sponu se roubkem vymyslel dědeček toho blba kterej tam začal dávat ty nepovedené drátky,které u dnes ani neobjedná - v katalogu u jsou jen se roubkem.Ty se roubkem za které chtějí 360,- začali dávat na CX (moná i dříve) - take tento systém se roubkem můe být starý 30 let (na XM tuím stojí kolem 100,-)
Tuto sponu se roubkem vymyslel dědeček toho blba kterej tam začal dávat ty nepovedené drátky,které u dnes ani neobjedná - v katalogu u jsou jen se roubkem.Ty se roubkem za které chtějí 360,- začali dávat na CX (moná i dříve) - take tento systém se roubkem můe být starý 30 let;-) (na XM tuím stojí kolem 100,-):-))
|
|
30.05.2012 21:59 -
|
2481306
|
|
Hanz 397
|
|
|
DrMarvin napsal(a): Ahoj...nemate nejakej figl na nandavani te pruzinky na manzety na zadni naprave? jednu nemuzu ohnout tak jak byla a druha mi praskla a tak tam mam kus dratu ale za boha mi to tam neslo...neni na to nejakej figl? nebo se s tim holt musim poprat?
Moná pozdě,ale...Nasazuju jí sikovkama-jednou čelistí chytnu jeden háček,druhou to vrchni zahnutí a natáhnu to tam. dvakrát,třikrát ti to zklouzne,ne na to přijde,ale pak u je to v pohodě. Ale roubek je roubek ,jen ty vysačka na ní...
Moná pozdě,ale...Nasazuju jí sikovkama-jednou čelistí chytnu jeden háček,druhou to vrchni zahnutí a natáhnu to tam. dvakrát,třikrát ti to zklouzne,ne na to přijde,ale pak u je to v pohodě. Ale roubek je roubek :-d,jen ty vysačka na ní...
|
|
05.06.2012 12:53 -
|
2482509
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak mám rovně po opravě uloení ramen zadní nápravy. Auto jsem nakonec dal do servisu ... Sadu od Boba označili za dost kvalitní, e s tím dělají taky (Impergom). Rovnou říkali e kdybych donesl sadu z Polska, tak by mi na to záruku nedali. Moje auto má najeto 240 000 km a na fotkách je vidět co se z ramen dostalo ven... pravá strana se zadřela, levá rozsypala. Od zjitění e mi něco nehraje do výměny jsem jezdil asi 2 měsíce = asi 2500 km. Sem tam něco jakoby křaplo, při přejezdu příčných nerovností zadní kola měla tendenci jít trochu bokem - určitě neseděla u nich geometrie. Na rovině při jízdě volant el mírně, mírně v levo, nyní přesně sedí uprostřed a podvozek je ticho, ádné rázy. Subjektivně taky zadek jakoby měkčí. Take za týden mohu vyrazit s plným kufrem a rodinou do Řecka! Auto je připraveno.
Tak mám rovně po opravě uloení ramen zadní nápravy. Auto jsem nakonec dal do servisu ... Sadu od Boba označili za dost kvalitní, e s tím dělají taky (Impergom). Rovnou říkali e kdybych donesl sadu z Polska, tak by mi na to záruku nedali. Moje auto má najeto 240 000 km a na fotkách je vidět co se z ramen dostalo ven... pravá strana se zadřela, levá rozsypala. Od zjitění e mi něco nehraje do výměny jsem jezdil asi 2 měsíce = asi 2500 km. Sem tam něco jakoby křaplo, při přejezdu příčných nerovností zadní kola měla tendenci jít trochu bokem - určitě neseděla u nich geometrie. Na rovině při jízdě volant el mírně, mírně v levo, nyní přesně sedí uprostřed a podvozek je ticho, ádné rázy. Subjektivně taky zadek jakoby měkčí. Take za týden mohu vyrazit s plným kufrem a rodinou do Řecka! Auto je připraveno. :-))
Přílohy: DSCN4734.JPG ( 777308b ) - DSCN4735.JPG ( 739583b ) - DSCN4736.JPG ( 764469b ) - |
|
05.06.2012 14:13 -
|
2482555
|
|
jruze
|
|
|
JirkaŘ napsal(a): Tak mám rovně po opravě uloení ramen zadní nápravy. Auto jsem nakonec dal do servisu ... Sadu od Boba označili za dost kvalitní, e s tím dělají taky (Impergom). Rovnou říkali e kdybych donesl sadu z Polska, tak by mi na to záruku nedali. Moje auto má najeto 240 000 km a na fotkách je vidět co se z ramen dostalo ven... pravá strana se zadřela, levá rozsypala. Od zjitění e mi něco nehraje do výměny jsem jezdil asi 2 měsíce = asi 2500 km. Sem tam něco jakoby křaplo, při přejezdu příčných nerovností zadní kola měla tendenci jít trochu bokem - určitě neseděla u nich geometrie. Na rovině při jízdě volant el mírně, mírně v levo, nyní přesně sedí uprostřed a podvozek je ticho, ádné rázy. Subjektivně taky zadek jakoby měkčí. Take za týden mohu vyrazit s plným kufrem a rodinou do Řecka! Auto je připraveno.
Vypadá ta sada takto? Abys to nevyndaval po 60000Km jako já teď z jednoho auta (asi čínu nebo co)
Vypadá ta sada takto?;-) Abys to nevyndaval po 60000Km jako já teď z jednoho auta (asi čínu nebo co)
Přílohy: 040620122230.jpg ( 722369b ) - SKF + origo trubka a gufera |
|
05.06.2012 15:37 -
|
2482608
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Ne, SKF to není. Uznávám, e v tom má pravdu, e pouívá prvotřídní kvalitu, jakou bezesporu SKF je. Nemyslím si ale, e by Impergom byl unt. Alespoň loiska které jsou v sadě vypadala kvalitně. Bohuel jsem nefotil...ale pokud vím, tak od Boba tady bralo tuto sadu dost lidí a nevím e by mělo problémy. Můj brácha má ramena po opravě 2 roky, má tam tu samou sadu a je v pořádku. (Děláno v tom samém servise)
Te jsem el a jetě cvakl jedno staré loisko.... Bylo v autě od výroby, tedy z Června 2004...najeto to, co jsem napsal (u bráchy 160 000km, v mém voze 240 000km). SKF to není, ale na to e to dávali přímo ve výrobě, tak dost vydrelo ! A světe div se! Kde bylo vyrobeno ? Fotka je důkaz.
Jsem zvědavý, jestli jetě budu na tomhle voze nechávat dělat ramena... uvidím třeba za 3 roky (to akorát těch 60 000km najedu).
Ne, SKF to není. Uznávám, e v tom má pravdu, e pouívá prvotřídní kvalitu, jakou bezesporu SKF je. Nemyslím si ale, e by Impergom byl unt. Alespoň loiska které jsou v sadě vypadala kvalitně. Bohuel jsem nefotil...ale pokud vím, tak od Boba tady bralo tuto sadu dost lidí a nevím e by mělo problémy. Můj brácha má ramena po opravě 2 roky, má tam tu samou sadu a je v pořádku. (Děláno v tom samém servise)
Te jsem el a jetě cvakl jedno staré loisko.... Bylo v autě od výroby, tedy z Června 2004...najeto to, co jsem napsal (u bráchy 160 000km, v mém voze 240 000km). SKF to není, ale na to e to dávali přímo ve výrobě, tak dost vydrelo ! :palec A světe div se! Kde bylo vyrobeno ? Fotka je důkaz. :-o
Jsem zvědavý, jestli jetě budu na tomhle voze nechávat dělat ramena... uvidím třeba za 3 roky (to akorát těch 60 000km najedu). ;-)
Přílohy: DSCN4737.JPG ( 681520b ) - |
|
05.06.2012 15:47 -
|
2482621
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
JirkaŘ napsal(a): Tak mám rovně po opravě uloení ramen zadní nápravy. Auto jsem nakonec dal do servisu ... Sadu od Boba označili za dost kvalitní, e s tím dělají taky (Impergom). Rovnou říkali e kdybych donesl sadu z Polska, tak by mi na to záruku nedali. Moje auto má najeto 240 000 km a na fotkách je vidět co se z ramen dostalo ven... pravá strana se zadřela, levá rozsypala. Od zjitění e mi něco nehraje do výměny jsem jezdil asi 2 měsíce = asi 2500 km. Sem tam něco jakoby křaplo, při přejezdu příčných nerovností zadní kola měla tendenci jít trochu bokem - určitě neseděla u nich geometrie. Na rovině při jízdě volant el mírně, mírně v levo, nyní přesně sedí uprostřed a podvozek je ticho, ádné rázy. Subjektivně taky zadek jakoby měkčí. Take za týden mohu vyrazit s plným kufrem a rodinou do Řecka! Auto je připraveno.
Jirko a jsou v té sadě i loiska? mě nejde zvětit obrázek na autodílechhulín, a dneska mi začalo v zadní kole po přejezdu některých nerovností sřílet tak to mám spočítané aspoň to konečně udělám i se zadníma brzdama
Jirko a jsou v té sadě i loiska? mě nejde zvětit obrázek na autodílechhulín, a dneska mi začalo v zadní kole po přejezdu některých nerovností sřílet :-( tak to mám spočítané aspoň to konečně udělám i se zadníma brzdama:-d
|
|
05.06.2012 16:57 -
|
2482651
|
|
jruze
|
|
|
JirkaŘ napsal(a): Ne, SKF to není. Uznávám, e v tom má pravdu, e pouívá prvotřídní kvalitu, jakou bezesporu SKF je. Nemyslím si ale, e by Impergom byl unt. Alespoň loiska které jsou v sadě vypadala kvalitně. Bohuel jsem nefotil...ale pokud vím, tak od Boba tady bralo tuto sadu dost lidí a nevím e by mělo problémy. Můj brácha má ramena po opravě 2 roky, má tam tu samou sadu a je v pořádku. (Děláno v tom samém servise)
Te jsem el a jetě cvakl jedno staré loisko.... Bylo v autě od výroby, tedy z Června 2004...najeto to, co jsem napsal (u bráchy 160 000km, v mém voze 240 000km). SKF to není, ale na to e to dávali přímo ve výrobě, tak dost vydrelo ! A světe div se! Kde bylo vyrobeno ? Fotka je důkaz.
Jsem zvědavý, jestli jetě budu na tomhle voze nechávat dělat ramena... uvidím třeba za 3 roky (to akorát těch 60 000km najedu).
Tak to co jsem z toho vypáčil já tak loiska s eleznou klecí - ty jsem viděl naposled před 20.léty,trubky byly podobné číně,ale o poznání lepí.Důvod výměny - bouchání od zadní nápravy - vyměněny vechny siletbloky a pořád bouchala - teď to vypadá e je konečně klid - pokud to potvrdí zákazník tak příčina -loiska(nevrzaly,nestřílely).Jen ten kdo to dělal neví e dráky brzdové trubky patří pod roub a né pod stabilizátor(u se mi to takto dostalo do ruky podruhé)
Tak to co jsem z toho vypáčil já tak loiska s eleznou klecí - ty jsem viděl naposled před 20.léty,trubky byly podobné číně,ale o poznání lepí.Důvod výměny - bouchání od zadní nápravy - vyměněny vechny siletbloky a pořád bouchala - teď to vypadá e je konečně klid - pokud to potvrdí zákazník tak příčina -loiska(nevrzaly,nestřílely):nevim.Jen ten kdo to dělal neví e dráky brzdové trubky patří pod roub a né pod stabilizátor(u se mi to takto dostalo do ruky podruhé)
|
|
05.06.2012 17:08 -
|
2482657
|
|
jumep
|
|
|
a taktiez predpokladam ze netusil ze su tam tie podlozky a maju nejaky vyznam ...
a taktiez predpokladam ze netusil ze su tam tie podlozky a maju nejaky vyznam ...
|
|
| |
|
|