Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|< < 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 59 > >|
28.11.2010 23:27 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2364663
DanV
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v ExclusivePočet příspěvků: 153
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
No nějak nechápu co bránilo v přezutí. A také by bylo dobré napsat jak se na to hnuté rameno přišlo. Rameno je celkem masiv a moc se nedeformuje. Spíš budeš mít vadné uložení ramen. Ramena jsou uložená v ložiskách a v tom bývá největší problém.

29.11.2010 06:28 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2364671
Mamlas
Město: Chomutov, Praha, Brandys n/L, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 728

Nebo zoxidovany brzdic, ktery neni rovne a vadil nasazeni kola.

29.11.2010 09:33 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2364694
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
vitovka napsal(a):
Můžu se optat kolik stojí zadní levé rameno? chtěla jsem nechat přezout letní pneumatiky které jsou na elektronech na zimní na normál diskách a v pneu jim to nešlo,tak jsem jela do servisu a tam mi zjistili hnuté levé zadní rameno. Mám z toho hrůzu kolik to stojí. Je to C5 2,2 Hdi r.v. 2002 Děkuji

Jedno rameno mám - jen teď nevím kterou stranu(ale na 90% to rameno není) vzhledem k tomu že byl problém při přehazování ráfků v pneuservise(předpokládám že alu byli šestnácky a plech patnácky)tak je celkem logické že problém byl v bzdičích. Do 16. se ještě vešel,ale po montáži 15.drhnul. Takže brzdič dolů,očistit dosedací plochu,asi nové šrouby,ošetřit dosedací plochu(já ji natřu barvou a před montáží ještě silikon) zkontrolovat vůli na ložiskách,namontovat brzdič a bude to OK.(rameno jsem ještě kvůli deformaci nemněnil - pokud to tedy nedostalo ránu )

30.11.2010 15:33 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2364905
pepíno
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X BreakPočet příspěvků: 2
99 Poslat soukromou zprávu
Sháněl jsm opravnou sadu na uložení zadního ramene C5 a dobrá cena za sadu byla na Uvod auto Hulín za 972,- Kč . Opravu mi provede kamarád, takže se vejdu do 5000,.Kč

18.02.2011 15:41 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374229
draceq
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SXPočet příspěvků: 44

Otázečka na odborníky : může mrtvé ložisko zadního ramene způsobovat tupé bouchání při přejezdu ostré nerovnosti (díra, vyvýšená záplata), ale při zhoupnutí auta (táhlá nerovnost, rozhoupání zadku ručně) se nic neozývá (ani vrzání, ani klepání, vůle ramene dle zkoušky mechanikem na zvedáku není)?
Při pojezdech po našem tankodromu zvaném silnice se občas při přejezdu nerovnosti ozývají od pravého zadního kola zvuky, co tam nemají co dělat, mám silné podezření na ložiska ramene, ale zase je mi divné, že by to nevydávalo pazvuky při jakémkoliv pohybu ramene... prostě se to ozývá spíš v situacích, kdy kolo dostane ránu (ač ta samá rána na levé straně nevyvolá příslušný pazvuk), ale jakoby to nesouviselo s pohybem ramene. Jde mi o to, jestli tam takhle může strašit i něco jiného, a nebo se mám pustit do výměny ložisek.

18.02.2011 16:15 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374233
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
draceq napsal(a):
...Při pojezdech po našem tankodromu zvaném silnice se občas při přejezdu nerovnosti ozývají od pravého zadního kola zvuky, co tam nemají co dělat, mám silné podezření na ložiska ramene, ale zase je mi divné, že by to nevydávalo pazvuky při jakémkoliv pohybu ramene... prostě se to ozývá spíš v situacích, kdy kolo dostane ránu (ač ta samá rána na levé straně nevyvolá příslušný pazvuk), ale jakoby to nesouviselo s pohybem ramene.

To samé mi dělala Xantie, ložisko to nebylo (měnili mi je, nic se nezměnilo), u mě to nejspíš bylo uchycení zadního sedálu nebo opěradla (když tam někdo seděl tak se to neozvalo skoro nikdy).
Takže bych se zaměřil na cokoliv v té části auta, co není pořádně upevněné a může při náraze o sebe bouchnout - sedačka, plasty, kabelové svazky ve sloupku, zespoda uchycení trubiček a nádrže, věci uložené u rezervy nebo v boční kapse...

Pokud by bouchalo ložisko, tak by to muselo být viditelné i na pohled, být cítit při houpání auta a ten mechanik by to našel.

18.02.2011 16:55 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374236
Mamlas
Město: Chomutov, Praha, Brandys n/L, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 728

Ja kdyz jsem zkousel zadni ramena, tak taky nebylo nic poznat dokud jsem neodsrouboval z ramen stabilizator. Pak teprve bylo poznat, ze jsou loziska kaput.

18.02.2011 17:51 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374237
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

Zadní nápravnice ? (uložení)

18.02.2011 18:05 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374238
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
buchot moze robit aj gula ... aj ked to tvoje auto vypadalo vcelu slusne ...
skor skontroluj veci v kufry a v rezerve / rezervu

loziska skor sposobuju kovove rany dost ostre

19.02.2011 09:15 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374267
draceq
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SXPočet příspěvků: 44

Díky za tipy. Zaměřím se na to a budu provádět průzkum. Je pravda, že pokud mám zadek zatížený( náklad, osoby na zadních sedadlech), tak mám pocit, že to jde slyšet méně, než když jedu sám s odlehčeným autem. Ale kolega, kolem něhož jsem projížděl cca dvacítkou po ne zrovna rovných panelech, se mě ptal, co mi to tam vzadu u pravého kola tak mlátí (popisoval to jako kov na kov - typický zvuk ložisek, ale proč do háje nebouchají i při houpání auta?? )... Takže venku to jde slyšet podle mě o fous více než vevnitř, kde mi to odhlučnění ztlumí v tupé rány (což by mi zase ukazovalo na něco na zadní nápravě nebo na podvozku)... No uvidíme, na co přijdu.

19.02.2011 09:27 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374273
tief
Město: Praha, Auto: Počet příspěvků: 1827
loziska ked nie su absolutna totalka mlatia pri specifickom pohybe auta - hupanim to nenasimulujes. A taktiez vacsinou ked je auto nalozene tak to mlati menej.

19.02.2011 10:21 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374275
c5vyskov
Město: Vyškov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 612
Možná mimo, ale co omrknout brzdové destičky? Taky jsem pátral po klepání od kola a přišel jsem právě na destičky. Dal jsem auto na zvedák a zboku do kola praštil, zvonily destičky o kotouč

19.02.2011 11:08 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374277
tomikm
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybridPočet příspěvků: 443

i mně destičky chrastily, ale ty chrastěji stejně, at je auto pod jakoukoliv zátěží

19.02.2011 12:05 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374278
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
Takže asi jedině podložit auto, sundat kolo, odšroubovat stabilizátor z ramene, odtlakovat hydrauliku a ve volném stavu si s tím zahýbat a sám posoudit stav ložiska.

19.02.2011 14:30 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374283
felix81
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kwPočet příspěvků: 292

No jelikož má XMo stejnej princip zadní nápravy jako C5tka tak se podělím se svými postřehy identifikaci závady. Začalo to velice pomalu. První kde spolehlivě zjistí načaté ložisko je měření geometrie laserovou technikou. To ještě neni vidět pouhým okem kolo do"A" a nevydává žádné pazvuky. Kolo ale, už není v měřené toleranci rozchodu kol. Stačí setinka a už se to na geometrii ukáže. ( To byl přesně můj případ) Auto v pohodě jezdilo ještě rok a teprve po roce se za suchého počasí začalo ozývat středně hlasité VRZÁNÍ po přejezdu nepatrných rovností či pomalého prohupu zadní části vozu. Když zapršelo, tak se neozvalo nic neb do ložiska natekla voda. Po tom roce od měření geometrie už bylo i patrné kolo do "A" Celkově jsem s tím takhle najezdil ještě 40 000km a pak došlo ke kompletní opravě zadní nápravy. Tj: obě ložiska v ramenou se dávali fungl nové + těsnící gufera, důrazně doporučuji zároveň výměnu všech koulí na zadní nápravě (pokud nenajezdili 10 000km) Důkladné omytí prostor ve kterém se ramena pohybují od soli a jiného bordelu. A kdo je opravdu cimprlich tak se dá na požádání přidělat i maznice na ložiska do ramene.
Jinak když už je nebo jsou kola do "A" nebo se ozývají pazvuky tak neváhat a nechat vyměnit. Ono ty jehlová ložiska se vydřou a pak začínají drtit i samotné rameno a pokud to schytá i rameno tak je zralé na výměnu celé=další investice navíc.
Já jelikož jsem chtěl mít od zadní nápravy na dosti dlouho pokoj tak jsem nechal vyměnit jak ložiska, tak koule a nechal proplachem vyčistit celý hydraulický systém ( to nevím jak je u C5 s LDSkou.)
Příčiny závady ložisek: u mě to bylo jednoduché. Měkčí koule z BXy a přetěžování vozu krámama.

20.02.2011 00:11 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2374328
jumep

este som tu mal pripad ked to znelo ako uvolneny vyfuk - stacilo dotiahnut napravu

a tie brzdove dosticky su tiez dobry napad ....

02.04.2011 21:58 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2382230
czpepikcz
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 75
Začalo se u mě objevovat vrzání od zadní nápravy. Jak tu někdo popsal, asi jako když vržou starý, nenamazaný panty.

Vrže to už ve chvíli, kdy do toho sednu a uvelebuju se za volantem- začalo to až teď, co se zvedly teploty. Může to být ložisko, když to po ujetí 20km přestane a po vystydnutí to zase vrže? Zkoušel jsem si sedat do kufru, s vypnutým motorem, to taky povrzává.

Kolik mám před sebou km, než to bude kritický? Další výměnu oleje mám za 16kkm, to je moc.

Díky...

02.04.2011 22:12 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2382235
jumep

kriticke to je uz ked to vrze ....
uz som to napisal asi 10x

1. prvy priznak je vazelina okolo lozisk a srobu - teraz sa s tym da prejst nieco, ale treba tom cimskor riesit
2. kovove rany (nemusia sa prejavit) - riesit urgent, jazdit co najmenej
3. vrzganie - kazdy tento zvuk / pohyb vydiera ulozenie - nejazdit a riesit

03.04.2011 12:45 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2382273
Petr72
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 850

czpepikcz napsal(a):
Začalo se u mě objevovat vrzání od zadní nápravy. Jak tu někdo popsal, asi jako když vržou starý, nenamazaný panty. Vrže to už ve chvíli, kdy do toho sednu a uvelebuju se za volantem- začalo to až teď, co se zvedly teploty. Může to být ložisko, když to po ujetí 20km přestane a po vystydnutí to zase vrže? Zkoušel jsem si sedat do kufru, s vypnutým motorem, to taky povrzává. Kolik mám před sebou km, než to bude kritický? Další výměnu oleje mám za 16kkm, to je moc. Díky...

Řekl bych na 100 procent ložiska v uložení ramene.
Sadu kup u Boba v Hulíně a šup s tím do opravy.
To už si potom ani nevrzneš !

13.04.2011 13:09 - Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II 2384016
JosefDvo
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V ExclusivePočet příspěvků: 1
Zdravím jsem zde na foru noví a měl bych otázku ohledně vrzání zadního měchu při jízdě děkuji za rady.

|< < 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 59 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator