| | |
16.07.2010 15:22 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2350312
|
|
MMOP
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Dobrý den,tak i já mám problém s kovovými rázy na zadní nápravě,koupil jsem opravnou sadu s loisky,ale nemohu najít servis,kde by mi to byli ochotni udělat.(pouze s jejich náhradními díly)Výe zmiňovaný Holetín nevyjímaje. Prosím poraďte! Nejlépe okolí Brna,ale není podmínkou. Dííííky
Dobrý den,tak i já mám problém s kovovými rázy na zadní nápravě,koupil jsem opravnou sadu s loisky,ale nemohu najít servis,kde by mi to byli ochotni udělat.(pouze s jejich náhradními díly)Výe zmiňovaný Holetín nevyjímaje. Prosím poraďte! Nejlépe okolí Brna,ale není podmínkou. Dííííky
|
|
18.07.2010 20:09 -
|
2350383
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Vcera jsem mel auto na zvedaku, darja + jruze meli pravdu, loziska ramen sou v pohode, piska (vrze) mi predni silenblok na zadni naprave na levy strane, je tam i kapku vule, nemate nekdo zkusenost, jak ho jednoduse vymenit??? nebo musi naprava ven???
Diky za rady
Vcera jsem mel auto na zvedaku, darja + jruze meli pravdu, loziska ramen sou v pohode, piska (vrze) mi predni silenblok na zadni naprave na levy strane, je tam i kapku vule, nemate nekdo zkusenost, jak ho jednoduse vymenit??? nebo musi naprava ven???
Diky za rady:nevim
|
|
19.07.2010 10:22 -
|
2350409
|
|
Darja
|
|
|
jruze: NAUČ se kurnik citovat!
A věř, e mezi náma byli experti, co se jejich loiska vysypala jako prach ) A tomu zbytku, cos psal, tomu nerozumím
jruze: NAUČ se kurnik citovat!
A věř, e mezi náma byli experti, co se jejich loiska vysypala jako prach :-))) A tomu zbytku, cos psal, tomu nerozumím:-))))
|
|
07.08.2010 23:22 -
|
2352306
|
|
Darja
|
|
|
Tak a je na zadku klid
Vyměněná zadní loiska v ramenou, sice to nebylo katastrofální, ale u bylo vidět, e se loiska u protláčela do pouzder
Teď mám ticho zadek a slyím zas přední nápravu
P.S. Přidáme nějaké fotky jak na to, oprava byla jednoduchá, kupodivu vechny rouby ly jak po másle, super
Dík jumepovi
Tak a je na zadku klid :)
Vyměněná zadní loiska v ramenou, sice to nebylo katastrofální, ale u bylo vidět, e se loiska u protláčela do pouzder :)
Teď mám ticho zadek a slyím zas přední nápravu :D
P.S. Přidáme nějaké fotky jak na to, oprava byla jednoduchá, kupodivu vechny rouby ly jak po másle, super :)
Dík jumepovi:palec
|
|
14.08.2010 23:49 -
|
2353066
|
|
jumep
|
|
|
taka mensia chutovecka dnes:
.link.
jo a ta guma je tiez nasledok, obe su v takomto stave
taka mensia chutovecka dnes:
http://c5.jumep.com/naprava_chutofka
jo a ta guma je tiez nasledok, obe su v takomto stave
|
|
15.08.2010 07:06 -
|
2353072
|
|
JirkaŘ
|
|
|
jumep: Fotky vypadají děsivě , ale moná by stálo za to doplnit jak staré to auto je (2001 ? ), kolik má najeto (přes 300 000 km ?) . A tak mě napadá s ohledem na tu rez.... dá se tomu předcházet ? Kadopádně vidím e sis s tím poradil
jumep: Fotky vypadají děsivě :-o , ale moná by stálo za to doplnit jak staré to auto je (2001 ? ), kolik má najeto (přes 300 000 km ?) . A tak mě napadá s ohledem na tu rez.... dá se tomu předcházet ? Kadopádně vidím e sis s tím poradil :palec
|
|
15.08.2010 10:34 -
|
2353080
|
|
jumep
|
|
|
JirkaŘ napsal(a): jumep: Fotky vypadají děsivě , ale moná by stálo za to doplnit jak staré to auto je (2001 ? ), kolik má najeto (přes 300 000 km ?) . A tak mě napadá s ohledem na tu rez.... dá se tomu předcházet ? Kadopádně vidím e sis s tím poradil
2002
km v tomto pripade nehraju moc rolu, zalezi kade a ako jazdis, kolko nalozeny ... (inak km tak okolo 250t)
rez - jedine tak ze to rozoberes raz za cas a namazes
a ramena aby nedosli do takeho stavu, ako som uz pisal
ak sa objavi okolo uchytenia ramena vazelina - menit (vtedy su nacate loziska a tie nacnu gufero cez ktore sa ta vazelina dostava von .... dalsi proces netreba popisovat, toto je ta vhodna doba)
2002
km v tomto pripade nehraju moc rolu, zalezi kade a ako jazdis, kolko nalozeny ... (inak km tak okolo 250t)
ak sa objavi okolo uchytenia ramena vazelina - menit (vtedy su nacate loziska a tie nacnu gufero cez ktore sa ta vazelina dostava von .... dalsi proces netreba popisovat, toto je ta vhodna doba)
|
|
16.08.2010 12:50 -
|
2353168
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): 2002
No já bych jetě doplnil e mněnít tak okolo 150000km a od 100t km kontrolovat (je to samozřejmě o tom v jakém provozu auto je) Ze skuenosti loiska vydrí okolo 150000km , ale u jsem několikrát dělal i totálky ve stu a skutečných 1. majitel.Já jsem tahal jetě s CX za sebou vlek s 2t bagříkem a jezdil odtahy - no a loiska 80000km KO (loiska stejná CX - C5 ) Ale normální uivatel jednou za 4.roky investovat + - 6000,- do ramen není snad ádná katastrofa nebo ano?
No já bych jetě doplnil e mněnít tak okolo 150000km a od 100t km kontrolovat (je to samozřejmě o tom v jakém provozu auto je) Ze skuenosti loiska vydrí okolo 150000km , ale u jsem několikrát dělal i totálky ve stu a skutečných 1. majitel.Já jsem tahal jetě s CX za sebou vlek s 2t bagříkem a jezdil odtahy - no a loiska 80000km KO (loiska stejná CX - C5 ) Ale normální uivatel jednou za 4.roky investovat + - 6000,- do ramen není snad ádná katastrofa nebo ano?
|
|
14.09.2010 07:40 -
|
2355630
|
|
zkrat
|
Město: Kutna hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Menil jsem loziska v zadni naprave a podarilo se mi protrhnout prachovku co je na pistu perovani. Da se nekde koupit ? A kolik stoji ? A pak bych se chtel zeptat,ozivali se mi takove kovove zvuky od zadku.A kdyz jsem sundal tu prachovku z pistku,tak pod ni je tycka dorazu.A ta tycka je dost volna. Nemuzou ty zvuky pochazet od ni ? Pripadne da se nekde sehnat ?
Menil jsem loziska v zadni naprave a podarilo se mi protrhnout prachovku co je na pistu perovani. Da se nekde koupit ? A kolik stoji ? A pak bych se chtel zeptat,ozivali se mi takove kovove zvuky od zadku.A kdyz jsem sundal tu prachovku z pistku,tak pod ni je tycka dorazu.A ta tycka je dost volna. Nemuzou ty zvuky pochazet od ni ? Pripadne da se nekde sehnat ?
Přílohy: rameno.JPG ( 964594b ) - |
|
14.09.2010 07:44 -
|
2355634
|
|
tomc
|
|
|
manetu jen v citroenu kolem 200kč
manetu jen v citroenu:-o kolem 200kč
|
|
14.09.2010 07:48 -
|
2355635
|
|
zkrat
|
|
|
Dik. A ta tycka,je normalni,ze je tak volna ? A jeste jsem zjistil,ze tam nemam zadne dorazy na ramenou ?
Dik. A ta tycka,je normalni,ze je tak volna ? A jeste jsem zjistil,ze tam nemam zadne dorazy na ramenou ?
|
|
14.09.2010 08:13 -
|
2355641
|
|
tomc
|
|
|
tyčka je normální.dorazy taky jen citroen 2ks +/-700kč
tyčka je normální.dorazy taky jen citroen 2ks +/-700kč
|
|
14.09.2010 11:21 -
|
2355652
|
|
zkrat
|
|
|
Tak jsem byl na nakupu u citroena. Maneta 76 kč, pojistka(ta co nejde ven) 55 kč a doraz zadni napravy 360 kč.
A to same na druhou stranu. Loziska mam z automax Hulin za 1200 na jednu stranu. Nebyli v tak hroznem stavu jak jsem videl u nekoho na fotkach,takze ven sly docela dobre.
Tak jsem byl na nakupu u citroena. Maneta 76 kč, pojistka(ta co nejde ven) 55 kč a doraz zadni napravy 360 kč.
A to same na druhou stranu. Loziska mam z automax Hulin za 1200 na jednu stranu. Nebyli v tak hroznem stavu jak jsem videl u nekoho na fotkach,takze ven sly docela dobre.
|
|
14.09.2010 13:37 -
|
2355664
|
|
jumep
|
|
|
manzety menim dost standartne, byvaju stvrdnute
dorazi chybaju skoro kazdemu
tycka je volna len ked je uvolnena hydro (ako si to mal ked si to sundaval) inak je vzdy natlacna, kovove rany robia loziska, staci sa pozret ako boli otlacene
tak ma napada, podlozky si tam dal? (musim upravit ten navod, par veci je zjednodusenych a spresnenych)
manzety menim dost standartne, byvaju stvrdnute
dorazi chybaju skoro kazdemu
tycka je volna len ked je uvolnena hydro (ako si to mal ked si to sundaval) inak je vzdy natlacna, kovove rany robia loziska, staci sa pozret ako boli otlacene
tak ma napada, podlozky si tam dal? (musim upravit ten navod, par veci je zjednodusenych a spresnenych)
|
|
14.09.2010 21:34 -
|
2355698
|
|
zkrat
|
|
|
Podlozky jsem tam dal ty puvodni. Na druhe strane jsem se ani nesnazil vyndat tu pojistku. Sundal jsem perko na druhe strane a na rameni zustala ta tycka dorazu plus manzeta. Jenom mi pak tekla hydraulika zpod te manzety. Tak jsem ji stahnul dvouma plastovyma stahovackama a dobry.
Podlozky jsem tam dal ty puvodni. Na druhe strane jsem se ani nesnazil vyndat tu pojistku. Sundal jsem perko na druhe strane a na rameni zustala ta tycka dorazu plus manzeta. Jenom mi pak tekla hydraulika zpod te manzety. Tak jsem ji stahnul dvouma plastovyma stahovackama a dobry.
|
|
14.09.2010 21:35 -
|
2355699
|
|
jumep
|
|
|
preto to treba vymenit, ono to zplastovatie a netesni, bezna vec, pri cene manziet neni o com
preto to treba vymenit, ono to zplastovatie a netesni, bezna vec, pri cene manziet neni o com
|
|
14.09.2010 21:38 -
|
2355701
|
|
zkrat
|
|
|
Mne to teklo u te vymenene manzety protoze nemeli v citroenu to zajistovaci perko. Stare bylo asi vytahane.
Prekvapila mne cena manzet(prijemne). Cekal jsem daleko vetsi cenu.
Mne to teklo u te vymenene manzety protoze nemeli v citroenu to zajistovaci perko. Stare bylo asi vytahane.
Prekvapila mne cena manzet(prijemne). Cekal jsem daleko vetsi cenu.
|
|
28.11.2010 23:21 -
|
2364660
|
|
vitovka
|
Město: Neratovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Můu se optat kolik stojí zadní levé rameno? chtěla jsem nechat přezout letní pneumatiky které jsou na elektronech na zimní na normál diskách a v pneu jim to nelo,tak jsem jela do servisu a tam mi zjistili hnuté levé zadní rameno. Mám z toho hrůzu kolik to stojí. Je to C5 2,2 Hdi r.v. 2002 Děkuji
Můu se optat kolik stojí zadní levé rameno? chtěla jsem nechat přezout letní pneumatiky které jsou na elektronech na zimní na normál diskách a v pneu jim to nelo,tak jsem jela do servisu a tam mi zjistili hnuté levé zadní rameno. Mám z toho hrůzu kolik to stojí. Je to C5 2,2 Hdi r.v. 2002 :-( Děkuji
|
|
28.11.2010 23:27 -
|
2364662
|
|
jumep
|
|
|