| | |
29.06.2010 20:44 -
Re: Zadní ramena - vrzání, kola do A, atd. / C5 I,II
|
2349438
|
|
cit
|
|
|
Mám najeto 125000 km-nechám preventivně vyměnit uloení zadních ramen.Máte někdo zkuenost s loiskovou sadou co nabízí AUTOMAX HULÍN ?
Mám najeto 125000 km-nechám preventivně vyměnit uloení zadních ramen.Máte někdo zkuenost s loiskovou sadou co nabízí AUTOMAX HULÍN ?
|
|
29.06.2010 21:02 -
|
2349443
|
|
jruze
|
|
|
fanda C5 napsal(a): Moná i vyndat závlačku a uvolnit pruící jednotku, ta je tam jen nasunuta v sedle a zajitěna proti vypadnutí tou závlačkou, ne?
jumep napsal(a): teoreticky ak sa povoli stabilizator a je odtlakovana naprava, da sa tym ramenom hybat a mohlo by byt citit tie hrboli loziska
Torx je to 55 a ty závlačky jdou ven pěkně blbě a ty tyčky také,ale na zjitění vůlí stačí jen odtlakovat a povolit stabilizátor.(slunej torx stojí kolem 50,- a nějakou sračkou to větinou nejde)
Torx je to 55 a ty závlačky jdou ven pěkně blbě a ty tyčky také,ale na zjitění vůlí stačí jen odtlakovat a povolit stabilizátor.(slunej torx stojí kolem 50,- a nějakou sračkou to větinou nejde)
|
|
29.06.2010 23:01 -
|
2349469
|
|
fatalboy
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
JJ,tento týden jsem to dělal , torx jsem jeden urval (myslím nástroj - ne roub), jinak mi lo vechno v pohodě i brzdiče (to jsem čuměl) - sadu jsem měl komplet z automaxu na C5, ve sedí, ádné problémy z vymezováním vůlí jsem neměl -doporučuji objednat telef. a nechat si poslat ve (loiska, simeringy, plastovou rozporku, opěrky i vnitřní tyč - roub jsem pouil svůj byl v poho, jen matice nové z citroenu) - loisko bylo na vnějí straně úplně rozpadlý, jetě chvíli a u by to vejkalo rameno. Diagnostika u - mě byla celkem jednoduchá - cvakání a někdy bouchání, při pohledu zezadu kola do A, to u znám ze vech předchozích hydr. citroenů co jsem měl, tak jsem věděl co mě čeká
JJ,tento týden jsem to dělal , torx jsem jeden urval (myslím nástroj - ne roub), jinak mi lo vechno v pohodě i brzdiče (to jsem čuměl) - sadu jsem měl komplet z automaxu na C5, ve sedí, ádné problémy z vymezováním vůlí jsem neměl -doporučuji objednat telef. a nechat si poslat ve (loiska, simeringy, plastovou rozporku, opěrky i vnitřní tyč - roub jsem pouil svůj byl v poho, jen matice nové z citroenu) - loisko bylo na vnějí straně úplně rozpadlý, jetě chvíli a u by to vejkalo rameno. Diagnostika u - mě byla celkem jednoduchá - cvakání a někdy bouchání, při pohledu zezadu kola do A, to u znám ze vech předchozích hydr. citroenů co jsem měl, tak jsem věděl co mě čeká ;-)
|
|
30.06.2010 13:47 -
|
2349489
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
Díky za rozměr, čím jste to kdo namazal po opravě?Chce to nějakou vodoodpudivou vazelínu myslím, nebo je něco přibaleno v té opravné sadě?
Kola se jeví rovně, jen občas to klepne, nejlépe bude to zvednout, odtlakovat a povolit stab., pak kadé rameno ukáe jak na tom je.Jak se ochladí, jdu do toho.Moná kdy u se to dělá a je odtlakováno, vyplatí se vyměnit i LDS.
Díky za rozměr, čím jste to kdo namazal po opravě?Chce to nějakou vodoodpudivou vazelínu myslím, nebo je něco přibaleno v té opravné sadě?
Kola se jeví rovně, jen občas to klepne, nejlépe bude to zvednout, odtlakovat a povolit stab., pak kadé rameno ukáe jak na tom je.Jak se ochladí, jdu do toho.Moná kdy u se to dělá a je odtlakováno, vyplatí se vyměnit i LDS.:-d
|
|
30.06.2010 20:43 -
|
2349501
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ahoj,můe to začít třeba i takovým boucháním,jako by bylo něco v kufru?Třeba pet lahev někde zapomenutá v kapse,která tam bohuel není ?
Ahoj,můe to začít třeba i takovým boucháním,jako by bylo něco v kufru?Třeba pet lahev někde zapomenutá v kapse,která tam bohuel není ?:-(
|
|
30.06.2010 21:42 -
|
2349504
|
|
jumep
|
|
|
presne tak, ja som nakonec nasiel aj tu lahev skutocne pod sedacku, ale 2 tyzdne po tom co som tu lahev spod sedacky vylozil zacala vrzgat naprava
presne tak, ja som nakonec nasiel aj tu lahev skutocne pod sedacku, ale 2 tyzdne po tom co som tu lahev spod sedacky vylozil zacala vrzgat naprava :)
|
|
30.06.2010 21:56 -
|
2349506
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
jumep napsal(a): presne tak, ja som nakonec nasiel aj tu lahev skutocne pod sedacku, ale 2 tyzdne po tom co som tu lahev spod sedacky vylozil zacala vrzgat naprava
Tepoval jsem celé auto a ádná lahev tam nebyla a dnes to udělalo poze jednou a je to zvuk,jako by třeba bez.pás bouchal do dveří nebo pet.lahev v kapse!Bydlím kousek od Prahy,neví kde mám koupit zítra tu opravnou sadu,abych to mohl udělat před dovolenou?Děkuju
presne tak, ja som nakonec nasiel aj tu lahev skutocne pod sedacku, ale 2 tyzdne po tom co som tu lahev spod sedacky vylozil zacala vrzgat naprava :)
Tepoval jsem celé auto a ádná lahev tam nebyla a dnes to udělalo poze jednou a je to zvuk,jako by třeba bez.pás bouchal do dveří nebo pet.lahev v kapse!Bydlím kousek od Prahy,neví kde mám koupit zítra tu opravnou sadu,abych to mohl udělat před dovolenou?Děkuju
|
|
30.06.2010 22:56 -
|
2349515
|
|
lubin
|
|
|
Jak se odtlakuje systém,abych mohl udělat kontrolu loisek v ramenech?Nebo to jde bez problémů?
Jak se odtlakuje systém,abych mohl udělat kontrolu loisek v ramenech?Nebo to jde bez problémů?
|
|
30.06.2010 23:54 -
|
2349524
|
|
jumep
|
|
|
troska viac hladaj, vsetko sa tu uz pisalo, vzadu je odvzdusnovak na naprave, cez ten uvolnis tlak, staci ale ked dvihnes auto heverom zo spodnej polohy, tiez to bude odtlakovane
troska viac hladaj, vsetko sa tu uz pisalo, vzadu je odvzdusnovak na naprave, cez ten uvolnis tlak, staci ale ked dvihnes auto heverom zo spodnej polohy, tiez to bude odtlakovane
|
|
01.07.2010 19:51 -
|
2349540
|
|
lubin
|
|
|
Ahoj,dnes jsem rozhodil zadní nápravu a bohuel to bylo totál.V Citroenu mi poradil,e loiska,prachovky a i ta plastová vloka je stejná se Xantií,koupil jsem to za pár peněz a super.
Ahoj,dnes jsem rozhodil zadní nápravu a bohuel to bylo totál.V Citroenu mi poradil,e loiska,prachovky a i ta plastová vloka je stejná se Xantií,koupil jsem to za pár peněz a super.
|
|
05.07.2010 21:30 -
|
2349733
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Doporučuji pro ty co budou kupovat sadu v Automaxu dokoupit jetě vymezovací podloky - nejsou součástí sady !!!
Doporučuji pro ty co budou kupovat sadu v Automaxu dokoupit jetě vymezovací podloky - nejsou součástí sady !!!
|
|
06.07.2010 12:05 -
|
2349752
|
|
fanda C5
|
|
|
Dutch napsal(a): Doporučuji pro ty co budou kupovat sadu v Automaxu dokoupit jetě vymezovací podloky - nejsou součástí sady !!!
Bylo by moc dobré sem dát i objednací čísla, opravné sady a i těch podloek, a se nemusí člověk dohadovat co vlastně chce, jen napsat meil a pak čekat na objednané.
Bylo by moc dobré sem dát i objednací čísla, opravné sady a i těch podloek, a se nemusí člověk dohadovat co vlastně chce, jen napsat meil a pak čekat na objednané.;-)
|
|
06.07.2010 17:51 -
|
2349766
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Sada na opravu zadních ramen je jen jedna....stačí napsat, e chce tohle a nic jiného by přijít nemělo....já to číslo taky nevím.
Sada na opravu zadních ramen je jen jedna....stačí napsat, e chce tohle a nic jiného by přijít nemělo....já to číslo taky nevím.
|
|
06.07.2010 20:01 -
|
2349772
|
|
fanda C5
|
|
|
Dutch napsal(a): Sada na opravu zadních ramen je jen jedna....stačí napsat, e chce tohle a nic jiného by přijít nemělo....já to číslo taky nevím.
A ty podloky jsou taky jen jedny?
A ty podloky jsou taky jen jedny?
|
|
06.07.2010 21:14 -
|
2349778
|
|
číslo 5
|
|
|
Sada na opravu zadních ramen je jen jedna o.č. v automaxu 40095/1 , vymezovací podloky jsem kupoval v citroenu za 523kč za sadu (stačí jedna na obě strany) číslo dílu v citroenu 5143 27.
Sada na opravu zadních ramen je jen jedna o.č. v automaxu 40095/1 , vymezovací podloky jsem kupoval v citroenu za 523kč za sadu (stačí jedna na obě strany) číslo dílu v citroenu 5143 27.
|
|
12.07.2010 19:28 -
|
2350141
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Zdravim vsechny, taky bych si rad overil zavadu, dnes rano jsem jel, mel stazeny okna a na nerovnostech a v zatackach bylo slyset piskani od zadu. Jsou to loziska???
Dekuju vsem za pomoc
Zdravim vsechny, taky bych si rad overil zavadu, dnes rano jsem jel, mel stazeny okna a na nerovnostech a v zatackach bylo slyset piskani od zadu. Jsou to loziska??? :nevim
Dekuju vsem za pomoc
|
|
12.07.2010 20:51 -
|
2350151
|
|
Darja
|
|
|
jruze: no nevím, ale vyraný loiska vymlely i ramena na BX... vechno jde, kdy se "kaká" na servis )
SWOBY: loiska nepískají... ta hučí, chroupou, křupou... pískají s největí pravděpodobností zadní desky
jruze: no nevím, ale vyraný loiska vymlely i ramena na BX... vechno jde, kdy se "kaká" na servis :-)))
SWOBY: loiska nepískají... ta hučí, chroupou, křupou... pískají s největí pravděpodobností zadní desky :-)
|
|
13.07.2010 17:56 -
|
2350194
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Brzdy jsou delane nove tak pred 1 tis. km, ze obcas pisknou pri dobrzdovani jsem si zvykl, ale vcera to bylo do kopce a pak v zatacce znovu, tak nevim, kazdopadne diky
Brzdy jsou delane nove tak pred 1 tis. km, ze obcas pisknou pri dobrzdovani jsem si zvykl, ale vcera to bylo do kopce a pak v zatacce znovu, tak nevim, kazdopadne diky ;-)
|
|
15.07.2010 17:22 -
|
2350262
|
|
jruze
|
|
|
Darja napsal(a): jruze: no nevím, ale vyraný loiska vymlely i ramena na BX... vechno jde, kdy se "kaká" na servis )
Ramena jsou elezná v nich jsou vyfrézovány díry pro loiska,(loiska jsou kalibrovaná-99,9% jsou stejná na 0,0mm)-kdy jezdí dloho na KO lo. , tak to odnesou ramena v místě uloení gufera , ale né v uloení pro loiska(pokud neprobrousí vnějí krouek loiska- to u se dá opravit dost těko a ramena je lepí vymněnit)-zkus si ty loiska změřit mikrometrem a ramena + tu podloku z výroby(2xloisko+uloení pro loiska+vym.podloka=X0,0 mm)-zkus na více ramenech.
Ramena jsou elezná v nich jsou vyfrézovány díry pro loiska,(loiska jsou kalibrovaná-99,9% jsou stejná na 0,0mm)-kdy jezdí dloho na KO lo. , tak to odnesou ramena v místě uloení gufera , ale né v uloení pro loiska(pokud neprobrousí vnějí krouek loiska- to u se dá opravit dost těko a ramena je lepí vymněnit)-zkus si ty loiska změřit mikrometrem;-) a ramena + tu podloku z výroby(2xloisko+uloení pro loiska+vym.podloka=X0,0 mm)-zkus na více ramenech.:-)
|
|
| |
|
|