| | |
22.01.2011 12:12 -
Re: Dorazy zadní nápravy
|
2370692
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Moc dík za ty rozměry
Kdybych měl přístup k dorazům z vraku, tak to taky neřeím. Ale ne jet na vrakáč, tam dát za utrený kilo, obětovat tomu 2 hodiny času.. to radi koupím v autodílech něco podobnýho a za půl hoďky přizpůsobím...
Např. měl jsem roztrenou manetu řadící páky. Origo citroen litr, na vrakáči 300 a vypadala hůř ne ta moje, a nakonec v autodílech na feldu za 99Kč a padne tam jak ulitá
Moc dík za ty rozměry:-)
Kdybych měl přístup k dorazům z vraku, tak to taky neřeím. Ale ne jet na vrakáč, tam dát za utrený kilo, obětovat tomu 2 hodiny času.. to radi koupím v autodílech něco podobnýho a za půl hoďky přizpůsobím...
Např. měl jsem roztrenou manetu řadící páky. Origo citroen litr, na vrakáči 300 a vypadala hůř ne ta moje, a nakonec v autodílech na feldu za 99Kč a padne tam jak ulitá
|
|
22.01.2011 16:23 -
|
2370722
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
c5vyskov napsal(a): Moc dík za ty rozměry
souhlas, důleitý podle mně jsou hlavně rozměry a ty nahodil Maxifík, existuje řada dorazů i na jiné auta a dá se upravit a tím pádem uetřit
souhlas, důleitý podle mně jsou hlavně rozměry a ty nahodil Maxifík, existuje řada dorazů i na jiné auta a dá se upravit a tím pádem uetřit :palec
|
|
22.01.2011 16:55 -
|
2370723
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
No nevím nový doraz 280Kč
|
|
22.01.2011 17:32 -
|
2370729
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Myslím, e přesvědčovat někoho o tom, co je drahé či nikoliv je velice subjektivní a jsem přesvědčen, e obecně není rovnítko mezi: majitel C5 a člověk mající dost peněz. Je to kadého osobní věc, jak přistupuje k opravám a výměně dílů. Zde na fóru dostane mnoho důleitých a uitečných rad, které by jinde nenael. Podle mne je toto smysl tohoto fóra a já za něj jsem vděčný. Myslím, e není smyslem tohoto fóra komentovat a eventuelně kritizovat rozhodnutí jak k dané problematice kdo přistoupí.
Myslím, e přesvědčovat někoho o tom, co je drahé či nikoliv je velice subjektivní a jsem přesvědčen, e obecně není rovnítko mezi: majitel C5 a člověk mající dost peněz. Je to kadého osobní věc, jak přistupuje k opravám a výměně dílů. Zde na fóru dostane mnoho důleitých a uitečných rad, které by jinde nenael. Podle mne je toto smysl tohoto fóra a já za něj jsem vděčný. Myslím, e není smyslem tohoto fóra komentovat a eventuelně kritizovat rozhodnutí jak k dané problematice kdo přistoupí.
|
|
22.01.2011 21:11 -
|
2370753
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
standa34 napsal(a): No nevím nový doraz 280Kč
x 2 = přes 500... k tomu si vem třeba tu manetu řadící páky origo 1000/ felda 100, vzpěry zadních dveří origo 6000 / nové náhrady 1200, a hned jsi místo nějakých 10000Kč na 2000.
Určitě nebudu etřit na brzdových destičkách, oleji, tankovat v JZD, ale tady na gumové palíky s... pes
x 2 = přes 500... k tomu si vem třeba tu manetu řadící páky origo 1000/ felda 100, vzpěry zadních dveří origo 6000 / nové náhrady 1200, a hned jsi místo nějakých 10000Kč na 2000.
Určitě nebudu etřit na brzdových destičkách, oleji, tankovat v JZD, ale tady na gumové palíky s... pes:-)
|
|
22.01.2011 21:26 -
|
2370757
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Ale je moné sehnat za méně... psal jsem včera e SASIC kód výrobju SA1665665 jsem koupil za 200 kč kus. Jasně, původně jsem si říkal e to na soustruhu v práci nechám vyrobit z gumových silentbloků které tam máme... ale podle vzhledu je jasné e spodní část dorazu se zářezy a vybráním se dá zmáčknout, tím plní svůj účel pruného dorazu. Proto jsem koupil 2 kusy... a nalepím je při montái jak u tady někdo psal. (Dobrý nápad , díky za tip )
Ale je moné sehnat za méně... psal jsem včera e SASIC kód výrobju SA1665665 jsem koupil za 200 kč kus. Jasně, původně jsem si říkal e to na soustruhu v práci nechám vyrobit z gumových silentbloků které tam máme... ale podle vzhledu je jasné e spodní část dorazu se zářezy a vybráním se dá zmáčknout, tím plní svůj účel pruného dorazu. Proto jsem koupil 2 kusy... a nalepím je při montái jak u tady někdo psal. (Dobrý nápad :palec , díky za tip )
|
|
22.01.2011 21:29 -
|
2370758
|
|
jumep
|
|
|
to z vraku som uvadzal ako priklad, mal som, bol natrhnuty ten z vraku, minule som pozeral a pocital s tym ze tam nebude a on tam bol ... takze to neni take osemetne
ak to vydrzi 5 rokov, druhovyrobu som videl uz aj za 5E myslim ( to nejsom si isty ) - kazdopadne 400 raz za 5 rokov alebo tak ma nezabije a nebudem tu bastlit blbosti ...
schvalne - z gumy je to blbost, pustite si auto dole a skuste pozret ako vypada ten doraz stlaceny
to z vraku som uvadzal ako priklad, mal som, bol natrhnuty ten z vraku, minule som pozeral a pocital s tym ze tam nebude a on tam bol ... takze to neni take osemetne
ak to vydrzi 5 rokov, druhovyrobu som videl uz aj za 5E myslim ( to nejsom si isty ) - kazdopadne 400 raz za 5 rokov alebo tak ma nezabije a nebudem tu bastlit blbosti ...
schvalne - z gumy je to blbost, pustite si auto dole a skuste pozret ako vypada ten doraz stlaceny
|
|
30.01.2011 19:45 -
|
2371689
|
|
Maxifik
|
|
|
Pokud bude mít někdo zájem, nakreslil jsem nový doraz i s rozměry.
Pokud bude mít někdo zájem, nakreslil jsem nový doraz i s rozměry.
Přílohy: Doraz C5.pdf ( 395113b ) - |
|
30.01.2011 20:03 -
|
2371698
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
kup doraz origo v citroenu ,ale na C5 II jsou stejné a na II jsou levnějí.. asi 320kč pár.. poradil mi to Pea
kup doraz origo v citroenu ,ale na C5 II jsou stejné a na II jsou levnějí.. asi 320kč pár.. poradil mi to Pea :-) :palec
|
|
30.01.2011 20:08 -
|
2371699
|
|
Maxifik
|
|
|
Já nic nekupuji, jen tu někdo potřeboval rozměry. Tak jsem je sem dal.
Já nic nekupuji, jen tu někdo potřeboval rozměry. Tak jsem je sem dal.
|
|
31.05.2011 15:42 -
|
2393444
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
JirkaŘ napsal(a): Tak mám koupené dorazy taky, protoe mi zadek na Silvestra sedl téměř na zem ( netěsné pístnice, přítí týden budou opraveny, těsnění a LDS u mám nové koupené).
Dorazy jsem tam neměl a tak jsem sháněl kde se dalo a pro porovnání tady mám fotku různých dorazů na C5 od různých dodavatelů... ( Bráchova C5 je nemá taky...)
Take v Peugeot (Citroën) Tichý Havířov za originál dorazy obj. č. 516676 chtěli 265 kč
a po delím hledání na netu jsem zjistil e je také vyrábí fy SASIC (Francie) číslo dílu SASIC je SA1665665 , název - Ochranná sada proti prachu na tlumič pérování (pro OE 516666 ) tento díl mám za cenu 200 kč.
Tak a podle fotky najděte rozdíly....
Kdy tak na ně koukám, tak ten jeden origo , co tam mám je rozhodně ten s vyí první částí. Kde se dají ty od SASIC koupit, hledal jsem, ale bohuel nenael
Kdy tak na ně koukám, tak ten jeden origo , co tam mám je rozhodně ten s vyí první částí. Kde se dají ty od SASIC koupit, hledal jsem, ale bohuel nenael :-(
|
|
31.05.2011 15:54 -
|
2393448
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Má ho například Autobenex zde :
.link.
Má ho například Autobenex zde :
http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/zaveseni-tlumeni/vzpera-mc-pherson-prislusenstvi/prislusenstvi/?skt=15930.1.0
|
|
31.05.2011 18:43 -
|
2393537
|
|
jumep
|
|
|
ja ich mam na druhy den
ale to ti nepomoze, neni to z eshopu a posielat to asi nema vyznam
objednaj si v citroene na C5 2 a mas po probleme
ja ich mam na druhy den :)
ale to ti nepomoze, neni to z eshopu a posielat to asi nema vyznam
objednaj si v citroene na C5 2 a mas po probleme
|
|
07.06.2011 09:29 -
|
2395609
|
|
jumep
|
|
|
mozno sleduju nas web a usposobuju ceny
mozno sleduju nas web a usposobuju ceny :D
|
|
07.06.2011 10:29 -
|
2395614
|
|
.45acp
|
|
|
Dorazy asi lze koupit i u ostatních prodejců náhradních dílů ( i kdy moná ne u vech ). Já je koupil na radu kolegy v Jablonci, název firmy mi nějak uniká Auto-něco. Jeden den objednáno, druhý den jsem si je vyzvedl. Cena asi 403 kč za oba.
Dorazy asi lze koupit i u ostatních prodejců náhradních dílů ( i kdy moná ne u vech ). Já je koupil na radu kolegy v Jablonci, název firmy mi nějak uniká Auto-něco. Jeden den objednáno, druhý den jsem si je vyzvedl. Cena asi 403 kč za oba.
|
|
07.06.2011 17:53 -
|
2395704
|
|
Mamlas
|
|
|
Taky jsem je kupoval asi pred mesicem a pozadoval jsem dorazy na C5 II s tim ze jsou levnejsi a jake bylo prekvapeni, ze to je uz obracene.
Taky jsem je kupoval asi pred mesicem a pozadoval jsem dorazy na C5 II s tim ze jsou levnejsi a jake bylo prekvapeni, ze to je uz obracene.:-o
|
|
26.10.2011 00:45 -
|
2421473
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak jsem měnil na zimáky a ejhle vpravo ádný a levý mi zůstal v ruce, v Děčíně zruili Citroena, tak jsem se vydal do Pejotu, ochota v pohodě, ale e musí objednat u někoho, telefon a e ano, ale e stojí 350,- za kus. Já pravím, ale no tak nepřehánějte to tolik i v citroenu je to levnějí, tak moment dalí dotaz a prý od jiného výrobce (jinak hledali dle VIN) je to za 230,- za kus - no a e to nejde, záloha 200,- a zítra budou, teda dnes
tak jsem měnil na zimáky a ejhle vpravo ádný a levý mi zůstal v ruce, v Děčíně zruili Citroena, tak jsem se vydal do Pejotu, ochota v pohodě, ale e musí objednat u někoho, telefon a e ano, ale e stojí 350,- za kus. Já pravím, ale no tak nepřehánějte to tolik i v citroenu je to levnějí, tak moment dalí dotaz a prý od jiného výrobce (jinak hledali dle VIN) je to za 230,- za kus - no a e to nejde, záloha 200,- a zítra budou, teda dnes :-D
|
|
| |
|
|