| | |
08.07.2015 13:22 -
Re: hluk od kolies???
|
2838460
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
To je pravda, origo kladka na rozvodech byla taky PRC...
To je pravda, origo kladka na rozvodech byla taky PRC...
|
|
08.07.2016 12:49 -
|
2971455
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
U od zimy mě také trápil hluk od přední nápravy.
Říkal jsem si, e asi loiska mají po 250 kkm u nárok, ale zatím to neřeil, navíc jsem dojíděl teď v létě staré zimní gumy.
Dnes mi to u nedalo (hluk je pořád větí) a přední kola jsem na zkouku prohodil za letní.
A na zimních jsem zjistil jsem to, co je vidět na přiloeném obrázku - LP guma má výrazně nepravidelně ojetý vnitřní okraj.
Auto bylo v březnu na STK, ádné významné vůle nezjitěny, zároveň byly měněné zadní loiska v ramenech (dle jruze načaté u byly, zničené jetě ne), volant je rovně, auto nikam netáhne, bourané nebylo.
Čím to můe být? patně nastavená sbíhavost by se asi projevila na obou stranách ne?
U od zimy mě také trápil hluk od přední nápravy.
Říkal jsem si, e asi loiska mají po 250 kkm u nárok, ale zatím to neřeil, navíc jsem dojíděl teď v létě staré zimní gumy.
Dnes mi to u nedalo (hluk je pořád větí) a přední kola jsem na zkouku prohodil za letní.
A na zimních jsem zjistil jsem to, co je vidět na přiloeném obrázku - LP guma má výrazně nepravidelně ojetý vnitřní okraj.
Auto bylo v březnu na STK, ádné významné vůle nezjitěny, zároveň byly měněné zadní loiska v ramenech (dle jruze načaté u byly, zničené jetě ne), volant je rovně, auto nikam netáhne, bourané nebylo.
Čím to můe být? patně nastavená sbíhavost by se asi projevila na obou stranách ne?
Přílohy: gumy.jpg ( 186662b ) - Sjeté gumy |
|
08.07.2016 13:17 -
|
2971473
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
vetsinou to delaji tlumice nebo spatna naprava(geometrie,cepy)
vetsinou to delaji tlumice nebo spatna naprava(geometrie,cepy)
|
|
08.07.2016 13:18 -
|
2971474
|
|
jruze
|
|
|
TomasT napsal(a): U od zimy mě také trápil hluk od přední nápravy.
Můe to být sylent v rameni ale i klidně jen pneu. - geometrii bych asi udělal .
Můe to být sylent v rameni ale i klidně jen pneu. - geometrii bych asi udělal .
|
|
08.07.2016 14:10 -
|
2971491
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Umoňuje přední náprava C5 II nastavit něco jiného ne sbíhavost?
Nebo ve ostatní se měří jen pro kontrolu ale nastavovat stejně nejde?
Umoňuje přední náprava C5 II nastavit něco jiného ne sbíhavost?
Nebo ve ostatní se měří jen pro kontrolu ale nastavovat stejně nejde?
|
|
08.07.2016 14:12 -
|
2971494
|
|
TomasT
|
|
|
autodiag napsal(a): vetsinou to delaji tlumice nebo spatna naprava(geometrie,cepy)
Tlumiči má na mysli co? Koule?
Tlumiči má na mysli co? Koule?
|
|
08.07.2016 15:00 -
|
2971516
|
|
jumep
|
|
|
nezistia, mal som tu auto po stk kde boli zadne silenty uplne utrhnute a na stk mu nic nepovedali
nezistia, mal som tu auto po stk kde boli zadne silenty uplne utrhnute a na stk mu nic nepovedali
|
|
17.08.2016 06:30 -
|
2984089
|
|
pavel1978
|
|
|
Zdravím, nemáte návod na výměnu loisek s ABS kroukem na X7? děkuji.
Zdravím, nemáte návod na výměnu loisek s ABS kroukem na X7? děkuji.
|
|
17.08.2016 16:42 -
|
2984455
|
|
jumep
|
|
|
priprav sa ze von len tak nepojdu (neviem teda ako v X7), ale skoro vzdy ich bolo treba vyvarit
priprav sa ze von len tak nepojdu (neviem teda ako v X7), ale skoro vzdy ich bolo treba vyvarit
|
|
05.11.2016 12:06 -
|
3008750
|
|
jruze
|
|
|
TomasT napsal(a): Je to sice u déle co jsem se ptal, ale nějak jsem se k řeení dostal a při podzimní výměně gum.
Při kontrole vůle nebo deformace ádné (po 265 kkm překvapivé ), na geometrii zjitěna moc velká rozbíhavost na jedné straně (mimo toleranci) - seřízeno.
Take odhad správný
Nenechal jsi dělat geometrii před loiskama z. nápravy? A vůle na př. nápravě ? něco zjistí něco ne - a pokud tam něco je tak mne upozorní (je ale pravdou e já chtěl najít na svém problém ,,při najetí na nějakou překáku L.Př. kolem něco cvakne" a to dost zjevně) = no ani oni a ani já (byl jsem pod autem na STK a hýbali a kontrolovali kde co tak e jsme pomalu zuli pneu) a nikde jsme nic nenali a to jsem hledal vude i na nápravnici. Auto sedí jak přilepené,neplave,neodskakuje - jízdní vlastnosti OK.. Najeto 120000Km zřejmě ve původní - mám ho od 70000Km(jen jsem měnil sylentbloky př. ramen,z.náboj a přetěsňoval z.pístnice(byl tam přilepenej kousek hliníku na pístu) a KO regulátor prostřední koule.Neuvádím běné provozní díly.
Nenechal jsi dělat geometrii před loiskama z. nápravy? A vůle na př. nápravě ? něco zjistí něco ne - a pokud tam něco je tak mne upozorní ;-) (je ale pravdou e já chtěl najít na svém problém ,,při najetí na nějakou překáku L.Př. kolem něco cvakne" a to dost zjevně) = no ani oni a ani já (byl jsem pod autem na STK a hýbali a kontrolovali kde co tak e jsme pomalu zuli pneu) a nikde jsme nic nenali a to jsem hledal vude i na nápravnici.:nevim Auto sedí jak přilepené,neplave,neodskakuje - jízdní vlastnosti OK.. Najeto 120000Km zřejmě ve původní - mám ho od 70000Km(jen jsem měnil sylentbloky př. ramen,z.náboj a přetěsňoval z.pístnice(byl tam přilepenej kousek hliníku na pístu) a KO regulátor prostřední koule.Neuvádím běné provozní díly.
|
|
05.11.2016 17:47 -
|
3008841
|
|
TomasT
|
|
|
Ne, nenechal. Od koupě auta (2010) jsem na přední nápravu nesáhl, pouze brzdy.
Tohle byla první kontrola a seřízení geometrie - a to jen kvůli tomu sjídění gum.
Ne, nenechal. Od koupě auta (2010) jsem na přední nápravu nesáhl, pouze brzdy.
Tohle byla první kontrola a seřízení geometrie - a to jen kvůli tomu sjídění gum.
|
|
11.03.2017 02:37 -
Predni a zadni loziska
|
3048512
|
|
Leons77
|
Město: Libochovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Ahoj. Mohl by mi nekdo prosim napsat jake maji predni zadni loziska oznaceni? Kvuli objednani. Jakou znacku lozisek doporucujete? Nikde to nemuzu najit. VIN VF7DE4HXE76495715. Noc diky
Ahoj. Mohl by mi nekdo prosim napsat jake maji predni zadni loziska oznaceni? Kvuli objednani. Jakou znacku lozisek doporucujete? Nikde to nemuzu najit. VIN VF7DE4HXE76495715. Noc diky
|
|
11.03.2017 13:29 -
|
3048613
|
|
jumep
|
|
|