| | |
28.12.2010 00:09 -
Re: hluk od kolies???
|
2367098
|
|
WeissC5
|
Město: Dubňany, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Bohuel to je loisko. Při pravotočivé zatáčce se to zhoruje, a naopak, hučení je stále hlasitějí a nereaguje to na povrch. Na betonu nebo asfaltu je to stejné, ale hluk od pneu na povrch reaguje.
Bohuel to je loisko. Při pravotočivé zatáčce se to zhoruje, a naopak, hučení je stále hlasitějí a nereaguje to na povrch. Na betonu nebo asfaltu je to stejné, ale hluk od pneu na povrch reaguje.
|
|
28.12.2010 10:42 -
|
2367106
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
WeissC5 napsal(a): Bohuel to je loisko. Při pravotočivé zatáčce se to zhoruje, a naopak, hučení je stále hlasitějí a nereaguje to na povrch. Na betonu nebo asfaltu je to stejné, ale hluk od pneu na povrch reaguje.
OK.
Ale pokud je výrazný rosdíl hlučnosti při zatáčce vpravo a vlevo, tak já bych měnil jen to jedno loisko (tedy, nechal si vyměnit).
OK.
Ale pokud je výrazný rosdíl hlučnosti při zatáčce vpravo a vlevo, tak já bych měnil jen to jedno loisko (tedy, nechal si vyměnit).
|
|
15.01.2011 21:58 -
|
2369824
|
|
WeissC5
|
Město: Dubňany, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Zdravím vechny. Navazuji na předchozí příspěvky s konstatováním, e to byly loiska. Jsou vyměněny a je klid.
Zdravím vechny. Navazuji na předchozí příspěvky s konstatováním, e to byly loiska. Jsou vyměněny a je klid.
|
|
20.03.2011 21:06 -
|
2379570
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Začalo mi hučet loisko v některém z kol, ale nemůu za boha přijít na to, které to je. Zadky jsou dobrý, ty jsem zkusil rukou, ale s předkama je problém. Zvednul jsem vdy jen jednu přední stranu na hever a e na heveru přes motor zkusím, která strana hučí. Jene jak jsem pomalu poutěl spojku do záběru, začalo v kole cukat, jakoby byl diferenciál samosvorný. Je tomu tak? Máte někdo podobné zkuenosti? Nebo poradte, jak vyzkouet loiska v předních kolech. Já to u předchozích aut řeil vdy na heveru a přes motor a bylo krásně slyet, které kolo hučí. Ručně to na předku vyzkouet nejde. Měl jsem kvůli tomu sundaný i brzdiče, aby mi netáhly brzdy, ale převodovka klade odpor, take to poznat nejde.
Začalo mi hučet loisko v některém z kol, ale nemůu za boha přijít na to, které to je. Zadky jsou dobrý, ty jsem zkusil rukou, ale s předkama je problém. Zvednul jsem vdy jen jednu přední stranu na hever a e na heveru přes motor zkusím, která strana hučí. Jene jak jsem pomalu poutěl spojku do záběru, začalo v kole cukat, jakoby byl diferenciál samosvorný. Je tomu tak? Máte někdo podobné zkuenosti? Nebo poradte, jak vyzkouet loiska v předních kolech. Já to u předchozích aut řeil vdy na heveru a přes motor a bylo krásně slyet, které kolo hučí. Ručně to na předku vyzkouet nejde. Měl jsem kvůli tomu sundaný i brzdiče, aby mi netáhly brzdy, ale převodovka klade odpor, take to poznat nejde.
|
|
20.03.2011 21:21 -
|
2379578
|
|
jumep
|
|
|
robi ti to ASR (odpoj cidlo absu predne a prestane to )
a loziska, zhod poloos a mozes tym tocit volne
inak najlahsie podla mna zatazit lozisko, tj tiahla zakruta dolava a doprava ...
ak v pravotocivej stichne, je to lave, ak v lavotocivej tak najskor prave (prestane hucat obvykle po zatazeni)
robi ti to ASR (odpoj cidlo absu predne a prestane to :) )
a loziska, zhod poloos a mozes tym tocit volne :)
inak najlahsie podla mna zatazit lozisko, tj tiahla zakruta dolava a doprava ...
ak v pravotocivej stichne, je to lave, ak v lavotocivej tak najskor prave (prestane hucat obvykle po zatazeni)
|
|
20.03.2011 21:49 -
|
2379602
|
|
zico
|
|
|
Ak si este nemenil ziadne lozisko vpredu, toz vymen obidve strany naraz. Mas vyriesenu dilemu a pokoj na dalsich 100tkm
Ak si este nemenil ziadne lozisko vpredu, toz vymen obidve strany naraz. Mas vyriesenu dilemu a pokoj na dalsich 100tkm :-)
|
|
20.03.2011 22:20 -
|
2379616
|
|
tomikm
|
|
|
nemám ASR, to jsem chtěl napsat u v prvním příspěvku, ale zapomněl jsem na to.
a právě e se mi nechce vyndavat poloosa a vyráet svislák, je to dost zdlouhavé, ale asi to nakonec tak dopadne
nemám ASR, to jsem chtěl napsat u v prvním příspěvku, ale zapomněl jsem na to.
a právě e se mi nechce vyndavat poloosa a vyráet svislák, je to dost zdlouhavé, ale asi to nakonec tak dopadne
|
|
20.03.2011 22:24 -
|
2379618
|
|
jumep
|
|
|
asr same o sebe nijako nesvieti ani nic ine nerobi, je to len blba sucast abs jednotky, takze ho kludne mozes mat
asr same o sebe nijako nesvieti ani nic ine nerobi, je to len blba sucast abs jednotky, takze ho kludne mozes mat
|
|
20.03.2011 23:16 -
|
2379633
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
jumep napsal(a): robi ti to ASR (odpoj cidlo absu predne a prestane to )
a loziska, zhod poloos a mozes tym tocit volne
Tak moje zkuenost u 2 aut byla právě opačná. Nevím, jestli chápu Jumepe správně cos napsal, ale myslím, e naopak zatíené loisko hučí - nedokáe se lehce otáčet a nezatíené takový kravál neudělá, i kdy u není úplně ok. Tzn. v pravotočivé zatáčce se zatíí levé kolo a pokud to přestane hučet (a v levotočivé začne hučet), tak je to loisko na pravém kole. A při opačném chování v levém kole. To má zkuenost z Xantie a i teď z C5 (loisko měněno minulý týden).
Tak moje zkuenost u 2 aut byla právě opačná. Nevím, jestli chápu Jumepe správně cos napsal, ale myslím, e naopak zatíené loisko hučí - nedokáe se lehce otáčet a nezatíené takový kravál neudělá, i kdy u není úplně ok. Tzn. v pravotočivé zatáčce se zatíí levé kolo a pokud to přestane hučet (a v levotočivé začne hučet), tak je to loisko na pravém kole. A při opačném chování v levém kole. To má zkuenost z Xantie a i teď z C5 (loisko měněno minulý týden).
|
|
21.03.2011 00:25 -
|
2379639
|
|
jumep
|
|
|
ono zalezi na tom ako je to lozisko zle ..
ale povacsine zatazene lozisko stichne
predstavme si zadnu napravu s rucnou brzdou
hucia ti loziska, pritiahnes rucnu a ono to utichne - lebo sa to zatazi, gulicky su nutene opierat sa o puzdro a tym je zabranene ich vybrovaniu, uvolnis, tympadom odlahcis a mozu znova vybrovat
ono zalezi na tom ako je to lozisko zle ..
ale povacsine zatazene lozisko stichne
predstavme si zadnu napravu s rucnou brzdou
hucia ti loziska, pritiahnes rucnu a ono to utichne - lebo sa to zatazi, gulicky su nutene opierat sa o puzdro a tym je zabranene ich vybrovaniu, uvolnis, tympadom odlahcis a mozu znova vybrovat
|
|
26.03.2011 14:48 -
|
2380582
|
|
tomikm
|
|
|
jumep, má pravdu, nějaké ASR tam opravdu mám. Dával jsem dnes letnáky, tak jsem zkusil sundat čidlo ABS a roztočit kola na heveru a ejhle, ono to nepřibrdovalo. Take jsem zjistil, e pravé př. loisko hučí.
Jen to ASR funguje tak, e přibruduje protáčející se kolo, ale u neubere výkon motoru, tak jsem tomu byl zvyklý na kamionu.
jumep, má pravdu, nějaké ASR tam opravdu mám. Dával jsem dnes letnáky, tak jsem zkusil sundat čidlo ABS a roztočit kola na heveru a ejhle, ono to nepřibrdovalo. Take jsem zjistil, e pravé př. loisko hučí.
Jen to ASR funguje tak, e přibruduje protáčející se kolo, ale u neubere výkon motoru, tak jsem tomu byl zvyklý na kamionu.:palec
|
|
07.04.2012 19:23 -
|
2467074
|
|
flyteSVK
|
|
|
Kluci, k loziskam:
Mojim sedliackym rozumom mi vychadza, ze ked lozisko prestane hucat v lavotocivej zatacke je zle lave lozisko? Koleso sa odlahci a prestane to hucat?
Poznamka pod ciarou: Zimne gumy su o dost hlucnejsie, ked som si to nevsimol a zacalo to az po prezuti na letne
Kluci, k loziskam:
Mojim sedliackym rozumom mi vychadza, ze ked lozisko prestane hucat v lavotocivej zatacke je zle lave lozisko? Koleso sa odlahci a prestane to hucat?
Poznamka pod ciarou: Zimne gumy su o dost hlucnejsie, ked som si to nevsimol a zacalo to az po prezuti na letne:-d
|
|
07.04.2012 19:39 -
|
2467076
|
|
Mamlas
|
|
|
Neni jednodussi auto zvednout a zatocit kolem? Spatne lozisko je krasne slyset.
Neni jednodussi auto zvednout a zatocit kolem? Spatne lozisko je krasne slyset.
|
|
07.04.2012 19:58 -
|
2467090
|
|
flyteSVK
|
|
|
Vyskusam, ale je to trochu v rozpore s tym, ze v zatacke ked je odlahcene nehuci. Na heveri je tiez koleso odlahcene. Navyse to hucanie zacina cca od 40kmh.
Vyskusam, ale je to trochu v rozpore s tym, ze v zatacke ked je odlahcene nehuci. Na heveri je tiez koleso odlahcene. Navyse to hucanie zacina cca od 40kmh.
|
|
07.04.2012 20:56 -
|
2467119
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A vyzkouí, uvidí. Při jízdě slyí a cítí jen větí vibrace a drhnutí. V klidu na heveru ucítí i mnohem slabí hluk. A při točení samotným kotoučem bez kola a destiček dokonce cítí počítání kuliček/válečků.
A vyzkouí, uvidí. Při jízdě slyí a cítí jen větí vibrace a drhnutí. V klidu na heveru ucítí i mnohem slabí hluk. A při točení samotným kotoučem bez kola a destiček dokonce cítí počítání kuliček/válečků.
|
|
07.04.2012 22:00 -
|
2467162
|
|
jumep
|
|
|
inak dobry test na predne loziska je 140 a dobre silne vybrzdit par krat po sebe (zatazene auto) taky hukot ze az
a ano, logicky by malo to odlahcene kolo prestat hucat, ale stretol som sa aj s opacnym pripadom, kazdopadne odporucam menit obe
inak dobry test na predne loziska je 140 a dobre silne vybrzdit par krat po sebe (zatazene auto) taky hukot ze az :)
a ano, logicky by malo to odlahcene kolo prestat hucat, ale stretol som sa aj s opacnym pripadom, kazdopadne odporucam menit obe
|
|
18.04.2012 16:55 -
|
2470813
|
|
flyteSVK
|
|
|
Prehral som psychicky boj s loziskom, dnes islo von. Bolo to nakoniec prave predne, cize zatazene nehucalo.
Zatial je tam tichucko, takze lave asi preventivne menit nebudem.
edit: znamena to aj, ze P7 Cinturato su extremne tiche, alebo Dunlop WS 3D extremne hlucne, kedze som si to vsimol po prezuti
Prehral som psychicky boj s loziskom, dnes islo von. Bolo to nakoniec prave predne, cize zatazene nehucalo.
Zatial je tam tichucko, takze lave asi preventivne menit nebudem.
edit: znamena to aj, ze P7 Cinturato su extremne tiche, alebo Dunlop WS 3D extremne hlucne, kedze som si to vsimol po prezuti :)
|
|
18.04.2012 21:57 -
|
2470877
|
|
jumep
|
|
|
neviem ci na to prezutie ma vplyv, ale ja som si to tiez vsimol po prezuti a to bolo ticho predtym
neviem ci na to prezutie ma vplyv, ale ja som si to tiez vsimol po prezuti a to bolo ticho predtym :)
|
|
18.04.2012 22:26 -
|
2470879
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): a ano, logicky by malo to odlahcene kolo prestat hucat, ale stretol som sa aj s opacnym pripadom, kazdopadne odporucam menit obe
Jo,taky jsem si takhle párkrát naběhl-příznaky 100% třeba pravé a po výměně ádná změna=levé. Kolikrát třeba taky naopak ticho a při kontrole vozu na loisku vůle centimetr tam,centimetr zpět... Jinak pokud máte někdo na autě pneu s technologii Run-flat(run on flat,RSC,...),ikdy nevím,proč by si někdo tuhle hrůzu na Citroena dával,tak ty se,pokud jsou za zenitem, umí projevovat taky hodně podobným hlukem,jako loiska...
Jo,taky jsem si takhle párkrát naběhl-příznaky 100% třeba pravé a po výměně ádná změna=levé. Kolikrát třeba taky naopak ticho a při kontrole vozu na loisku vůle centimetr tam,centimetr zpět... Jinak pokud máte někdo na autě pneu s technologii Run-flat(run on flat,RSC,...),ikdy nevím,proč by si někdo tuhle hrůzu na Citroena dával,tak ty se,pokud jsou za zenitem, umí projevovat taky hodně podobným hlukem,jako loiska...
|
|
19.04.2012 14:37 -
|
2470952
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): ...Jinak pokud máte někdo na autě pneu s technologii Run-flat(run on flat,RSC,...),ikdy nevím,proč by si někdo tuhle hrůzu na Citroena dával,tak ty se,pokud jsou za zenitem, umí projevovat taky hodně podobným hlukem,jako loiska...
Něčeho podobného jsem si viml i na běných bumách - Uniroyal Rainsport2 cca ze 70% ojeté.
Kupoval jsem auto s těmihle gumami vepředu, vdy po ujetí cca 10 km = zahřátí, začaly při vyí rychlosti (70+) neskutečně hučet. Byl jsem kvůli tomu i v servise na výměnu loisek - natěstí neuskutečněnou.
Po přehození se zadními Bridgestony hluk zepředu zmizel, jen děti vzadu si trochu stěovaly
Něčeho podobného jsem si viml i na běných bumách - Uniroyal Rainsport2 cca ze 70% ojeté.
Kupoval jsem auto s těmihle gumami vepředu, vdy po ujetí cca 10 km = zahřátí, začaly při vyí rychlosti (70+) neskutečně hučet. Byl jsem kvůli tomu i v servise na výměnu loisek - natěstí neuskutečněnou.
Po přehození se zadními Bridgestony hluk zepředu zmizel, jen děti vzadu si trochu stěovaly :-d
|
|
| |
|
|