| | |
16.09.2011 16:21 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2414283
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Kamarád dělá v pneuservisu. Kupuju gumy u něho - sice o chlup draí ne z internetu, ovem montá zdarma a umí poradit. Od čínských neznačkových mě zrazoval - kus od kusu jsou jiný; 2 gumy od jedny značky nejsou stejný. Můe mít kliku a mít 4 gumy OK, nebo třeba taky 3 dobrý a jednu mizernou.
Dám na ně, čínám se zatím vyhnu.
Kamarád dělá v pneuservisu. Kupuju gumy u něho - sice o chlup draí ne z internetu, ovem montá zdarma a umí poradit. Od čínských neznačkových mě zrazoval - kus od kusu jsou jiný; 2 gumy od jedny značky nejsou stejný. Můe mít kliku a mít 4 gumy OK, nebo třeba taky 3 dobrý a jednu mizernou.
Dám na ně, čínám se zatím vyhnu. :-)
|
|
16.09.2011 19:10 -
|
2414315
|
|
tomc
|
|
|
já dělám v pneu tak vím proč čínu neje to kadého věc,ale dobrá guma je opravdu znátdálnice=conti/michelinhory=nokian a kolem komína=barum,sáva,kléber čínu tak na fačka a spol. jo jetě na ohen je suprová
já dělám v pneu tak vím proč čínu ne:palecje to kadého věc,ale dobrá guma je opravdu znát:-))dálnice=conti/michelin:-))hory=nokian a kolem komína=barum,sáva,kléber:-p čínu tak na fačka a spol. jo jetě na ohen je suprová:palec
|
|
16.09.2011 19:59 -
|
2414327
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
no ja si myslím, jakoto poučený laik, e problém zimních pneumatik spočívá PŘEDEVÍM kde a na jakém povrchu jezdí, takový horal, který bude celou zimu jezdit na sněhu, tak tomu by určo stačily gumy i z Palestíny - hlavně aby měly pořádný a hluboký vzorek, kdeto takový měák, který jednou za 14 dní vyjede na venkov a zbytek zimy jezdí na posoleném povrchu a zbytek na suché vymrzlé dálnici bude mít a OPRÁVNĚNĚ trochu jiné poadavky, jezdím nějaký ten pátek, sníh pro mně není cizí slovo, kadou zimu, a vzhledem k terénu i řetězy, ale mně mi bohatě stačily i ty číny a jak tam někdo nahoře řekl, víte PRD kde to bylo vyrobeno v této krásné kapitalistické, nenarané a zglobalizované době
no ja si myslím, jakoto poučený laik, e problém zimních pneumatik spočívá PŘEDEVÍM kde a na jakém povrchu jezdí, takový horal, který bude celou zimu jezdit na sněhu, tak tomu by určo stačily gumy i z Palestíny - hlavně aby měly pořádný a hluboký vzorek, kdeto takový měák, který jednou za 14 dní vyjede na venkov a zbytek zimy jezdí na posoleném povrchu a zbytek na suché vymrzlé dálnici bude mít a OPRÁVNĚNĚ trochu jiné poadavky, jezdím nějaký ten pátek, sníh pro mně není cizí slovo, kadou zimu, a vzhledem k terénu i řetězy, ale mně mi bohatě stačily i ty číny a jak tam někdo nahoře řekl, víte PRD kde to bylo vyrobeno v této krásné kapitalistické, nenarané a zglobalizované době :-((((
|
|
16.09.2011 20:14 -
|
2414343
|
|
Darja
|
|
|
Nejsem tak bohatá, abych si mohla dovolit levné věci. Nehodlám riskovat svůj ivot a majetek nákupem stlačené tmy... guma je jediná věc, co je mezi autem a vozovkou.
Nejsem tak bohatá, abych si mohla dovolit levné věci. Nehodlám riskovat svůj ivot a majetek nákupem stlačené tmy... guma je jediná věc, co je mezi autem a vozovkou.
|
|
16.09.2011 20:28 -
|
2414351
|
|
jruze
|
|
|
Já mám na autě nějakou Itálii a dobrý-stály nějakých 1300,-
Já mám na autě nějakou Itálii a dobrý-stály nějakých 1300,-
|
|
16.09.2011 21:49 -
|
2414369
|
|
Darja
|
|
|
no, někdo se smíří s málem, co jiným nestačí.
Před dvěma měsíci jsem vyhodila Barum Bravuris 2 (koupeny ve finanční nouzi) za Contíky premium contact2... cenovej rozdíl je tak velkej, jako prodejní cena tý slačený tmy z čajny. A to ticho... a ta jízda na mokré vozovce.... krásně drí stopu. Rozdíl jako mít v posteli oklivku Betty a nebo slečnu Electru )
Jezděte si na čem chcete
no, někdo se smíří s málem, co jiným nestačí.
Před dvěma měsíci jsem vyhodila Barum Bravuris 2 (koupeny ve finanční nouzi) za Contíky premium contact2... cenovej rozdíl je tak velkej, jako prodejní cena tý slačený tmy z čajny. A to ticho... a ta jízda na mokré vozovce.... krásně drí stopu. Rozdíl jako mít v posteli oklivku Betty a nebo slečnu Electru :-)))
Jezděte si na čem chcete :palec:palec:palec:palec:palec
|
|
17.09.2011 12:11 -
|
2414417
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Snad nebude vadit e nemam Michelin ale GoodYear Ultra Grip 7+
Snad nebude vadit e nemam Michelin ale GoodYear Ultra Grip 7+ :-)
|
|
17.09.2011 15:18 -
|
2414427
|
|
C5stepan
|
|
|
Někomu stačí Barum (mně ne), jinému Continental (mně ne). Jedna fabrika, rozdílná kvalita, rozdílná cena. Nejsme ádní zelenáči, proto obouvejme to, čemu věříme - bez zbytečných experimentů. Tak se vrátíme bez úhony
9.října domů.
Někomu stačí Barum (mně ne), jinému Continental (mně ne). Jedna fabrika, rozdílná kvalita, rozdílná cena. Nejsme ádní zelenáči, proto obouvejme to, čemu věříme - bez zbytečných experimentů. Tak se vrátíme bez úhony
9.října domů.
|
|
19.09.2011 14:21 -
|
2414662
|
|
Nesebr
|
|
|
Zbyňa napsal(a): Zdravím, letos kupuju tohle:
.link.
dobrá guma za podezřele dobrej peníz, uvidíme jestli pujdou vyváit tak to dávám jako tip, jestli je někdo odvánej a bude je chtít taky.... zvlá pro Brňáky je to po ruce
Já koupil C5 v únoru na Bridgestone LM25 205/65R15 s cca 5 mm vzorkem. Na sněhu jsem nepozoroval ádné problémy, (Řekl bych, e o maličko lepí ne Kléber Krisalp HP2, kterou jsem předtím jezdil na Xantii jako novou.) naopak překvapila v létě, docela dobře sedí a je tií, ne některé letní pneu. Teď u je sjetá pod 2 mm, tak se taky poohlíím po nějaké náhradě ( 215r16 .link. ) ( 205r15 .link. ) cena není patná, ale asi to letos vyhrají levnějí Barum Polaris 3
.link.
Já koupil C5 v únoru na Bridgestone LM25 205/65R15 s cca 5 mm vzorkem. Na sněhu jsem nepozoroval ádné problémy, (Řekl bych, e o maličko lepí ne Kléber Krisalp HP2, kterou jsem předtím jezdil na Xantii jako novou.) naopak překvapila v létě, docela dobře sedí a je tií, ne některé letní pneu. Teď u je sjetá pod 2 mm, tak se taky poohlíím po nějaké náhradě ( 215r16 http://pneumatiky.heureka.cz/bridgestone-blizzak-lm30-215-55-r16-97h/ ) ( 205r15 http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Bridgestone+Blizzak+LM25+205%2F65+R15+94H ) cena není patná, ale asi to letos vyhrají levnějí Barum Polaris 3
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Barum+Polaris+3+205%2F65+R15+94H ;-)
|
|
19.09.2011 14:44 -
|
2414671
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Nesebr: Co mám zkuenosti s Barum Polaris 2, tak na fáčku a ZX byly dobrý, ale na C5 jsem se s nima vude zakopal a velmi rychle se sjíděly - u bych je nikdy nechtěl. Nevím jestli Polaris 3 udělali nějakej pokrok. Místo Polaris 2 jsem nazul Goodyear Ultragrip 7+ a to bylo jiné kafe. Lepí gumy jsem zatím neměl. Také velmi dobré byly Bridgestone Blizzak LM20, ale ty jsem měl na Xantii - oproti Kleber Krisalp HP2 byly o poznání lepí.
Nesebr: Co mám zkuenosti s Barum Polaris 2, tak na fáčku a ZX byly dobrý, ale na C5 jsem se s nima vude zakopal a velmi rychle se sjíděly - u bych je nikdy nechtěl. Nevím jestli Polaris 3 udělali nějakej pokrok. Místo Polaris 2 jsem nazul Goodyear Ultragrip 7+ a to bylo jiné kafe. Lepí gumy jsem zatím neměl. Také velmi dobré byly Bridgestone Blizzak LM20, ale ty jsem měl na Xantii - oproti Kleber Krisalp HP2 byly o poznání lepí.
|
|
19.09.2011 16:36 -
|
2414688
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Nesebr napsal(a): Já koupil C5 v únoru na Bridgestone LM25 205/65R15 s cca 5 mm vzorkem. Na sněhu jsem nepozoroval ádné problémy, (Řekl bych, e o maličko lepí ne Kléber Krisalp HP2, kterou jsem předtím jezdil na Xantii jako novou.) naopak překvapila v létě, docela dobře sedí a je tií, ne některé letní pneu. Teď u je sjetá pod 2 mm, tak se taky poohlíím po nějaké náhradě ( 215r16 .link. ) ( 205r15 .link. ) cena není patná, ale asi to letos vyhrají levnějí Barum Polaris 3
.link.
S tim odkazem se to má tak, e u není zcela aktuální, já ty gumy kupoval za 1740,- /ks , proto jsem byl trochu v rozpacích, co to bude zač
S tim odkazem se to má tak, e u není zcela aktuální, já ty gumy kupoval za 1740,- /ks , proto jsem byl trochu v rozpacích, co to bude zač :-p
|
|
19.09.2011 18:44 -
|
2414695
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Měl jsem Micheliny Alpin A3 a po 3 sezónách jsem je naposled měřil (cca 25 000 km) a vzorek byl 6 mm. Ty gumy neubejvaj. Na sněhu byly dost dobrý, na vodě a suchu vynikající. Byly tichý a na suchu ve větích rychlostech ádný plavání, pěkně pevně vedou stopu. Teď mám v garái na zimu nachystaný Micheliny A4 - dezén podobný GY - UG7 a jsem zvědavej. Cenový rozdíl oproti "méně" věhlasným značkám cca 200 Kč. Na výdri se to určitě vrátí. Dříve jsem zimáky volil podle nejnií ceny. Teď u bych to neudělal. Rozdíl v komfortu a bezpečnosti je výrazný. Nekvalitní gumy z vozu udělají ebřiňák. Pokud vak někdo jezdí okolo komína, pak je to asi jedno.
Měl jsem Micheliny Alpin A3 a po 3 sezónách jsem je naposled měřil (cca 25 000 km) a vzorek byl 6 mm. Ty gumy neubejvaj. Na sněhu byly dost dobrý, na vodě a suchu vynikající. Byly tichý a na suchu ve větích rychlostech ádný plavání, pěkně pevně vedou stopu. Teď mám v garái na zimu nachystaný Micheliny A4 - dezén podobný GY - UG7 a jsem zvědavej. Cenový rozdíl oproti "méně" věhlasným značkám cca 200 Kč. Na výdri se to určitě vrátí. Dříve jsem zimáky volil podle nejnií ceny. Teď u bych to neudělal. Rozdíl v komfortu a bezpečnosti je výrazný. Nekvalitní gumy z vozu udělají ebřiňák. Pokud vak někdo jezdí okolo komína, pak je to asi jedno.
|
|
19.09.2011 19:56 -
|
2414699
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
He he, u nás je okolo komína asi tak 1m sněhu a pár metrů od komína hlavní silnice střídavě pokrytá ujetým nebo rozsoleným sněhem, občas náledím nebo břečkou a občas suchým přemrzlým asfaltem. Tak který gumy zvolit, kdy kadý vynikají na jiným povrchu? Jednoznačně mi vycházejí Michelin A4 jako nejvhodnějí pro vechny zimní situace, včetně velký výdre. Tu sice asi nevyuíju, protoe bych při nájezdu zhruba 5000km za zimu musel čekat nejmíň 12 let, ne se sjedou a to nehodlám absolvovat, ale přesto do nich půjdu. U kvůli ceně, za kterou se teď dají koupit. Kolem 3000Kč je to cena vzhledem k uitku sluná. A kdy se zadaří, tak je můu za 5 let podstrčit nějakýmu sebevrahovi, kterej kouká jen na cenu a ne na kvalitu.
He he, u nás je okolo komína asi tak 1m sněhu a pár metrů od komína hlavní silnice střídavě pokrytá ujetým nebo rozsoleným sněhem, občas náledím nebo břečkou a občas suchým přemrzlým asfaltem. Tak který gumy zvolit, kdy kadý vynikají na jiným povrchu? Jednoznačně mi vycházejí Michelin A4 jako nejvhodnějí pro vechny zimní situace, včetně velký výdre. Tu sice asi nevyuíju, protoe bych při nájezdu zhruba 5000km za zimu musel čekat nejmíň 12 let, ne se sjedou :-d a to nehodlám absolvovat, ale přesto do nich půjdu. U kvůli ceně, za kterou se teď dají koupit. Kolem 3000Kč je to cena vzhledem k uitku sluná. A kdy se zadaří, tak je můu za 5 let podstrčit nějakýmu sebevrahovi, kterej kouká jen na cenu a ne na kvalitu. :-))
|
|
19.09.2011 20:54 -
|
2414708
|
|
tief
|
|
|
vranik neni zly ale na offa ... pro silnicni provoz neni idealni
vranik neni zly ale na offa ... pro silnicni provoz neni idealni
|
|
19.09.2011 21:11 -
|
2414711
|
|
C5stepan
|
|
|
Na srazu budou k vidění: Nokian 215/55/R16 93T M+S W+. Nedám na ně dopustit.
Na srazu budou k vidění: Nokian 215/55/R16 93T M+S W+. Nedám na ně dopustit:palec.
|
|
29.09.2011 14:14 -
|
2416216
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
mate niekto skusenosti s BFGoodrich g-Force Winter alebo tymto online obchodom?
.link.
mate niekto skusenosti s BFGoodrich g-Force Winter alebo tymto online obchodom?
http://www.popgom.sk/nakup-pneumatik/bf-goodrich/g-force-winter/195-65-r15-91-t
|
|
29.09.2011 17:35 -
|
2416240
|
|
RenkoDT
|
Město: Detva, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Ahoj, ja mám novú C5 a rozmýlam čo by som na zimu obul. Najlepie skúsenosti mám s Michelinom a cenovo sú velmi dobré na .link.
Rozmýlam na A3 alebo A4 ale neviem ktoré by mi boli lepie - ( tie A3 vyzerajú pre mna lepie )
Na druhej strane neviem či mám necha pôvodný elektron, kde mám senzori tlaku vzduchu alebo mám kupi nejaké plecháče? Neviete či sa plecháče robia tie s týmito senzormi... ?
Ahoj, ja mám novú C5 a rozmýlam čo by som na zimu obul. Najlepie skúsenosti mám s Michelinom a cenovo sú velmi dobré na http://www.gumy.eu/vyhladavaniepodlarozmeru/osobneauto/225/55R16/zimnepneumatiky/
Rozmýlam na A3 alebo A4 ale neviem ktoré by mi boli lepie - ( tie A3 vyzerajú pre mna lepie )
Na druhej strane neviem či mám necha pôvodný elektron, kde mám senzori tlaku vzduchu alebo mám kupi nejaké plecháče? Neviete či sa plecháče robia tie s týmito senzormi... ?
:palec
|
|
| |
|
|