| | |
17.11.2017 21:50 -
Re: Zimní pneu na C5
|
3110509
|
|
DOUFAK
|
|
|
eisy811 napsal(a): Aspon sa potvrdilo to co som tvrdil o tych Barumkach. Su naozaj skvele a este aj za dobru cenu. Najazd maju taktiez slusny, nie, nie slusny, ale vyborny. Predpokladam, ze 40 000 km daju. Budem ich obuvat druhu sezonu.
Ozaj a kde v nemcoch vyrabaju tie Barumky? Som bol prekvapeny, ze mam na nich uvedene, ze vyrobene v nemcoch.... Pritom som ich bral v Puchove , kde robia Matador (podla testu docela nedobre).
Jezdím s C5 -14 let jen na MATADORECH. Na Nové C4 mám MATADORY jako zimní... a je to s nimi na Maximální spokojenost. Levné,spolehlivé a vydrí i 3 sezony zcela v intenci zákona o výi vzorku.Neměnil bych.Nevím co ti kde řekli,nebo co jsi četl ?
Jezdím s C5 -14 let jen na MATADORECH. Na Nové C4 mám MATADORY jako zimní... a je to s nimi na Maximální spokojenost. Levné,spolehlivé a vydrí i 3 sezony zcela v intenci zákona o výi vzorku.Neměnil bych.Nevím co ti kde řekli,nebo co jsi četl ?:palec;-)
|
|
17.11.2017 21:54 -
|
3110514
|
|
sumi
|
Město: Přezletice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Poměrně velká mediální masá, čínská výroba, zkuenosti nulové. Zima ukáe jestli dlouho vydrí nebo budou dret na mokru.
Poměrně velká mediální masá, čínská výroba, zkuenosti nulové. Zima ukáe jestli dlouho vydrí nebo budou dret na mokru.
|
|
17.11.2017 21:58 -
|
3110518
|
|
DOUFAK
|
|
|
Čínu nebrat, ta mě kdysi moc vypekla a u nikdy více i kdyby byla zdarma,pneu se nedalo vyváit...
Čínu nebrat, ta mě kdysi moc vypekla a u nikdy více i kdyby byla zdarma,pneu se nedalo vyváit...
|
|
17.11.2017 22:21 -
|
3110526
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
63zdenda napsal(a): Já do těch syronu el, líbyl se mi vzorek a cena.
.link.
Syron je vyvíjen v Německu a vyráběn v Korejském Nexenu. Take bych předpokládal něco podobného jako Nexen. Nexen vykazuje dobrý poměr ceny a kvality a je to poměrně ádaná značka v kategorii levnějích pneu. Mladí si té vybrali na svoji X7 Nexeny, myslím, e neudělali úplně patně. Jen tak pro pamětníky - dřív se zimní pneu neřeily vůbec, jezdilo se v létě v zimě na nějakých OR6 a taky se dojelo. Akorát si řidiči nemysleli, kdy mají vemoné asistenty a super zimní pneu, mohou jezdit jako v létě Já jsem na své C5 II přivezl z Německa čerstvě obuté zimní LingLongy (je mi jasné, e dealer etřil a obul to do nejlevnějího co bylo), ale na mé jezdění kolem komína úplně stačí. Nakonec jsem si tuhle značku koupil i na léto, v 16" v indexu W stála něco přes 1000. Já vím, je to moná ostuda, ale nepotřebuju závodit a na mé jedění plně stačí. A moná e není třeba tu čínu za kadou cenu odsuzovat .link.
Syron je vyvíjen v Německu a vyráběn v Korejském Nexenu. Take bych předpokládal něco podobného jako Nexen. Nexen vykazuje dobrý poměr ceny a kvality a je to poměrně ádaná značka v kategorii levnějích pneu. Mladí si té vybrali na svoji X7 Nexeny, myslím, e neudělali úplně patně. Jen tak pro pamětníky - dřív se zimní pneu neřeily vůbec, jezdilo se v létě v zimě na nějakých OR6 a taky se dojelo. Akorát si řidiči nemysleli, kdy mají vemoné asistenty a super zimní pneu, mohou jezdit jako v létě :-) Já jsem na své C5 II přivezl z Německa čerstvě obuté zimní LingLongy (je mi jasné, e dealer etřil a obul to do nejlevnějího co bylo), ale na mé jezdění kolem komína úplně stačí. Nakonec jsem si tuhle značku koupil i na léto, v 16" v indexu W stála něco přes 1000. Já vím, je to moná ostuda, ale nepotřebuju závodit a na mé jedění plně stačí. A moná e není třeba tu čínu za kadou cenu odsuzovat https://auto.idnes.cz/pneumatiky-linglong-evropa-prodej-dtk-/automoto.aspx?c=A171109_153856_automoto_fdv
|
|
18.11.2017 11:04 -
|
3110610
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Kámo koupil Tomket tuím v rozměru 215/60/16 a zatím je mile překvapený, e jsou celkem tiché.
Kámo koupil Tomket tuím v rozměru 215/60/16 a zatím je mile překvapený, e jsou celkem tiché.
|
|
18.11.2017 12:29 -
|
3110613
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
kdyz taky ctu nektere nazory na vyborne a hlavne levne pneu z Cinsle lidove republiky ktere mi prijdou obcas jako alibismus nejnizsi ceny a tak ja teda taky pridam dva vzorky vybornych pneumatik od podobne smyslejicich zakazniku...
jedny jsou univerzalni celorocni a druhe pravdepodobne pokus o gumove hroty na zimni pneumatice bez lamel ktera ma se zimnim vzorem spolecneho jen napis Super Snow
jen podotknu ze cena techte exemplaru zakazniky vysla stejne jako Barum Polaris3 na ktere dostani nabidku ale byla pro ne draha (cca 1200/kus vcetne montaze)..vlastne ne na celorocnich usetlili 6kc /kus
dalsi extrem ktery jsem letos zazil byl zakaznik ktery se dozadoval obout pneu ktere ma jiz 10 sezonu a byl na ne po pravu hrdy jak mu vydrzeli
zkuste zapremyslet jestli se tohle vyplati ,resp jestli se vyplati kupovat pneu hlavne podle ceny..ten kdo si nekdy vyzkousel na cinske gume nejakou krizovou situaci vi a uz jezdi na rozumnem obuti koho to jeste ceka ,verte neni to nic moc pocit..kdyz se nic nestane dobry ,ale kdyz ano ?
kdyz taky ctu nektere nazory na vyborne a hlavne levne pneu z Cinsle lidove republiky ktere mi prijdou obcas jako alibismus nejnizsi ceny a tak ja teda taky pridam dva vzorky vybornych pneumatik od podobne smyslejicich zakazniku...
jedny jsou univerzalni celorocni a druhe pravdepodobne pokus o gumove hroty na zimni pneumatice bez lamel ktera ma se zimnim vzorem spolecneho jen napis Super Snow :)
jen podotknu ze cena techte exemplaru zakazniky vysla stejne jako Barum Polaris3 na ktere dostani nabidku ale byla pro ne draha (cca 1200/kus vcetne montaze)..vlastne ne na celorocnich usetlili 6kc /kus
dalsi extrem ktery jsem letos zazil byl zakaznik ktery se dozadoval obout pneu ktere ma jiz 10 sezonu a byl na ne po pravu hrdy jak mu vydrzeli
zkuste zapremyslet jestli se tohle vyplati ,resp jestli se vyplati kupovat pneu hlavne podle ceny..ten kdo si nekdy vyzkousel na cinske gume nejakou krizovou situaci vi a uz jezdi na rozumnem obuti koho to jeste ceka ,verte neni to nic moc pocit..kdyz se nic nestane dobry ,ale kdyz ano ? :(
Přílohy: 20171006_112637.jpg ( 7208545b ) - celerocni 20171006_112538.jpg ( 5496730b ) - zimni bez lamel s \\\\\\\\\\\\\\\"hroty\\\\\\\\\\\\\\\" |
|
18.11.2017 13:04 -
|
3110631
|
|
jruze
|
|
|
Při mém stylu jízdy budeme brzo vědět jaké jsou sice s tímto zázrakem (X7) asi moc jezdit nebudu (nějak mne nebere) ale otestuji - zatím test manelky= není z toho nic vidět při couvání,vrtí se to po silnici jako kachna ,,asi si nechám raději zlaáka" (a nebo chce abych jí dal na zimu do kupy zpět vykoupenou bouranou ,,oklivku".) - s tímhle e jezdit tady po okreskách v zimě jezdit nechce - tak (jediné co ocenila e jí netlučou po hrbu 5.dveře elektrické páč kovářova kobyla chodí bosa a se zpěrami v uplíku dveře fakt nedrej.
Při mém stylu jízdy budeme brzo vědět jaké jsou sice s tímto zázrakem (X7) asi moc jezdit nebudu (nějak mne nebere) ale otestuji - zatím test manelky= není z toho nic vidět při couvání,vrtí se to po silnici jako kachna ,,asi si nechám raději zlaáka" (a nebo chce abych jí dal na zimu do kupy zpět vykoupenou bouranou ,,oklivku".) - s tímhle e jezdit tady po okreskách v zimě jezdit nechce - tak :nevim (jediné co ocenila e jí netlučou po hrbu 5.dveře elektrické;-) páč kovářova kobyla chodí bosa a se zpěrami v uplíku dveře fakt nedrej.:-))))
|
|
18.11.2017 20:16 -
|
3110802
|
|
jruze
|
|
|
Dobrá
jiná volba ? nexen winguard sport xl
matador mp92 sibir snow xl
Barum polaris 3 xl fr
Dobrá
jiná volba ? nexen winguard sport xl
matador mp92 sibir snow xl
Barum polaris 3 xl fr
|
|
18.11.2017 21:25 -
|
3110863
|
|
vendac
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 143 |
|
|
Za mě určitě Nokian. Mám s nima jenom dobrý zkuenosti. Mám i letní a spokojenost. Na zimu zůstanu u Nokianu,a na léto ted přemýlím o Hankooku.
Za mě určitě Nokian. Mám s nima jenom dobrý zkuenosti. Mám i letní a spokojenost. Na zimu zůstanu u Nokianu,a na léto ted přemýlím o Hankooku.
|
|
18.11.2017 21:39 -
|
3110866
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kamarád si koupil nexeny viz link, viměte si vzorku, dráka, stromeček, dvě dráky, vdy nás učily, e stromeček má mít pičku stromečku ve směru jízdy, kdy mu to gumař obul, samozřejmě pravá strana má stromeček obráceně, řekl e je to tak správně, potvrdil mu to i prodejce po telefónu, nějak tomu moc nerozumim.
.link.
Kamarád si koupil nexeny viz link, viměte si vzorku, dráka, stromeček, dvě dráky, vdy nás učily, e stromeček má mít pičku stromečku ve směru jízdy, kdy mu to gumař obul, samozřejmě pravá strana má stromeček obráceně, řekl e je to tak správně, potvrdil mu to i prodejce po telefónu, nějak tomu moc nerozumim.
https://www.pneumatiky.cz/nexen-winguard-sport-225-55-r17-101-v-zimni-10292.html
|
|
18.11.2017 21:44 -
|
3110869
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Mám je taky, nikde jsem tam nenael ipku směru otáčení...
Mám je taky, nikde jsem tam nenael ipku směru otáčení...
|
|
18.11.2017 21:47 -
|
3110872
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Sava Eskimo S3+ jsou na snehu super. Dobry byly Fulda Cristal Montero 3. Barum Polaris 2 byly strasny, Polaris 3 jsou lepsi, na snehu docela dobry, na mokru nic moc.
Sava Eskimo S3+ jsou na snehu super. Dobry byly Fulda Cristal Montero 3. Barum Polaris 2 byly strasny, Polaris 3 jsou lepsi, na snehu docela dobry, na mokru nic moc.
|
|
18.11.2017 21:48 -
|
3110873
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já myslel vzorek, mezi drákama, z jedné strany jedna, z druhé dvě, to co je mezi nimy.
Já myslel vzorek, mezi drákama, z jedné strany jedna, z druhé dvě, to co je mezi nimy.
|
|
18.11.2017 22:03 -
|
3110878
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Na kadý gumě musí být označen buďto směr otáčení, nebo vnějí strana gumy. Jedině symetrický gumy se dají otáčet jakkoliv. Ale ty se dnes skoro nevyskytujou.
Stromeček na středu desénu není to samý co ípy po celý ířce gumy.
Na kadý gumě musí být označen buďto směr otáčení, nebo vnějí strana gumy. Jedině symetrický gumy se dají otáčet jakkoliv. Ale ty se dnes skoro nevyskytujou.
Stromeček na středu desénu není to samý co ípy po celý ířce gumy. ;-)
|
|
18.11.2017 22:13 -
|
3110879
|
|
63zdenda
|
|
|
Právě e oba tvrdí, e jsou symetrické, ale mate mě ten vzorek, e levá strana je podle mě dobře a pravá má ten vzorek obráceně, kdy dodrim počet dráek na venkovní stranu.
Právě e oba tvrdí, e jsou symetrické, ale mate mě ten vzorek, e levá strana je podle mě dobře a pravá má ten vzorek obráceně, kdy dodrim počet dráek na venkovní stranu. :nevim ;-)
|
|
18.11.2017 22:29 -
|
3110887
|
|
jumep
|
|
|
ja nokian uz nezopakujem, strasne rychlo sa zodrali
ano tie asymetricke gumy su tak divne
ja nokian uz nezopakujem, strasne rychlo sa zodrali
ano tie asymetricke gumy su tak divne
|
|
18.11.2017 22:36 -
|
3110889
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdyby byly symetrické, nebyl by rozdíl v počtu dráek na jednotlivých stranách. Tyhle gumy jsou pravděpodobně asymetrické, take bych na nich hledal nápis OUTSIDE, nebo něco podobnýho. Mohly by být i směrové, ale nějak mi to nejde pod nos. Buď bude stromeček po směru otáčení nehledě při tom na umístění a počet obvodových dráek = směrové, nebo bude strana s dvěma drákama na vech kolech na stejný straně (směrem ven od auta, nebo pod auto) nehledě při tom na sklon stromečku = asymetrické. Tohle se mi zdá pravděpodobnějí.
Kdyby byly symetrické, nebyl by rozdíl v počtu dráek na jednotlivých stranách. Tyhle gumy jsou pravděpodobně asymetrické, take bych na nich hledal nápis OUTSIDE, nebo něco podobnýho. Mohly by být i směrové, ale nějak mi to nejde pod nos. Buď bude stromeček po směru otáčení nehledě při tom na umístění a počet obvodových dráek = směrové, nebo bude strana s dvěma drákama na vech kolech na stejný straně (směrem ven od auta, nebo pod auto) nehledě při tom na sklon stromečku = asymetrické. Tohle se mi zdá pravděpodobnějí.
|
|
| |
|
|