| | |
23.10.2015 23:11 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2877304
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
priznavam ze u mna to bude asi pracovna uchylka, ospravedlnujem sa. dobre uz nebudem na toto nadavat. aj tu aj v praci. .link.
mozno ked ojazdim citrona tak uz bude k mani jeho nastupca c5 z dongfengu v EU ......host vyhadzuje cisnika....
priznavam ze u mna to bude asi pracovna uchylka, ospravedlnujem sa. dobre uz nebudem na toto nadavat. aj tu aj v praci. http://www.ortuspneu.sk/pojmu-pneumatiky-z-ciny-sa-netreba-bat
mozno ked ojazdim citrona tak uz bude k mani jeho nastupca c5 z dongfengu v EU ......host vyhadzuje cisnika....
|
|
24.10.2015 00:59 -
|
2877324
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Přispěl bych s trokou do mlýna. Jen takové dvě maličkosti.
Prodával jsem nové vozy několik let. Vdy se dělaly a delají ankety a testy,. které značky, modely a jednotlivá auta jsou taková a maková a která jsou dobrá, lepí a patná. Porovnávají se kodovky s fordy, renaulti s lancii a já nevím co. Kdy jsme to studovali, doli jsme k závěru a poznání u firem, e jednak záleí kdo si tu anketu zadá, tedy kdy to zadá kodovka, vyjde nejlépe a vybere si kdo bude nejhorí, kdy si to zadá ford, vyjde nejlepí a vybere si kdo bude nejhorí. Je to jen domluva a také otázka kdo ty testy dělá. Je to stejné jako porovnání pojioven, nebo spořitelen. Jdete do jedné a řeknou, e jsou nejlepí na trhu, jdete do druhé a jsou nejlepí na trhu, jdete do třetí atd atd, tak která je vlastně ta nejlepí??? (Závěr?: Ta nejlepí pro tebe není dobrá pro mne a obáceně. Kadému vyhovuje něco jiného.)
Jezdím od roku 1980 na silnici, něco málo přez 3 miliony najeto, a nikdy jsem neřeil jaké gumy jsou nejlepí a nejhorí. Pouil jsem gumy, nebyly dobré, dal jsem jiné. Nekteré se najely 30 tisíc některé 80tisíc km. A jezdil jsem stejně. Na motorce kadý doporučil najet tak zhruba 20 tisíc, já jsem najel 48 tisíc a prodal jsem je cca s polovinou vzorku. Tím chci říci, e ty anktey jsou to samé, záleí kdo potřebuje prodat, kdo zvýit prodej a komu ublíit. Dnes je povoleno konkurenci i pomlouvat v konkurenčním vztahu, take proč nenaházet pínu na kohokoliv.
Ale ke gumám vobecně a to je asi ta druhá věc. Kadý si najde svou, kadému vyhovuje jiná, kadý jezdí jinak, jinde, s jiným vozem jiným stylem, proboha proč to porovnáváte? Pokud chcete něco porovnat, pak musíte mít stejné gumy, stejné silnice, stejné podmínky, stejné období, stejné absolutně ve, včetně auta a řidiče. Pak to dlouhodobě lze ledovat. Já bydelím v Krkonoích a kolega v Brně. Co asi tak máme porovnávat v zimě???? Není to nesmysl? Pak přijde praák a porovnává vechno vude??? Nesmysl. Dnes díky multikultuře u nikdo ani pořádně neví co je a co není asijské a co je indické a co je české, ruské, japonské, prostě kadý vyuívá výrobu levnějí tam, kde je pro něj levnějí. Proč by někdo vyráběl kordy, kdy je někdo umí nejlevněji a podobně. Pak u není proč hanět cokoliv. Ale je pravdou, e vysloveně čínské kopie jsem měl monost zkusit a ty skutečně nebrat, stejně jako například některé tuzemské značky. Kadá firma má své zvyky výroby a stejně tak i pouití pneumatik a kadému vyhovuje něco jiného. Bridgestone jsou tvrdé, sportovnějí, michelin měkké, plovoucí, dunlop vláčné, pirelli zajímavé jak kdy a jak které atd atd. Take bych si vybíral podle toho co jezdím, kolik najezdím, kde jezdím a podobně. Pokud jezdím do práce 8 kilometrù a zpátky, nebudu řeit vùbec nic, jen cenu, kdy budu najídět 10 tisíc měsíčně, pak je to zcela opačné, budu hledat kilometrový výkon a výdr gumy, kdy budu jezdit rychle, budu hledat gumy na sport, atd atd, skutečně nehledejte záhady v čemkoliv co se týká pbneumatik. Je to stejné jako se enskýma. Kadá je jiná, kadému se líbí jiná, kadý by chtěl jinou a stejně pouíváme to, co nám vyhovuje a stejně nadáváme a stejně pomlouváme, prostě česká povaha. Ale to je fajn a správné.
Přispěl bych s trokou do mlýna. Jen takové dvě maličkosti.
Prodával jsem nové vozy několik let. Vdy se dělaly a delají ankety a testy,. které značky, modely a jednotlivá auta jsou taková a maková a která jsou dobrá, lepí a patná. Porovnávají se kodovky s fordy, renaulti s lancii a já nevím co. Kdy jsme to studovali, doli jsme k závěru a poznání u firem, e jednak záleí kdo si tu anketu zadá, tedy kdy to zadá kodovka, vyjde nejlépe a vybere si kdo bude nejhorí, kdy si to zadá ford, vyjde nejlepí a vybere si kdo bude nejhorí. Je to jen domluva a také otázka kdo ty testy dělá. Je to stejné jako porovnání pojioven, nebo spořitelen. Jdete do jedné a řeknou, e jsou nejlepí na trhu, jdete do druhé a jsou nejlepí na trhu, jdete do třetí atd atd, tak která je vlastně ta nejlepí??? (Závěr?: Ta nejlepí pro tebe není dobrá pro mne a obáceně. Kadému vyhovuje něco jiného.)
Jezdím od roku 1980 na silnici, něco málo přez 3 miliony najeto, a nikdy jsem neřeil jaké gumy jsou nejlepí a nejhorí. Pouil jsem gumy, nebyly dobré, dal jsem jiné. Nekteré se najely 30 tisíc některé 80tisíc km. A jezdil jsem stejně. Na motorce kadý doporučil najet tak zhruba 20 tisíc, já jsem najel 48 tisíc a prodal jsem je cca s polovinou vzorku. Tím chci říci, e ty anktey jsou to samé, záleí kdo potřebuje prodat, kdo zvýit prodej a komu ublíit. Dnes je povoleno konkurenci i pomlouvat v konkurenčním vztahu, take proč nenaházet pínu na kohokoliv.
Ale ke gumám vobecně a to je asi ta druhá věc. Kadý si najde svou, kadému vyhovuje jiná, kadý jezdí jinak, jinde, s jiným vozem jiným stylem, proboha proč to porovnáváte? Pokud chcete něco porovnat, pak musíte mít stejné gumy, stejné silnice, stejné podmínky, stejné období, stejné absolutně ve, včetně auta a řidiče. Pak to dlouhodobě lze ledovat. Já bydelím v Krkonoích a kolega v Brně. Co asi tak máme porovnávat v zimě???? Není to nesmysl? Pak přijde praák a porovnává vechno vude??? Nesmysl. Dnes díky multikultuře u nikdo ani pořádně neví co je a co není asijské a co je indické a co je české, ruské, japonské, prostě kadý vyuívá výrobu levnějí tam, kde je pro něj levnějí. Proč by někdo vyráběl kordy, kdy je někdo umí nejlevněji a podobně. Pak u není proč hanět cokoliv. Ale je pravdou, e vysloveně čínské kopie jsem měl monost zkusit a ty skutečně nebrat, stejně jako například některé tuzemské značky. Kadá firma má své zvyky výroby a stejně tak i pouití pneumatik a kadému vyhovuje něco jiného. Bridgestone jsou tvrdé, sportovnějí, michelin měkké, plovoucí, dunlop vláčné, pirelli zajímavé jak kdy a jak které atd atd. Take bych si vybíral podle toho co jezdím, kolik najezdím, kde jezdím a podobně. Pokud jezdím do práce 8 kilometrù a zpátky, nebudu řeit vùbec nic, jen cenu, kdy budu najídět 10 tisíc měsíčně, pak je to zcela opačné, budu hledat kilometrový výkon a výdr gumy, kdy budu jezdit rychle, budu hledat gumy na sport, atd atd, skutečně nehledejte záhady v čemkoliv co se týká pbneumatik. Je to stejné jako se enskýma. Kadá je jiná, kadému se líbí jiná, kadý by chtěl jinou a stejně pouíváme to, co nám vyhovuje a stejně nadáváme a stejně pomlouváme, prostě česká povaha. Ale to je fajn a správné.
|
|
24.10.2015 10:00 -
|
2877343
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
:palec:palec:palec:palec
|
|
24.10.2015 11:34 -
|
2877355
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Tridac: Taky palec nahoru (5x)
Tridac: Taky palec nahoru (5x)
|
|
25.10.2015 20:07 -
|
2877862
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
Tridac: asi nej recenze co jsem posledni dobu cetl
Tridac: asi nej recenze co jsem posledni dobu cetl :palec
|
|
03.11.2015 12:40 -
|
2882024
|
|
spooky
|
Město: Beroun, Auto: | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ja priznavam ze na takove testy dam, proto letosni volba padla na Continental winter contact ts850. Uvidime za rok dva jestli to byla dobra volba...
Ja priznavam ze na takove testy dam, proto letosni volba padla na Continental winter contact ts850. Uvidime za rok dva jestli to byla dobra volba...
|
|
03.11.2015 15:16 -
|
2882077
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Díval jsem se na ty gumy a zrovna tento model v rozměru pro Citroen nevychází zrovna nejlépe na spotřebu. Díval jsem se u čtyř prodejců a hodnocení je E - F, skoro nejhorí se spotřebou.
Ale pokud je dá, jistě reference potěí na jaře.
Díval jsem se na ty gumy a zrovna tento model v rozměru pro Citroen nevychází zrovna nejlépe na spotřebu. Díval jsem se u čtyř prodejců a hodnocení je E - F, skoro nejhorí se spotřebou.
Ale pokud je dá, jistě reference potěí na jaře.
|
|
11.11.2015 10:20 -
|
2885738
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Ahoj,
chci jen dat tip, pokud nekdo kupuje letos gumy a jeste tak neudelal.
.link.
Chtel jsem prvne ty Falkeny, co tam maji v akci, ale volali mi, ze bohuzel uz vyprodano. Tak jsem vzal nakonec ty Matadory. Snad to nebude tak hrozny, a za 1200,- no nekup to ? Driv jsem v tomhle obchode koupil Bridgestony se 40% slevou oproti jinejm e-shopum a zadnej problem nebyl, gumy byly novy (zadnej kvalitativni nedostatek).
Tak pokud byste nekdo mel zajem tady je moznost obuti za hubicku
Ahoj,
chci jen dat tip, pokud nekdo kupuje letos gumy a jeste tak neudelal.
http://www.e-pneumatiky.cz/Pneumatiky/Osobni-Zimni/215-55-16?onstock=1&order=price&orderType=A
Chtel jsem prvne ty Falkeny, co tam maji v akci, ale volali mi, ze bohuzel uz vyprodano. Tak jsem vzal nakonec ty Matadory. Snad to nebude tak hrozny, a za 1200,- no nekup to :-))))? Driv jsem v tomhle obchode koupil Bridgestony se 40% slevou oproti jinejm e-shopum a zadnej problem nebyl, gumy byly novy (zadnej kvalitativni nedostatek).
Tak pokud byste nekdo mel zajem tady je moznost obuti za hubicku;-)
|
|
11.11.2015 20:58 -
|
2885924
|
|
9000petr
|
|
|
No čo si dal link tak matadorky za tú cenu sú tam neni. Ináč asi si objednaval 15- tky za tú cenu ja ich mám tie a úplne v pohode pneu tiché a v snehu sú doma.
No čo si dal link tak matadorky za tú cenu sú tam neni. Ináč asi si objednaval 15- tky za tú cenu ja ich mám tie a úplne v pohode pneu tiché a v snehu sú doma.;-)
|
|
11.11.2015 21:07 -
|
2885928
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
spooky napsal(a): Ja priznavam ze na takove testy dam, proto letosni volba padla na Continental winter contact ts850. Uvidime za rok dva jestli to byla dobra volba...
neviem, vcera ma viezol podnikovy vodic, ktory ich ma druhu zimu. v rakusku okolo viedenskeho letiska na dialnici pri 140 hucali jak ten Airbus. hovoril ze prvu zimu boli tiche a nevie co sa stalo. po prejdeni na nasu dialnicu ten piskot trocha ustal , iny povrch, ale alpine nic take nerobia. su to dobre gumy, ale ja uz neverim ziadnym ADAC ci rakusko/nemeckym testom. je to proste domaca lobby/plateny marketing. podobne ako Autorevue/Auto.cz. kedysi som tam casto chodil, ale plati to koncern....Da sa tam docitat ale kopec rozumnych postrehov z inych znaciek hlavne negativnych o ktorych je dobre vediet.
no a k zimnym pneu - bol som si ich dat vyvazit , sam som sa s tym potom bavkal pri vymene a bol to otestovat pri 170 na vibracie - ani tuk, som neskonale spokojny. az potom som si uvedomil ze mam ten dekel co ma obmedzenie iba 120
neviem, vcera ma viezol podnikovy vodic, ktory ich ma druhu zimu. v rakusku okolo viedenskeho letiska na dialnici pri 140 hucali jak ten Airbus. hovoril ze prvu zimu boli tiche a nevie co sa stalo. po prejdeni na nasu dialnicu ten piskot trocha ustal , iny povrch, ale alpine nic take nerobia. su to dobre gumy, ale ja uz neverim ziadnym ADAC ci rakusko/nemeckym testom. je to proste domaca lobby/plateny marketing. podobne ako Autorevue/Auto.cz. kedysi som tam casto chodil, ale plati to koncern....Da sa tam docitat ale kopec rozumnych postrehov z inych znaciek hlavne negativnych o ktorych je dobre vediet.
no a k zimnym pneu - bol som si ich dat vyvazit , sam som sa s tym potom bavkal pri vymene a bol to otestovat pri 170 na vibracie - ani tuk, som neskonale spokojny. az potom som si uvedomil ze mam ten dekel co ma obmedzenie iba 120 :)
|
|
11.11.2015 21:20 -
|
2885933
|
|
9000petr
|
|
|
A po vrstve snehu alebo snezeni bude ten tvoj kolega jazdi 140?
Asi nevie na čo slúia zimné pneu potom u ozaj pomôe len ten airbus.
A po vrstve snehu alebo snezeni bude ten tvoj kolega jazdi 140?
Asi nevie na čo slúia zimné pneu potom u ozaj pomôe len ten airbus.
|
|
12.11.2015 11:49 -
|
2886080
|
|
milda67
|
|
|
Micheliny bývaly top. Samozřejmě jízdní vlastnosti jsou stále super,ale za ty roky mám u asi třetí sadu a co se týká ubývání vzorku, tak výdr jde rapidně dolů. A to jak u letních, tak u zimních. Kde jsou ty časy kdy se na nich v pohodě dalo najezdit 80tkm.
Micheliny bývaly top. Samozřejmě jízdní vlastnosti jsou stále super,ale za ty roky mám u asi třetí sadu a co se týká ubývání vzorku, tak výdr jde rapidně dolů. A to jak u letních, tak u zimních. Kde jsou ty časy kdy se na nich v pohodě dalo najezdit 80tkm. :-(
|
|
12.11.2015 13:48 -
|
2886102
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Hupss, no, micheliniek sa musim zastat, aspon co sa tyka Alpin3 a Alpin4,tam ten vzor vydrzi skutocne dlhoooo. Na Alpin 4 mam najazdene cca 40 000 km a vzor je hlboku 6,2 mm, nove mali 8,2 mm. Ak chces des, tak mam velmi zlu skusenost s goodear UG 8, kde som ich zodral za jednu zimu, co je asi tak 25-30 000 km. A to na tom istom aute, taky isty styl jazdenia, zhruba tie iste trasy, takze mozem porovnat. Ale je asi pravda, ze novy vzor tych Micheli, teda A5 uz aj v testoch moc dobre na opotrebenie nevyzeraju. Ja tvrdim, ze Alpin A4 boli asi naj pneu, kde sa sklbili jazdne vlastnosti a ekonomicky faktor.
Hupss, no, micheliniek sa musim zastat, aspon co sa tyka Alpin3 a Alpin4,tam ten vzor vydrzi skutocne dlhoooo. Na Alpin 4 mam najazdene cca 40 000 km a vzor je hlboku 6,2 mm, nove mali 8,2 mm. Ak chces des, tak mam velmi zlu skusenost s goodear UG 8, kde som ich zodral za jednu zimu, co je asi tak 25-30 000 km. A to na tom istom aute, taky isty styl jazdenia, zhruba tie iste trasy, takze mozem porovnat. Ale je asi pravda, ze novy vzor tych Micheli, teda A5 uz aj v testoch moc dobre na opotrebenie nevyzeraju. Ja tvrdim, ze Alpin A4 boli asi naj pneu, kde sa sklbili jazdne vlastnosti a ekonomicky faktor.
|
|
12.11.2015 14:03 -
|
2886103
|
|
milda67
|
|
|
Tak asi ne kadá guma se výrobci povede, já třeba koupil auto na GY UG7 a jetě jsem na nich 60tkm najezdil a to nevím kolik na nich najel minulý majitel.
Tak asi ne kadá guma se výrobci povede, já třeba koupil auto na GY UG7 a jetě jsem na nich 60tkm najezdil a to nevím kolik na nich najel minulý majitel.
|
|
12.11.2015 20:56 -
|
2886245
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Tak u mám, Michelin Alpin PA4 po stovke za kus minuloročné ,7mm dezen
Tak u mám, Michelin Alpin PA4 po stovke za kus minuloročné ,7mm dezen :-p
|
|
14.11.2015 15:39 -
|
2886721
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Tak já brázdím s jedničkovou C5 7 rokem s Nokiany a spokojenost, jak na suchu tak na sněhu, je pravda, e třetí sezónu, ačaly dost ubývat a čtvrtá byla konečná nicméně znova jsem koupil a letos to jetě dají a moná i přítí rok.A na C5 III jsem taky koupil 245/45 18 Nokian WR3. Chtěl jsem zkusit nový model WR4, ale zůstal jsem věrný. Tak doufám, e nezklamou
Tak já brázdím s jedničkovou C5 7 rokem s Nokiany a spokojenost, jak na suchu tak na sněhu, je pravda, e třetí sezónu, ačaly dost ubývat a čtvrtá byla konečná :-) nicméně znova jsem koupil a letos to jetě dají a moná i přítí rok.A na C5 III jsem taky koupil 245/45 18 Nokian WR3. Chtěl jsem zkusit nový model WR4, ale zůstal jsem věrný. Tak doufám, e nezklamou ;-)
|
|
08.04.2016 16:28 -
|
2937882
|
|
fastarrow
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Ahojte koupil jsem ted C5 I 2.0 HDI sedan a v TP je 195/65. Co se mi zdá na tak těké auto málo. Standardně to má prý 205/65. Drím se teda TP kvůli pojiovnám, ale jak to máte vy s rozměrem u těchto motorizaci? Díky Nebo někdo udělal chybu v TP? Auto původně z Dánska
Ahojte koupil jsem ted C5 I 2.0 HDI sedan a v TP je 195/65. Co se mi zdá na tak těké auto málo. Standardně to má prý 205/65. Drím se teda TP kvůli pojiovnám, ale jak to máte vy s rozměrem u těchto motorizaci? Díky Nebo někdo udělal chybu v TP? Auto původně z Dánska
|
|
08.04.2016 16:33 -
|
2937884
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud dodrí hmotnostní index na gumách, je to OK.
A kdy bude chtít závodit, tak si tam můe dát třeba tohle .link. + gumy 225-40/R18
Pokud dodrí hmotnostní index na gumách, je to OK.
A kdy bude chtít závodit, tak si tam můe dát třeba tohle http://www.elektrony.cz/cs/alu-kola/konfigurator/citroen/citroen-c5-d-r-2001-2008/typ-d-kombi/18/ronal-r57-b-fc/7-5x18-4x108-et24-76 + gumy 225-40/R18
|
|
08.04.2016 16:44 -
|
2937886
|
|
fastarrow
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Můe to nějak potvrdit, e to je ok, kdy tam dám jiný rozměr pneu by se správným hm. indexem?
Můe to nějak potvrdit, e to je ok, kdy tam dám jiný rozměr pneu by se správným hm. indexem?
|
|
| |
|
|