| | |
22.10.2015 00:40 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2876802
|
|
9000petr
|
|
|
No sto žudí sto chutí test je test chcel by som vedie kožko z vás jazdí podža testov. X veci sa vyrába v číne a nie vetko od tial je zlé. Bývam kusok od Púchova mám kamarátov co robia v continentale a keď sedíme na pive rozoberame čo a ako tak kadý jeden povie kúp radej matadorky ako continentali. Matadorky sú tie v úvodzovkách čína voči continentalom a sú robené v jednej fabrike linke s tej istej zmesi prečo matadorky dopadnú v teste ináč ako continentali lebo je to vetko o značke nie kvalite. Jeden hlúpi príklad aby som nerobil reklamu das auto a mlada boleslav co je tam za rozdiel okrem toho e si lezu do kapusty...
No sto žudí sto chutí test je test chcel by som vedie kožko z vás jazdí podža testov. X veci sa vyrába v číne a nie vetko od tial je zlé. Bývam kusok od Púchova mám kamarátov co robia v continentale a keď sedíme na pive rozoberame čo a ako tak kadý jeden povie kúp radej matadorky ako continentali. Matadorky sú tie v úvodzovkách čína voči continentalom a sú robené v jednej fabrike linke s tej istej zmesi prečo matadorky dopadnú v teste ináč ako continentali lebo je to vetko o značke nie kvalite. Jeden hlúpi príklad aby som nerobil reklamu das auto a mlada boleslav co je tam za rozdiel okrem toho e si lezu do kapusty...
|
|
22.10.2015 01:03 -
|
2876803
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Petr .. to je jedno ze su z jednej zmesi, pneumatika má viac ne 15 zloiek, a rozhodujúci je aj dezén, bočné vedenie.. ak rozprával o zmesi behúna..alebo o zmesi vnutornych vrstiev.. nevies.
Continentalky ma nepresvedcili, vadilo mi strasne piskanie na vode..nie piskanie..ale pripadal som si za dazda ako stíhačka,,niekomu sa to mozno páči
Ja som mal problém so starymi goodyear hydragrip.. 2x mi ustrelila prdel na vlhkej vozovke.. potom li het aj s diskami..a neskor aj s xantiou aj ked auto to bolo top
Petr .. to je jedno ze su z jednej zmesi, pneumatika má viac ne 15 zloiek, a rozhodujúci je aj dezén, bočné vedenie.. ak rozprával o zmesi behúna..alebo o zmesi vnutornych vrstiev.. nevies.
Continentalky ma nepresvedcili, vadilo mi strasne piskanie na vode..nie piskanie..ale pripadal som si za dazda ako stíhačka,,niekomu sa to mozno páči :D
Ja som mal problém so starymi goodyear hydragrip.. 2x mi ustrelila prdel na vlhkej vozovke.. potom li het aj s diskami..a neskor aj s xantiou :-d aj ked auto to bolo top
|
|
22.10.2015 09:07 -
|
2876829
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
jumep napsal(a): ked nabuduci rok na nich na mokre (snad nie uz tento) pojdes miesto zatocenia rovno tak vedz ze neboli taka dobra volba
nehovorim ze to spravia, ale skusenost s cinami je skratka taka ... starsia ma aquaplaning tak neunosny ze radsej uz neskusam Zrovna hodnocení aquaplaningu s přesností na jedno desetinné místo si neumím moc představit. Kdy je průtr, jedu podle toho a kdy vletím nečekaně do vysoké loue vody, tak mně nemusí pomoct ani pneu se 100% bodů. Mimochodem jsem četl i amatérské hodnocení stejného zimního dezénu (asi od 5000 lidí napříč Evropou), průměr tuím asi 3,5 hvězdičky, ale z nich víc jak 90% by si tuto značku "rozhodně koupilo znova". Nejextrémnějí rozdíly byly zajímavé : 5 hvězdiček ve vech parametrech - najel 78 tis km - jede druhou sadu pneu. Proti tomu: 1 hvězdička, najel 100km !!, ze 3 kusů byly 3 nepouitelné z důvodu vysokého rázu - nevím co si mám představit pod německým výrazem "hohe Schlag". To tak ...
Zrovna hodnocení aquaplaningu s přesností na jedno desetinné místo si neumím moc představit. Kdy je průtr, jedu podle toho a kdy vletím nečekaně do vysoké loue vody, tak mně nemusí pomoct ani pneu se 100% bodů. Mimochodem jsem četl i amatérské hodnocení stejného zimního dezénu (asi od 5000 lidí napříč Evropou), průměr tuím asi 3,5 hvězdičky, ale z nich víc jak 90% by si tuto značku "rozhodně koupilo znova". Nejextrémnějí rozdíly byly zajímavé : 5 hvězdiček ve vech parametrech - najel 78 tis km - jede druhou sadu pneu. Proti tomu: 1 hvězdička, najel 100km !!, ze 3 kusů byly 3 nepouitelné z důvodu vysokého rázu - nevím co si mám představit pod německým výrazem "hohe Schlag". To tak ...
|
|
22.10.2015 09:41 -
|
2876854
|
|
jumep
|
|
|
Delict: matadoraci velmi dobre vedia o com hovoria
Honzaho: ja nehovorim o vysokej vode, ale o mokrej vozovke, tj. presne taka ako v tychto dnoch je, na kruhacoch jak na lade ...
Delict: matadoraci velmi dobre vedia o com hovoria
Honzaho: ja nehovorim o vysokej vode, ale o mokrej vozovke, tj. presne taka ako v tychto dnoch je, na kruhacoch jak na lade ...
|
|
22.10.2015 10:22 -
|
2876880
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Moje zkuenost je, e klouzání na mokru dokáe hodně ovlivnit druh a stáří asfaltu.
Kdy vyjídím na D1 na Brno u Průhonic (oblouk 90°), tak tam na mokru na nájezdu klouu jak na sněhu.
Kdy najídím cestou z práce z Karlovarské na R1 směr D1 (otočka 270°, teď nový povrch) tak mi i za mokra drí auto jak přibité.
Moje zkuenost je, e klouzání na mokru dokáe hodně ovlivnit druh a stáří asfaltu.
Kdy vyjídím na D1 na Brno u Průhonic (oblouk 90°), tak tam na mokru na nájezdu klouu jak na sněhu.
Kdy najídím cestou z práce z Karlovarské na R1 směr D1 (otočka 270°, teď nový povrch) tak mi i za mokra drí auto jak přibité.
|
|
22.10.2015 11:21 -
|
2876893
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Jumep: Nechci se hádat (a s předsedou u vůbec ne) ale v tom testu je řádek "mokrý okruh" (co to přesně je nevím) a tam to vylo na 95,9%. Tak si dám rezervu rychlosti 4.1% a je to v suchu, ne?
Jumep: Nechci se hádat (a s předsedou u vůbec ne):-)))) ale v tom testu je řádek "mokrý okruh" (co to přesně je nevím) a tam to vylo na 95,9%. Tak si dám rezervu rychlosti 4.1% a je to v suchu, :-))))ne?
|
|
22.10.2015 12:47 -
|
2876908
|
|
jumep
|
|
|
jo, testovala sa nova guma
ja hovorim ze ked bude mat nejaky rok ...
jo, testovala sa nova guma
ja hovorim ze ked bude mat nejaky rok ...
|
|
22.10.2015 13:36 -
|
2876927
|
|
Honzaho
|
|
|
Já u stárnu rychleji jak ty gumy a tak zpomaluju - to by se mohlo vykompenzovat.
Já u stárnu rychleji jak ty gumy a tak zpomaluju - to by se mohlo vykompenzovat.:-d
|
|
22.10.2015 13:37 -
|
2876928
|
|
Brzda
|
|
|
Já se taky nechci hádat s předsedou, ale aspoň si ujednome pojmy - píe o aquaplaningu a pak o pár postů ní, e mluví o mokrém asfaltu a ne o vysoké vodě. Ale aquaplaning je právě ztráta přilnavosti po průjezdu vyí vrstvou vody z důvodu zaplnění dráek vodou, která není v dostatečné míře odváděna.....
Já se taky nechci hádat s předsedou, ale aspoň si ujednome pojmy - píe o aquaplaningu a pak o pár postů ní, e mluví o mokrém asfaltu a ne o vysoké vodě. Ale aquaplaning je právě ztráta přilnavosti po průjezdu vyí vrstvou vody z důvodu zaplnění dráek vodou, která není v dostatečné míře odváděna.....
|
|
22.10.2015 14:14 -
|
2876935
|
|
jumep
|
|
|
mno aquaplaning berem ako nestabilitu na vode, nielen vysokej, nejdem riesit presne pojmy
ide o nejaky princip a bezpecnost
mno aquaplaning berem ako nestabilitu na vode, nielen vysokej, nejdem riesit presne pojmy
ide o nejaky princip a bezpecnost
|
|
22.10.2015 14:38 -
|
2876940
|
|
Brzda
|
|
|
.link.
Nemyslím si, e kdy pojedu na mokré (tzn. ne v hluboké vodě) vozovce rozumnou rychlostí, e se stane to co popisuje (tedy jízda rovně v zatáčce) a budu mít jakkoliv patné pneu (patné rozuměj ve smyslu testů, čína atd., nemyslím tím vadné ve smyslu sjeté na nula, patně nahutěné atd).....
https://cs.wikipedia.org/wiki/Aquaplaning :nevim
Nemyslím si, e kdy pojedu na mokré (tzn. ne v hluboké vodě) vozovce rozumnou rychlostí, e se stane to co popisuje (tedy jízda rovně v zatáčce) a budu mít jakkoliv patné pneu (patné rozuměj ve smyslu testů, čína atd., nemyslím tím vadné ve smyslu sjeté na nula, patně nahutěné atd).....
|
|
22.10.2015 20:31 -
|
2877027
|
|
9000petr
|
|
|
Keď bude jazdi v zime normálne tak môe ma obuté aj kolesá z voza keď bude jazdi ako hovedo co v zimych mesiacoch je 70% vodičov lebo má obuté pneu čo vyhralo xy testov tak to potom aj tak vyzerá...
Keď bude jazdi v zime normálne tak môe ma obuté aj kolesá z voza keď bude jazdi ako hovedo co v zimych mesiacoch je 70% vodičov lebo má obuté pneu čo vyhralo xy testov tak to potom aj tak vyzerá...
|
|
22.10.2015 21:08 -
|
2877052
|
|
jumep
|
|
|
uz som tie gumy vyhodil, daroval by som ti ich ... potom by si to takto nebagatelizoval
uz som tie gumy vyhodil, daroval by som ti ich ... potom by si to takto nebagatelizoval
|
|
23.10.2015 21:29 -
|
2877250
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
no a sme pri tom, kopec ludi tu odsudzuje kutilov co sa snazia nahradit tu ziarovku denneho svietenia LEDkami. A obuvat cinske gumy na auto strednej triedy im pripada normalne ? ake dobre veci sa robia v cine? ak tam neni fabrika a know/how z EU ci US/Japan/Korea, tak to nestoji za nic. aj kolega si cinske gumy chvalil, az kym mu nestrelila na dialnici, somarovi.....dalsia skupina su ukradnute patenty na ktorych sa rozvijaju domace firmy. kopirovanie a plagiaty Jasne aj ja fandim cinskym firmam ako Huawei ci Xiaomi, ale za mna pneu nie urcite
no a sme pri tom, kopec ludi tu odsudzuje kutilov co sa snazia nahradit tu ziarovku denneho svietenia LEDkami. A obuvat cinske gumy na auto strednej triedy im pripada normalne ? ake dobre veci sa robia v cine? ak tam neni fabrika a know/how z EU ci US/Japan/Korea, tak to nestoji za nic. aj kolega si cinske gumy chvalil, az kym mu nestrelila na dialnici, somarovi.....dalsia skupina su ukradnute patenty na ktorych sa rozvijaju domace firmy. kopirovanie a plagiaty Jasne aj ja fandim cinskym firmam ako Huawei ci Xiaomi, ale za mna pneu nie urcite
|
|
23.10.2015 21:59 -
|
2877271
|
|
jruze
|
|
|
robo napsal(a): no a sme pri tom, kopec ludi tu odsudzuje kutilov co sa snazia nahradit tu ziarovku denneho svietenia LEDkami. A obuvat cinske gumy na auto strednej triedy im pripada normalne ? ake dobre veci sa robia v cine? ak tam neni fabrika a know/how z EU ci US/Japan/Korea, tak to nestoji za nic. aj kolega si cinske gumy chvalil, az kym mu nestrelila na dialnici, somarovi.....dalsia skupina su ukradnute patenty na ktorych sa rozvijaju domace firmy. kopirovanie a plagiaty Jasne aj ja fandim cinskym firmam ako Huawei ci Xiaomi, ale za mna pneu nie urcite
Něco se dá z čímy pouívat - nevím jestli ,,jejich" gumy (spousta je jich v licenci) a koukal jsem e má navinu - tak a někdy vyndá LCD + rámček(celej ten plast) tak se podívej kdo ho vyrobil,má diag? funguje vcelku dobře,různé pomůcky na úpravu softů ........... byla by toho dlouhá řada a cena 10% ?
Něco se dá z čímy pouívat - nevím jestli ,,jejich" gumy (spousta je jich v licenci) a koukal jsem e má navinu - tak a někdy vyndá LCD + rámček(celej ten plast) tak se podívej kdo ho vyrobil,má diag? funguje vcelku dobře,různé pomůcky na úpravu softů ........... byla by toho dlouhá řada a cena 10% ?
|
|
23.10.2015 22:27 -
|
2877281
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Robo - Mýmu známýmu bouchla v cca 100kmh Continentalka, který jsou podle těch těce nezávislejch testů nejlepí. No, skončil natěstí jen v poli. Co na tom, e mu dali novou, jeliko uznali na tý bouchlý vadu materiálu - trefit místo pole strom, nemusel to vůbec řeit.. Ale co tim chci říct - nemá smysl hanit něco stylem, e jeden kus někomu bouchnul..
Robo - Mýmu známýmu bouchla v cca 100kmh Continentalka, který jsou podle těch těce nezávislejch testů nejlepí. No, skončil natěstí jen v poli. Co na tom, e mu dali novou, jeliko uznali na tý bouchlý vadu materiálu - trefit místo pole strom, nemusel to vůbec řeit.. Ale co tim chci říct - nemá smysl hanit něco stylem, e jeden kus někomu bouchnul..
|
|
23.10.2015 22:42 -
|
2877285
|
|
jruze
|
|
|
DeFuckTo napsal(a): Robo - Mýmu známýmu bouchla v cca 100kmh Continentalka, který jsou podle těch těce nezávislejch testů nejlepí. No, skončil natěstí jen v poli. Co na tom, e mu dali novou, jeliko uznali na tý bouchlý vadu materiálu - trefit místo pole strom, nemusel to vůbec řeit.. Ale co tim chci říct - nemá smysl hanit něco stylem, e jeden kus někomu bouchnul..
Já jsem kdysi koupil nějaké italské(jetě na C5I) za nějakých 900,- a můu říct e to byly nejlepí gumy co jsem kdy měl(bohuel u nevím a nezjistím co to bylo) Michelin je dost dobrá guma a asi má nejlepí výstupní kontrolu , ale nechají si to zase zaplatit.
Já jsem kdysi koupil nějaké italské(jetě na C5I) za nějakých 900,- a můu říct e to byly nejlepí gumy co jsem kdy měl(bohuel u nevím a nezjistím co to bylo) Michelin je dost dobrá guma a asi má nejlepí výstupní kontrolu , ale nechají si to zase zaplatit.
|
|
23.10.2015 23:11 -
|
2877303
|
|
jruze
|
|
|
To dělají u nás číňani a podepsali si to.(půlka má hospody a krámky a druhá půlka holt dělá gumy.
To dělají u nás číňani a podepsali si to.(půlka má hospody a krámky a druhá půlka holt dělá gumy.:-))))
|
|
| |
|
|