| | |
15.01.2010 16:07 -
Re: Zimní pneu na C5
|
1802328
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Samozřejmě je ideální mít zimáky na diskách a jen je přehazovat. Celoroční gumy jsou takovej kompromis a já kompromisi moc nemusím kdy to samozřejmě jde jinak a lépe. Myslím e se na nich stejně neuetří, opotřebení musí být daleko větí ne u letních v létě a zimních v zimě.
Samozřejmě je ideální mít zimáky na diskách a jen je přehazovat. Celoroční gumy jsou takovej kompromis a já kompromisi moc nemusím kdy to samozřejmě jde jinak a lépe. Myslím e se na nich stejně neuetří, opotřebení musí být daleko větí ne u letních v létě a zimních v zimě.:-):-):-)
|
|
15.01.2010 18:36 -
|
1802335
|
|
Krtek
|
Město: Seč Blovice, Auto: Citroen GSA 1984, Citroen C6 2008, SAAB 9-3 Cabrio 2.0t 2005 | Počet příspěvků: 125 |
|
|
no to opotřebení nejde určit protoe kadá guma vydrí jinak. a zrovna u zimních je třeba je sjet do tří letpak strácí schopnosti já je třeba ani nestíham sjet proto od letoka budu jezdit jen na zimních protoe při mejch 15tis km za rok to prostě nem cenu přehazovat.
no to opotřebení nejde určit protoe kadá guma vydrí jinak. a zrovna u zimních je třeba je sjet do tří letpak strácí schopnosti já je třeba ani nestíham sjet proto od letoka budu jezdit jen na zimních protoe při mejch 15tis km za rok to prostě nem cenu přehazovat.
|
|
15.01.2010 18:50 -
|
1802336
|
|
Petr72
|
|
|
Jo jo, zimní gumy v létě tolik nevadí. Horí by to bylo obráceně. S tím ztrácením schopností zimních gum to podle mě tak horký. Doporučená ivotnost je větinou čtyři roky, ale to nemusí znamenat e u je na vyhození, vzlá kdy má jetě sluný vzorek.
Jo jo, zimní gumy v létě tolik nevadí. Horí by to bylo obráceně. S tím ztrácením schopností zimních gum to podle mě tak horký. Doporučená ivotnost je větinou čtyři roky, ale to nemusí znamenat e u je na vyhození, vzlá kdy má jetě sluný vzorek.;-)
|
|
15.01.2010 19:06 -
|
1802338
|
|
jumep
|
|
|
.link.
11. Prečo nepouíva zimné pneumatiky v lete?
Stručne povedané preto, lebo zimné pneumatiky sú v lete nebezpečné a neekonomické. Veža motoristov jazdí na zimných pneumatikách celý rok. Uetria za letnú sadu pneumatík a za prezúvanie. Majú pocit, e zimné pneumatiky majú lepiu prižnavos v akýchkožvek podmienkach a preto ich nemenia. Ide vak o mýtus, ktorý môe ma v kritickej dopravnej situácii fatálne následky. S teplotami prekračujúcimi 7 ˚C sa stávajú zimné pneumatiky mäkími, ako je na bezpečnú jazdu potrebné a strácajú svoje vlastnosti. Prižnavos dezénu k vozovke sa stráca a v porovnaní s letnými pneumatikami dramaticky predlujú brzdnú dráhu. Najmä ak sa jedná o horúce leto a vozovku mokrú od daďa. Vozidlo sa taktie vďaka zníeným manévrovacím schopnostiam môe v zákrute oveža žahie dosta do myku. Hrubí dezén navye v lete zvyuje hlučnos, má vyí valivý odpor, horie dynamické vlastnosti a vďaka tomu spôsobuje aj vyiu spotrebu paliva. Takéto správanie je okrem nepríjemného vplyvu na Vau peňaenku aj neekologické a viac znečisuje prírodu.
---
a z vlastnej skusenosti potvrdzujem tu brzdnu drahu, o piskani gum v zakrutach nehovorim
http://www.mudrepneu.sk/zimne-pneumatiky/
11. Prečo nepouíva zimné pneumatiky v lete?
Stručne povedané preto, lebo zimné pneumatiky sú v lete nebezpečné a neekonomické. Veža motoristov jazdí na zimných pneumatikách celý rok. Uetria za letnú sadu pneumatík a za prezúvanie. Majú pocit, e zimné pneumatiky majú lepiu prižnavos v akýchkožvek podmienkach a preto ich nemenia. Ide vak o mýtus, ktorý môe ma v kritickej dopravnej situácii fatálne následky. S teplotami prekračujúcimi 7 ˚C sa stávajú zimné pneumatiky mäkími, ako je na bezpečnú jazdu potrebné a strácajú svoje vlastnosti. Prižnavos dezénu k vozovke sa stráca a v porovnaní s letnými pneumatikami dramaticky predlujú brzdnú dráhu. Najmä ak sa jedná o horúce leto a vozovku mokrú od daďa. Vozidlo sa taktie vďaka zníeným manévrovacím schopnostiam môe v zákrute oveža žahie dosta do myku. Hrubí dezén navye v lete zvyuje hlučnos, má vyí valivý odpor, horie dynamické vlastnosti a vďaka tomu spôsobuje aj vyiu spotrebu paliva. Takéto správanie je okrem nepríjemného vplyvu na Vau peňaenku aj neekologické a viac znečisuje prírodu.
---
a z vlastnej skusenosti potvrdzujem tu brzdnu drahu, o piskani gum v zakrutach nehovorim
|
|
15.01.2010 19:24 -
|
1802339
|
|
Petr72
|
|
|
Já jezdím v létě na letních pneu s hliníkovýmy disky a v zimě na zimních pneu na plecháčích . O dojídění zimních gum v létě jsem slyel u mnoho a fakt je e spousta lidí takto etří peníze. Ideální to ale rozhodně není.
Já jezdím v létě na letních pneu s hliníkovýmy disky a v zimě na zimních pneu na plecháčích . O dojídění zimních gum v létě jsem slyel u mnoho a fakt je e spousta lidí takto etří peníze. Ideální to ale rozhodně není.
|
|
15.01.2010 21:25 -
|
1802345
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
Jumi ma pravdu ja som u raz musel obuva zimné trocha skor ako inde na slovensku a potom som musel is na juh a mal som čo robit pri brzdení pred psami a mačkami a zákruty ani nehovorím.
Jumi ma pravdu ja som u raz musel obuva zimné trocha skor ako inde na slovensku a potom som musel is na juh a mal som čo robit pri brzdení pred psami a mačkami a zákruty ani nehovorím.:-d
|
|
16.01.2010 14:35 -
|
1802371
|
|
Petr72
|
|
|
Je jasný e zimní kola v létě není rozhodně ideální stav. Chtěl jsem jenom říct e jsou lidi co mají auto (strk) na jedění z Horní do Dolní do práce a ti toto neřeí vůbec
Je jasný e zimní kola v létě není rozhodně ideální stav. Chtěl jsem jenom říct e jsou lidi co mají auto (strk) na jedění z Horní do Dolní do práce a ti toto neřeí vůbec;-);-)
|
|
17.01.2010 11:28 -
|
1802415
|
|
sservis
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Jetě Márovi k těm "několika minutám" na přezutí. I kdy mám náhradní kompletní kola, musím vykoulet tato čtyři kola ze sklepa před dům, naloit je, odjet do servisu, nechat je vyváit a přehodit, před tím hodinu čekat, naloit přezutá, odvézt domů, nakoulet je do sklepa a naskládat do regálu. To je dopoledne v tahu a toto musím udělat dvakrát. A navíc vechno s ramenem po operaci.
Jinak k jedění s zimákama v létě, na vlastní oči jsem viděl, jak na firemním Seatu Inca v zimě nové a na léto nepřezuté zimáky byly v září holé.
Jetě Márovi k těm "několika minutám" na přezutí. I kdy mám náhradní kompletní kola, musím vykoulet tato čtyři kola ze sklepa před dům, naloit je, odjet do servisu, nechat je vyváit a přehodit, před tím hodinu čekat, naloit přezutá, odvézt domů, nakoulet je do sklepa a naskládat do regálu. To je dopoledne v tahu a toto musím udělat dvakrát. A navíc vechno s ramenem po operaci.
Jinak k jedění s zimákama v létě, na vlastní oči jsem viděl, jak na firemním Seatu Inca v zimě nové a na léto nepřezuté zimáky byly v září holé.
|
|
17.01.2010 13:55 -
|
1802419
|
|
MichalJ
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Krtek napsal(a): no to opotřebení nejde určit protoe kadá guma vydrí jinak. a zrovna u zimních je třeba je sjet do tří letpak strácí schopnosti já je třeba ani nestíham sjet proto od letoka budu jezdit jen na zimních protoe při mejch 15tis km za rok to prostě nem cenu přehazovat.
U jednoho auta taky nepřezouvám. Autem se ročně najede max 9-10tis km a pokud auto jede, tak jede standardní jízdou bez extrémů. Tak jsou tam stále zimní. Hodně jsem to konzultoval s gumařema a jasný, v létě zimáky ubejvaj víc, jízdní vlastnosti horí - asi ano , ale podle mého spí v mezních situacích a je to fakt o způsobu jízdy. ivotnost pneu - nejde přece jen o sjetý vzorek, ale pneumatika je prostě jen guma a+.. a ta prostě ztrácí po 4-5ti letech své vlastnosti gumy - měkkost, prunost atd. Kdybych měnil letní /zimní tak vyhazuju gumy lehce ojetý po cca 20tis km a kupuju nový a nebo na sadu jezdím 8-10let a to je moná horí ne zimáky v létě. Takhle sada vydrí 3 roky a pak dávám nový. O loby výrobců pneumatik jsem taky přesvědčen, e dle jejich názoru je nutné měnit pneu nejlépe dle sezón . Od veho je trochu pravda.
U jednoho auta taky nepřezouvám. Autem se ročně najede max 9-10tis km a pokud auto jede, tak jede standardní jízdou bez extrémů. Tak jsou tam stále zimní. Hodně jsem to konzultoval s gumařema a jasný, v létě zimáky ubejvaj víc, jízdní vlastnosti horí - asi ano , ale podle mého spí v mezních situacích a je to fakt o způsobu jízdy. ivotnost pneu - nejde přece jen o sjetý vzorek, ale pneumatika je prostě jen guma a+.. a ta prostě ztrácí po 4-5ti letech své vlastnosti gumy - měkkost, prunost atd. Kdybych měnil letní /zimní tak vyhazuju gumy lehce ojetý po cca 20tis km a kupuju nový a nebo na sadu jezdím 8-10let a to je moná horí ne zimáky v létě. Takhle sada vydrí 3 roky a pak dávám nový. O loby výrobců pneumatik jsem taky přesvědčen, e dle jejich názoru je nutné měnit pneu nejlépe dle sezón :-) . Od veho je trochu pravda.
|
|
20.10.2010 20:13 -
|
2359060
|
|
C5stepan
|
|
|
etřílkové pozor!
Pozor na zimní pneumatiky dovezené z Číny.
Podle testu je to mejd. Čínské pneumatiky mohou být nebezpečné, zjistil test zimních pneumatik, který uspořádaly německé, výcarské a rakouské autokluby. Z 28 testovaných obstálo est pneumatik na výbornou. Vechny pneumatiky v testu seenete i na českém trhu, včetně tři propadáků, které prodejci přivezli z Číny. Čínské gumy jsou nebezpečné na mokru.
etřílkové pozor!
Pozor na zimní pneumatiky dovezené z Číny.
Podle testu je to mejd. Čínské pneumatiky mohou být nebezpečné, zjistil test zimních pneumatik, který uspořádaly německé, výcarské a rakouské autokluby. Z 28 testovaných obstálo est pneumatik na výbornou. Vechny pneumatiky v testu seenete i na českém trhu, včetně tři propadáků, které prodejci přivezli z Číny. Čínské gumy jsou nebezpečné na mokru.
|
|
20.10.2010 20:41 -
|
2359062
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jen jednou jsem chtěl razantněji uetřit a to jsem si dal!!! NIKDY NE Čínské pneu.Nikdy ne. NEPOUITELNÉ !!!
Jen jednou jsem chtěl razantněji uetřit a to jsem si dal!!! NIKDY NE Čínské pneu.Nikdy ne.:nevim NEPOUITELNÉ !!!:-((((
|
|
28.10.2010 18:38 -
|
2360818
|
|
CC5
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 372 |
|
|
.link.
.link.
http://www.periskop.cz/cz/clanky/nova-pneumatika-firestone-winterhawk-2-evo-a-winterhawk-2v-evo/
http://news.autoroad.cz/pneumatiky/28620-test-continental-contiwinter-contact-ts830/
|
|
29.10.2010 09:57 -
|
2360850
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Zdar, myslím, e na gumách není dobré moc etřit. Pokud osadíte laciné NONAME, budete nejspí zklamáni. Geometrické odchylky Vám pravděpodobně pokazí příjemný záitek z rychlejí jízdy po dálnici, ale na druhou stranu nemusíte večer do posilovny, protoe budete mít ruce dostatečně vyklepaný od volantu. O bezpečnosti nemluvě. Zimní pneu přece kadý pořizuje zejména kvůli bezpečnosti. Stačí kouknout na WEBU na výsledky odborných testů a kvalitní značkové gumy seenete za velmi dobré ceny. Pneu na prvních 3-4 místech se cenově takřka nelií od ostatních. Kdy jsou v akci ,jsou dokonce levnějí ne neznačkové křusky.
Zdar, myslím, e na gumách není dobré moc etřit. Pokud osadíte laciné NONAME, budete nejspí zklamáni. Geometrické odchylky Vám pravděpodobně pokazí příjemný záitek z rychlejí jízdy po dálnici, ale na druhou stranu nemusíte večer do posilovny, protoe budete mít ruce dostatečně vyklepaný od volantu. O bezpečnosti nemluvě. Zimní pneu přece kadý pořizuje zejména kvůli bezpečnosti. Stačí kouknout na WEBU na výsledky odborných testů a kvalitní značkové gumy seenete za velmi dobré ceny. Pneu na prvních 3-4 místech se cenově takřka nelií od ostatních. Kdy jsou v akci ,jsou dokonce levnějí ne neznačkové křusky.
;-)
|
|
24.11.2010 23:54 -
jakou zimní pneu - 215/55 r16 ?
|
2363963
|
|
ajsikcz
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Koukám po zimních gumách a v tomhle rozměru je to docela prekérní situace ... máte někdo dobrou zkuenost s nějakým modelem ?
PS. je moné zapsat do TP i jiný rozměr ne 215/55 r16 ?
Koukám po zimních gumách a v tomhle rozměru je to docela prekérní situace ... máte někdo dobrou zkuenost s nějakým modelem ?
PS. je moné zapsat do TP i jiný rozměr ne 215/55 r16 ?
|
|
25.11.2010 08:36 -
|
2363979
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
To kouká u trochu pozdě, zimních gum je letos obecně nedostatek.
Já je objednával v půlce září a čekal jsem měsíc (ne přily na sklad).
Jiný mení rozměr na C5 II (kvůli zimním) nemá anci, jedině větí rozměr = elektrony.
Konkrétní značku podle sebe radit nebudu, v zimě jezdím hlavně po městě (+ 3-4 výlety na hory), měl jsem pro sebe limit 2000 za gumu a do toho jsem se veel.
Pokud ti nejde moc o cenu, třeba tyhle Dunlopy si lidi chválí a mají jich na skladě dostatek.
To kouká u trochu pozdě, zimních gum je letos obecně nedostatek.
Já je objednával v půlce září a čekal jsem měsíc (ne přily na sklad).
Jiný mení rozměr na C5 II (kvůli zimním) nemá anci, jedině větí rozměr = elektrony.
Konkrétní značku podle sebe radit nebudu, v zimě jezdím hlavně po městě (+ 3-4 výlety na hory), měl jsem pro sebe limit 2000 za gumu a do toho jsem se veel.
Pokud ti nejde moc o cenu, třeba tyhle Dunlopy si lidi chválí a mají jich na skladě dostatek.
|
|
25.11.2010 10:51 -
|
2363981
|
|
Barlow
|
|
|
Trosicku se v tom vyznam
A podle me jsou momentalne v techhle rozmerech nejlepsi Good Year UG 7+, Michelin Alpin A4, Continental ContiWinterContact TS830 a Dunlop SP Winter Sport M3 patri k tem drazsim a krome Alpinek vsechny mnou odzkouseny na skoro vsech druzich povrchu (aby nekdo nerekl ze na skle treba ne) Podle meho subjektivniho nazoru se chovaji vsechny podobne rozdily v testech jsou v radech procent a lisi se dle testu, kde si trosku prohodi poradi.
Michelin se s Alpinkama poprve za dlouhou dobu co Alpinky dela vytahl...pneu je udajne nadprumerna (doted byli zimaky prumer - letni jsou vyborny teda krome SAVERu).
Muj tajny tip na vyborny pomer cena vykon jsou finsky NOKIAN Nokian WR G2 taky osobne odzkouseno - nizka cena a vysoky vykon...montuji se ve Stuttgartu primo na lince na na modely 944, 968 a 928.
Nedoporucuju cinsky vyrobky. Jinak hojne kupovane BARUM POLARIS 2 maji dle meho nazoru velmi necitelne vlastnosti + vysokou hlucnost.
Trosicku se v tom vyznam :)
A podle me jsou momentalne v techhle rozmerech nejlepsi Good Year UG 7+, Michelin Alpin A4, Continental ContiWinterContact TS830 a Dunlop SP Winter Sport M3 patri k tem drazsim a krome Alpinek vsechny mnou odzkouseny na skoro vsech druzich povrchu (aby nekdo nerekl ze na skle treba ne) Podle meho subjektivniho nazoru se chovaji vsechny podobne rozdily v testech jsou v radech procent a lisi se dle testu, kde si trosku prohodi poradi.
Michelin se s Alpinkama poprve za dlouhou dobu co Alpinky dela vytahl...pneu je udajne nadprumerna (doted byli zimaky prumer - letni jsou vyborny teda krome SAVERu).
Muj tajny tip na vyborny pomer cena vykon jsou finsky NOKIAN Nokian WR G2 taky osobne odzkouseno - nizka cena a vysoky vykon...montuji se ve Stuttgartu primo na lince na na modely 944, 968 a 928.
Nedoporucuju cinsky vyrobky. Jinak hojne kupovane BARUM POLARIS 2 maji dle meho nazoru velmi necitelne vlastnosti + vysokou hlucnost.
|
|
25.11.2010 14:58 -
|
2363990
|
|
honzii
|
Město: Karlovy vary, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Včera jsem obul nové Nokiany WR G2 v rozměru 225/60/16 Jedna vyla na cca 2800,- Kč. Bohuel jsem musel kupovat i kola + rouby, tak mě celá ta zimní sranda vyla na 20 litrů Levnějí jsou u jen čínský gumy a doho bych neel a do Polarisu taky ne. Četl jsem na Nokiany recenze a vichni, kdo je koupili si je chvalí. Uvaoval jsem, e koupím Alpiny, ale ty jsou 2x draí. To si raději za dva roky pořídím nové zimní třeba zase Nokian.
Včera jsem obul nové Nokiany WR G2 v rozměru 225/60/16 Jedna vyla na cca 2800,- Kč. Bohuel jsem musel kupovat i kola + rouby, tak mě celá ta zimní sranda vyla na 20 litrů :-(((( Levnějí jsou u jen čínský gumy a doho bych neel a do Polarisu taky ne. Četl jsem na Nokiany recenze a vichni, kdo je koupili si je chvalí. Uvaoval jsem, e koupím Alpiny, ale ty jsou 2x draí. To si raději za dva roky pořídím nové zimní třeba zase Nokian.
|
|
25.11.2010 17:27 -
|
2363992
|
|
zico
|
|
|
ja davam na zimu rozmer 205/55 16, hlavne kvoli sirsiemu vyberu pneu. Tento rozmer mam aj alternativne zapisany v TP. Pravda tacho ukazuje asi o 3km viac oproti standardnemu rozmeru.
Svojho casu som mal aj Barum aj Matador ale never more. Naposledy som kupil japoncika: .link.
a maximalna spokojnost
ja davam na zimu rozmer 205/55 16, hlavne kvoli sirsiemu vyberu pneu. Tento rozmer mam aj alternativne zapisany v TP. Pravda tacho ukazuje asi o 3km viac oproti standardnemu rozmeru.
Svojho casu som mal aj Barum aj Matador ale never more. Naposledy som kupil japoncika: http://www.falken-europe.de/?pid=9&reifen=42
a maximalna spokojnost :-p
|
|
25.11.2010 17:53 -
|
2363995
|
|
honzii
|
Město: Karlovy vary, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Falkeny jsem měl na předchozim autě. Letní 215/45/17 . Gumy dobrý, ale byly sjetý asi za 6 měsíců
Falkeny jsem měl na předchozim autě. Letní 215/45/17 . Gumy dobrý, ale byly sjetý asi za 6 měsíců :-p
|
|
| |
|
|