Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Zimní pneu na C5
|< < 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 41 > >|
10.12.2013 16:23 - Re: Zimní pneu na C5 2645182
vseved
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) TourerPočet příspěvků: 636

99 Poslat soukromou zprávu
Tak právě na chalupě mám takovou nedobrovolnou testovací dráhu. Od vozovky k baráku cca 250m, 150m mírně do kopečka, z toho 50m s mírným levým bočním sklonem, pak asi 80m rovinka a posledních 20m k baráku sešup. Soukromá cesta, takže ji neuklízím.

10.12.2013 17:13 - Re: Zimní pneu na C5 2645185
63zdenda
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 2972

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Ano vseved,to jsou oni,ty mᚠale jinej rozměr,co jsem četl recenze od majitelů těchto pneu,tak u toho tvého rozměru tam nespokojenost je,u mého jsou spokojeni,to ukáže čas,jinak já se rozjíždim z domova tak,že když zavřu bránu,zadní nárazník skoro na ní,přední kola do kopce na asfaltu,většinu zimy i po mé údržbě po ránu namrzlé,čumák skoro v silnici,tak testuji také,měl jsem už hodně různých značek,také momentálně jezdim na Michelinách Alpin3,velká spokojenost,ty 4ky jsem zatim nevlastnil,tak nemohu porovnat,recenze od majitelů dobrý,ale vlastní zkušenost s nimy nemám.Budu je mít za 2 500kč,na internetu v mém rozměru nabídka kolem 4 000kč,tudíž levnějš než Nokiany,na které jsem měl spadeno.

10.12.2013 17:23 - Re: Zimní pneu na C5 2645188
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

No to je ono,konkrétní místo stejné auta různé gumy,to pak je vidět rozdíl. Ale jako majitel jednoho auta teoreticky mužů mít zimáky 4-5 let pak třeba koupím jiné ale už si nebudu pamatovat jak seděli ty první když byly nové.Pak když se daří koupím zase jiné auto a je zase vše jinak...
Vševěde můžu se pozvat na zkušební okruh ? Že bych poznal co jsem si koupil za gumy.Ja totiž nejezdím nikam pravidelně ,kde by se to dalo otestovat... Nebo že bych si udělal výlet k Jumepovi do garáže ? Pak bych zde mohl popsat zkušenost s pneu Semperit...

10.12.2013 17:23 - Re: Zimní pneu na C5 2645189
Delict
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo ExclusivePočet příspěvků: 717

Michelin Alpin A4 mám na zadku, na predku mám Continental Wintercontact TS830, na suchu ok, na mokre ok..sneh zatial nebol.. Continentaly maju podla mna lepsi dezen..ale az prax ukaze.. Micheliny su tiché ani o nich neviem..zato tie conti dos poču taky jemny vysoky neprijemny zvuk na vode ale aj za sucha.

10.12.2013 18:10 - Re: Zimní pneu na C5 2645199
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Já mám Michelin Alpin A4 už druhou zimu. Loni najely asi 3.000 km a nezklamaly. Nikdy jsem nezapadl, všechno jsem projel, na ledu i na sněhu držej. Nedržej moc v rozsolený břečce, hlavně když do ní navíc sněží a je taková suchá. To se blbě řídí, rozjíždí i brzdí. Ale to je asi u všech gum podobný.
Hodně mě ale překvapilo, jak šustěj na mokrým asfaltu, když jsou v tahu. I v úplně malým tahu. Jakmile sundám nohu z plynu, je ticho. Ale když třeba jedu po rovince a jen občas lehounce uknu do plynu, tak okamžitě s plynem slyším i to šustění. Jako by někde syčel vzduch. A jenom na mokrým asfaltu. Za sucha jsou naprosto tichý. Už jsem podezříval auto, že někde uchází , ale s výměnou za letní gumy to přestalo a teď po nazutí těch A4 to zase syčí. Asi se ty lamely překlopí jinam a pak to je slyšet. Ale není to nic, co by mi vadilo. Jen mě to překvapilo. Koupě nelituju, za 3.100,- bych je koupil klidně znova. Ale to už za pět let asi nepůjde.

10.12.2013 18:40 - Re: Zimní pneu na C5 2645202
C5stepan
Město: Otrokovice, Auto: Hyundai Getz 1,4iPočet příspěvků: 828
Mikra slyší mišeliny syčet. No dobrá, je to možné. Ale Delict slyší zvl᚝ přední a zvl᚝ zadní pneu! Kam to vlákno směřuje?

10.12.2013 18:43 - Re: Zimní pneu na C5 2645203
robo
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW)Počet příspěvků: 1083
ja mam tiez tie michelin A4 nove ale nic nepocujem, asi som uz hluchy, a to su 225tky,
auto je tak odlucnene ze niekedy stazka pocujem vzdialene aj ako strielaju kamienky do podbehov, su akesi laminatove ci latkove ci co. nie su to klasicke plasty, co je super na odhlucnenie. Len na zadnych kolesach mam jeden ten podbeh akosi krivo nahodeny a vzdialenost medzi kolom a podbehom je okolo 1cm, na druhej strane to je asi 2cm [za strany zadnych dveri] . no co uz. zatial to nicomu nevadi

mikra toto co opisujes mi robila c4, od 7tisic km az pokial neodisla o dum dal, a tipujem ze to bola prevodovka, nikdy som to nedoriesil lebo hosi v servisu chceli zacat rozoberanim palubovky a ja som to nedovolil . tak radio to poriesilo

a x7 ma nejaky snow tranction control ci co takze sa tesim na prvy lad co to dokaze
.link.

10.12.2013 18:48 - Re: Zimní pneu na C5 2645205
63zdenda
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 2972

Kam směřuje? Některé do podatelny Pedersenu.

10.12.2013 19:01 - Re: Zimní pneu na C5 2645206
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
Souhlas s robo. Hluk od pneumatik se u X7 posuzuje hůře, protože na odhlučnění auta zamakali tedy fest. Ty podběhy fakt vypadají jako z nějakého tuhého filcu. Zíral jsem i v motorovém prostoru, že co může i jen trošičku rezonovat, tak je polepeno nějakým kobercem. Třeba zásobník podtlaku posilovače brzd... A četl jsem , že žebra motoru 2.0 HDi byla poprvé navržena i na základě akustických výpočtů.

10.12.2013 19:55 - Re: Zimní pneu na C5 2645208
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

vilous napsal(a):
Souhlas s robo. Hluk od pneumatik se u X7 posuzuje hůře, protože na odhlučnění auta zamakali tedy fest. Ty podběhy fakt vypadají jako z nějakého tuhého filcu. Zíral jsem i v motorovém prostoru, že co může i jen trošičku rezonovat, tak je polepeno nějakým kobercem. Třeba zásobník podtlaku posilovače brzd... A četl jsem , že žebra motoru 2.0 HDi byla poprvé navržena i na základě akustických výpočtů.

Nezapracovali s nějakou novinkou,ale okopírovali a použili to co používal už jejich děda na podběhy u CX

10.12.2013 20:16 - Re: Zimní pneu na C5 2645215
tomikm
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybridPočet příspěvků: 443

jumep napsal(a):
silne nesuhlasim, to ze ma guma problem s aquaplaningom je podla mna podstatna informacia
ale je pravda ze vacsinou su to len domienky

ano, to že má guma problém s aquaplaningem je podstatná informace, ale bohužel, někteří co aquaplaning chytli se s námi o tuhle informaci nepodělí

10.12.2013 21:06 - Re: Zimní pneu na C5 2645220
Hanz 397
Město: Česká Kamenice, Auto: Peugeot 508 SW GTPočet příspěvků: 2443

Tak nám o víkendu napadl sníh. Sice už zase není,ale i těch pár hodin,kdy byl,mi stačilo na to,abych mohl posoudit kvalitu "nových" pneu,který jsem si pořídil místo dvou sjetých Nokianů.
Peníze jsem potřeboval jinde,než na plecháčích na autě,takže jsem koupil od známého dva kousky tříletých ContiWinterContact,které mu zůstali po prodeji auta. Mají 6mm,nejsou přestárlý,prostě jsem nečekal žádnou záludnost.
Ale to jsem se teda seknul... Už jsem tady jednou popisoval zkušenosti s Contama ,který jsem koupil kdysi nový na XM a byly horší,než kdybych tam měl letní. No a tohle je něco podobnýho. Ještě,že jsem je dal dozadu. Skoro všechny zatáčky jsem jel driftem,jako kdybych seděl v nějakym blbym zadohrabu. ESP na mě blikalo,že to vypadalo,že každou chvíli to auto zastaví,jednotka vyleze,dá mi pěstí a zabaví mi do konce zimy klíče... No hrůza. Podotýkám,že nejsem nějakej bezmozek(někteří členové mohou potvrdit,jeli se mnou) a kroucení kormidlem mi nečiní nějaký velký problémy.Teda pokud nesedím v autě obutym v Contíkách...
Takže jestli tu někdy budu uvažovat nad tím,že bych koupil Continentály,tak prosím tiefa,aby mi pozastavil členství,dokud nedostanu rozum

11.12.2013 21:55 - Re: Zimní pneu na C5 2645348
shalafi
Město: Bratislava, Auto: KIA Stinger GTPočet příspěvků: 113

to "sustanie" pri akceleracii na Michelin Alpin A4 mozem potvrdit, vsimol som si to okamzite ako som minulu zimu prezul .. pre istotu som to skumal aj s otvorenymi oknami - pri volnobehu ticho, pridam plyn a zacnu vydavat zvuk ako keby sa guma lepila na cestu

16.12.2013 14:05 - Re: Zimní pneu na C5 2646735
Brzda
Město: 739 36 Kaňovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 152

Darja napsal(a):
WRA3 a W+ je úplně jinej vzorek... nemíchat. WRA3 je vyšší řada, W+ je nižší řada od nokianu, rozdíl je i v ceně, ve vzorku, a mám pocit, že W+ se vyrábí v Rusku v druhé továrně Nokianu.

Ale jinak do sněhu jsou to dobré gumy. Já už nakupuju jen Nokian, občas Michelin, ale v Nokianu jsem v tom letos za dva míče a ještě nezačala pořádně zima Hlavně si to zákazníci chválí, že jsou tiché (WRA3 mají i speciální drážky s takovýma ďublíkama, jako golfový míček ), že extrémně nemizej, takže feedback je na ně taky dobrej.

Já osobně mám s Nokiany špatnou zkušenost co se sjíždění týká. Měl jsem W+ a vydržely jen jednu sezónu (cca 11000km) a na sněhu mě zklamaly (na severskou značku dost bída).
Pak jsem měl Dunlop SP Winter Sport 4D, ty vydržely 2 zimy - necelých 20 t km, ale vlastnosti dobré.
S Michelin Alpin jsem měl zkušenost na předchozím autě (Picasso) a tak vydržely 35 tisíc...
Letos jsem z nedostatku peněz uvažoval nad Vraníky, ale nakonec jsem koupil na zkoušku Membat Flake (je to nějaká Španělská značka, ale vyrobeny jsou v Číně). Podle diskuzí na netu i ohledně jejich letňáků vypadaly docela slušně. Zatím na nich mám najeto za měsíc asi 1800 km a zdají se fakt docela v pohodě. První sníh zvládly nadmíru dobře. Na suchu moc nehučí, vyvážení bez problémů, na vodě v pohodě.
Akorát je mám nafoukány na víc než předepsaných 2,5, protože před dofouknutím se mi zdálo, že auto nějak jakoby plave - jako by byly podhuštěné asi mají nějak měkčí bočnice nebo to dělá dost hrubý vzorek, uvidím jak se trochu sjedou.

Co se týká jízdních vlastností C5 na sněhu, tak vzhledem k tomu, že nejsem závodník to docela jde. Bydlím pod Beskydama, takže sněhu si užiju dost. Jak tady někdo psal, že s právě koupenýma (staršíma) gumama driftoval, tak bych řekl, že to je docela problém právě auta. Myslím, že hlavně u breaku je rozložení hmotnosti obvzl᚝ s těžkým nafákem dost bídné a ESP má fakt co dělat, aby udrželo zadek tam kde má být. Zkoušel jsem párkrát zablbnout s vypnutým ESP a zadek jde dopředu opravdu velmi ochotně, takže myslím, že tady není dobře dávat dozadu horší pneu než dopředu, jak se to často dělá......

23.12.2013 19:44 - Re: Zimní pneu na C5 2649396
robo
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW)Počet příspěvků: 1083
shalafi napsal(a):
to "sustanie" pri akceleracii na Michelin Alpin A4 mozem potvrdit, vsimol som si to okamzite ako som minulu zimu prezul .. pre istotu som to skumal aj s otvorenymi oknami - pri volnobehu ticho, pridam plyn a zacnu vydavat zvuk ako keby sa guma lepila na cestu

dneska som isiel s C3, a tam tie Alpiny [rok 2009] sustali, ale zalezalo to iba vylucne na druhu asfaltu, ale bolo to hlasne riadne, lenze tie maju za sebou asi 5 zim a dezen na hrane [zakona]
pri pridavani urcite nie, je pravda ze ze po pridani sa nic nedeje pri 65konoch ale ani pri 140konoch si neviem predstavit jak by sa mohol menit zvuk od pneu pri pridani

23.12.2013 21:31 - Re: Zimní pneu na C5 2649442
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Mě to šustí jen na mokrým asfaltu a fakt jen v záběru. Teda když je hodně vody, kaluž a pod. , tak to je jasný, že slyším cákání, ale tohle šustění je trochu jiný.
Když si představíš jeden blok vzorku gumy, jak je rozdělenej jemnýma lamelama, tak je jasný, že když je guma v záběru, tak jsou lamely skloněný trochu jinak než když guma brzdí, nebo se jen odvaluje bez vedlejších sil. Proto asi ta změna zvuku.

20.02.2014 17:43 - Re: Zimní pneu na C5 2670525
Rio11
Město: Domažlice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X BreakPočet příspěvků: 578

Ahoj všem. Mám nový poznatek. V prosinci roku 2012 jsem koupil zimní pneu Semperit, v daný okamžik, když jsem je potřeboval a rychle, nic jiného na skladě nebylo. Jedna stála 2250,- Kč, Jezdil jsem na nich do půlky dubna 2013, potom jsem je obul v říjnu 2013 a jezdím na nich do dnes. Odhadem najeto 15 000 km. A co jsem dnes zjistil . Guma Semperit má vzorek menší než 4 mm. To znamená na jízdu po sněhu a náledí nepoužitelná. Snad jsem to napsal srozumitelně a jen poslední humorný dodatek, všem tohoto výrobce vřele doporučuji.

20.02.2014 18:50 - Re: Zimní pneu na C5 2670543
Ladman
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer ExclusivePočet příspěvků: 489

já měl kdysi taky jednu sezonu zimní Semperity a nikdy víc. Je to snad ještě horší úroveň než Matador

20.02.2014 19:08 - Re: Zimní pneu na C5 2670547
Devilian
Město: Bratislava, Auto: Mazda 6 GJ 2.5iPočet příspěvků: 295
Kupil som si nove pneu Dayton DW510, rozmer 215/55/R16. Doteraz som jazdil na 5 rocnych gumach, jazda s nimi tu uz opisana bola. Guma ma velmi prekvapila. Mal som predtym micheliny a BF goodrich, ale na tieto sa ani jedny nechytaju. Su tiche, a auto je s nimi iste akoby ani nebol sneh (vsak aj bol len v den, ked som si ich kupil). Za tu cenu ich urcite odporucam.

24.02.2014 16:29 - Re: Zimní pneu na C5 2671592
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

Rio11 napsal(a):
Ahoj všem. Mám nový poznatek. V prosinci roku 2012 jsem koupil zimní pneu Semperit, v daný okamžik, když jsem je potřeboval a rychle, nic jiného na skladě nebylo. Jedna stála 2250,- Kč, Jezdil jsem na nich do půlky dubna 2013, potom jsem je obul v říjnu 2013 a jezdím na nich do dnes. Odhadem najeto 15 000 km. A co jsem dnes zjistil . Guma Semperit má vzorek menší než 4 mm. To znamená na jízdu po sněhu a náledí nepoužitelná. Snad jsem to napsal srozumitelně a jen poslední humorný dodatek, všem tohoto výrobce vřele doporučuji.

Tak já je mám také,asi stejnou dobu od října 2012 najeto 12800 km a vzorek přední 5-6mm zadní 7-8 mm .No žádná sláva
Ale letos už oproti loňsku moc neubylo...

|< < 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 41 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator