| | |
10.12.2013 16:23 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2645182
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Tak právě na chalupě mám takovou nedobrovolnou testovací dráhu. Od vozovky k baráku cca 250m, 150m mírně do kopečka, z toho 50m s mírným levým bočním sklonem, pak asi 80m rovinka a posledních 20m k baráku seup. Soukromá cesta, take ji neuklízím.
Tak právě na chalupě mám takovou nedobrovolnou testovací dráhu. Od vozovky k baráku cca 250m, 150m mírně do kopečka, z toho 50m s mírným levým bočním sklonem, pak asi 80m rovinka a posledních 20m k baráku seup. Soukromá cesta, take ji neuklízím.
|
|
10.12.2013 17:13 -
|
2645185
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ano vseved,to jsou oni,ty má ale jinej rozměr,co jsem četl recenze od majitelů těchto pneu,tak u toho tvého rozměru tam nespokojenost je,u mého jsou spokojeni,to ukáe čas,jinak já se rozjídim z domova tak,e kdy zavřu bránu,zadní nárazník skoro na ní,přední kola do kopce na asfaltu,větinu zimy i po mé údrbě po ránu namrzlé,čumák skoro v silnici,tak testuji také,měl jsem u hodně různých značek,také momentálně jezdim na Michelinách Alpin3,velká spokojenost,ty 4ky jsem zatim nevlastnil,tak nemohu porovnat,recenze od majitelů dobrý,ale vlastní zkuenost s nimy nemám.Budu je mít za 2 500kč,na internetu v mém rozměru nabídka kolem 4 000kč,tudí levněj ne Nokiany,na které jsem měl spadeno.
Ano vseved,to jsou oni,ty má ale jinej rozměr,co jsem četl recenze od majitelů těchto pneu,tak u toho tvého rozměru tam nespokojenost je,u mého jsou spokojeni,to ukáe čas,jinak já se rozjídim z domova tak,e kdy zavřu bránu,zadní nárazník skoro na ní,přední kola do kopce na asfaltu,větinu zimy i po mé údrbě po ránu namrzlé,čumák skoro v silnici,tak testuji také,měl jsem u hodně různých značek,také momentálně jezdim na Michelinách Alpin3,velká spokojenost,ty 4ky jsem zatim nevlastnil,tak nemohu porovnat,recenze od majitelů dobrý,ale vlastní zkuenost s nimy nemám.Budu je mít za 2 500kč,na internetu v mém rozměru nabídka kolem 4 000kč,tudí levněj ne Nokiany,na které jsem měl spadeno.
|
|
10.12.2013 17:23 -
|
2645188
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No to je ono,konkrétní místo stejné auta různé gumy,to pak je vidět rozdíl. Ale jako majitel jednoho auta teoreticky muů mít zimáky 4-5 let pak třeba koupím jiné ale u si nebudu pamatovat jak seděli ty první kdy byly nové.Pak kdy se daří koupím zase jiné auto a je zase ve jinak...
Vevěde můu se pozvat na zkuební okruh ? e bych poznal co jsem si koupil za gumy.Ja toti nejezdím nikam pravidelně ,kde by se to dalo otestovat... Nebo e bych si udělal výlet k Jumepovi do garáe ? Pak bych zde mohl popsat zkuenost s pneu Semperit...
No to je ono,konkrétní místo stejné auta různé gumy,to pak je vidět rozdíl. Ale jako majitel jednoho auta teoreticky muů mít zimáky 4-5 let pak třeba koupím jiné ale u si nebudu pamatovat jak seděli ty první kdy byly nové.Pak kdy se daří koupím zase jiné auto a je zase ve jinak...
Vevěde můu se pozvat na zkuební okruh ?:-)))) e bych poznal co jsem si koupil za gumy.Ja toti nejezdím nikam pravidelně ,kde by se to dalo otestovat...:-)))) Nebo e bych si udělal výlet k Jumepovi do garáe ? Pak bych zde mohl popsat zkuenost s pneu Semperit...:-d
|
|
10.12.2013 17:23 -
|
2645189
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Michelin Alpin A4 mám na zadku, na predku mám Continental Wintercontact TS830, na suchu ok, na mokre ok..sneh zatial nebol.. Continentaly maju podla mna lepsi dezen..ale az prax ukaze.. Micheliny su tiché ani o nich neviem..zato tie conti dos poču taky jemny vysoky neprijemny zvuk na vode ale aj za sucha.
Michelin Alpin A4 mám na zadku, na predku mám Continental Wintercontact TS830, na suchu ok, na mokre ok..sneh zatial nebol.. Continentaly maju podla mna lepsi dezen..ale az prax ukaze.. Micheliny su tiché ani o nich neviem..zato tie conti dos poču taky jemny vysoky neprijemny zvuk na vode ale aj za sucha.
|
|
10.12.2013 18:10 -
|
2645199
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já mám Michelin Alpin A4 u druhou zimu. Loni najely asi 3.000 km a nezklamaly. Nikdy jsem nezapadl, vechno jsem projel, na ledu i na sněhu drej. Nedrej moc v rozsolený břečce, hlavně kdy do ní navíc sněí a je taková suchá. To se blbě řídí, rozjídí i brzdí. Ale to je asi u vech gum podobný.
Hodně mě ale překvapilo, jak ustěj na mokrým asfaltu, kdy jsou v tahu. I v úplně malým tahu. Jakmile sundám nohu z plynu, je ticho. Ale kdy třeba jedu po rovince a jen občas lehounce uknu do plynu, tak okamitě s plynem slyím i to ustění. Jako by někde syčel vzduch. A jenom na mokrým asfaltu. Za sucha jsou naprosto tichý. U jsem podezříval auto, e někde uchází , ale s výměnou za letní gumy to přestalo a teď po nazutí těch A4 to zase syčí. Asi se ty lamely překlopí jinam a pak to je slyet. Ale není to nic, co by mi vadilo. Jen mě to překvapilo. Koupě nelituju, za 3.100,- bych je koupil klidně znova. Ale to u za pět let asi nepůjde.
Já mám Michelin Alpin A4 u druhou zimu. Loni najely asi 3.000 km a nezklamaly. Nikdy jsem nezapadl, vechno jsem projel, na ledu i na sněhu drej. Nedrej moc v rozsolený břečce, hlavně kdy do ní navíc sněí a je taková suchá. To se blbě řídí, rozjídí i brzdí. Ale to je asi u vech gum podobný.
Hodně mě ale překvapilo, jak ustěj na mokrým asfaltu, kdy jsou v tahu. I v úplně malým tahu. Jakmile sundám nohu z plynu, je ticho. Ale kdy třeba jedu po rovince a jen občas lehounce uknu do plynu, tak okamitě s plynem slyím i to ustění. Jako by někde syčel vzduch. A jenom na mokrým asfaltu. Za sucha jsou naprosto tichý. U jsem podezříval auto, e někde uchází :-d, ale s výměnou za letní gumy to přestalo a teď po nazutí těch A4 to zase syčí. Asi se ty lamely překlopí jinam a pak to je slyet. Ale není to nic, co by mi vadilo. Jen mě to překvapilo. Koupě nelituju, za 3.100,- bych je koupil klidně znova. Ale to u za pět let asi nepůjde. ;-)
|
|
10.12.2013 18:40 -
|
2645202
|
|
C5stepan
|
|
|
Mikra slyí mieliny syčet. No dobrá, je to moné. Ale Delict slyí zvlá přední a zvlá zadní pneu! Kam to vlákno směřuje?
Mikra slyí mieliny syčet. No dobrá, je to moné:-). Ale Delict slyí zvlá přední a zvlá zadní pneu:-))))! Kam to vlákno směřuje?
|
|
10.12.2013 18:43 -
|
2645203
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ja mam tiez tie michelin A4 nove ale nic nepocujem, asi som uz hluchy, a to su 225tky,
auto je tak odlucnene ze niekedy stazka pocujem vzdialene aj ako strielaju kamienky do podbehov, su akesi laminatove ci latkove ci co. nie su to klasicke plasty, co je super na odhlucnenie. Len na zadnych kolesach mam jeden ten podbeh akosi krivo nahodeny a vzdialenost medzi kolom a podbehom je okolo 1cm, na druhej strane to je asi 2cm [za strany zadnych dveri] . no co uz. zatial to nicomu nevadi
mikra toto co opisujes mi robila c4, od 7tisic km az pokial neodisla o dum dal, a tipujem ze to bola prevodovka, nikdy som to nedoriesil lebo hosi v servisu chceli zacat rozoberanim palubovky a ja som to nedovolil . tak radio to poriesilo
a x7 ma nejaky snow tranction control ci co takze sa tesim na prvy lad co to dokaze
.link.
ja mam tiez tie michelin A4 nove ale nic nepocujem, asi som uz hluchy, a to su 225tky,
auto je tak odlucnene ze niekedy stazka pocujem vzdialene aj ako strielaju kamienky do podbehov, su akesi laminatove ci latkove ci co. nie su to klasicke plasty, co je super na odhlucnenie. Len na zadnych kolesach mam jeden ten podbeh akosi krivo nahodeny a vzdialenost medzi kolom a podbehom je okolo 1cm, na druhej strane to je asi 2cm [za strany zadnych dveri] . no co uz. zatial to nicomu nevadi
mikra toto co opisujes mi robila c4, od 7tisic km az pokial neodisla o dum dal, a tipujem ze to bola prevodovka, nikdy som to nedoriesil lebo hosi v servisu chceli zacat rozoberanim palubovky a ja som to nedovolil . tak radio to poriesilo
a x7 ma nejaky snow tranction control ci co takze sa tesim na prvy lad co to dokaze
http://www.auto.cz/citroen-c5-standardne-s-protiprokluzovym-systemem-snow-motion-5402
|
|
10.12.2013 18:48 -
|
2645205
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kam směřuje? Některé do podatelny Pedersenu.
Kam směřuje? Některé do podatelny Pedersenu.:-))))
|
|
10.12.2013 19:01 -
|
2645206
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Souhlas s robo. Hluk od pneumatik se u X7 posuzuje hůře, protoe na odhlučnění auta zamakali tedy fest. Ty podběhy fakt vypadají jako z nějakého tuhého filcu. Zíral jsem i v motorovém prostoru, e co můe i jen troičku rezonovat, tak je polepeno nějakým kobercem. Třeba zásobník podtlaku posilovače brzd... A četl jsem , e ebra motoru 2.0 HDi byla poprvé navrena i na základě akustických výpočtů.
Souhlas s robo. Hluk od pneumatik se u X7 posuzuje hůře, protoe na odhlučnění auta zamakali tedy fest. Ty podběhy fakt vypadají jako z nějakého tuhého filcu. Zíral jsem i v motorovém prostoru, e co můe i jen troičku rezonovat, tak je polepeno nějakým kobercem. Třeba zásobník podtlaku posilovače brzd... A četl jsem , e ebra motoru 2.0 HDi byla poprvé navrena i na základě akustických výpočtů.
|
|
10.12.2013 21:06 -
|
2645220
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak nám o víkendu napadl sníh. Sice u zase není,ale i těch pár hodin,kdy byl,mi stačilo na to,abych mohl posoudit kvalitu "nových" pneu,který jsem si pořídil místo dvou sjetých Nokianů.
Peníze jsem potřeboval jinde,ne na plecháčích na autě,take jsem koupil od známého dva kousky tříletých ContiWinterContact,které mu zůstali po prodeji auta. Mají 6mm,nejsou přestárlý,prostě jsem nečekal ádnou záludnost.
Ale to jsem se teda seknul... U jsem tady jednou popisoval zkuenosti s Contama ,který jsem koupil kdysi nový na XM a byly horí,ne kdybych tam měl letní. No a tohle je něco podobnýho. Jetě,e jsem je dal dozadu. Skoro vechny zatáčky jsem jel driftem,jako kdybych seděl v nějakym blbym zadohrabu. ESP na mě blikalo,e to vypadalo,e kadou chvíli to auto zastaví,jednotka vyleze,dá mi pěstí a zabaví mi do konce zimy klíče... No hrůza. Podotýkám,e nejsem nějakej bezmozek(někteří členové mohou potvrdit,jeli se mnou) a kroucení kormidlem mi nečiní nějaký velký problémy.Teda pokud nesedím v autě obutym v Contíkách...
Take jestli tu někdy budu uvaovat nad tím,e bych koupil Continentály,tak prosím tiefa,aby mi pozastavil členství,dokud nedostanu rozum
Tak nám o víkendu napadl sníh. Sice u zase není,ale i těch pár hodin,kdy byl,mi stačilo na to,abych mohl posoudit kvalitu "nových" pneu,který jsem si pořídil místo dvou sjetých Nokianů.
Peníze jsem potřeboval jinde,ne na plecháčích na autě,take jsem koupil od známého dva kousky tříletých ContiWinterContact,které mu zůstali po prodeji auta. Mají 6mm,nejsou přestárlý,prostě jsem nečekal ádnou záludnost.
Ale to jsem se teda seknul... U jsem tady jednou popisoval zkuenosti s Contama ,který jsem koupil kdysi nový na XM a byly horí,ne kdybych tam měl letní. No a tohle je něco podobnýho. Jetě,e jsem je dal dozadu. Skoro vechny zatáčky jsem jel driftem,jako kdybych seděl v nějakym blbym zadohrabu. ESP na mě blikalo,e to vypadalo,e kadou chvíli to auto zastaví,jednotka vyleze,dá mi pěstí a zabaví mi do konce zimy klíče... No hrůza. Podotýkám,e nejsem nějakej bezmozek(někteří členové mohou potvrdit,jeli se mnou) a kroucení kormidlem mi nečiní nějaký velký problémy.Teda pokud nesedím v autě obutym v Contíkách...
Take jestli tu někdy budu uvaovat nad tím,e bych koupil Continentály,tak prosím tiefa,aby mi pozastavil členství,dokud nedostanu rozum ;-)
|
|
11.12.2013 21:55 -
|
2645348
|
|
shalafi
|
|
|
to "sustanie" pri akceleracii na Michelin Alpin A4 mozem potvrdit, vsimol som si to okamzite ako som minulu zimu prezul .. pre istotu som to skumal aj s otvorenymi oknami - pri volnobehu ticho, pridam plyn a zacnu vydavat zvuk ako keby sa guma lepila na cestu
to "sustanie" pri akceleracii na Michelin Alpin A4 mozem potvrdit, vsimol som si to okamzite ako som minulu zimu prezul .. pre istotu som to skumal aj s otvorenymi oknami - pri volnobehu ticho, pridam plyn a zacnu vydavat zvuk ako keby sa guma lepila na cestu :-)
|
|
16.12.2013 14:05 -
|
2646735
|
|
Brzda
|
|
|
Darja napsal(a): WRA3 a W+ je úplně jinej vzorek... nemíchat. WRA3 je vyí řada, W+ je nií řada od nokianu, rozdíl je i v ceně, ve vzorku, a mám pocit, e W+ se vyrábí v Rusku v druhé továrně Nokianu.
Ale jinak do sněhu jsou to dobré gumy. Já u nakupuju jen Nokian, občas Michelin, ale v Nokianu jsem v tom letos za dva míče a jetě nezačala pořádně zima Hlavně si to zákazníci chválí, e jsou tiché (WRA3 mají i speciální dráky s takovýma ďublíkama, jako golfový míček ), e extrémně nemizej, take feedback je na ně taky dobrej.
Já osobně mám s Nokiany patnou zkuenost co se sjídění týká. Měl jsem W+ a vydrely jen jednu sezónu (cca 11000km) a na sněhu mě zklamaly (na severskou značku dost bída).
Pak jsem měl Dunlop SP Winter Sport 4D, ty vydrely 2 zimy - necelých 20 t km, ale vlastnosti dobré.
S Michelin Alpin jsem měl zkuenost na předchozím autě (Picasso) a tak vydrely 35 tisíc...
Letos jsem z nedostatku peněz uvaoval nad Vraníky, ale nakonec jsem koupil na zkouku Membat Flake (je to nějaká panělská značka, ale vyrobeny jsou v Číně). Podle diskuzí na netu i ohledně jejich letňáků vypadaly docela sluně. Zatím na nich mám najeto za měsíc asi 1800 km a zdají se fakt docela v pohodě. První sníh zvládly nadmíru dobře. Na suchu moc nehučí, vyváení bez problémů, na vodě v pohodě.
Akorát je mám nafoukány na víc ne předepsaných 2,5, protoe před dofouknutím se mi zdálo, e auto nějak jakoby plave - jako by byly podhutěné asi mají nějak měkčí bočnice nebo to dělá dost hrubý vzorek, uvidím jak se trochu sjedou.
Co se týká jízdních vlastností C5 na sněhu, tak vzhledem k tomu, e nejsem závodník to docela jde. Bydlím pod Beskydama, take sněhu si uiju dost. Jak tady někdo psal, e s právě koupenýma (staríma) gumama driftoval, tak bych řekl, e to je docela problém právě auta. Myslím, e hlavně u breaku je rozloení hmotnosti obvzlá s těkým nafákem dost bídné a ESP má fakt co dělat, aby udrelo zadek tam kde má být. Zkouel jsem párkrát zablbnout s vypnutým ESP a zadek jde dopředu opravdu velmi ochotně, take myslím, e tady není dobře dávat dozadu horí pneu ne dopředu, jak se to často dělá......
Já osobně mám s Nokiany patnou zkuenost co se sjídění týká. Měl jsem W+ a vydrely jen jednu sezónu (cca 11000km) a na sněhu mě zklamaly (na severskou značku dost bída).
Pak jsem měl Dunlop SP Winter Sport 4D, ty vydrely 2 zimy - necelých 20 t km, ale vlastnosti dobré.
S Michelin Alpin jsem měl zkuenost na předchozím autě (Picasso) a tak vydrely 35 tisíc...
Letos jsem z nedostatku peněz uvaoval nad Vraníky, ale nakonec jsem koupil na zkouku Membat Flake (je to nějaká panělská značka, ale vyrobeny jsou v Číně). Podle diskuzí na netu i ohledně jejich letňáků vypadaly docela sluně. Zatím na nich mám najeto za měsíc asi 1800 km a zdají se fakt docela v pohodě. První sníh zvládly nadmíru dobře. Na suchu moc nehučí, vyváení bez problémů, na vodě v pohodě.
Akorát je mám nafoukány na víc ne předepsaných 2,5, protoe před dofouknutím se mi zdálo, e auto nějak jakoby plave - jako by byly podhutěné :nevim asi mají nějak měkčí bočnice nebo to dělá dost hrubý vzorek, uvidím jak se trochu sjedou.
Co se týká jízdních vlastností C5 na sněhu, tak vzhledem k tomu, e nejsem závodník to docela jde. Bydlím pod Beskydama, take sněhu si uiju dost. Jak tady někdo psal, e s právě koupenýma (staríma) gumama driftoval, tak bych řekl, e to je docela problém právě auta. Myslím, e hlavně u breaku je rozloení hmotnosti obvzlá s těkým nafákem dost bídné a ESP má fakt co dělat, aby udrelo zadek tam kde má být. Zkouel jsem párkrát zablbnout s vypnutým ESP a zadek jde dopředu opravdu velmi ochotně, take myslím, e tady není dobře dávat dozadu horí pneu ne dopředu, jak se to často dělá......
|
|
23.12.2013 19:44 -
|
2649396
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
shalafi napsal(a): to "sustanie" pri akceleracii na Michelin Alpin A4 mozem potvrdit, vsimol som si to okamzite ako som minulu zimu prezul .. pre istotu som to skumal aj s otvorenymi oknami - pri volnobehu ticho, pridam plyn a zacnu vydavat zvuk ako keby sa guma lepila na cestu
dneska som isiel s C3, a tam tie Alpiny [rok 2009] sustali, ale zalezalo to iba vylucne na druhu asfaltu, ale bolo to hlasne riadne, lenze tie maju za sebou asi 5 zim a dezen na hrane [zakona]
pri pridavani urcite nie, je pravda ze ze po pridani sa nic nedeje pri 65konoch ale ani pri 140konoch si neviem predstavit jak by sa mohol menit zvuk od pneu pri pridani
dneska som isiel s C3, a tam tie Alpiny [rok 2009] sustali, ale zalezalo to iba vylucne na druhu asfaltu, ale bolo to hlasne riadne, lenze tie maju za sebou asi 5 zim a dezen na hrane [zakona]
pri pridavani urcite nie, je pravda ze ze po pridani sa nic nedeje pri 65konoch ale ani pri 140konoch si neviem predstavit jak by sa mohol menit zvuk od pneu pri pridani
|
|
23.12.2013 21:31 -
|
2649442
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mě to ustí jen na mokrým asfaltu a fakt jen v záběru. Teda kdy je hodně vody, kalu a pod. , tak to je jasný, e slyím cákání, ale tohle ustění je trochu jiný.
Kdy si představí jeden blok vzorku gumy, jak je rozdělenej jemnýma lamelama, tak je jasný, e kdy je guma v záběru, tak jsou lamely skloněný trochu jinak ne kdy guma brzdí, nebo se jen odvaluje bez vedlejích sil. Proto asi ta změna zvuku.
Mě to ustí jen na mokrým asfaltu a fakt jen v záběru. Teda kdy je hodně vody, kalu a pod. , tak to je jasný, e slyím cákání, ale tohle ustění je trochu jiný.
Kdy si představí jeden blok vzorku gumy, jak je rozdělenej jemnýma lamelama, tak je jasný, e kdy je guma v záběru, tak jsou lamely skloněný trochu jinak ne kdy guma brzdí, nebo se jen odvaluje bez vedlejích sil. Proto asi ta změna zvuku.
|
|
20.02.2014 17:43 -
|
2670525
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Ahoj vem. Mám nový poznatek. V prosinci roku 2012 jsem koupil zimní pneu Semperit, v daný okamik, kdy jsem je potřeboval a rychle, nic jiného na skladě nebylo. Jedna stála 2250,- Kč, Jezdil jsem na nich do půlky dubna 2013, potom jsem je obul v říjnu 2013 a jezdím na nich do dnes. Odhadem najeto 15 000 km. A co jsem dnes zjistil . Guma Semperit má vzorek mení ne 4 mm. To znamená na jízdu po sněhu a náledí nepouitelná. Snad jsem to napsal srozumitelně a jen poslední humorný dodatek, vem tohoto výrobce vřele doporučuji.
Ahoj vem. Mám nový poznatek. V prosinci roku 2012 jsem koupil zimní pneu Semperit, v daný okamik, kdy jsem je potřeboval a rychle, nic jiného na skladě nebylo. Jedna stála 2250,- Kč, Jezdil jsem na nich do půlky dubna 2013, potom jsem je obul v říjnu 2013 a jezdím na nich do dnes. Odhadem najeto 15 000 km. A co jsem dnes zjistil . Guma Semperit má vzorek mení ne 4 mm. To znamená na jízdu po sněhu a náledí nepouitelná. Snad jsem to napsal srozumitelně a jen poslední humorný dodatek, vem tohoto výrobce vřele doporučuji. :-))))
|
|
20.02.2014 18:50 -
|
2670543
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
já měl kdysi taky jednu sezonu zimní Semperity a nikdy víc. Je to snad jetě horí úroveň ne Matador
já měl kdysi taky jednu sezonu zimní Semperity a nikdy víc. Je to snad jetě horí úroveň ne Matador
|
|
20.02.2014 19:08 -
|
2670547
|
|
Devilian
|
|
|
Kupil som si nove pneu Dayton DW510, rozmer 215/55/R16. Doteraz som jazdil na 5 rocnych gumach, jazda s nimi tu uz opisana bola. Guma ma velmi prekvapila. Mal som predtym micheliny a BF goodrich, ale na tieto sa ani jedny nechytaju. Su tiche, a auto je s nimi iste akoby ani nebol sneh (vsak aj bol len v den, ked som si ich kupil). Za tu cenu ich urcite odporucam.
Kupil som si nove pneu Dayton DW510, rozmer 215/55/R16. Doteraz som jazdil na 5 rocnych gumach, jazda s nimi tu uz opisana bola. Guma ma velmi prekvapila. Mal som predtym micheliny a BF goodrich, ale na tieto sa ani jedny nechytaju. Su tiche, a auto je s nimi iste akoby ani nebol sneh (vsak aj bol len v den, ked som si ich kupil). Za tu cenu ich urcite odporucam.
|
|
24.02.2014 16:29 -
|
2671592
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Rio11 napsal(a): Ahoj vem. Mám nový poznatek. V prosinci roku 2012 jsem koupil zimní pneu Semperit, v daný okamik, kdy jsem je potřeboval a rychle, nic jiného na skladě nebylo. Jedna stála 2250,- Kč, Jezdil jsem na nich do půlky dubna 2013, potom jsem je obul v říjnu 2013 a jezdím na nich do dnes. Odhadem najeto 15 000 km. A co jsem dnes zjistil . Guma Semperit má vzorek mení ne 4 mm. To znamená na jízdu po sněhu a náledí nepouitelná. Snad jsem to napsal srozumitelně a jen poslední humorný dodatek, vem tohoto výrobce vřele doporučuji.
Tak já je mám také,asi stejnou dobu od října 2012 najeto 12800 km a vzorek přední 5-6mm zadní 7-8 mm .No ádná sláva
Ale letos u oproti loňsku moc neubylo...
Tak já je mám také,asi stejnou dobu od října 2012 najeto 12800 km a vzorek přední 5-6mm zadní 7-8 mm .No ádná sláva:-(
Ale letos u oproti loňsku moc neubylo...
|
|
| |
|
|