Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Zimní pneu na C5
|< < 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 ... 41 > >|
09.12.2013 23:16 - Re: Zimní pneu na C5 2645084
BlueSeven
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW ExclusivePočet příspěvků: 613

99 Poslat soukromou zprávu
63zdenda napsal(a):
Má někdo zkušenost s Nokiany WR A3 215-55-16 97H XL nebo Nokian 215-55-16 97H XL WR D3? Dostal jsem na ně zajímavou nabídku,tak se rozhoduji,zda je vzít,tyto jsem zatím ještě nevlastnil.

Pokud jezdíš na prosolené dálnici, tak je A3 dobrá volba, na břečku a do hlubšího či čerstvého sněhu je to slabota. D3 jsou naopak vhodné na sníh, ani prosolená dálnice jim nevadí, ale ta břečka je také slabota

Nevím proč někdo ty pneu na té břečce netestuje, když je to u nás běžné. Je sice pěkné, že takové gumy fungují výborně na sněhu ve Finsku, kde břečku prakticky vidí jen na jaře, ale u nás... Nejlepší byl Bridgestone LM25, ale ty se v 215 nedělají, škoda

09.12.2013 23:24 - Re: Zimní pneu na C5 2645085
pista
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SXPočet příspěvků: 270

cauko.Tento test hovorý za všetko .link. !Ja mám nokian w+ a je to super!

09.12.2013 23:46 - Re: Zimní pneu na C5 2645086
BlueSeven
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW ExclusivePočet příspěvků: 613

pista napsal(a):

Ale vždy to je to co říkám, dalníční provoz jí svědčí, promrzlý sníh také, ale které zimní pneu ne, ale jak si poradí s břečkou, to je to pravé síto na gumy. U nás na Vysočině na zmrzlém sněhu se dá jezdit i s letní gumou velmi slušně, protože je to skoro jak po suché cestě, ale pokud ten sníh trochu rozbředne, tak má spousta gum utrum, prokluzují, auto se nedá rozjet, do zatáčky to vůbec nedrží, atd.

Je zábavné na takovýchto gumách vidět pražáka, když k nám jede na víkend, motor točí až to kvílí, do zatáčky kterou jezdím v zimě 70 on musí 30, aby se tam vešel a příkladů by se našlo mnohem víc. Třeba do našich podmínek na Vysočině je mnohem lepší Baruv Polaris 2 než Nokian A3 a to mluvím z vlastní zkušenosti.

Ale co nezkušíš na vlastní kůži, to ti test neřekne...

09.12.2013 23:56 - Re: Zimní pneu na C5 2645088
63zdenda
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 2972

U??vate? Poslat soukromou zprávu
A co Barum Polaris 3?

10.12.2013 07:25 - Re: Zimní pneu na C5 2645099
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

pista napsal(a):

WRA3 a W+ je úplně jinej vzorek... nemíchat. WRA3 je vyšší řada, W+ je nižší řada od nokianu, rozdíl je i v ceně, ve vzorku, a mám pocit, že W+ se vyrábí v Rusku v druhé továrně Nokianu.

Ale jinak do sněhu jsou to dobré gumy. Já už nakupuju jen Nokian, občas Michelin, ale v Nokianu jsem v tom letos za dva míče a ještě nezačala pořádně zima Hlavně si to zákazníci chválí, že jsou tiché (WRA3 mají i speciální drážky s takovýma ďublíkama, jako golfový míček ), že extrémně nemizej, takže feedback je na ně taky dobrej.

10.12.2013 11:05 - Re: Zimní pneu na C5 2645148
Lovec
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 64
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
najk napsal(a):
je tady vůbec někdo kdo měl, má Vraníky???? Jinak jsou to pouze kecy, jezdí s nii kluci i od PPL a jsou v poho a ti , narozdíl od nás nalítají stovky kilometrů denně. Ja je nevychvaluji, ale taky nehaním. Psal jsem , že budu na jaře referovat. Protektory NEJSOU za zenitem, naopak, dělá se vše proto, aby vydržely a oni i drží jako nové gumy. To není lepení jako OBNOVA Teplice. Postup je skoro stejný jako výroba nové gumy. Základem je kvalitní - nepoškozená kostra. A pak je to stejné - za tepla a celopotažení. Mikra píše a s tím souhlasím, že na ježdění kolem komína a prohrnutí ranního sněhu, jízda bez dálnic a celý týden z do města 50 km/hod. musí stačit. A i kdyby vydržely pouze 2 roky , tak budu na výsost spokojený. A takto se u nás jezdí v zimě, když trošku pomrzne: .link.

Já jezdím na Vraníkách už 2. zimu. Doporučil mi je kamarád co má pneuservis v Beskydech a nelituju. Už je obul i brácha na Ford Mondeo a jeho ze na Saaba . Ten to má domů taky do kopce pod Beskydama a dříve (loni) nad Vraníkama ohrnoval nos, dnes je vychvaloval na svém profilu na FB. Jezdím s nima i na lesních cestách. V jednom místě to však nedávám s žádnýma gumama. Kdo nemá 4x4 dává tam řetězy a to včetně mně.

10.12.2013 12:40 - Re: Zimní pneu na C5 2645152
.45acp
Město: Jablonec n. N., Auto: Citroën C5 I 2.2HDi ExclusivePočet příspěvků: 569
Darja napsal(a):
WRA3 a W+ je úplně jinej vzorek... nemíchat. WRA3 je vyšší řada, W+ je nižší řada od nokianu, rozdíl je i v ceně, ve vzorku, a mám pocit, že W+ se vyrábí v Rusku v druhé továrně Nokianu.

Ale jinak do sněhu jsou to dobré gumy. Já už nakupuju jen Nokian, občas Michelin, ale v Nokianu jsem v tom letos za dva míče a ještě nezačala pořádně zima Hlavně si to zákazníci chválí, že jsou tiché (WRA3 mají i speciální drážky s takovýma ďublíkama, jako golfový míček ), že extrémně nemizej, takže feedback je na ně taky dobrej.

Já ty W+ mám a opravdu jsou ruský. Na autě byly obutý, když jsem ho kupoval. Nemůžu teda posoudit jejich vlastnosti v porovnání s jinýma. V Jablonci a okolí si už třetí zimu s nima užívám všechny varianty zimního provozu a nijak si na ně nemůžu stěžovat. Jen ta šířka 215 klade dost velkej odpor při jízdě v neprojetým sněhu a hluboký břečce, ale to je problém šířky a ne kvality gum. Hlučnost je možná i o trochu menší než u starých letních Kumho, které jsem první léto dojížděl.

10.12.2013 13:08 - Re: Zimní pneu na C5 2645153
63zdenda
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 2972

Tak jsem dnes dostal bezkonkurenční nabídku na MICHELIN ALPIN A4 215-55-R16XL 97H,zítra jdu přezout a po najetí pár km podám reference,co jsem o nich četl,na naše silnice a zimu by měly dobré.

10.12.2013 13:26 - Re: Zimní pneu na C5 2645154
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
A podᚠrefernce o čem? Tak maximálně kolik stály.
Mně tahle diskuse (obdobná o letních) přijde dost divná. Všichni jak tu jsme dovedeme posoudit tak akorát jestli nehučí a po nějaké době jak rychle se sjíždějí. Všechno ostatní jsou jen dojmy. U těch drahých přece nebudu psát, že jsem koupil krám a u těch levných se budu chlubit, jak jsem ušetřil. O ničem jiném většina tohoto vlákna není. Nikdo asi nemáme možnost přímého porovnání stejným autem ve stejný moment na úplně stejném povrchu dvě různá obutí. Od toho jsou zkušebny a i různé zkušebny dospějí občas k trochu jinému hodnocení.

10.12.2013 13:31 - Re: Zimní pneu na C5 2645155
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
silne nesuhlasim, to ze ma guma problem s aquaplaningom je podla mna podstatna informacia
ale je pravda ze vacsinou su to len domienky

10.12.2013 13:45 - Re: Zimní pneu na C5 2645160
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
No jasně, ale schopnost odvádět vodu se dozví od nějaké zkušebny, sám to nikdo neposoudí dokud neprojede stejnou louži stejným autem ve stejné rychlosti na dvou různých gumách.
Prostě kdyby každého z nás posadili na slepo do auta s posledními protektory a tvrdili nám, že jsou tam nové Micheliny, tak si po vystoupení budeme pěkně lebedit, jaké jsou to fajn gumy, nic jiného nepoznáme. Stejná je diskuse kolem paliva - viz jak tu někdo ze Slovenska psal, že do auta dali nějakou téměř močůvku, všem řekli, že mají ověřit vlastnosti super paliva Shell a po vystoupení všichni zaářili štěstím.

Prostě jsou trojí uživatelé. Jedni se vyčerpali koupí auta na doraz a dají tam i sliky jen aby mohli jezdit a kromě ceny nic neřeší. Druhá nejpočetnější skupina nejezdí sportovně, ale vliv gum bere v potaz a dává tam rozumný střed. No a třetí opravdu jezdí na doraz nebo bydlí v nějakém exponovaném území, tak chce hranice posunout co nejdál a dá tam vyhlášenou značku.

10.12.2013 13:56 - Re: Zimní pneu na C5 2645162
63zdenda

No,reference třeba o jízdních vlastnostech na na našich silnicích,o tom snad toto vlákno je,co si na závěr kdo koupí,je už každého věc,ale jestli budou dobré či špatné,proč to sem nedat? Já jsem pročetl celé vlákno a je tu dost užitečných rad a názorů,proč se o ně nepodělit i s ostatními.Za svou dlouhou řidičskou praxi si myslím,že rozpoznám dobrou od špatné pneumatiky,ale to je na dlouhou diskuzi,jaké pneu,kdo to řídí,jakou rychlostí,jaký povrch,zda alpy nebo v ďolíku,je tam strašně moc faktorů,rád se podívám na testy,ale mám vyzkoušeno,že dám víc na zkušenosti lidí,co na nich už něco najezdily,než různé zkušebny,když já mam uplně jiný styl jízdy,než je testováno.

10.12.2013 14:22 - Re: Zimní pneu na C5 2645164
c5vyskov
Město: Vyškov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 612
Ale jo, i při normálním ježdění přece poznᚠhodně - jak kloužou za sucha, za mokra (třeba při rozjezdu). A klidně můžou mít číny výborné hodnocení v testu, ale když 50% lidí na ně nadává, tak si je nekoupím. Nemyslím že ta kritika je o penězích, kolik jsme za gumu vyhodili. Je to tady anonymní, klidně můžeme přiznat, že Michelinka za 3000 má stejné vlastnosti jako čína za 1200, kdyby to byla pravda.

10.12.2013 14:34 - Re: Zimní pneu na C5 2645165
63zdenda

Přesně tak,toto vlákno je postavené na zkušenosti majitelů různých pneumatik,koupím,jezdim,podělim se o dojmy z jízdy,to samé jsem chtěl udělat i já,jako všichni zde,ale....

10.12.2013 14:55 - Re: Zimní pneu na C5 2645166
vseved
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) TourerPočet příspěvků: 636

V testech sleduji opotřebení, odvod vody a cenu. Všechny ostatní údaje jsou pro mně pouze informativní (dokud nebudou testy probíhat na C5 v Praze a na české sibiři). Vždy bude záležet na typu vozu, pérování, typu nápravy, způsobu jízdy, prostředí, zatížení vozidla atd. Já měl paradoxně nejlepší pneu na vozidle asi před 5ti lety - byly to Barumky celoroční. Bohužel se již nedělají. Máme na rodinných autech (2xC5, BMW 5, Meredes E) Barumky, Micheliny, Dunloopy a GoodYear. Zatím nejhůř se chovají Micheliny na C5 kombi.

10.12.2013 14:56 - Re: Zimní pneu na C5 2645167
lucky.kluk
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v ExclusivePočet příspěvků: 26
63zdenda napsal(a):
Má někdo zkušenost s Nokiany WR A3 215-55-16 97H XL nebo Nokian 215-55-16 97H XL WR D3? Dostal jsem na ně zajímavou nabídku,tak se rozhoduji,zda je vzít,tyto jsem zatím ještě nevlastnil.

Zdravím, no tak na ty Nokiany XL WR D3 bacha, já vůl koupil před měsícem na C5 II přes internet 4 kusy á cca 2500 Kč a 2 z nich hází tak, že mi pneuservis, po dvojím pokusu o vyvážení, doporučuje obě reklamovat...a to jsou ty gumy letošní a made in finland...No jo reklamovat, to se snadno řekne, gumy se musí sundat, odeslat prodejci a pak čekat 30 dnů na nejistý výsledek reklamačního řízení... Ale na čem po dobu těch 30 dní jezdit, že jo...? Takže se na tu reklamaci nejspíš vy....ru, po svátkách rozbiju prase a koupím další 2 nové, ale odteď už jen a pouze (hlavně kvůli případné reklamaci...) v kamenném pneuservisu, kde se navíc budu dívat mechanikovi pod ruku, jestli to na vyvažovačce nehází a pokud ano, tak mu to rovnou hodím na hlavu...těch pár stovek co jsem nákupem na internetu ušetřil mi za ten vztek a nervy nestojí...

10.12.2013 15:11 - Re: Zimní pneu na C5 2645168
63zdenda

vseved,doufám že nemyslíš Michelin Alpin A4 na C5 kombi,to by mne celkem dostalo,zítra můžu zrušit objednávku,ale za 2 500,kč neber to,funglovky.

10.12.2013 15:44 - Re: Zimní pneu na C5 2645176
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

No já bych asi souhlasil s panem Vilousem
Jasně pokud budou gumy vysloveně špatné tak bych asi něco poznal.Ale jinak mi nezbývá než věřit že když jsem koupil gumu střední třídy,tak že bude jakž takž dobrá. Mám zimní Semperit a zatím jsem se nezabil. Mám teď C5 druhou zimu a ty gumy také.Jednou se stalo že jsem nevyjel na šikmou plochu u garáže domů která byla pokrytá ujetým sněhem.Ale jak mám vědět že jiné gumy by to zvládly?Pokud má Vseved víc aut a různé druhý tak může porovnávat .Ale jinak mi přijde že je to relativní. Nejsem závodník a jak mám vědět že když mi to někde uklouzne ,že jiná značka by to neudělala?

10.12.2013 16:14 - Re: Zimní pneu na C5 2645180
vseved
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) TourerPočet příspěvků: 636

Tady ty: .link.
Na zasněžené okresce blbě držely směr, u chalupy (česká sibiř) hrabaly. A rychle se nabalovaly. Mají najeto cca 3.500km. Proti tomu Barumky na C5 hatchback byly minimálně o 50rocent lepší. A nebylo to řidičem - v obou případech jsem řídil já.
Jinak na suchu a i na mokré vozovce bez problémů.

10.12.2013 16:16 - Re: Zimní pneu na C5 2645181
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
mno to by som skor ja si mohol poznamenavat u seba doma
mam taky kopcek do garaze (ludia co tu boli vedia)
v zime som lenivy odhadzovat sneh a tak proste sa to tam ujazdi a do garaze sa jazdi po ujazdenom
a tu je pekne poznat auto a gumy, napr. s mojim autom - kleber gumy som tam vliezol v pohode, s inou c5 na inych gumach tiez, ale s tretou c5 som sa tam nedostal

takze by som relativne mohol robit rebricek co islo a co nie

|< < 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 ... 41 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator