Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Zimní pneu na C5
|< < 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 41 > >|
11.10.2013 19:06 - Re: Zimní pneu na C5 2626116
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
ja mam letne ciny a ked naprsi tak zo zimnymi ked je tam sneh a lad sa mi da ist rychlejsie a stabilnejsie ako s tymito - osobne uz cinu nechcem ani videt, vzorka sice akoze pekna ale zmes uplne nahovno

11.10.2013 19:22 - Re: Zimní pneu na C5 2626127
C5stepan
Město: Otrokovice, Auto: Hyundai Getz 1,4iPočet příspěvků: 828
99 Poslat soukromou zprávu
jruze napsal(a):
No to raději vraníky než sáně - nedavno jsem jel projet auto po opravě (nevím co tam bylo obuto -zapoměl jsem se podívat) a tam kde jiná auta bezproblému zatočila tohle jelo rovně(nezávodím s auty zákazníků-klidná jízda)

Jen jestli ti jiní nepoužívali volant.

11.10.2013 20:17 - Re: Zimní pneu na C5 2626154
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

je tady vůbec někdo kdo měl, má Vraníky???? Jinak jsou to pouze kecy, jezdí s nii kluci i od PPL a jsou v poho a ti , narozdíl od nás nalítají stovky kilometrů denně. Ja je nevychvaluji, ale taky nehaním. Psal jsem , že budu na jaře referovat. Protektory NEJSOU za zenitem, naopak, dělá se vše proto, aby vydržely a oni i drží jako nové gumy. To není lepení jako OBNOVA Teplice. Postup je skoro stejný jako výroba nové gumy. Základem je kvalitní - nepoškozená kostra. A pak je to stejné - za tepla a celopotažení. Mikra píše a s tím souhlasím, že na ježdění kolem komína a prohrnutí ranního sněhu, jízda bez dálnic a celý týden z do města 50 km/hod. musí stačit. A i kdyby vydržely pouze 2 roky , tak budu na výsost spokojený. A takto se u nás jezdí v zimě, když trošku pomrzne: .link.

11.10.2013 20:17 - Re: Zimní pneu na C5 2626155
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Chvílema to na videu vypadá jako točený z ledoborce.

Já měl 5 let starý letní Michelin Primacy HP. Vzorek tak asi 3 - 4 mm, už to na vodě plavalo necítil jsem se v pohodě. Tak nějak nejistý se mi to zdálo v rychlejších zatáčkách. Tak jsem koupil nový Michelin Primacy 3 a nestačím se divit. Sedí fantasticky, skoro nepoznám rozdíl mokro a sucho. Neuvěřitelně se držej asfaltu.
Měl jsem stejně starý zimní Michelin Alpin Pilot, vzorek taky asi 4 mm, ale v zimě hotový neštěstí. Na sněhu jsem ještě jakž takž vyjel, po asfaltu jsem musel hodně pomalu a v břečce jsem doslova kormidloval a ne řídil. Vyloženě průser. Tak jsem koupil nový Michelin Alpin A4 a nesmůžu si je vynachválit. První zimu jsem sice jezdil dost málo, ale i tak prostě držej na všech zimních površích, že se ani nechce věřit.
No a ty starý zimní jsem se rozhodl dojezdit v létě. Naposledy. To je neuvěřitelnej sajrajt. To se prostě nedá. Ani suchej asfalt, natož vhkej, nebo dokonce v dešti. To prostě koluzalo i když to auto stálo v garáži.
Víckrát mi starý gumy na auto nesmí, i kdyby měly vzorek jako buldozer. Myslím, že protektor by tak špatnej nebyl, jako stará guma. Alespoň ne první zimu. No a za čtvrtinu ceny nový gumy se to může i vyplatit. Ale ne na dlouhý trasy po Evropě. To bych se bál.

12.10.2013 09:36 - Re: Zimní pneu na C5 2626272
citrónek
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive BreakPočet příspěvků: 33
najk napsal(a):
je tady vůbec někdo kdo měl, má Vraníky???? Jinak jsou to pouze kecy, jezdí s nii kluci i od PPL a jsou v poho a ti , narozdíl od nás nalítají stovky kilometrů denně. Ja je nevychvaluji, ale taky nehaním. Psal jsem , že budu na jaře referovat. Protektory NEJSOU za zenitem, naopak, dělá se vše proto, aby vydržely a oni i drží jako nové gumy. To není lepení jako OBNOVA Teplice. Postup je skoro stejný jako výroba nové gumy. Základem je kvalitní - nepoškozená kostra. A pak je to stejné - za tepla a celopotažení. Mikra píše a s tím souhlasím, že na ježdění kolem komína a prohrnutí ranního sněhu, jízda bez dálnic a celý týden z do města 50 km/hod. musí stačit. A i kdyby vydržely pouze 2 roky , tak budu na výsost spokojený. A takto se u nás jezdí v zimě, když trošku pomrzne: .link.

Tak to nevím kde jsi na dodávkách od PPL viděl protektory, ale pochybuju že by na služební auta dali práskačky kde vozí zboží za x tisíc korun, že ty auta jsou zhuntovaný jak prase a gumy zhoblovaný až na doraz o tom žádná, ale protektory jsem neviděl ani na jednom a to se u nás točí denně. Za druhý píšeš důrazně, že nejsou za zenitem a vzápětí souhlasíš s názorem že kolem komína stačí a na delší štreky na prd. Tak kde je pravda???!!! Uvědom si že dnešní auta jezdí, váží, chovají se jinak než auta ala typu žigul, škodovka atd kde 100km byla kosmická rychlost a hlavně jsi tu měl na výběr Barum OR?? a protektor, tak co myslíš že v té době frčelo?? Jinak nemᚠpojem o tom co používají za kostry na protektor, mohl bych ti vyprávět. Jinak výroba protektoru za tepla (od patky k patce) je stejná jako před xx lety a postup není stejný jak u nové pneu. To si pleteš pojmy. Jinak kdy myslíš že vznikl Vraník a kdy padla Obnova a kde zkončila většina strojů??? Sám sebe se snažiš přesvědčit že koupí protektorů si neprohloupil, já ti to neberu a přeju a ti alespoň dva roky vydrží a jses spokojenej

12.10.2013 09:59 - Re: Zimní pneu na C5 2626281
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
citrónek napsal(a):
Tak to nevím kde jsi na dodávkách od PPL viděl protektory, ale pochybuju že by na služební auta dali práskačky kde vozí zboží za x tisíc korun, že ty auta jsou zhuntovaný jak prase a gumy zhoblovaný až na doraz o tom žádná, ale protektory jsem neviděl ani na jednom a to se u nás točí denně. Za druhý píšeš důrazně, že nejsou za zenitem a vzápětí souhlasíš s názorem že kolem komína stačí a na delší štreky na prd. Tak kde je pravda???!!! Uvědom si že dnešní auta jezdí, váží, chovají se jinak než auta ala typu žigul, škodovka atd kde 100km byla kosmická rychlost a hlavně jsi tu měl na výběr Barum OR?? a protektor, tak co myslíš že v té době frčelo?? Jinak nemᚠpojem o tom co používají za kostry na protektor, mohl bych ti vyprávět. Jinak výroba protektoru za tepla (od patky k patce) je stejná jako před xx lety a postup není stejný jak u nové pneu. To si pleteš pojmy. Jinak kdy myslíš že vznikl Vraník a kdy padla Obnova a kde zkončila většina strojů??? Sám sebe se snažiš přesvědčit že koupí protektorů si neprohloupil, já ti to neberu a přeju a ti alespoň dva roky vydrží a jses spokojenej

Já když jsme je s mladým přivezli(kvůli ALU) tak jsem koukal na jejich stránky a tuším že uváděli že protektorují jen určitý druh a berou gumy zvenku dávají záruku atd.. - no to je sice reklama,ale... no v malích rychlostech se dá ustát cokoli (pokud je adhéze dobrá) - mne když se mi to tenkrát rozlétlo na D1 doplazil jsem se až do Brna a tam mi gumař řekl že na tak těžkém autě jako je CX nemají protektory co dělat a že jsem kaskadér
Začlo to vybracemi - zastavil jsem nic nebylo vidět po druhém zastavení jsem sjistil 1/2 běhounu odpařeného - a po pár KM mi to ustřelilo od prahovky vše v dosahu půl metru.(byly to tedy Brněnské protektory)

12.10.2013 10:03 - Re: Zimní pneu na C5 2626282
Tony_Z
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002)Počet příspěvků: 519

Pro Citronek: Protektor v době žigulů musela být katastrofa. Na vše se sralo, bezpečnost se blížila k nule. Mohlo vyjet na silnice kde co. Nedovedu si nějak moc v dnešní době představit, že by v dlouhé době fungovala výroba něčeho, co by bylo nebezpečné. (když vidím, jak stále stahujou nějaká dětská kola z trhu, že nemaj to a to... se divím, že jsem se jako dítě nezabil - třeba i z toho kola. )

Myslím, že si každý dobře uvědomuje, že jsou auta t잚í, ale furt si tak nějak říkám, že když na tom jezdí kamiony, tak to těma tvejma dětskejma 1500 až 2000kg nevytrhneš .

Když ti napíše, že nejsou za zenitem, tak to znamená, že jsou využitelný, a právě na to auto, co ti přes zimu udělá těch 2000km.

Jinak osobně to neřeším u rozměru 195/65/15, co mám na C5, kde je rozdíl nějakých 900Kč za Vraníka nebo 1300Kč za Goodyear.... Ale u Xsary a rozměru 195/55/15, kde stejné typy pneu jsou v rozdílu 900kč ku 2000Kč na jedné gumě. Ta guma bude v hajzlu za 4roky, auto v zimě udělá 2000km. Nejsem debil, abych koupil na 8000km gumy za 8000kč... - a právě pro tento případ zastávám názor, že lepší novou gumu - třeba ty vraníky, než gumu starou jetou, bůhví v jakém stavu... A Číny, co se dají koupit v jen o něco vyšší cenně než jsou ty vraníky? No, kdo chce, tak klidně může, sice bude mít nový dráty v gumě, ale guma se bude chovat jako plast už nová.

12.10.2013 10:11 - Re: Zimní pneu na C5 2626285
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Auta PPL nejsou žádný služebáky. Jsou to soukromý auta a PPL si je pronajímá s řidičem. Jezdí na Vraníkách, ke mě jezdí 2x týdně a znám se s několika řidičema. Možná mají i nějaký služební, ale to co jezdí ke mě jsou auta těch řidičů.
Sám bych si protektory nekoupil, ale určitě je veliký rozdíl na protektoru z protektorátu a na tom dnešním.
Na žigulu jsem kdysi měl 25 let starý originální ruský diagonály a ty byly protektorovaný nejmíň 6x a to vzorkem z radiál OR6. Tenkrát nešlo o nic než o vzorek. Přivezl jsem do sběrny, každou trochu rozvalili na válečku a každou vždycky vzali bez řečí a za týden mi ji vrátili jako novou.
Kdyby to takhle dělali na dnešních rychlých silných autech, válelo by se jich kolem silnice hodně rozbitých. Asi v tý technologii nějakej pokrok udělali, protože znám spoustu lidí, který si Vraníky na zimu pořídili a tvrděj, že je koupí znova.
Ještě bych rád viděl nějakou navou zimní gumu s takovým traktorovým vzorkem, jako dělá Vraník. Každej výrobce prosazuje jemný lamely, ale drapák se nevidí. No a ve sněhu je drapák někdy lepší než směs za milion. Takže protektory využití mají.

12.10.2013 10:14 - Re: Zimní pneu na C5 2626286
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

Tony_Z napsal(a):
Jinak osobně to neřeším u rozměru 195/65/15, co mám na C5, kde je rozdíl nějakých 900Kč za Vraníka nebo 1300Kč za Goodyear.... Ale u Xsary a rozměru 195/55/15, kde stejné typy pneu jsou v rozdílu 900kč ku 2000Kč na jedné gumě. Ta guma bude v hajzlu za 4roky, auto v zimě udělá 2000km. Nejsem debil, abych koupil na 8000km gumy za 8000kč... - a právě pro tento případ zastávám názor, že lepší novou gumu - třeba ty vraníky, než gumu starou jetou, bůhví v jakém stavu... A Číny, co se dají koupit v jen o něco vyšší cenně než jsou ty vraníky? No, kdo chce, tak klidně může, sice bude mít nový dráty v gumě, ale guma se bude chovat jako plast už nová.

O dráty nejde , ale o nítě - a třeba u barumek mᚠpo nafouknutí vidět na bokách boule(nebo jak to nazvat) a ukaž mi ta třeba na michelínách

12.10.2013 10:17 - Re: Zimní pneu na C5 2626288
63zdenda
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 2972

Já jsem chtěl vědět názory na protektory,nejen o Vraníkách,né že bych to dával na auto,pouze mně to zajímá,kamarád je vyučen gumař a před více jak 30lety my mockrát ukazoval v Barumce výrobu protektorů,tak sem chtěl vědět,co vše se změnilo,je pravda,že sme se hodně najezdily na protektorech a takzvaných separačkách,nikdy žádný problém,auta nedosahovala dnešních rychlostí,já jezdim podle vyhlášky,tudíž pomalejš než dříve,nikdo asi s těmy Vraníky nemá zkušenosti,najk nám na jaře dá určitě vědět,jaké mají vlastnosti na různem povrchu,Honzíku,a slouží bez problému a hodně km.

12.10.2013 10:33 - Re: Zimní pneu na C5 2626292
M.P
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kWPočet příspěvků: 432

Se mě líbí jak tady každej plyve na Vraníky bez toho aniž by se na nich někdy svezl , jenom proto že to jsou protektory . Neměl jsem možnost je mít na svým autě , na Xsaru jsem je nestihl dát , protože jsem ji prodal a na C5 potřebuji rozměr co nevyrábí ( 205/65 - R15 ) . Každý rok sleduji jestli je v tomto rozměru nedělají , hned bych je koupil . Měl jsem možnost je vyzkoušet na půjčeným autě ( ty s technologií GREEN DIAMOND ) a vyblbnout se trochu a byl jsem maximálně spokojenej . Stejné reference mám i od známých co na nich jezdí v horských a podhorských oblastech . A podotýkám že bych je nekupoval kvůli ceně , ale právě kvůli hodnocení těch co na nich jezdí .

12.10.2013 10:43 - Re: Zimní pneu na C5 2626297
Tony_Z
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002)Počet příspěvků: 519

jruze napsal(a):
O dráty nejde , ale o nítě - a třeba u barumek mᚠpo nafouknutí vidět na bokách boule(nebo jak to nazvat) a ukaž mi ta třeba na michelínách

Psal jsem o levné číně vs. protektor...
Jinak Michelin je především guma pro ty, co najezdí třeba 40000km ročně... Ostatním zestárne dříve než ji stačí sjet. (pokud teda nedriftujou) Michelin je drahej jak potvora, je na špici, co se týče výdrže, ale co se týče přilnavosti existují lepší a levnější pneu (rychleji se sjíždí, což někomu, kdo dá 10000km ročně nemusí vůbec zajímat).

12.10.2013 10:48 - Re: Zimní pneu na C5 2626300
63zdenda
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 2972

To je přesné,každý bude rozvijet své teorie a opisovat různé články,ale sám se s tím nikdy nesvezl aby posoudil vlastnosti a podělil se o své zkušenosti ověřené praxí,sám bohužel nemám s tímto také žádné zkušenosti abych mohl posoudit,proto jsem očekával reakce majitelů a né teoretiků.

12.10.2013 11:05 - Re: Zimní pneu na C5 2626303
Tony_Z

63zdenda napsal(a):
To je přesné,každý bude rozvijet své teorie a opisovat různé články,ale sám se s tím nikdy nesvezl aby posoudil vlastnosti a podělil se o své zkušenosti ověřené praxí,sám bohužel nemám s tímto také žádné zkušenosti abych mohl posoudit,proto jsem očekával reakce majitelů a né teoretiků.

osobní zkušenost:
Michelin pilot primacy - letní - v pořádku, ale drahá jak sviň - nestihl jsem ji sjet, než zpuchřela, téměř neubývala, pro mě zbytečně drahá pneu.
Barum Polaris 2 - zimní - na lehkém autě v pohodě, na C5 utrpení, všude zahrabanej, rychle ubývala
Matador MP 52 Elite 2 - letní - děs běs, sjížděla se rychle, silně nepohodlná, už nikdy více (na vodě však byla v pořádku)
Vredestein Sportrack 5 - letní- ve všech směrech pro mě luxusní pneu, nemůžu si ji vynachválit, drží jak za sucha, tak na mokru krásně, auto se valí velmi zlehka
Googyear Ultragrip 7+ - zimní 2 zimy nádhera - krásnej záběr, vyškrábe se všade, 3. zima 5mm a záběr velmi zhoršen - nutnost koupě nové pneu na předek.
Goodyear Ultragrip 8 - zimní - srovnatelné s předchozí verzí
Triangle - nejhorší letní guma, co jsem měl, lehce napršelo a z auta byly sáně, sjížděli se minimálně.
Vraník - zimní - reference budou na jaře - na vyvažovačce šli vyvážit v pohodě, vůbec neházeli, Ty goodyeary házely tehdá více

12.10.2013 11:06 - Re: Zimní pneu na C5 2626304
jruze

63zdenda napsal(a):

No pro ty kola jsme jeli na sever - (brali jsme kvůli ALU) a bylo mi trochu divné že pán měl XM a měl na nich nějaké jiné a tyhle prodával (nevím proč,nestihli jsme vyzkoušet) byly 99% , obuté vyvážené.Nehaním jen jsem váhal to obout na auto s kterým mladej lítal 200Km/h a to to chtěl na CT - teď to nemám na čem odskoušet jak drží. Michelíny bych si asi také nekoupil (moc peněz a malej nájezd),ale když už mi zustaly z dárce tak je přece neprodám a nekoupím cokoli jiného(a jsou nové a hlavně je mám na biturbo se kterým se občas svezu rychleji - nejsem zvědav na sáňkování ve 150) - na druhé auto mám Nokiany - ty se chovali loni OK jak na suchu tak ve sněhu.

12.10.2013 11:19 - Re: Zimní pneu na C5 2626309
63zdenda

Díky chlapy,konečně někdo s praxí,když budu chtít koupit nějaké pneu,vždycky mně zajímá praxe a né teorie,podle těchto užitečných informací se dá už něco vybírat,je to k věci a užitečné pro výběr,jaké pneu.

12.10.2013 11:50 - Re: Zimní pneu na C5 2626318
Mikra

Tony_Z napsal(a):
... Michelin pilot primacy - letní - v pořádku, ale drahá jak sviň - nestihl jsem ji sjet, než zpuchřela, téměř neubývala, pro mě zbytečně drahá pneu ...

Mě se podařilo sehnat nový letní i zimní vždy v akci po sezoně za 3000,- Kč. To u mě není zbytečně drahá guma vzhledem k tomu, jak je dobrá. Než koupit něco o 500,- lacinějšího, potom 3 roky bulet a o rok dřív kupovat nový, to raději za jistotu připlatím. Minimálně 4 roky mám od gum pokoj, pokud je někde neroztrhám o obrubník apod.
Ročně najedu asi 12.000 km, z toho asi tak 5.000 km na zimních.

12.10.2013 11:58 - Re: Zimní pneu na C5 2626321
.45acp
Město: Jablonec n. N., Auto: Citroën C5 I 2.2HDi ExclusivePočet příspěvků: 569
Tak už i výrobci začínají tvrdit, že čtyři roky nejsou dogma. Je otázka, proč. Možná aby prodali i gumy co maj několik let ve skladech.
.link.

12.10.2013 12:06 - Re: Zimní pneu na C5 2626322
63zdenda

No,jak si kamarád objednal ty Nokiány,samozřejmě nové,když sme je prohlížely,rok výroby na nich byl 2011,to znamená,že by je za dva roky měl vyhodit.

12.10.2013 12:21 - Re: Zimní pneu na C5 2626326
Mikra

Pneumatiky dobře uskladněný s pokud možno stálou teplotou, vlhkostí a v temnu téměř nestárnou. Nejvíc jim dává zabrat zahřívání za jízdy a UV ze sluníčka. Proto gumy dobře uskladněný ve skladech u výrobce nejsou ani po třech letech ležení tak starý, jako za jeden rok na autě. Otázkou ale je, jestli byly opravdu dobře uskladněný. A protože dnes skoro neexistujou mezisklady a velkosklady apod., ale většina zboží se vyrábí chvíli před prodejem, tak si myslím, že u nikoho v garáži neležely, ale byly pravděpodobně dobře uskladněný např. u některýho výrobce aut, který je nestihl dát do prvovýroby.

|< < 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 41 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator