Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Zimní pneu na C5
|< < 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 ... 41 > >|
10.10.2013 17:44 - Re: Zimní pneu na C5 2625612
63zdenda
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 2972

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Všichni se snažíme dodržovat stáří 4 až 5 let,nevíte někdo,jak jsou staré takové protektory,kdysy jsem se na nich něco najezdil ještě se škodovkou,nikdy žádný problém nebyl,myslím,že byly starší jak 5 let,dnes bych je na auto nedal,vím jak se vyráběly z oježděných dříve,jak je to dnes,to už nemam přehled,známá je koupila mynulou zimu v obchoďáku a kamarád je ani nemohl vyvážit,to auto ani nešlo udržet na silnici,hned tam koupila nové a nedalo se to porovnat,možná měla smůlu a narazila na špatný kusy.

10.10.2013 17:55 - Re: Zimní pneu na C5 2625614
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

Stáří co tě zajímá je dezén - pneu by měli kontrolovat než protektorují a obout auto na protektory?? u auta co jezdila 120 a vážilo 900Kg je rozdíl to dát na auto +- 1500Kg a s rychlostí 200Km.Dnes se snad dělají už jen celoprotektory , ale ... Jezdil jsem na nich také a když se mi na CX ve 160 odpařil a rozlétl ( ustřelil od podběhu,prahové lišty a všechno v podběhu) tak od té doby mi na auto nesmí nehledě na to že za stejnou cenu koupím 70 - 80% gumy.

10.10.2013 18:11 - Re: Zimní pneu na C5 2625620
63zdenda
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 2972

Jj,v tom s tebou souhlasim,nejde my ale na rozum ty protektory,co známá v tom obchoďáku koupila,že by měla takovou smůlu,že právě sáhla po jediných 4řech kazových pneu co tam měly,proto jsem se ptal,jestli někdo má s tímto stejnou zkušenost,jak jsem psal,já bych je dnes na auto také nedal,jinak sme je mněly také obuté na 603ce i volha to měla,to sem ale už nepatří.

10.10.2013 21:35 - Re: Zimní pneu na C5 2625711
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

99 Poslat soukromou zprávu
tak kolegové, dnes kvalitní protektory jsou zcela o něčem jiném!!!! Za tepla, tlakové zkoušky, kostra jednoho typu, si myslíte že všichni náklaďáci mají nové gumy???? Ja jsem letos pořídil protektory, protože takový vzorek jsem prostě jinde nenašel a jen taktně sděluji, že má řádné označení 215/55/16 a 93 W!!!!!!!!! Ještě jsem na C 5 protektory neměl a na jaře budu referovat. Dálnice nejezdím, jenom kopce a kousek do vesnice. Dovezla je PPL a ten kluk je měl na dodávce - ten samý vzorek, byl spokojený a tam kde ostatní končili on začínal

10.10.2013 21:45 - Re: Zimní pneu na C5 2625731
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

najk napsal(a):
tak kolegové, dnes kvalitní protektory jsou zcela o něčem jiném!!!! Za tepla, tlakové zkoušky, kostra jednoho typu, si myslíte že všichni náklaďáci mají nové gumy???? Ja jsem letos pořídil protektory, protože takový vzorek jsem prostě jinde nenašel a jen taktně sděluji, že má řádné označení 215/55/16 a 93 W!!!!!!!!! Ještě jsem na C 5 protektory neměl a na jaře budu referovat. Dálnice nejezdím, jenom kopce a kousek do vesnice. Dovezla je PPL a ten kluk je měl na dodávce - ten samý vzorek, byl spokojený a tam kde ostatní končili on začínal

Mᚠpravdu s tím že dnes protrektor není jako dříve(a měl by být tetovaný) - pokud tedy není náhodou z východního sektoru.Nejsou to náhodou Vraníci? ty tu mám na XM a mají nasobě snad 1/2 KG závaží.

10.10.2013 21:50 - Re: Zimní pneu na C5 2625738
Hanz 397
Město: Česká Kamenice, Auto: Peugeot 508 SW GTPočet příspěvků: 2443

najk napsal(a):

Nevím,jestli jsem to tady už nepsal vloni,nenašel jsem se,ale když jsem koupil před lety XM,tak bylo na nových pneu Obnova Teplice... Nebyly špatný,trakci měly o hodně lepší,než Conti Wintercontact,se kterýma jsem si naběhl po nich,když jsem na ráfek naklepal průměrně 120gramů,tak ani nekmitaly,ALE po třech letech provozu se začaly rozvažovat,prostě z ničeho nic začaly kmitat a musel jsem vždycky tak jednou za 500-600km těch 120 g dát jinam(do dneška mi nikdo uspokojivě nevysvětlil proč) a hlavně mi začali ucházet,tak jsem měnil ventily,matlal patky těsnící sra...ou,až jsem jednou zjistil,že normálně utíkají skrz běhoun... Všechny do jedné.

10.10.2013 21:57 - Re: Zimní pneu na C5 2625753
jruze

Hanz 397 napsal(a):
Nevím,jestli jsem to tady už nepsal vloni,nenašel jsem se,ale když jsem koupil před lety XM,tak bylo na nových pneu Obnova Teplice... Nebyly špatný,trakci měly o hodně lepší,než Conti Wintercontact,se kterýma jsem si naběhl po nich,když jsem na ráfek naklepal průměrně 120gramů,tak ani nekmitaly,ALE po třech letech provozu se začaly rozvažovat,prostě z ničeho nic začaly kmitat a musel jsem vždycky tak jednou za 500-600km těch 120 g dát jinam(do dneška mi nikdo uspokojivě nevysvětlil proč) a hlavně mi začali ucházet,tak jsem měnil ventily,matlal patky těsnící sra...ou,až jsem jednou zjistil,že normálně utíkají skrz běhoun... Všechny do jedné.

Do jara Najkovi vydrží a najaře bude shánět plovací blány (až příjde velká voda

10.10.2013 22:06 - Re: Zimní pneu na C5 2625756
najk

řada lidi má prostě předsudky, nic víc nic míň, kolikrát se koupí tzv. značkové a uživatel taktéž není spokojený, adheze je přitom častokrát snad více ovlivněna řidičem, než gumou( prostě si myslí, že má gumy Ferari a tak může jezdit i na ledu 222 km) , prostě fyzikální zákony neočúráš. Na jaře budu referovat, nemám snahu někoho klamat, když budou stát za bačkoru, tak to klidně napíšu. Jestli si výrobce dovolí dát RI H, tak snad něco by měli vydržet. Navíc nevykupují zde a od soukromých osob. Ano jsou to Vraníky (hrozný název), jinak opravuji jsou to H!!! .link. akdyž vydrží 2 zimy, tak budu max. spokojen

10.10.2013 22:07 - Re: Zimní pneu na C5 2625757
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Zimní protektor není až tak od věci. Směs na protektory je podstatně měkčí než na origo letních, proto v zimě tolik netvrdnou, ale na asfaltu rychleji ubývaj.
Výrobci pneu vyvíjej speciální směsi a cpou peníze do výzkumu, zatímco protektory dělá kde kdo z kde čeho. Ale třeba Vraník dělá zimní směs s krystalky křemíku - zirkony. Dobrý na náledí, špatný na asfalt.
Letní protektory bych si ale na auto nedal. Velký rychlosti na dálnici pro neznámou gumu nejsou to pravý ořechový.

10.10.2013 22:12 - Re: Zimní pneu na C5 2625759
najk

Mikra napsal(a):
Zimní protektor není až tak od věci. Směs na protektory je podstatně měkčí než na origo letních, proto v zimě tolik netvrdnou, ale na asfaltu rychleji ubývaj.
Výrobci pneu vyvíjej speciální směsi a cpou peníze do výzkumu, zatímco protektory dělá kde kdo z kde čeho. Ale třeba Vraník dělá zimní směs s krystalky křemíku - zirkony. Dobrý na náledí, špatný na asfalt.
Letní protektory bych si ale na auto nedal. Velký rychlosti na dálnici pro neznámou gumu nejsou to pravý ořechový.

ano přesně to jsem měl na mysli, nejsem u dálnice, nejezdím denně dlouhé trasy, potřebuji se prostě ráno přebrodit sněhem, odjedu Slovensko na starých zimních (jezdím na nich od lonského podzimu a dám to přezout, pak namelduji, jak to dopadlo ohledně závaží

10.10.2013 22:20 - Re: Zimní pneu na C5 2625762
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Pak je hodíš na karavan a můžeš je sjet do hola.

10.10.2013 22:41 - Re: Zimní pneu na C5 2625774
jruze

Ty Vraníky jsme koupili za 3000,- i s ALU , ale ještě jsme je nezkusili - jen jsem koukal na jejich stránky a píšou že používají jen značkové pneu a tetují před i po protektorování,dávají záruku atd.. otázka je co je skutečnost.Kdysi dávno Brněnské protektory byly po jízdní stránce OK,ale praskaly u patek (všechy co jsem měl a to měli ještě 50% vzorek)

10.10.2013 22:52 - Re: Zimní pneu na C5 2625778
Hanz 397
Město: Česká Kamenice, Auto: Peugeot 508 SW GTPočet příspěvků: 2443

najk napsal(a):
řada lidi má prostě předsudky, nic víc nic míň, kolikrát se koupí tzv. značkové a uživatel taktéž není spokojený, adheze je přitom častokrát snad více ovlivněna řidičem, než gumou( prostě si myslí, že má gumy Ferari a tak může jezdit i na ledu 222 km) , prostě fyzikální zákony neočúráš. Na jaře budu referovat, nemám snahu někoho klamat, když budou stát za bačkoru, tak to klidně napíšu. Jestli si výrobce dovolí dát RI H, tak snad něco by měli vydržet. Navíc nevykupují zde a od soukromých osob. Ano jsou to Vraníky (hrozný název), jinak opravuji jsou to H!!! .link. akdyž vydrží 2 zimy, tak budu max. spokojen

Honzo,já jsem neřekl,že protektory jsou špatný,jen,že za tu cenu člověk nemůže čekat zázraky. A pokud je používá na ježdění kolem komína,jak píšeš,že jezdíš ty,tak je asi úúúpně zbytečný kupovat ultra super Mišelíny za nesmyslnou cenu,když vpodstatě stejnou službu ti odvedou Vraníci...

10.10.2013 22:54 - Re: Zimní pneu na C5 2625779
Tony_Z
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002)Počet příspěvků: 519

Dnes nazuty 4ks Vraníků na disky (na xsaru). Týpek u vyvažovačky říkal, že šli vyvážit naprosto v pohodě.

11.10.2013 10:20 - Re: Zimní pneu na C5 2625975
63zdenda

No,chtělo by to někoho se skušenostmy,jestli ty Vraníci jsou do hor na sníh,nebo na asfalt,na jaký povrch,v našich klimatických podmínkách jezdíme na suchu,mokru a břečce,také jaký mají nájezd v km,někdo za 2roky najede 10 někdo 50tisíc km i víc.

11.10.2013 12:27 - Re: Zimní pneu na C5 2626004
citrónek
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive BreakPočet příspěvků: 33
Zkušenosti jsou takový že protektory jsou dávno za zenitem. Cenově možná lákavy ale starosti a čas s problémy k ním souvysejícím na kulový. Ono jde vyvažit vše, i trojúhelník, ale u protektorů je problém nabalení nového dezénu na kostru a tím je vždy házivost běhounu ze strany na stranu. Někteří se dušují že OK při jízdě, ale taky záleží kdo jaký strpý luxus. Vraníku jsme ze začátku karieri prodali mraky a 70% se vracelo, reklamaci uznají v pohodě ale jde o ten čas strávený opětovným navštívením pneuservisu zákazníkem a popřípadně znova placení celé procedury. Některé Pneuservisy toto neučtují, ke vstřícnosti k zákazníku ale po čase je přestanou dělat jako my

11.10.2013 12:59 - Re: Zimní pneu na C5 2626016
63zdenda

Osobně s dnešnímy coloprotektory nemám zkušenosti,jenom mě a asi podle diskuze i klubáky zajímají zkušenosti,jestli je to tak jak píšeš,musí auto pěkně plavat,trpět čepy a řízení tou házivostí a ještě riskuješ prasknutí nebo deformaci pneu.

11.10.2013 16:17 - Re: Zimní pneu na C5 2626073
citrónek
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive BreakPočet příspěvků: 33
Já píšu to co jsem dával v dílně na auto a co pak přijede za skvosty zpět, na svý auto bych ani o tom neuvažoval Než prasknutí protektoru, tak u většiny dochází k separaci pneu( zustanou vzduchové kapsy mezi kostrou pneu a vnějším novým běhounem) a udělají lidově řečeno jelito. To už jsou lepší Číňany, kde ty nejlevnější jsou o pár stovek dražší než protektory a odpadaj problémy viz protektory. Je to hold nová guma.

11.10.2013 16:24 - Re: Zimní pneu na C5 2626076
jruze

citrónek napsal(a):
Já píšu to co jsem dával v dílně na auto a co pak přijede za skvosty zpět, na svý auto bych ani o tom neuvažoval Než prasknutí protektoru, tak u většiny dochází k separaci pneu( zustanou vzduchové kapsy mezi kostrou pneu a vnějším novým běhounem) a udělají lidově řečeno jelito. To už jsou lepší Číňany, kde ty nejlevnější jsou o pár stovek dražší než protektory a odpadaj problémy viz protektory. Je to hold nová guma.

No to raději vraníky než sáně - nedavno jsem jel projet auto po opravě (nevím co tam bylo obuto -zapoměl jsem se podívat) a tam kde jiná auta bezproblému zatočila tohle jelo rovně(nezávodím s auty zákazníků-klidná jízda)

11.10.2013 17:00 - Re: Zimní pneu na C5 2626079
citrónek
No ale pokuď nevíš co tam bylo za výrobce, tak to není moc objektivní názor. Klidně tam mohl být TOP výrobce, akorád 10 let stará jebka, která byla vytvrdlá jak pendrek, potom ty sáně.

|< < 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 ... 41 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator