| | |
10.10.2013 17:44 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2625612
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vichni se snaíme dodrovat stáří 4 a 5 let,nevíte někdo,jak jsou staré takové protektory,kdysy jsem se na nich něco najezdil jetě se kodovkou,nikdy ádný problém nebyl,myslím,e byly starí jak 5 let,dnes bych je na auto nedal,vím jak se vyráběly z ojeděných dříve,jak je to dnes,to u nemam přehled,známá je koupila mynulou zimu v obchoďáku a kamarád je ani nemohl vyváit,to auto ani nelo udret na silnici,hned tam koupila nové a nedalo se to porovnat,moná měla smůlu a narazila na patný kusy.
Vichni se snaíme dodrovat stáří 4 a 5 let,nevíte někdo,jak jsou staré takové protektory,kdysy jsem se na nich něco najezdil jetě se kodovkou,nikdy ádný problém nebyl,myslím,e byly starí jak 5 let,dnes bych je na auto nedal,vím jak se vyráběly z ojeděných dříve,jak je to dnes,to u nemam přehled,známá je koupila mynulou zimu v obchoďáku a kamarád je ani nemohl vyváit,to auto ani nelo udret na silnici,hned tam koupila nové a nedalo se to porovnat,moná měla smůlu a narazila na patný kusy.:nevim
|
|
10.10.2013 17:55 -
|
2625614
|
|
jruze
|
|
|
Stáří co tě zajímá je dezén - pneu by měli kontrolovat ne protektorují a obout auto na protektory?? u auta co jezdila 120 a váilo 900Kg je rozdíl to dát na auto +- 1500Kg a s rychlostí 200Km.Dnes se snad dělají u jen celoprotektory , ale ... Jezdil jsem na nich také a kdy se mi na CX ve 160 odpařil a rozlétl ( ustřelil od podběhu,prahové lity a vechno v podběhu) tak od té doby mi na auto nesmí nehledě na to e za stejnou cenu koupím 70 - 80% gumy.
Stáří co tě zajímá je dezén - pneu by měli kontrolovat ne protektorují a obout auto na protektory?? u auta co jezdila 120 a váilo 900Kg je rozdíl to dát na auto +- 1500Kg a s rychlostí 200Km.Dnes se snad dělají u jen celoprotektory , ale ... Jezdil jsem na nich také a kdy se mi na CX ve 160 odpařil a rozlétl ( ustřelil od podběhu,prahové lity a vechno v podběhu) tak od té doby mi na auto nesmí nehledě na to e za stejnou cenu koupím 70 - 80% gumy.:nevim
|
|
10.10.2013 18:11 -
|
2625620
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jj,v tom s tebou souhlasim,nejde my ale na rozum ty protektory,co známá v tom obchoďáku koupila,e by měla takovou smůlu,e právě sáhla po jediných 4řech kazových pneu co tam měly,proto jsem se ptal,jestli někdo má s tímto stejnou zkuenost,jak jsem psal,já bych je dnes na auto také nedal,jinak sme je mněly také obuté na 603ce i volha to měla,to sem ale u nepatří.
Jj,v tom s tebou souhlasim,nejde my ale na rozum ty protektory,co známá v tom obchoďáku koupila,e by měla takovou smůlu,e právě sáhla po jediných 4řech kazových pneu co tam měly,proto jsem se ptal,jestli někdo má s tímto stejnou zkuenost,jak jsem psal,já bych je dnes na auto také nedal,jinak sme je mněly také obuté na 603ce i volha to měla,to sem ale u nepatří.:nevim
|
|
10.10.2013 21:35 -
|
2625711
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak kolegové, dnes kvalitní protektory jsou zcela o něčem jiném!!!! Za tepla, tlakové zkouky, kostra jednoho typu, si myslíte e vichni náklaďáci mají nové gumy???? Ja jsem letos pořídil protektory, protoe takový vzorek jsem prostě jinde nenael a jen taktně sděluji, e má řádné označení 215/55/16 a 93 W!!!!!!!!! Jetě jsem na C 5 protektory neměl a na jaře budu referovat. Dálnice nejezdím, jenom kopce a kousek do vesnice. Dovezla je PPL a ten kluk je měl na dodávce - ten samý vzorek, byl spokojený a tam kde ostatní končili on začínal
tak kolegové, dnes kvalitní protektory jsou zcela o něčem jiném!!!! Za tepla, tlakové zkouky, kostra jednoho typu, si myslíte e vichni náklaďáci mají nové gumy???? Ja jsem letos pořídil protektory, protoe takový vzorek jsem prostě jinde nenael a jen taktně sděluji, e má řádné označení 215/55/16 a 93 W!!!!!!!!! Jetě jsem na C 5 protektory neměl a na jaře budu referovat. Dálnice nejezdím, jenom kopce a kousek do vesnice. Dovezla je PPL a ten kluk je měl na dodávce - ten samý vzorek, byl spokojený a tam kde ostatní končili on začínal :-D
|
|
10.10.2013 21:50 -
|
2625738
|
|
Hanz 397
|
|
|
najk napsal(a): tak kolegové, dnes kvalitní protektory jsou zcela o něčem jiném!!!! Za tepla, tlakové zkouky, kostra jednoho typu, si myslíte e vichni náklaďáci mají nové gumy???? Ja jsem letos pořídil protektory, protoe takový vzorek jsem prostě jinde nenael a jen taktně sděluji, e má řádné označení 215/55/16 a 93 W!!!!!!!!! Jetě jsem na C 5 protektory neměl a na jaře budu referovat. Dálnice nejezdím, jenom kopce a kousek do vesnice. Dovezla je PPL a ten kluk je měl na dodávce - ten samý vzorek, byl spokojený a tam kde ostatní končili on začínal
Nevím,jestli jsem to tady u nepsal vloni,nenael jsem se,ale kdy jsem koupil před lety XM,tak bylo na nových pneu Obnova Teplice... Nebyly patný,trakci měly o hodně lepí,ne Conti Wintercontact,se kterýma jsem si naběhl po nich,kdy jsem na ráfek naklepal průměrně 120gramů,tak ani nekmitaly,ALE po třech letech provozu se začaly rozvaovat,prostě z ničeho nic začaly kmitat a musel jsem vdycky tak jednou za 500-600km těch 120 g dát jinam(do dneka mi nikdo uspokojivě nevysvětlil proč) a hlavně mi začali ucházet,tak jsem měnil ventily,matlal patky těsnící sra...ou,a jsem jednou zjistil,e normálně utíkají skrz běhoun... Vechny do jedné.
Nevím,jestli jsem to tady u nepsal vloni,nenael jsem se,ale kdy jsem koupil před lety XM,tak bylo na nových pneu Obnova Teplice... Nebyly patný,trakci měly o hodně lepí,ne Conti Wintercontact,se kterýma jsem si naběhl po nich,kdy jsem na ráfek naklepal průměrně 120gramů,tak ani nekmitaly,ALE po třech letech provozu se začaly rozvaovat,prostě z ničeho nic začaly kmitat a musel jsem vdycky tak jednou za 500-600km těch 120 g dát jinam(do dneka mi nikdo uspokojivě nevysvětlil proč) a hlavně mi začali ucházet,tak jsem měnil ventily,matlal patky těsnící sra...ou,a jsem jednou zjistil,e normálně utíkají skrz běhoun... Vechny do jedné.
|
|
10.10.2013 21:57 -
|
2625753
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Nevím,jestli jsem to tady u nepsal vloni,nenael jsem se,ale kdy jsem koupil před lety XM,tak bylo na nových pneu Obnova Teplice... Nebyly patný,trakci měly o hodně lepí,ne Conti Wintercontact,se kterýma jsem si naběhl po nich,kdy jsem na ráfek naklepal průměrně 120gramů,tak ani nekmitaly,ALE po třech letech provozu se začaly rozvaovat,prostě z ničeho nic začaly kmitat a musel jsem vdycky tak jednou za 500-600km těch 120 g dát jinam(do dneka mi nikdo uspokojivě nevysvětlil proč) a hlavně mi začali ucházet,tak jsem měnil ventily,matlal patky těsnící sra...ou,a jsem jednou zjistil,e normálně utíkají skrz běhoun... Vechny do jedné.
Do jara Najkovi vydrí a najaře bude shánět plovací blány (a příjde velká voda
Do jara Najkovi vydrí a najaře bude shánět plovací blány (a příjde velká voda :-))))
|
|
10.10.2013 22:06 -
|
2625756
|
|
najk
|
|
|
řada lidi má prostě předsudky, nic víc nic míň, kolikrát se koupí tzv. značkové a uivatel takté není spokojený, adheze je přitom častokrát snad více ovlivněna řidičem, ne gumou( prostě si myslí, e má gumy Ferari a tak můe jezdit i na ledu 222 km) , prostě fyzikální zákony neočúrá. Na jaře budu referovat, nemám snahu někoho klamat, kdy budou stát za bačkoru, tak to klidně napíu. Jestli si výrobce dovolí dát RI H, tak snad něco by měli vydret. Navíc nevykupují zde a od soukromých osob. Ano jsou to Vraníky (hrozný název), jinak opravuji jsou to H!!! .link. akdy vydrí 2 zimy, tak budu max. spokojen
řada lidi má prostě předsudky, nic víc nic míň, kolikrát se koupí tzv. značkové a uivatel takté není spokojený, adheze je přitom častokrát snad více ovlivněna řidičem, ne gumou( prostě si myslí, e má gumy Ferari a tak můe jezdit i na ledu 222 km) , prostě fyzikální zákony neočúrá. Na jaře budu referovat, nemám snahu někoho klamat, kdy budou stát za bačkoru, tak to klidně napíu. Jestli si výrobce dovolí dát RI H, tak snad něco by měli vydret. Navíc nevykupují zde a od soukromých osob. Ano jsou to Vraníky (hrozný název), jinak opravuji jsou to H!!! http://www.eshop-nejlevnejsipneu.cz/nejlevnejsi-pneu-zimni/82-pneu-vranik-protektor-215-55-r-16-hpl-4-93h-ms.html akdy vydrí 2 zimy, tak budu max. spokojen
|
|
10.10.2013 22:07 -
|
2625757
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zimní protektor není a tak od věci. Směs na protektory je podstatně měkčí ne na origo letních, proto v zimě tolik netvrdnou, ale na asfaltu rychleji ubývaj.
Výrobci pneu vyvíjej speciální směsi a cpou peníze do výzkumu, zatímco protektory dělá kde kdo z kde čeho. Ale třeba Vraník dělá zimní směs s krystalky křemíku - zirkony. Dobrý na náledí, patný na asfalt.
Letní protektory bych si ale na auto nedal. Velký rychlosti na dálnici pro neznámou gumu nejsou to pravý ořechový.
Zimní protektor není a tak od věci. Směs na protektory je podstatně měkčí ne na origo letních, proto v zimě tolik netvrdnou, ale na asfaltu rychleji ubývaj.
Výrobci pneu vyvíjej speciální směsi a cpou peníze do výzkumu, zatímco protektory dělá kde kdo z kde čeho. Ale třeba Vraník dělá zimní směs s krystalky křemíku - zirkony. Dobrý na náledí, patný na asfalt.
Letní protektory bych si ale na auto nedal. Velký rychlosti na dálnici pro neznámou gumu nejsou to pravý ořechový.
|
|
10.10.2013 22:12 -
|
2625759
|
|
najk
|
|
|
Mikra napsal(a): Zimní protektor není a tak od věci. Směs na protektory je podstatně měkčí ne na origo letních, proto v zimě tolik netvrdnou, ale na asfaltu rychleji ubývaj.
ano přesně to jsem měl na mysli, nejsem u dálnice, nejezdím denně dlouhé trasy, potřebuji se prostě ráno přebrodit sněhem, odjedu Slovensko na starých zimních (jezdím na nich od lonského podzimu a dám to přezout, pak namelduji, jak to dopadlo ohledně závaí
ano přesně to jsem měl na mysli, nejsem u dálnice, nejezdím denně dlouhé trasy, potřebuji se prostě ráno přebrodit sněhem, odjedu Slovensko na starých zimních (jezdím na nich od lonského podzimu a dám to přezout, pak namelduji, jak to dopadlo ohledně závaí ;-)
|
|
10.10.2013 22:20 -
|
2625762
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pak je hodí na karavan a můe je sjet do hola.
Pak je hodí na karavan a můe je sjet do hola. :-d
|
|
10.10.2013 22:41 -
|
2625774
|
|
jruze
|
|
|
Ty Vraníky jsme koupili za 3000,- i s ALU , ale jetě jsme je nezkusili - jen jsem koukal na jejich stránky a píou e pouívají jen značkové pneu a tetují před i po protektorování,dávají záruku atd.. otázka je co je skutečnost.Kdysi dávno Brněnské protektory byly po jízdní stránce OK,ale praskaly u patek (vechy co jsem měl a to měli jetě 50% vzorek)
Ty Vraníky jsme koupili za 3000,- i s ALU , ale jetě jsme je nezkusili - jen jsem koukal na jejich stránky a píou e pouívají jen značkové pneu a tetují před i po protektorování,dávají záruku atd.. otázka je co je skutečnost.Kdysi dávno Brněnské protektory byly po jízdní stránce OK,ale praskaly u patek (vechy co jsem měl ;-)a to měli jetě 50% vzorek)
|
|
10.10.2013 22:52 -
|
2625778
|
|
Hanz 397
|
|
|
najk napsal(a): řada lidi má prostě předsudky, nic víc nic míň, kolikrát se koupí tzv. značkové a uivatel takté není spokojený, adheze je přitom častokrát snad více ovlivněna řidičem, ne gumou( prostě si myslí, e má gumy Ferari a tak můe jezdit i na ledu 222 km) , prostě fyzikální zákony neočúrá. Na jaře budu referovat, nemám snahu někoho klamat, kdy budou stát za bačkoru, tak to klidně napíu. Jestli si výrobce dovolí dát RI H, tak snad něco by měli vydret. Navíc nevykupují zde a od soukromých osob. Ano jsou to Vraníky (hrozný název), jinak opravuji jsou to H!!! .link. akdy vydrí 2 zimy, tak budu max. spokojen
Honzo,já jsem neřekl,e protektory jsou patný,jen,e za tu cenu člověk nemůe čekat zázraky. A pokud je pouívá na jedění kolem komína,jak píe,e jezdí ty,tak je asi úúúpně zbytečný kupovat ultra super Mielíny za nesmyslnou cenu,kdy vpodstatě stejnou slubu ti odvedou Vraníci...
Honzo,já jsem neřekl,e protektory jsou patný,jen,e za tu cenu člověk nemůe čekat zázraky. A pokud je pouívá na jedění kolem komína,jak píe,e jezdí ty,tak je asi úúúpně zbytečný kupovat ultra super Mielíny za nesmyslnou cenu,kdy vpodstatě stejnou slubu ti odvedou Vraníci...
|
|
10.10.2013 22:54 -
|
2625779
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Dnes nazuty 4ks Vraníků na disky (na xsaru). Týpek u vyvaovačky říkal, e li vyváit naprosto v pohodě.
Dnes nazuty 4ks Vraníků na disky (na xsaru). Týpek u vyvaovačky říkal, e li vyváit naprosto v pohodě.
|
|
11.10.2013 10:20 -
|
2625975
|
|
63zdenda
|
|
|
No,chtělo by to někoho se skuenostmy,jestli ty Vraníci jsou do hor na sníh,nebo na asfalt,na jaký povrch,v naich klimatických podmínkách jezdíme na suchu,mokru a břečce,také jaký mají nájezd v km,někdo za 2roky najede 10 někdo 50tisíc km i víc.
No,chtělo by to někoho se skuenostmy,jestli ty Vraníci jsou do hor na sníh,nebo na asfalt,na jaký povrch,v naich klimatických podmínkách jezdíme na suchu,mokru a břečce,také jaký mají nájezd v km,někdo za 2roky najede 10 někdo 50tisíc km i víc.
|
|
11.10.2013 12:27 -
|
2626004
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zkuenosti jsou takový e protektory jsou dávno za zenitem. Cenově moná lákavy ale starosti a čas s problémy k ním souvysejícím na kulový. Ono jde vyvait ve, i trojúhelník, ale u protektorů je problém nabalení nového dezénu na kostru a tím je vdy házivost běhounu ze strany na stranu. Někteří se duují e OK při jízdě, ale taky záleí kdo jaký strpý luxus. Vraníku jsme ze začátku karieri prodali mraky a 70% se vracelo, reklamaci uznají v pohodě ale jde o ten čas strávený opětovným navtívením pneuservisu zákazníkem a popřípadně znova placení celé procedury. Některé Pneuservisy toto neučtují, ke vstřícnosti k zákazníku ale po čase je přestanou dělat jako my
Zkuenosti jsou takový e protektory jsou dávno za zenitem. Cenově moná lákavy ale starosti a čas s problémy k ním souvysejícím na kulový. Ono jde vyvait ve, i trojúhelník, ale u protektorů je problém nabalení nového dezénu na kostru a tím je vdy házivost běhounu ze strany na stranu. Někteří se duují e OK při jízdě, ale taky záleí kdo jaký strpý luxus. Vraníku jsme ze začátku karieri prodali mraky a 70% se vracelo, reklamaci uznají v pohodě ale jde o ten čas strávený opětovným navtívením pneuservisu zákazníkem a popřípadně znova placení celé procedury. Některé Pneuservisy toto neučtují, ke vstřícnosti k zákazníku ale po čase je přestanou dělat jako my:palec
|
|
11.10.2013 12:59 -
|
2626016
|
|
63zdenda
|
|
|
Osobně s dnenímy coloprotektory nemám zkuenosti,jenom mě a asi podle diskuze i klubáky zajímají zkuenosti,jestli je to tak jak píe,musí auto pěkně plavat,trpět čepy a řízení tou házivostí a jetě riskuje prasknutí nebo deformaci pneu.
Osobně s dnenímy coloprotektory nemám zkuenosti,jenom mě a asi podle diskuze i klubáky zajímají zkuenosti,jestli je to tak jak píe,musí auto pěkně plavat,trpět čepy a řízení tou házivostí a jetě riskuje prasknutí nebo deformaci pneu.:-o
|
|
11.10.2013 16:17 -
|
2626073
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Já píu to co jsem dával v dílně na auto a co pak přijede za skvosty zpět, na svý auto bych ani o tom neuvaoval Ne prasknutí protektoru, tak u větiny dochází k separaci pneu( zustanou vzduchové kapsy mezi kostrou pneu a vnějím novým běhounem) a udělají lidově řečeno jelito. To u jsou lepí Číňany, kde ty nejlevnějí jsou o pár stovek draí ne protektory a odpadaj problémy viz protektory. Je to hold nová guma.
Já píu to co jsem dával v dílně na auto a co pak přijede za skvosty zpět, na svý auto bych ani o tom neuvaoval :-)))) Ne prasknutí protektoru, tak u větiny dochází k separaci pneu( zustanou vzduchové kapsy mezi kostrou pneu a vnějím novým běhounem) a udělají lidově řečeno jelito. To u jsou lepí Číňany, kde ty nejlevnějí jsou o pár stovek draí ne protektory a odpadaj problémy viz protektory. Je to hold nová guma.
|
|
11.10.2013 17:00 -
|
2626079
|
|
citrónek
|
|
|
No ale pokuď neví co tam bylo za výrobce, tak to není moc objektivní názor. Klidně tam mohl být TOP výrobce, akorád 10 let stará jebka, která byla vytvrdlá jak pendrek, potom ty sáně.
No ale pokuď neví co tam bylo za výrobce, tak to není moc objektivní názor:nevim. Klidně tam mohl být TOP výrobce, akorád 10 let stará jebka, která byla vytvrdlá jak pendrek, potom ty sáně.
|
|
| |
|
|