| | |
06.11.2012 12:50 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2518485
|
|
milda67
|
|
|
Já jsem tedka přezouval Xantii a dával Polarisky 3,které jsem výhodně koupil,kdy jsme se o tom bavili v pneuservisu s chlápkem co za ním jezdím,tak mi řekl "hlavně at nejsou vyrobeny v Rumunsku,ty u ani neberem,je to samá reklamace" ...take na výrobním závodě asi hodně záleí
Já jsem tedka přezouval Xantii a dával Polarisky 3,které jsem výhodně koupil,kdy jsme se o tom bavili v pneuservisu s chlápkem co za ním jezdím,tak mi řekl "hlavně at nejsou vyrobeny v Rumunsku,ty u ani neberem,je to samá reklamace" ...take na výrobním závodě asi hodně záleí;-)
|
|
06.11.2012 13:37 -
|
2518498
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No vida člověk by řekl e " přivezou směs v pytlíku " a je jedno kde to oupnou do stroje.Tak evidentně to tak asi nebude a musí to pak být úplně jiný výrobek.Prostě oizený pro východ jako potraviny... V Německu koupené medvídky Haribo jsou taky jiné ne ty tady. Pak ale jsem měl těstí e mě přili gumy vyrobené v Německu.Po těchto zkuenostech bude problém koupit gumy na netu, tam se vybírá značka a typ o zemi původu se člověk dozví a při převzetí
No vida člověk by řekl e " přivezou směs v pytlíku " a je jedno kde to oupnou do stroje.Tak evidentně to tak asi nebude a musí to pak být úplně jiný výrobek.Prostě oizený pro východ jako potraviny... V Německu koupené medvídky Haribo jsou taky jiné ne ty tady. Pak ale jsem měl těstí e mě přili gumy vyrobené v Německu.Po těchto zkuenostech bude problém koupit gumy na netu, tam se vybírá značka a typ o zemi původu se člověk dozví a při převzetí:-(
|
|
06.11.2012 13:45 -
|
2518503
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
ale z netu je můe do 14 dnů bez udání důvodu vrátit a odstoupit od smlouvy
ale z netu je můe do 14 dnů bez udání důvodu vrátit a odstoupit od smlouvy
|
|
06.11.2012 14:55 -
|
2518522
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
TomasT napsal(a):
JO TO PAK JE TUTOVKA!
Ale asi zase dostaneme od Najka důtku e przníme vlákno - udělal na tyhle "odborné diskuze" nové a já to tady zase zaplnil blbostma...
JO TO PAK JE TUTOVKA!:-))))
Ale asi zase dostaneme od Najka důtku e przníme vlákno - udělal na tyhle "odborné diskuze" nové a já to tady zase zaplnil blbostma...
|
|
06.11.2012 16:52 -
|
2518577
|
|
jumep
|
|
|
ono som sa tu onehda bavil s chlapom z matadoru a hovoril ze teraz im nakazali pouzivat nahovno zmes, nemam kupovat ... ale ze tie atie z toho a toho roku budu na tom obdobne ako michelin
takze je to presne o tom co im vyrobca nakaze tam davat, akurat u lepsich znaciek by si nemali dovolit davat tam smejd
ono som sa tu onehda bavil s chlapom z matadoru a hovoril ze teraz im nakazali pouzivat nahovno zmes, nemam kupovat ... ale ze tie atie z toho a toho roku budu na tom obdobne ako michelin
takze je to presne o tom co im vyrobca nakaze tam davat, akurat u lepsich znaciek by si nemali dovolit davat tam smejd
|
|
06.11.2012 17:52 -
|
2518605
|
|
Darja
|
|
|
tlaskal napsal(a): Vyměnil jsem několik a ut a několik výrobců pneu, ale co u nikdy tak NOKIAN Hakepilata 2 (či jak).
Na gumě Made in Finland. Guma o rozměru 225/45/R17. Cena věru lidová 6490,-/kus.
Jako blb jsem dal na zkuenosti a zakoupil.
Po 14 dnech jedění, bych si nejraději vyrval vechny vlasy co mi jetě zbyli.
Guma i na sebemením mokru kloue jak svi...! Nákupní centra po deti je moje noční můra a prachy co stály, bych raději daroval na charitu, ne tohle netěstí!!!!!
Jsem zvědavý co gumy na sněhu a ledu, ale u teď sháním moooooc dobrou úrazovou pojistku s pěkným připojitěním na následnou smrt.
Protoe jestli tohle přeiju, tak u snad vechno.
tak se hlavně koukni, jestli má ty gumy dobře, "hakapetitly" jsou větinou pravé a levé...
tak se hlavně koukni, jestli má ty gumy dobře, "hakapetitly" jsou větinou pravé a levé... :-))
|
|
06.11.2012 17:58 -
|
2518607
|
|
Darja
|
|
|
jumep napsal(a): ono som sa tu onehda bavil s chlapom z matadoru a hovoril ze teraz im nakazali pouzivat nahovno zmes, nemam kupovat ... ale ze tie atie z toho a toho roku budu na tom obdobne ako michelin
pneumatiky jsou byznys. Kdyy levný pneumatiky byly stejně dobrý jako drahý, nikdo by nekupoval vyí třídu jako pirelli, michelin, ale vichni by jezdili třeba na matadorech. Bohuel, to je jako s jídlem v obchodech, levné jogurty, drahé jogurty, aby se obsáhla co největí íře zákazníků...
pneumatiky jsou byznys. Kdyy levný pneumatiky byly stejně dobrý jako drahý, nikdo by nekupoval vyí třídu jako pirelli, michelin, ale vichni by jezdili třeba na matadorech. Bohuel, to je jako s jídlem v obchodech, levné jogurty, drahé jogurty, aby se obsáhla co největí íře zákazníků...
|
|
06.11.2012 19:02 -
|
2518680
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
2 Tlaskal: buď to má patně napsaný nebo si koupil patnej rozměr. Na X7 patří 225/55 R17.
Já zase koupil Bridgestone Blizzak LM 32 (16k za sadu), po velmi dobré zkuenosti s LM 25 (ty se u nevyrábí). V ADACu a Auto Bildu je chválí hlavně na sněhu a teď jsem četl nový test Auto Moto und Sport, kde na sněhu totálně propadly. Tak pak se řiď testy.
2 Tlaskal: buď to má patně napsaný nebo si koupil patnej rozměr. Na X7 patří 225/55 R17.
Já zase koupil Bridgestone Blizzak LM 32 (16k za sadu), po velmi dobré zkuenosti s LM 25 (ty se u nevyrábí). V ADACu a Auto Bildu je chválí hlavně na sněhu a teď jsem četl nový test Auto Moto und Sport, kde na sněhu totálně propadly. Tak pak se řiď testy.
|
|
06.11.2012 19:14 -
|
2518690
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
no velice se omlouvám, v zájmu neprasení jsem zaloil NETECHNICKÉ vlákno o blafání a koukám, e vám je to jedno, hlavně e plníte a získavate bodíky do soutěe o nejvyí počet příspěvků (vyhodnocení na Silvestra), jeden to poruí a vy vichni cítíte tu potřebu se realizovat( VČETNĚ mazáků a mazaček) za kadou cenu, jetě jednou se omlouvám ..... za zaloení zbytečného vlákna
no velice se omlouvám, v zájmu neprasení jsem zaloil NETECHNICKÉ vlákno o blafání a koukám, e vám je to jedno, hlavně e plníte a získavate bodíky do soutěe o nejvyí počet příspěvků (vyhodnocení na Silvestra), jeden to poruí a vy vichni cítíte tu potřebu se realizovat( VČETNĚ mazáků a mazaček) za kadou cenu, jetě jednou se omlouvám ..... za zaloení zbytečného vlákna :-((((
|
|
16.09.2013 22:37 -
|
2619580
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko.Dnes som si bol zobrat po 7 ročných Michelinkách nové zimné gumy .link.
Dufam,e vydria tak ako tie stare.Dam vediet!
cauko.Dnes som si bol zobrat po 7 ročných Michelinkách nové zimné gumy http://www.pneunet.cz/pneu/14910/nokian-w+-*-215-55-R-16-93-T-zimni/
Dufam,e vydria tak ako tie stare.Dam vediet!:-))
|
|
18.09.2013 14:26 -
|
2619962
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Ahoj.
Víte někdo nebo máte alespoň tuení, jaký je rozdíl mezi těmito dvěma pneumatikami (jedna má doplněk Green Diamond a druhá ne - jsou to Vraníky) .link. .link.
Takhle na první pohled vidím rozdíl jen v ceně.
Edit: Tak u nic, u jsem to zjistil.
Technologie GREEN DIAMOND (vyčnívající tvrdé granule karbidu křemíku) zajistí vynikající záběr a přilnavost při namrzlém povrchu a to po celou dobu ivotnosti plátě. Začnou se objevovat po ujetí cca 1500 km. Mají velikost cca 1,5mm a jsou rozvrstveny v celé hloubce dezénu.
Ahoj.
Víte někdo nebo máte alespoň tuení, jaký je rozdíl mezi těmito dvěma pneumatikami (jedna má doplněk Green Diamond a druhá ne - jsou to Vraníky) http://www.protektory-vranik.cz/zimni-osobni-pneu-vranik/vranik-hpl4-195-55-r15.html http://www.protektory-vranik.cz/zimni-osobni-pneu-vranik/vranik-hpl4-green-diamond-195-55-r15.html
Takhle na první pohled vidím rozdíl jen v ceně.
Edit: Tak u nic, u jsem to zjistil. :-)
Technologie GREEN DIAMOND (vyčnívající tvrdé granule karbidu křemíku) zajistí vynikající záběr a přilnavost při namrzlém povrchu a to po celou dobu ivotnosti plátě. Začnou se objevovat po ujetí cca 1500 km. Mají velikost cca 1,5mm a jsou rozvrstveny v celé hloubce dezénu.
|
|
18.09.2013 18:30 -
|
2619998
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
prosim poradte, na zimu 16tky ci 17tky? Pre CIII, kto co doporucuje? Letne mam 17ky ale vaham ci aj zimaky, vacsie balony 16 budu asi lepsie na zimne podmienky?
Pasuju origo citroen hliniky 16tky na gumu 225/60 R16? [teraz som videl letak na citroen webe pre 16,17,18] a maju tieto origo Citroen disky stredovu dieru ci nie ?
dik
prosim poradte, na zimu 16tky ci 17tky? Pre CIII, kto co doporucuje? Letne mam 17ky ale vaham ci aj zimaky, vacsie balony 16 budu asi lepsie na zimne podmienky?
Pasuju origo citroen hliniky 16tky na gumu 225/60 R16? [teraz som videl letak na citroen webe pre 16,17,18] a maju tieto origo Citroen disky stredovu dieru ci nie ?
dik
|
|
18.09.2013 18:45 -
|
2620004
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Bylo to tu řečeno mnohokrát - na autě smí mít jen rozměry zapsané ve velkém techničáku. Tak tam stačí kouknout a má jasno. Má stejné auto jako já, já tam mám povoleno 225/60 R16, 225/55 R17,245/45 R18 a 245/40 R19.
Bylo to tu řečeno mnohokrát - na autě smí mít jen rozměry zapsané ve velkém techničáku. Tak tam stačí kouknout a má jasno. Má stejné auto jako já, já tam mám povoleno 225/60 R16, 225/55 R17,245/45 R18 a 245/40 R19.
|
|
18.09.2013 18:54 -
|
2620005
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
mam vsetky ako si vypisal, to je v pohode,
otazka znela ci su lepsie 16ky ci kludne 17ky na zimu a vytlky. proste ci hydra a ostatne veci su viac "chranene" vacsimi balonmi, teda 16kami.....
No a ked mam kupit origo disky, ci maju dieru, lebo maloktory pneu servis ma kvalitnu upinaciu hlavu na bezdierove disky [francuzske] Po skusenostiach s trasenim volantu na C4 a jazdenim medzi asi 10 pneuservismi kazdu sezonu uz aj ja mozem byt vyvazovaci expert. [a nasiel som kde to vedia] Tajne dufam ze C5 neni tak hakliva na 5g nevyvazenie....
mam vsetky ako si vypisal, to je v pohode,
otazka znela ci su lepsie 16ky ci kludne 17ky na zimu a vytlky. proste ci hydra a ostatne veci su viac "chranene" vacsimi balonmi, teda 16kami.....
No a ked mam kupit origo disky, ci maju dieru, lebo maloktory pneu servis ma kvalitnu upinaciu hlavu na bezdierove disky [francuzske] Po skusenostiach s trasenim volantu na C4 a jazdenim medzi asi 10 pneuservismi kazdu sezonu uz aj ja mozem byt vyvazovaci expert. [a nasiel som kde to vedia] Tajne dufam ze C5 neni tak hakliva na 5g nevyvazenie....
|
|
18.09.2013 18:58 -
|
2620006
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Obecně se do sněhu doporučují uí pneumatiky, protoe lépe protlačí stopu. Výka pneu má vliv jen na pohodlí a to platí v zimě jako v létě.
Obecně se do sněhu doporučují uí pneumatiky, protoe lépe protlačí stopu. Výka pneu má vliv jen na pohodlí a to platí v zimě jako v létě.
|
|
18.09.2013 19:14 -
|
2620009
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já mám za to,e čím vyí pneu,tím mení rány při projetí děr na disk a celé auto,pneu to ztlumí.
Já mám za to,e čím vyí pneu,tím mení rány při projetí děr na disk a celé auto,pneu to ztlumí.
|
|
18.09.2013 20:22 -
|
2620020
|
|
robo
|
|
|
ved vyska pneu je vlastne pointa, sirka je rovnka 225 aj pri 16 a 17
sirsia zas lepsie drzi na ceste, v porovnani s uzsou gumou ?
vie to niekto porovnat, ci je rozdiel velky a je to este maksie ako 17 alebo je to iba o cene?
cesty byvaju na jar zufale, asi teda kupim 16tky, aj ked to nebude take cool
ved vyska pneu je vlastne pointa, sirka je rovnka 225 aj pri 16 a 17
sirsia zas lepsie drzi na ceste, v porovnani s uzsou gumou ?:-))
vie to niekto porovnat, ci je rozdiel velky a je to este maksie ako 17 alebo je to iba o cene?:nevim
cesty byvaju na jar zufale, asi teda kupim 16tky, aj ked to nebude take cool
|
|
18.09.2013 20:45 -
|
2620040
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kdy jsem jezdil na výce 40,vymetl nějakou díru,disk dostal ránu,e se to ozvalo a uvnitř,jezdim na 55 výce,pneu to utlumí,disk tolik netrpí,to se ale odvijí dále,jaká rychlost a jaká díra,moje zkuenost čím vyí,tím mení rána na disk.V té zimní břečce se dají díry a výmoly lehce přehlédnout.
Kdy jsem jezdil na výce 40,vymetl nějakou díru,disk dostal ránu,e se to ozvalo a uvnitř,jezdim na 55 výce,pneu to utlumí,disk tolik netrpí,to se ale odvijí dále,jaká rychlost a jaká díra,moje zkuenost čím vyí,tím mení rána na disk.V té zimní břečce se dají díry a výmoly lehce přehlédnout.
|
|
| |
|
|