| | |
30.10.2012 22:34 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2516516
|
|
Darja
|
|
|
Jedinou výhodu, kterou mají, e kdy se přervou, tak asi s sebou nevezmou přepady jako mě vzaly klasické řetězy.
.link.
.link.
Jedinou výhodu, kterou mají, e kdy se přervou, tak asi s sebou nevezmou přepady jako mě vzaly klasické řetězy.
http://auto.idnes.cz/automoto.aspx?c=A090216_190734_pneu_fdv
http://auto.idnes.cz/test-snehovych-retezu-ocel-je-lepsi-nez-latka-fat-/automoto.aspx?c=A081105_185630_pneu_fdv
|
|
30.10.2012 22:53 -
|
2516521
|
|
jumep
|
|
|
kedysi som aj ja jazdil len na MP12 ....
az prichodom ZX som dostal zimne gumy a je pravda ze je to hodne poznat co mas obute v zime a v lete ...
hlavne ak je teda mokro a zima ...
sneh a lad je kategoria sama o sebe ...
kedysi som aj ja jazdil len na MP12 ....
az prichodom ZX som dostal zimne gumy a je pravda ze je to hodne poznat co mas obute v zime a v lete ...
hlavne ak je teda mokro a zima ...
sneh a lad je kategoria sama o sebe ...
|
|
31.10.2012 21:41 -
|
2516784
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Nápad:zhrnout a zavřít diskuzi!Zákon hovoří jasně 1.11.zimáky a normální člověk je dá zákon nezákon i třeba v srpnu pokud denní teplota nepřesáhne 7st.C" zimák se chová jinak(mám je týden bajočko)a jětě jsem se nesil jsou jiné=měké,plavou,volant jde lehčeji ale mám je a stále sobě i těm ostatním dávám anci e se jen "potkáme"a ne e nám příbuzní budou nosit věnečky na duičky.vdy ani ta cena není hrozná.mám 195x65x15 a sluná guma je za 12stovek.zadní 6let předky co 3roky.nedělám hloupost:sjedu předek a dám do zadu a zadek do předu,levnějí je kůpit jen předek 1x3roky
Nápad:zhrnout a zavřít diskuzi!Zákon hovoří jasně 1.11.zimáky a normální člověk je dá zákon nezákon i třeba v srpnu pokud denní teplota nepřesáhne 7st.C" zimák se chová jinak(mám je týden bajočko)a jětě jsem se nesil jsou jiné=měké,plavou,volant jde lehčeji ale mám je a stále sobě i těm ostatním dávám anci e se jen "potkáme"a ne e nám příbuzní budou nosit věnečky na duičky.vdy ani ta cena není hrozná.mám 195x65x15 a sluná guma je za 12stovek.zadní 6let předky co 3roky.nedělám hloupost:sjedu předek a dám do zadu a zadek do předu,levnějí je kůpit jen předek 1x3roky
|
|
31.10.2012 22:36 -
|
2516801
|
|
jumep
|
|
|
nerobme zo 7 stupnov modlu ... je to len nejake nicnehovoriace odporucenie (7 stupnov sme mali rano aj v lete ....)
nerobme zo 7 stupnov modlu ... je to len nejake nicnehovoriace odporucenie (7 stupnov sme mali rano aj v lete ....)
|
|
31.10.2012 22:39 -
|
2516803
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
vzhledem k tomu e najk odemkl nit-nedoporučuju zimní obutí BARUM POLARIS(mám 195x65x15) pro diesel-benál se chová jinak a člověk cítí kdy to táhne u turba hdi+tdi není takové siamské"propojení s autem protoe turbo si hrábne a člověk to necítí.jinak s polarisama jsem byl spokojen u jiných aut a taky nebyly patné kormorany-zimní i letní
vzhledem k tomu e najk odemkl nit-nedoporučuju zimní obutí BARUM POLARIS(mám 195x65x15) pro diesel-benál se chová jinak a člověk cítí kdy to táhne u turba hdi+tdi není takové siamské"propojení s autem protoe turbo si hrábne a člověk to necítí.jinak s polarisama jsem byl spokojen u jiných aut a taky nebyly patné kormorany-zimní i letní
|
|
02.11.2012 14:38 -
|
2517245
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Tak jsem dnes obul zimáky. Staré Barum Polaris 2 po cca 60.000 km doslouily. Take nové 195/65 R15 H ContiWinterContactTM TS 850. Jsem zvědav jak a kolik vydrí.
Tak jsem dnes obul zimáky. Staré Barum Polaris 2 po cca 60.000 km doslouily. Take nové 195/65 R15 H ContiWinterContactTM TS 850. Jsem zvědav jak a kolik vydrí.
|
|
02.11.2012 21:10 -
|
2517359
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Z toho bylo 40t na letních.
Z toho bylo 40t na letních. :-p
|
|
03.11.2012 14:22 -
|
2517515
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Len pripomeniem, e na SK je minimálna hĺbka dezénu zimných pneu 3mm. Ako je to v CZ?
Len pripomeniem, e na SK je minimálna hĺbka dezénu zimných pneu 3mm. Ako je to v CZ?
|
|
03.11.2012 14:31 -
|
2517516
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
sgt napsal(a): Len pripomeniem, e na SK je minimálna hĺbka dezénu zimných pneu 3mm. Ako je to v CZ?
4mm v době nebo místě, kdy jsou zimní povinné (místa označená značkou nebo kdekoliv kdy je v zimě sníh/led), 1,6mm v ostatních případech (kdy je v lednu sucho a +10).
4mm v době nebo místě, kdy jsou zimní povinné (místa označená značkou nebo kdekoliv kdy je v zimě sníh/led), 1,6mm v ostatních případech (kdy je v lednu sucho a +10).
|
|
05.11.2012 22:41 -
|
2518288
|
|
Hanz 397
|
|
|
Darja napsal(a): c5Stepan si snaí za kadou cenu obhájit koupi levnejch gum z rossia. Vechny tyhle W+ se dělaj v rusku, prostě aby to bylo levný, bouchaj to někde v továrně na permafrostu.
Jak říkám, kadýho věc, co za stačenou tmu si dá na auto. Já tvrdím neetřit. Já holt v zimě jezdím i tam, kde silničáři se bojej
Já jsem zapadlá, zasněená na baráku, na letních (přezutí mam domluvený a na tenhle týden.. hahaha!), do práce jsem volala, e asi nepřijedu (jestli bude v noci mrznout, tak ani nápad). Offrod je ode mně 20km a pěky k němu nejdu A k tomu jsem jetě nemocná.. no tak krbík, teplíčko a čajík
Tak nevim,ale jakej je rozdíl v kvalitě zpracování mezi gumou vyrobenou v Rusku a gumou vyrobenou v Polsku. Nebo mi něco uniklo a Polsko se přes noc stalo gumárenskou velmocí ?
Tak nevim,ale jakej je rozdíl v kvalitě zpracování mezi gumou vyrobenou v Rusku a gumou vyrobenou v Polsku. Nebo mi něco uniklo a Polsko se přes noc stalo gumárenskou velmocí :-p ?
Přílohy: IMG_20121105_110441.jpg ( 1170462b ) - Bridgestone blizzak,dokonce s hvězdičkou :) |
|
05.11.2012 23:31 -
|
2518301
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
No... ani jsem nekoukal, kde jsou ty moje bridge vyrobený, jestli polsko, tak teda potě... snad dbají na kvalitu
No... ani jsem nekoukal, kde jsou ty moje bridge vyrobený, jestli polsko, tak teda potě... snad dbají na kvalitu :( :-))))
|
|
05.11.2012 23:39 -
|
2518304
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Jasný, mělo by to tak být, obecně jsem s něma spokojenej.. take a to dělaj třeba v rumunsku
Jasný, mělo by to tak být, obecně jsem s něma spokojenej.. take a to dělaj třeba v rumunsku :palec
|
|
06.11.2012 10:03 -
|
2518378
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já koupil Semperit SpeedGrip 2 a je tam made in germany... Ale asi bude opravdu jedno v které zemi se to vyrobí je tady přeci globalizace .Jinak pořád přemýlím jak poznat jestli jsou ty gumy dobrá volba. Hned po prezutí jsem jel ve sněhu a bylo to v pohodě.Přijde mi e nehučí a docela sedí. No na to moje jedění musí stačit.To bych tam musel vyzkouet vechny značky abych mohl poznávat rozdíly...Kdy jsem sundal ty letní Continental tak byl poznat rozdíl hned...
Já koupil Semperit SpeedGrip 2 a je tam made in germany... Ale asi bude opravdu jedno v které zemi se to vyrobí je tady přeci globalizace:-)) .Jinak pořád přemýlím jak poznat jestli jsou ty gumy dobrá volba. Hned po prezutí jsem jel ve sněhu a bylo to v pohodě.Přijde mi e nehučí a docela sedí. No na to moje jedění musí stačit.To bych tam musel vyzkouet vechny značky abych mohl poznávat rozdíly...Kdy jsem sundal ty letní Continental tak byl poznat rozdíl hned...:-))))
|
|
06.11.2012 11:44 -
|
2518434
|
|
Nesebr
|
|
|
Kdy mě ena vyslala pro GoodYear UG-8, tak jsem si je byl prohlídnout v pneuservisu K+k (rajpneu.cz).
Zjitění:
zvenku vechny gumy stejné a na zemi původu, zevnitř rozdílné pohledem.
UG-8 vyrobené v Polsku měly vnitřek stejný jako DEBICA,
UG-8 vyrobené ve Slovinsku vevnitř stejné jako SAVA,
kdy doel objednaný rozměr na naí C5 (205/65r15) jsou Made in Germany, vnitřek jsem neviděl.
Můj názor:
koncernoví výrobci pouívají svoje kostry a zvenku na to perou jen vzorek dané značky.
Před léty jsem měl na Passatu zimní Barumky, vechny obuté najednou v jednom pneuservisu. 3 ks Made in Sweden a 1 ks Made in Czech. Výsledek byl takový, e vechny védseké se cca po 5000 km oboulovaly, separoval se běhoun a na jedné začaly i lézt dráty. Uznali reklamaci bez řečí, prý je na to svolávací akce a dělaly to vechny Barumy vyrobené ve védsku, český výrobek přeil několik zim a do úplného sjetí.
Něco podobného se značkou Kléber:
na Xantii jsem obul Kleber Made in France - perfektní, po dobré zkuenosti opět Kléber, stejný vzorek i rozměr jen Made in Poland, auto vypadalo e je stabilně podhutěné, na cestě i trochu plavalo a vzorek se dříve ojel.
Očividně měkí bočnice pneu a určitě jiná směs.
A pak e na zemi původu nezáleí.
Kdy mě ena vyslala pro GoodYear UG-8, tak jsem si je byl prohlídnout v pneuservisu K+k (rajpneu.cz).
Zjitění:
zvenku vechny gumy stejné a na zemi původu, zevnitř rozdílné pohledem.
UG-8 vyrobené v Polsku měly vnitřek stejný jako DEBICA,
UG-8 vyrobené ve Slovinsku vevnitř stejné jako SAVA,
kdy doel objednaný rozměr na naí C5 (205/65r15) jsou Made in Germany, vnitřek jsem neviděl.
Můj názor:
koncernoví výrobci pouívají svoje kostry a zvenku na to perou jen vzorek dané značky.
Před léty jsem měl na Passatu zimní Barumky, vechny obuté najednou v jednom pneuservisu. 3 ks Made in Sweden a 1 ks Made in Czech. Výsledek byl takový, e vechny védseké se cca po 5000 km oboulovaly, separoval se běhoun a na jedné začaly i lézt dráty. Uznali reklamaci bez řečí, prý je na to svolávací akce a dělaly to vechny Barumy vyrobené ve védsku, český výrobek přeil několik zim a do úplného sjetí.
Něco podobného se značkou Kléber:
na Xantii jsem obul Kleber Made in France - perfektní, po dobré zkuenosti opět Kléber, stejný vzorek i rozměr jen Made in Poland, auto vypadalo e je stabilně podhutěné, na cestě i trochu plavalo a vzorek se dříve ojel.
Očividně měkí bočnice pneu a určitě jiná směs.
:palec A pak e na zemi původu nezáleí. :-d
|
|
06.11.2012 12:05 -
|
2518446
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
To Nesebr
Souhlasím. Kdy jsem byl na přezutí, tak na vedlejím zvedáku přezouvali Octavii. Dával take Conti ale 205. Tak jsme je schválně porovnávali, protoe moje 195 vyrobeny v ČR, jeho 205 vyrobeny v Polsku. Vnitřní struktura pneu zcela rozdílná a po nahutění byly 205 daleko rozvalenějí. A to mi řekl vedoucí e měly conti z rumunska a vracely je protoe nely vyváit.
To Nesebr
Souhlasím. Kdy jsem byl na přezutí, tak na vedlejím zvedáku přezouvali Octavii. Dával take Conti ale 205. Tak jsme je schválně porovnávali, protoe moje 195 vyrobeny v ČR, jeho 205 vyrobeny v Polsku. Vnitřní struktura pneu zcela rozdílná a po nahutění byly 205 daleko rozvalenějí. A to mi řekl vedoucí e měly conti z rumunska a vracely je protoe nely vyváit.
|
|
06.11.2012 12:32 -
|
2518479
|
|
tlaskal
|
Město: Bleno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdravím Vás kolegové a kolegyně.
Přidám trochu do diskuze na téma zimní obutí.
Vyměnil jsem několik a ut a několik výrobců pneu, ale co u nikdy tak NOKIAN Hakepilata 2 (či jak).
Na gumě Made in Finland. Guma o rozměru 225/45/R17. Cena věru lidová 6490,-/kus.
Jako blb jsem dal na zkuenosti a zakoupil.
Po 14 dnech jedění, bych si nejraději vyrval vechny vlasy co mi jetě zbyli.
Guma i na sebemením mokru kloue jak svi...! Nákupní centra po deti je moje noční můra a prachy co stály, bych raději daroval na charitu, ne tohle netěstí!!!!!
Jsem zvědavý co gumy na sněhu a ledu, ale u teď sháním moooooc dobrou úrazovou pojistku s pěkným připojitěním na následnou smrt.
Protoe jestli tohle přeiju, tak u snad vechno.
Zdravím Vás kolegové a kolegyně.
Přidám trochu do diskuze na téma zimní obutí.
Vyměnil jsem několik a ut a několik výrobců pneu, ale co u nikdy tak NOKIAN Hakepilata 2 (či jak).
Na gumě Made in Finland. Guma o rozměru 225/45/R17. Cena věru lidová :-o 6490,-/kus.
Jako blb jsem dal na zkuenosti a zakoupil.
Po 14 dnech jedění, bych si nejraději vyrval vechny vlasy co mi jetě zbyli.
Guma i na sebemením mokru kloue jak svi...! Nákupní centra po deti je moje noční můra a prachy co stály, bych raději daroval na charitu, ne tohle netěstí!!!!!
Jsem zvědavý co gumy na sněhu a ledu, ale u teď sháním moooooc dobrou úrazovou pojistku s pěkným připojitěním na následnou smrt.
Protoe jestli tohle přeiju, tak u snad vechno.
|
|
| |
|
|