| | |
26.10.2012 17:35 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2515528
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Hezký, ale jsou to jen klasický asymetrický gumy. Nemají určený směr otáčení, jen venkovní stranu. Sice se to zdá divný, e jdou ikmý dráky na levým i pravým kole stejným směrem, třeba z pravý přední strany do leva do zadu, ale je to tak. Podobně jsem zíral na moje letní Pilot Prymacy HP. Taky to působí, jako by to mělo auto táhnout íkmo, ale netáhne.
Hezký, ale jsou to jen klasický asymetrický gumy. Nemají určený směr otáčení, jen venkovní stranu. Sice se to zdá divný, e jdou ikmý dráky na levým i pravým kole stejným směrem, třeba z pravý přední strany do leva do zadu, ale je to tak. Podobně jsem zíral na moje letní Pilot Prymacy HP. Taky to působí, jako by to mělo auto táhnout íkmo, ale netáhne.
|
|
26.10.2012 22:30 -
|
2515631
|
|
Hanz 397
|
|
|
ee,směrový asymetrický gumy,tzn levý a pravý,dělal a moná jetě dělá třeba Nokian. Na tý gumě bylo vyloeně napsáno LEFT,nebo RIGHT a kdy jsi je dal vedle sebe,tak opravdu byly zrcadlový...
ee,směrový asymetrický gumy,tzn levý a pravý,dělal a moná jetě dělá třeba Nokian. Na tý gumě bylo vyloeně napsáno LEFT,nebo RIGHT a kdy jsi je dal vedle sebe,tak opravdu byly zrcadlový...
|
|
27.10.2012 09:24 -
|
2515651
|
|
C5stepan
|
|
|
A vo tom to bylo od začátku. Darjo marně na nich hledám "sdělano v CCCP"!
Nokian W+
Přilnavost v různých zimních podmínkách
vynikající záběr v zimních podmínkách
nízký valivý odpor
jízdní komfort ve vech podmínkách
Nokian W+ je bezhrotová zimní pneumatika s nízkým valivým odporem. Je určena zvlátě pro mírné a rychle se měnící středoevropské zimní podmínky. Je vestranná a má vynikající přilnavost na mokré vozovce. Můete se na ni spolehnout při náhlé sněhové bouři či na rozbředlé sněhové vrstvě, která Vás na cestě můe potkat. Nokian W+ je velice spolehlivou pneumatikou i na suché vozovce díky svým stabilním a vyváeným jízdním vlastnostem.
Efektivní záběr díky Haka lamelám
Pokrokový systém lamelování zvyuje stabilitu této pneumatiky. Vynikající vlastnosti zůstávají zachovány v průběhu celé její ivotnosti. Haka lamely zaručují vynikající vlastnosti a jsou pouity speciálně jen pro tento dezén. To zaručuje spolehlivý odvod vody a sněhové břečky i ve vysokých rychlostech.
Příjemná a tichá
Nokian W+ je příjemným a tichým spolucestujícím. Příjemný pocit z jízdy je zaručen nízkou hladinou hluku, která je pro tuto zimní pneumatiku charakteristická. Optimální konstrukce dezénu a její nová směs zaručují velice dobrý kilometrový průběh. Nízký valivý odpor zaručuje jednak sníenou spotřebu pohonných hmot a současně i nízkou hladinu emisí.
A vo tom to bylo od začátku. Darjo marně na nich hledám "sdělano v CCCP":-))))!
Nokian W+
Přilnavost v různých zimních podmínkách
vynikající záběr v zimních podmínkách
nízký valivý odpor
jízdní komfort ve vech podmínkách
Nokian W+ je bezhrotová zimní pneumatika s nízkým valivým odporem. Je určena zvlátě pro mírné a rychle se měnící středoevropské zimní podmínky. Je vestranná a má vynikající přilnavost na mokré vozovce. Můete se na ni spolehnout při náhlé sněhové bouři či na rozbředlé sněhové vrstvě, která Vás na cestě můe potkat. Nokian W+ je velice spolehlivou pneumatikou i na suché vozovce díky svým stabilním a vyváeným jízdním vlastnostem.
Efektivní záběr díky Haka lamelám
Pokrokový systém lamelování zvyuje stabilitu této pneumatiky. Vynikající vlastnosti zůstávají zachovány v průběhu celé její ivotnosti. Haka lamely zaručují vynikající vlastnosti a jsou pouity speciálně jen pro tento dezén. To zaručuje spolehlivý odvod vody a sněhové břečky i ve vysokých rychlostech.
Příjemná a tichá
Nokian W+ je příjemným a tichým spolucestujícím. Příjemný pocit z jízdy je zaručen nízkou hladinou hluku, která je pro tuto zimní pneumatiku charakteristická. Optimální konstrukce dezénu a její nová směs zaručují velice dobrý kilometrový průběh. Nízký valivý odpor zaručuje jednak sníenou spotřebu pohonných hmot a současně i nízkou hladinu emisí.
|
|
27.10.2012 12:27 -
|
2515676
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak u je bílo. Teda na silnicích jetě ne, ale v noci má být náledí, tak moná zítra budu testovat nový Alpin A4.
Tak u je bílo. Teda na silnicích jetě ne, ale v noci má být náledí, tak moná zítra budu testovat nový Alpin A4.
|
|
27.10.2012 14:06 -
|
2515684
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Nádherně je venku hnusně. Počítám e přítí tejden to budu po včerejku zase přezouvat na letní gumy. Ale straně mě těí e tedka zmůou ouřady tak akorát prd. Kdybych jel kdekoliv dneska na letních gumách tak při kecech naich orgánů je můu v pohodě poslat odkud přili a spokojeně si klouzat dál na letních.
Nádherně je venku hnusně. Počítám e přítí tejden to budu po včerejku zase přezouvat na letní gumy. Ale straně mě těí e tedka zmůou ouřady tak akorát prd. Kdybych jel kdekoliv dneska na letních gumách tak při kecech naich orgánů je můu v pohodě poslat odkud přili a spokojeně si klouzat dál na letních.
|
|
27.10.2012 14:33 -
|
2515687
|
|
.45acp
|
|
|
C5stepan napsal(a): A vo tom to bylo od začátku. Darjo marně na nich hledám "sdělano v CCCP" !
CCCP tam není, je tam Made in Rossia. Vimnul jsem si toho a letos náhodou při dofukování kol. Nápis je těsně u patky a asi tím nejmením písmem, co na gumách najde. Nebo, e bys měl origo?
Jinak jim nemám co vytknout, loňská zima bez problémů. Jen, jak jsem u psal, v rozjeděným sněhu a hluboké břečce trochu vadí těch 215 ířky. Ale to maj i ostatní gumy stejného rozměru.
CCCP tam není, je tam Made in Rossia. Vimnul jsem si toho a letos náhodou při dofukování kol. Nápis je těsně u patky a asi tím nejmením písmem, co na gumách najde. Nebo, e bys měl origo?
Jinak jim nemám co vytknout, loňská zima bez problémů. Jen, jak jsem u psal, v rozjeděným sněhu a hluboké břečce trochu vadí těch 215 ířky. Ale to maj i ostatní gumy stejného rozměru.
|
|
28.10.2012 13:19 -
|
2515813
|
|
Darja
|
|
|
.45acp napsal(a): CCCP tam není, je tam Made in Rossia. Vimnul jsem si toho a letos náhodou při dofukování kol. Nápis je těsně u patky a asi tím nejmením písmem, co na gumách najde. Nebo, e bys měl origo?
c5Stepan si snaí za kadou cenu obhájit koupi levnejch gum z rossia. Vechny tyhle W+ se dělaj v rusku, prostě aby to bylo levný, bouchaj to někde v továrně na permafrostu.
Jak říkám, kadýho věc, co za stačenou tmu si dá na auto. Já tvrdím neetřit. Já holt v zimě jezdím i tam, kde silničáři se bojej
Já jsem zapadlá, zasněená na baráku, na letních (přezutí mam domluvený a na tenhle týden.. hahaha!), do práce jsem volala, e asi nepřijedu (jestli bude v noci mrznout, tak ani nápad). Offrod je ode mně 20km a pěky k němu nejdu A k tomu jsem jetě nemocná.. no tak krbík, teplíčko a čajík
c5Stepan si snaí za kadou cenu obhájit koupi levnejch gum z rossia. Vechny tyhle W+ se dělaj v rusku, prostě aby to bylo levný, bouchaj to někde v továrně na permafrostu.
Jak říkám, kadýho věc, co za stačenou tmu si dá na auto. Já tvrdím neetřit. Já holt v zimě jezdím i tam, kde silničáři se bojej :-)
Já jsem zapadlá, zasněená na baráku, na letních (přezutí mam domluvený a na tenhle týden.. hahaha!), do práce jsem volala, e asi nepřijedu (jestli bude v noci mrznout, tak ani nápad). Offrod je ode mně 20km a pěky k němu nejdu:-)))) A k tomu jsem jetě nemocná.. no tak krbík, teplíčko a čajík :palec
|
|
28.10.2012 14:21 -
|
2515841
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já přezouval včera, bylo to za 5. 12. nebo spíe po 12. Ta cesta letnich gumách do pneuservisu v těch 10 cm sněhu byla náročná.kdy jsem se chtěl napojit z vedlejí na hlavní tak jsem nějakou dobu hrabal na místě ne se auto rozjelo.Byl jsem docela vybátej e mě tam někdo sestrelí.Přezul jsem na Semperit speed grip2 a cesta zpět byla úplně v pohodě schválně jsem jel po cestě co nebyla protaená abych je vyzkouel a myslím e dobrý...
Já přezouval včera, bylo to za 5. 12. nebo spíe po 12. Ta cesta letnich gumách do pneuservisu v těch 10 cm sněhu byla náročná.kdy jsem se chtěl napojit z vedlejí na hlavní tak jsem nějakou dobu hrabal na místě ne se auto rozjelo.Byl jsem docela vybátej e mě tam někdo sestrelí.Přezul jsem na Semperit speed grip2 a cesta zpět byla úplně v pohodě schválně jsem jel po cestě co nebyla protaená abych je vyzkouel a myslím e dobrý...:palec
|
|
28.10.2012 15:15 -
|
2515849
|
|
dlavem
|
|
|
@felix81-taky si myslel e na letních se mu nic nemůe stát.
@felix81-taky si myslel e na letních se mu nic nemůe stát.:nevim
Přílohy: letní pneu.zip ( 16385681b ) - |
|
28.10.2012 17:33 -
|
2515885
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Pěkně to tam poslal. Myslím,e tady hrála rychlost asi svůj díl. Jinak zimní a letní pneu mají své opodstatnění a to ví kadý zkuený řidič. Jinak já jezdím Nokian WR a jsem spokojen.
Jetě jsem narychlo přehazoval ve čtvrtek aby mě to nepřekvapilo. A,e to byl u nás pořádnej rumec
Pěkně to tam poslal. Myslím,e tady hrála rychlost asi svůj díl. Jinak zimní a letní pneu mají své opodstatnění a to ví kadý zkuený řidič. Jinak já jezdím Nokian WR a jsem spokojen.
Jetě jsem narychlo přehazoval ve čtvrtek aby mě to nepřekvapilo. A,e to byl u nás pořádnej rumec :-)
|
|
28.10.2012 18:59 -
|
2515926
|
|
jruze
|
|
|
Henry napsal(a): DaveLbc napsal(a): .....Jinak zimní a letní pneu mají své opodstatnění a to ví kadý zkuený řidič....
Já bych řekl, e zkuený řidič jezdí podle toho co má obuto a po čem jede. Tomu chudákovi v LAGUNE by nepomohly ani zimní gumy.
Jinak v sobotu jsem absolvoval cestu HK - Tábor na letních MICHELINECH 2mm vzorku (nestihl jsem přezout) a jel jsem jen o něco déle (asi 20min.) a bez jedinného problému.
No nevím - kovářova kobyla chodí bosa (tedy jen jedna C5 II) , ale s C5 I jsem se bez problémů otočil za dílnou(sluné 90% zimáky) a na stejném místě jsem C5 II zahrabal a doloval jsem ji dvě hodiny(letní asi tak 3.-4. mm vzorek)
No nevím - kovářova kobyla chodí bosa (tedy jen jedna C5 II) , ale s C5 I jsem se bez problémů otočil za dílnou(sluné 90% zimáky) a na stejném místě jsem C5 II zahrabal a doloval jsem ji dvě hodiny(letní asi tak 3.-4. mm vzorek) :nevim
|
|
28.10.2012 19:49 -
|
2515937
|
|
C5stepan
|
|
|
Darja napsal(a): c5Stepan si snaí za kadou cenu obhájit koupi levnejch gum z rossia. Vechny tyhle W+ se dělaj v rusku, prostě aby to bylo levný, bouchaj to někde v továrně na permafrostu.
Jak říkám, kadýho věc, co za stačenou tmu si dá na auto. Já tvrdím neetřit. Já holt v zimě jezdím i tam, kde silničáři se bojej
Já jsem zapadlá, zasněená na baráku, na letních (přezutí mam domluvený a na tenhle týden.. hahaha!), do práce jsem volala, e asi nepřijedu (jestli bude v noci mrznout, tak ani nápad). Offrod je ode mně 20km a pěky k němu nejdu A k tomu jsem jetě nemocná.. no tak krbík, teplíčko a čajík
Váně Ti připadá dát za 4 zimáky cca desítku bůhví jak levné? Nevím a ani nepátrám, kde tu tmu lisují. Obul jsem je na třetí zimu, tento víkend provětral v Beskydech a k Tvému zřejmě zklamání jsem s nimi spokojen.
Váně Ti připadá dát za 4 zimáky cca desítku bůhví jak levné? Nevím a ani nepátrám, kde tu tmu lisují. Obul jsem je na třetí zimu, tento víkend provětral v Beskydech a k Tvému zřejmě zklamání;-) jsem s nimi spokojen:palec.
|
|
28.10.2012 20:09 -
|
2515943
|
|
Hanz 397
|
|
|
Darja napsal(a): c5Stepan si snaí za kadou cenu obhájit koupi levnejch gum z rossia. Vechny tyhle W+ se dělaj v rusku, prostě aby to bylo levný, bouchaj to někde v továrně na permafrostu.
Darja si za kadou cenu snaí obhájit nákup svých pneu za bambilion,kdy při tom se dají koupit podobně dobré a při tom o dost levnějí... Já ty W+ mám a jedinou vadu na kráse jsem jim nael-lehce,ale opravdu lehce na suchu do zatáčky hučí. Včera na zmrzlině,cestou od jruze bez sebemeního zaváhání... Mám monost je porovnat s Michelinama Alpine,se kterýma denně jezdím a to hučení je pro obyčejného řidiče s nájezdem cca 15-20tkm na autě,jako jsem já,jedinej rozdíl.
Ps.:Nejezdím tam,kde se i silničáři bojí,já tam bydlím...
Darja si za kadou cenu snaí obhájit nákup svých pneu za bambilion,kdy při tom se dají koupit podobně dobré a při tom o dost levnějí... Já ty W+ mám a jedinou vadu na kráse jsem jim nael-lehce,ale opravdu lehce na suchu do zatáčky hučí. Včera na zmrzlině,cestou od jruze bez sebemeního zaváhání... Mám monost je porovnat s Michelinama Alpine,se kterýma denně jezdím a to hučení je pro obyčejného řidiče s nájezdem cca 15-20tkm na autě,jako jsem já,jedinej rozdíl.
Ps.:Nejezdím tam,kde se i silničáři bojí,já tam bydlím...:-d
|
|
28.10.2012 20:56 -
|
2515962
|
|
jumep
|
|
|
je zarazajuce ako tu vsetci obvinuju silnicare .... a to vzdy ked su zasrate cesty
skuste si doma odhrnat sneh, kazdu hodinu sa vratis na ten chodnik a prehrnes to
a predstav si cestara, za hodinu prejde 30 km, ked to vali tak to za tu hodinu kade uz isiel tak je to zavalene znova ako keby tam nesiel ... a potom tu idete vy a nadavate ....
je zarazajuce ako tu vsetci obvinuju silnicare .... a to vzdy ked su zasrate cesty
skuste si doma odhrnat sneh, kazdu hodinu sa vratis na ten chodnik a prehrnes to
a predstav si cestara, za hodinu prejde 30 km, ked to vali tak to za tu hodinu kade uz isiel tak je to zavalene znova ako keby tam nesiel ... a potom tu idete vy a nadavate ....
|
|
| |
|
|