Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Podvozek, kola, uložení / Zimní pneu na C5
|< < 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 41 > >|
26.10.2012 17:14 - Re: Zimní pneu na C5 2515522
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
99 Poslat soukromou zprávu
Mikra napsal(a):
Popravdě o takových jsem ani nikdy neslyšel. Asymetrické a ještě směrové, to už na nich chybí jen označení přední a zadní.

Co tahle?
Ale to se C5 už moc netýká.
Přední a zadní samozřejmě můžou být taky - třeba u F1 (různé rozměry)

26.10.2012 17:35 - Re: Zimní pneu na C5 2515528
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Hezký, ale jsou to jen klasický asymetrický gumy. Nemají určený směr otáčení, jen venkovní stranu. Sice se to zdá divný, že jdou šikmý drážky na levým i pravým kole stejným směrem, třeba z pravý přední strany do leva do zadu, ale je to tak. Podobně jsem zíral na moje letní Pilot Prymacy HP. Taky to působí, jako by to mělo auto táhnout šíkmo, ale netáhne.

26.10.2012 22:30 - Re: Zimní pneu na C5 2515631
Hanz 397
Město: Česká Kamenice, Auto: Peugeot 508 SW GTPočet příspěvků: 2443

U??vate? Poslat soukromou zprávu
ee,směrový asymetrický gumy,tzn levý a pravý,dělal a možná ještě dělá třeba Nokian. Na tý gumě bylo vyloženě napsáno LEFT,nebo RIGHT a když jsi je dal vedle sebe,tak opravdu byly zrcadlový...

27.10.2012 09:24 - Re: Zimní pneu na C5 2515651
C5stepan
Město: Otrokovice, Auto: Hyundai Getz 1,4iPočet příspěvků: 828
A vo tom to bylo od začátku. Darjo marně na nich hledám "sdělano v CCCP"!

Nokian W+
Přilnavost v různých zimních podmínkách
vynikající záběr v zimních podmínkách
nízký valivý odpor
jízdní komfort ve všech podmínkách
Nokian W+ je bezhrotová zimní pneumatika s nízkým valivým odporem. Je určena zvláště pro mírné a rychle se měnící středoevropské zimní podmínky. Je všestranná a má vynikající přilnavost na mokré vozovce. Můžete se na ni spolehnout při náhlé sněhové bouři či na rozbředlé sněhové vrstvě, která Vás na cestě může potkat. Nokian W+ je velice spolehlivou pneumatikou i na suché vozovce díky svým stabilním a vyváženým jízdním vlastnostem.
Efektivní záběr díky Haka lamelám
Pokrokový systém lamelování zvyšuje stabilitu této pneumatiky. Vynikající vlastnosti zůstávají zachovány v průběhu celé její životnosti. Haka lamely zaručují vynikající vlastnosti a jsou použity speciálně jen pro tento dezén. To zaručuje spolehlivý odvod vody a sněhové břečky i ve vysokých rychlostech.
Příjemná a tichá
Nokian W+ je příjemným a tichým spolucestujícím. Příjemný pocit z jízdy je zaručen nízkou hladinou hluku, která je pro tuto zimní pneumatiku charakteristická. Optimální konstrukce dezénu a její nová směs zaručují velice dobrý kilometrový průběh. Nízký valivý odpor zaručuje jednak sníženou spotřebu pohonných hmot a současně i nízkou hladinu emisí.

27.10.2012 12:27 - Re: Zimní pneu na C5 2515676
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Tak už je bílo. Teda na silnicích ještě ne, ale v noci má být náledí, tak možná zítra budu testovat nový Alpin A4.

27.10.2012 13:59 - Re: Zimní pneu na C5 2515682
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
Mikra napsal(a):
Tak už je bílo. Teda na silnicích ještě ne, ale v noci má být náledí, tak možná zítra budu testovat nový Alpin A4.

Jsem dneska chtěl prohodit kola za zimní - ale už jsou tam asi 3cm mokrýho sajrajtu, vůbec se mi ven nechce
EDIT 28.10.: Tak už přezuto.

27.10.2012 14:06 - Re: Zimní pneu na C5 2515684
felix81
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kwPočet příspěvků: 292

Nádherně je venku hnusně. Počítám že příští tejden to budu po včerejšku zase přezouvat na letní gumy. Ale strašně mě těší že tedka zmůžou ouřady tak akorát prd. Kdybych jel kdekoliv dneska na letních gumách tak při kecech našich orgánů je můžu v pohodě poslat odkud přišli a spokojeně si klouzat dál na letních.

27.10.2012 14:33 - Re: Zimní pneu na C5 2515687
.45acp
Město: Jablonec n. N., Auto: Citroën C5 I 2.2HDi ExclusivePočet příspěvků: 569
C5stepan napsal(a):
A vo tom to bylo od začátku. Darjo marně na nich hledám "sdělano v CCCP"!

CCCP tam není, je tam Made in Rossia. Všimnul jsem si toho až letos náhodou při dofukování kol. Nápis je těsně u patky a asi tím nejmenším písmem, co na gumách najdeš. Nebo, že bys měl origoš?
Jinak jim nemám co vytknout, loňská zima bez problémů. Jen, jak jsem už psal, v rozježděným sněhu a hluboké břečce trochu vadí těch 215 šířky. Ale to maj i ostatní gumy stejného rozměru.

28.10.2012 13:19 - Re: Zimní pneu na C5 2515813
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

.45acp napsal(a):
CCCP tam není, je tam Made in Rossia. Všimnul jsem si toho až letos náhodou při dofukování kol. Nápis je těsně u patky a asi tím nejmenším písmem, co na gumách najdeš. Nebo, že bys měl origoš?

c5Stepan si snaží za každou cenu obhájit koupi levnejch gum z rossia. Všechny tyhle W+ se dělaj v rusku, prostě aby to bylo levný, bouchaj to někde v továrně na permafrostu.

Jak říkám, každýho věc, co za stačenou tmu si dá na auto. Já tvrdím nešetřit. Já holt v zimě jezdím i tam, kde silničáři se bojej

Já jsem zapadlá, zasněžená na baráku, na letních (přezutí mam domluvený až na tenhle týden.. hahaha!), do práce jsem volala, že asi nepřijedu (jestli bude v noci mrznout, tak ani nápad). Offrod je ode mně 20km a pěšky k němu nejdu A k tomu jsem ještě nemocná.. no tak krbík, teplíčko a čajík

28.10.2012 14:21 - Re: Zimní pneu na C5 2515841
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

Já přezouval včera, bylo to za 5. 12. nebo spíše po 12. Ta cesta letnich gumách do pneuservisu v těch 10 cm sněhu byla náročná.když jsem se chtěl napojit z vedlejší na hlavní tak jsem nějakou dobu hrabal na místě než se auto rozjelo.Byl jsem docela vybátej že mě tam někdo sestrelí.Přezul jsem na Semperit speed grip2 a cesta zpět byla úplně v pohodě schválně jsem jel po cestě co nebyla protažená abych je vyzkoušel a myslím že dobrý...

28.10.2012 15:15 - Re: Zimní pneu na C5 2515849
dlavem
Město: Zlatá Olešnice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 111

@felix81-taky si myslel že na letních se mu nic nemůže stát.

Přílohy:
letní pneu.zip ( 16385681b ) -

28.10.2012 17:33 - Re: Zimní pneu na C5 2515885
DaveLbc
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SXPočet příspěvků: 422

Pěkně to tam poslal. Myslím,že tady hrála rychlost asi svůj díl. Jinak zimní a letní pneu mají své opodstatnění a to ví každý zkušený řidič. Jinak já jezdím Nokian WR a jsem spokojen.
Ještě jsem narychlo přehazoval ve čtvrtek aby mě to nepřekvapilo. A,že to byl u nás pořádnej šrumec

28.10.2012 17:56 - Re: Zimní pneu na C5 2515897
Henry
Město: Hradec Kralove, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X BreakPočet příspěvků: 258
DaveLbc napsal(a):
.....Jinak zimní a letní pneu mají své opodstatnění a to ví každý zkušený řidič....

Já bych řekl, že zkušený řidič jezdí podle toho co má obuto a po čem jede. Tomu chudákovi v LAGUNE by nepomohly ani zimní gumy.
Jinak v sobotu jsem absolvoval cestu HK - Tábor na letních MICHELINECH 2mm vzorku (nestihl jsem přezout) a jel jsem jen o něco déle (asi 20min.) a bez jedinného problému.

28.10.2012 18:59 - Re: Zimní pneu na C5 2515926
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

Henry napsal(a):
DaveLbc napsal(a):
.....Jinak zimní a letní pneu mají své opodstatnění a to ví každý zkušený řidič....

Já bych řekl, že zkušený řidič jezdí podle toho co má obuto a po čem jede. Tomu chudákovi v LAGUNE by nepomohly ani zimní gumy.
Jinak v sobotu jsem absolvoval cestu HK - Tábor na letních MICHELINECH 2mm vzorku (nestihl jsem přezout) a jel jsem jen o něco déle (asi 20min.) a bez jedinného problému.

No nevím - kovářova kobyla chodí bosa (tedy jen jedna C5 II) , ale s C5 I jsem se bez problémů otočil za dílnou(slušné 90% zimáky) a na stejném místě jsem C5 II zahrabal a doloval jsem ji dvě hodiny(letní asi tak 3.-4. mm vzorek)

28.10.2012 19:14 - Re: Zimní pneu na C5 2515931
KostaKE
Město: Košice, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v ExclusivePočet příspěvků: 94

Zatial som mal na C5 len tieto W+ ... ale ... musim z nimy davat tak nejak vacsi pozor na dazdi/lade ako by som chcel. Zas cena bola velmi dobra. Nabuduce asi vyberiem nieco drahsie.

C5stepan napsal(a):
Nokian W+
Přilnavost v různých zimních podmínkách
vynikající záběr v zimních podmínkách
nízký valivý odpor
jízdní komfort ve všech podmínkách
Nokian W+ je bezhrotová zimní pneumatika s nízkým valivým odporem. Je určena zvláště pro mírné a rychle se měnící středoevropské zimní podmínky. Je všestranná a má vynikající přilnavost na mokré vozovce. Můžete se na ni spolehnout při náhlé sněhové bouři či na rozbředlé sněhové vrstvě, která Vás na cestě může potkat. Nokian W+ je velice spolehlivou pneumatikou i na suché vozovce díky svým stabilním a vyváženým jízdním vlastnostem.
Efektivní záběr díky Haka lamelám
Pokrokový systém lamelování zvyšuje stabilitu této pneumatiky. Vynikající vlastnosti zůstávají zachovány v průběhu celé její životnosti. Haka lamely zaručují vynikající vlastnosti a jsou použity speciálně jen pro tento dezén. To zaručuje spolehlivý odvod vody a sněhové břečky i ve vysokých rychlostech.
Příjemná a tichá
Nokian W+ je příjemným a tichým spolucestujícím. Příjemný pocit z jízdy je zaručen nízkou hladinou hluku, která je pro tuto zimní pneumatiku charakteristická. Optimální konstrukce dezénu a její nová směs zaručují velice dobrý kilometrový průběh. Nízký valivý odpor zaručuje jednak sníženou spotřebu pohonných hmot a současně i nízkou hladinu emisí.

28.10.2012 19:49 - Re: Zimní pneu na C5 2515937
C5stepan
Darja napsal(a):
c5Stepan si snaží za každou cenu obhájit koupi levnejch gum z rossia. Všechny tyhle W+ se dělaj v rusku, prostě aby to bylo levný, bouchaj to někde v továrně na permafrostu.

Jak říkám, každýho věc, co za stačenou tmu si dá na auto. Já tvrdím nešetřit. Já holt v zimě jezdím i tam, kde silničáři se bojej
Já jsem zapadlá, zasněžená na baráku, na letních (přezutí mam domluvený až na tenhle týden.. hahaha!), do práce jsem volala, že asi nepřijedu (jestli bude v noci mrznout, tak ani nápad). Offrod je ode mně 20km a pěšky k němu nejdu A k tomu jsem ještě nemocná.. no tak krbík, teplíčko a čajík

Vážně Ti připadá dát za 4 zimáky cca desítku bůhví jak levné? Nevím a ani nepátrám, kde tu tmu lisují. Obul jsem je na třetí zimu, tento víkend provětral v Beskydech a k Tvému zřejmě zklamání jsem s nimi spokojen.

28.10.2012 19:54 - Re: Zimní pneu na C5 2515938
C5stepan
KostaKE napsal(a):
Zatial som mal na C5 len tieto W+ ... ale ... musim z nimy davat tak nejak vacsi pozor na dazdi/lade ako by som chcel. Zas cena bola velmi dobra. Nabuduce asi vyberiem nieco drahsie.

Na dešti a ledu budeš muset dávat pozor i na "niečom drahším". Já jednou nedal pozor na listí....... A mrkni do "galerie, havárie".

28.10.2012 19:56 - Re: Zimní pneu na C5 2515939
dlavem
Město: Zlatá Olešnice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 111

DaveLbc napsal(a):
Pěkně to tam poslal. Myslím,že tady hrála rychlost asi svůj díl. Jinak zimní a letní pneu mají své opodstatnění a to ví každý zkušený řidič. Jinak já jezdím Nokian WR a jsem spokojen.
Ještě jsem narychlo přehazoval ve čtvrtek aby mě to nepřekvapilo. A,že to byl u nás pořádnej šrumec

Jel cca.30km/hod nebo jsem za ním jel s traktorem a musel jsem ubírat protože jel pomalu.Jinak se naštěstí nikomu nic vážného nestalo jen paní na místě spolujezdce měla bouli na hlavě.

28.10.2012 20:09 - Re: Zimní pneu na C5 2515943
Hanz 397
Město: Česká Kamenice, Auto: Peugeot 508 SW GTPočet příspěvků: 2443

Darja napsal(a):

Darja si za každou cenu snaží obhájit nákup svých pneu za bambilion,když při tom se dají koupit podobně dobré a při tom o dost levnější... Já ty W+ mám a jedinou vadu na kráse jsem jim našel-lehce,ale opravdu lehce na suchu do zatáčky hučí. Včera na zmrzlině,cestou od jruze bez sebemenšího zaváhání... Mám možnost je porovnat s Michelinama Alpine,se kterýma denně jezdím a to hučení je pro obyčejného řidiče s nájezdem cca 15-20tkm na autě,jako jsem já,jedinej rozdíl.
Ps.:Nejezdím tam,kde se i silničáři bojí,já tam bydlím...

28.10.2012 20:56 - Re: Zimní pneu na C5 2515962
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
je zarazajuce ako tu vsetci obvinuju silnicare .... a to vzdy ked su zasrate cesty

skuste si doma odhrnat sneh, kazdu hodinu sa vratis na ten chodnik a prehrnes to
a predstav si cestara, za hodinu prejde 30 km, ked to vali tak to za tu hodinu kade uz isiel tak je to zavalene znova ako keby tam nesiel ... a potom tu idete vy a nadavate ....

|< < 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 41 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator