| | |
18.10.2012 13:13 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2513532
|
|
.45acp
|
|
|
Tak v tý fabrice určitě vyrábej i gumy s jinou značkou. Pokud to je ze stejnýho materiálu a podobnýho, nebo stejnýho dezénu, mohli by být moná o tisícovku levnějí. Jen třeba budou popsaný azbukou.
Tak v tý fabrice určitě vyrábej i gumy s jinou značkou. Pokud to je ze stejnýho materiálu a podobnýho, nebo stejnýho dezénu, mohli by být moná o tisícovku levnějí. Jen třeba budou popsaný azbukou.
|
|
18.10.2012 19:20 -
|
2513588
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
moje zimní papučky vypadají takto .link. je pravda e na jejich předchůdcích jsem se cítil bezpečněji a nevím proč, protoe ty nové zatím zvládly ve co jsem po nich poadoval.
moje zimní papučky vypadají takto http://www.barum-pneu.cz/bfgoodrich-g-force-winter-195-65-r15-91t je pravda e na jejich předchůdcích jsem se cítil bezpečněji a nevím proč, protoe ty nové zatím zvládly ve co jsem po nich poadoval.
|
|
18.10.2012 21:03 -
|
2513657
|
|
.45acp
|
|
|
Do hor nejezdím (já tam vlastně bydlím) a za těch asi 30 let, co jezdím autem se mi jen jednou stalo, e jsem nevyjel kam jsem potřeboval. A to teda na zimákách, ale na velijakých hrůzách, co se dalo sehnat. Pravda, tehdy na zadohrabech - 120 a pod. Ani na ZX nebyly gumy ádného věhlasného výrobce a určitě čtyřletá lhůta pouitelnosti značně překročena, stáří nejmíň 8 let. Tak asi není nezbytné kupovat zimní gumu za cenu kolem čtyř tisíc, kdy někdo dalí píe, e s tímto modelem není spokojen. Asi to nechce na umydleným sněhu, nebo náledí jezdit nejvyí povolenou rychlostí s tím, e mám značkové gumy, ale v duchu vyhláky přizpůsobit rychlost stavu a povaze vozovky, jak nabádá vyhláka.
Do hor nejezdím (já tam vlastně bydlím) a za těch asi 30 let, co jezdím autem se mi jen jednou stalo, e jsem nevyjel kam jsem potřeboval. A to teda na zimákách, ale na velijakých hrůzách, co se dalo sehnat. Pravda, tehdy na zadohrabech - 120 a pod. Ani na ZX nebyly gumy ádného věhlasného výrobce a určitě čtyřletá lhůta pouitelnosti značně překročena, stáří nejmíň 8 let. Tak asi není nezbytné kupovat zimní gumu za cenu kolem čtyř tisíc, kdy někdo dalí píe, e s tímto modelem není spokojen. Asi to nechce na umydleným sněhu, nebo náledí jezdit nejvyí povolenou rychlostí s tím, e mám značkové gumy, ale v duchu vyhláky přizpůsobit rychlost stavu a povaze vozovky, jak nabádá vyhláka.;-)
|
|
18.10.2012 23:06 -
|
2513696
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já třeba na kruháči v Pasekách měl celou zimu problémy s 6 let starýma Michelinama s 50% vzorkem, ale jen na břečce. Na sněhu a ledu drely, ale na hustý polosuchý břečce jsem na tom kruháči jezdil krokem a přesto rovně. Kopce jsem zvládl vdycky bez problémů, nahoru i dolů. Jen to ostrý zatáčení bylo jako na V3S s uzávěrkou na vech nápravách a v bahně.
ZX jsem měl taky, osvědčily se mi na něm Matadory MP56 se silikou. Ale srovnávat ZX a C5 je nesmysl.
Letos jsem koupil Michelin Alpin A4 215/55/16 za 3.000,- Kč kus, vyrobeno v Germánii, tak jsem na ně zvědavej. Jetě jsou v garái, protoe je teplo, ale po neděli je nazuju.
Já třeba na kruháči v Pasekách měl celou zimu problémy s 6 let starýma Michelinama s 50% vzorkem, ale jen na břečce. Na sněhu a ledu drely, ale na hustý polosuchý břečce jsem na tom kruháči jezdil krokem a přesto rovně. Kopce jsem zvládl vdycky bez problémů, nahoru i dolů. Jen to ostrý zatáčení bylo jako na V3S s uzávěrkou na vech nápravách a v bahně.
ZX jsem měl taky, osvědčily se mi na něm Matadory MP56 se silikou. Ale srovnávat ZX a C5 je nesmysl.
Letos jsem koupil Michelin Alpin A4 215/55/16 za 3.000,- Kč kus, vyrobeno v Germánii, tak jsem na ně zvědavej. Jetě jsou v garái, protoe je teplo, ale po neděli je nazuju.
|
|
19.10.2012 10:07 -
|
2513753
|
|
lubco
|
Město: , Auto: CITROEN BERLINGO Shine BlueHDI 130 S&S | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Mikra napsal(a): Letos jsem koupil Michelin Alpin A4 215/55/16 za 3.000,- Kč kus, vyrobeno v Germánii, tak jsem na ně zvědavej. Jetě jsou v garái, protoe je teplo, ale po neděli je nazuju.
Mam tie iste, len inu sirku, na gumach je Made in Germany, nalepka na nich tvrdi ze isli cez Novodomsk. Trochu blba odbocka z Nemecka.
Mam tie iste, len inu sirku, na gumach je Made in Germany, nalepka na nich tvrdi ze isli cez Novodomsk. Trochu blba odbocka z Nemecka.
|
|
25.10.2012 10:52 -
|
2515217
|
|
C5stepan
|
|
|
Právě jsem přezul na Nokian W+ 215/55/16. Dvě levé a dvě pravé. Koupeno a poprvé obuto 12/2009. Nyní je na nich hloubka dezénu 8mm. Nevím sice, kolik mají najeto - můj roční nájezd je max. 10000km, ale spokojenost. Jako ostatně zatím s celým autem.
Právě jsem přezul na Nokian W+ 215/55/16. Dvě levé a dvě pravé;-). Koupeno a poprvé obuto 12/2009. Nyní je na nich hloubka dezénu 8mm. Nevím sice, kolik mají najeto - můj roční nájezd je max. 10000km, ale spokojenost. Jako ostatně zatím s celým autem.
|
|
25.10.2012 20:00 -
|
2515299
|
|
Darja
|
|
|
Mamlas napsal(a): Znamena to, ze ty Nokiany W+ nejsou dobry? Planuju, ze bych do nich sel, tak at vim co od nich muzu cekat.
No, vymyleno ve Finsku, vyrobeno v Rusku.. má to na tý gumě i napsaný
Hele, přezouvací sezóna u nás v plným proudu, kdy vidím, jak psychopaticky lidi etřej na zimních gumách a rvou si na auta tiňg-lihuovy gumy, který zvulkanizovala děcka v číně, dej si tam i ty ruský nokiany. Je to prostě spodek jejich výroby, nečekej zázraky, za ty prachy je neuměj ani v rusku, kde dojej kozly.
Já to nakupuju do servisu, protoe barumky nikdo nechce, sáva a matador mi do skladu nesměj a tohle je prostě levnota s dobrým jménem nokianu.
No, vymyleno ve Finsku, vyrobeno v Rusku.. má to na tý gumě i napsaný :D
Hele, přezouvací sezóna u nás v plným proudu, kdy vidím, jak psychopaticky lidi etřej na zimních gumách a rvou si na auta tiňg-lihuovy gumy, který zvulkanizovala děcka v číně, dej si tam i ty ruský nokiany. Je to prostě spodek jejich výroby, nečekej zázraky, za ty prachy je neuměj ani v rusku, kde dojej kozly.
Já to nakupuju do servisu, protoe barumky nikdo nechce, sáva a matador mi do skladu nesměj a tohle je prostě levnota s dobrým jménem nokianu.
|
|
26.10.2012 10:43 -
|
2515419
|
|
C5stepan
|
|
|
Nepravidelný vzorek s určenou rotací pneumatiky, tzn. 2+2.
Nepravidelný vzorek s určenou rotací pneumatiky, tzn. 2+2.
|
|
26.10.2012 10:46 -
|
2515420
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jak píe CStepan - jedná se o gumy které mají určen směr rotace a zároveň určenou vnějí a vnitřní stranu (vzorek není symetrický podle svislé osy). Pak se pneu na levou část auta lií od pneu na pravou část auta.
Jak píe CStepan - jedná se o gumy které mají určen směr rotace a zároveň určenou vnějí a vnitřní stranu (vzorek není symetrický podle svislé osy). Pak se pneu na levou část auta lií od pneu na pravou část auta.
|
|
26.10.2012 11:17 -
|
2515429
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
TomasT: Ne obojí dohromady. Buď směr rotace a nebo vnitřek a vnějek.
Stepanovy gumy jsou samozřejmě naprosto stejný, ale po nazutí na disk se u nedají pouít na druhou stranu auta. Teda dají, ale musely by se znova přezout na disky a to opačně.
Jinak gumy jsou :
1) Asymetrické - levá a pravá strana pneumatiky má rozdílný vzorek a je na nich napsáno, kterou stranou mají být vně auta. Ty se mohou pouít vlevo i vpravo, jen při montái na disk se musí dát označení OUTSIDE k vnějí straně disku. Směr otáčení určený není. Asymetrie se vyuívá pro dosaení lepích vlastností v zatáčkách, kdy jsou na vnitřní kolo kladený jiný nároky ne na kolo vnějí. Sniuje to taky hlučnost gum.
2) Směrové - mají ipkou označený směr otáčení kola při jízdě vpřed. Ty se na disk obouvají v páru. Tzn. 2 na levou stranu a 2 na pravou stranu. Nejčastěji zimní gumy se ípovým vzorem. Ale i jiné.
3) Symetrické - je jedno, jak se na auto dají. Nemají ani určenou vnějí a vnitřní stranu, ani směr otáčení.
TomasT: Ne obojí dohromady. Buď směr rotace a nebo vnitřek a vnějek.
Stepanovy gumy jsou samozřejmě naprosto stejný, ale po nazutí na disk se u nedají pouít na druhou stranu auta. Teda dají, ale musely by se znova přezout na disky a to opačně.
Jinak gumy jsou :
1) Asymetrické - levá a pravá strana pneumatiky má rozdílný vzorek a je na nich napsáno, kterou stranou mají být vně auta. Ty se mohou pouít vlevo i vpravo, jen při montái na disk se musí dát označení OUTSIDE k vnějí straně disku. Směr otáčení určený není. Asymetrie se vyuívá pro dosaení lepích vlastností v zatáčkách, kdy jsou na vnitřní kolo kladený jiný nároky ne na kolo vnějí. Sniuje to taky hlučnost gum.
2) Směrové - mají ipkou označený směr otáčení kola při jízdě vpřed. Ty se na disk obouvají v páru. Tzn. 2 na levou stranu a 2 na pravou stranu. Nejčastěji zimní gumy se ípovým vzorem. Ale i jiné.
3) Symetrické - je jedno, jak se na auto dají. Nemají ani určenou vnějí a vnitřní stranu, ani směr otáčení.
|
|
26.10.2012 15:59 -
|
2515512
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Nojo, má pravdu - právě určená rotace (typicky ípový vzorek) u gumy na ráfku (ráfek není symetrický) mi jí zabraňuje dát na druhou stranu auta, musel bych ji zout a dát na ráfek opačně .
A tedy asymetrické bez určeného směru rotace (větina drahých gum) můu dát kam chci a volně prohazovat. Jen ji v servise na ráfek nesmí nazout obráceně.
A u asymetrických s určeným směrem rotace musím koupit dvě levé a dvě pravé (ale takové se u prý téměř nevyrábějí)
Nojo, má pravdu - právě určená rotace (typicky ípový vzorek) u gumy na ráfku (ráfek není symetrický) mi jí zabraňuje dát na druhou stranu auta, musel bych ji zout a dát na ráfek opačně .
A tedy asymetrické bez určeného směru rotace (větina drahých gum) můu dát kam chci a volně prohazovat. Jen ji v servise na ráfek nesmí nazout obráceně.
A u asymetrických s určeným směrem rotace musím koupit dvě levé a dvě pravé (ale takové se u prý téměř nevyrábějí)
|
|
26.10.2012 16:28 -
|
2515513
|
|
Mikra
|
|
|
Popravdě o takových jsem ani nikdy neslyel. Asymetrické a jetě směrové, to u na nich chybí jen označení přední a zadní.
Popravdě o takových jsem ani nikdy neslyel. Asymetrické a jetě směrové, to u na nich chybí jen označení přední a zadní. :-d
|
|
| |
|
|