| |  |
16.11.2011 13:10 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2425437
|
|
robsik
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 28 |
|

|
Já šel do Continentalu TS830, zatim v pohodě, nejsou vůbec slyšet,... V rychlostním indexu T (Octávka) se dají sehnat do 1500 za gumu. Podle testů asi teď to nejlepší. A je to made in Czech Republic. Uvidím jak se to bude chovat na sněhu a vlastně uvidím jak se chová celkově C5. S takovou velkou krávou jsem ještě neměl tu čest na sněhu
Já šel do Continentalu TS830, zatim v pohodě, nejsou vůbec slyšet,... V rychlostním indexu T (Octávka) se dají sehnat do 1500 za gumu. Podle testů asi teď to nejlepší. A je to made in Czech Republic. Uvidím jak se to bude chovat na sněhu a vlastně uvidím jak se chová celkově C5. S takovou velkou krávou jsem ještě neměl tu čest na sněhu :)
|
|
16.11.2011 23:03 -
|
2425578
|
|
Nesebr
|
|

|
Nesebr napsal(a): Mam na vyber. GY Ultragrip 8 (novinka 2011) made in poland,
nebo Dunlop WS 3D (novinka 2005) made in germany.
Cena stejna.
Co vybrat?
Vyřešeno, poslal jsem tam ženu (jezdí s 5-kou z 90% ona), ať si vybere co jí jde k pleti a přijela s nazutými GY UltraGrip 8 a dokonce jsou made in německo Tak uvidíme, co ten zázrak dokáže na sněhu.
Oproti starým zimákům Bridgestone Blizzak LM-25 trochu více hučí, ale není to nesnesitelné, třeba si to sedne.
Vyřešeno, poslal jsem tam ženu (jezdí s 5-kou z 90% ona), :-d ať si vybere co jí jde k pleti a přijela s nazutými GY UltraGrip 8 a dokonce jsou made in německo :palec Tak uvidíme, co ten zázrak dokáže na sněhu.
Oproti starým zimákům Bridgestone Blizzak LM-25 trochu více hučí, ale není to nesnesitelné, třeba si to sedne. :-))))
|
|
17.11.2011 00:25 -
|
2425592
|
|
magvonzlin
|
Město: Otrokovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Nesebr napsal(a): Vyřešeno, poslal jsem tam ženu (jezdí s 5-kou z 90% ona),  ať si vybere co jí jde k pleti a přijela s nazutými GY UltraGrip 8 a dokonce jsou made in německo  Tak uvidíme, co ten zázrak dokáže na sněhu.
Oproti starým zimákům Bridgestone Blizzak LM-25 trochu více hučí, ale není to nesnesitelné, třeba si to sedne. 
Ultragripy budou na snehu super....
Ultragripy budou na snehu super....
|
|
18.11.2011 10:43 -
|
2425816
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|

|
Metodickej pokyn pro policisty jak maj postupovat při kontrole zimních pneu Zajímavý je tam jak se píše o tý cedulce s nejvyšší povolenou rychlostí při použití pneu s nižším SI.Prej může být nahrazena palubním počítačem To jako že když mam omezovač rychlosti tak to mít nemusim nebo jak to pochopit.A nebo mi stačí že mi jenom palubák ukazuje spotřebu a teplotu?
Metodickej pokyn pro policisty jak maj postupovat při kontrole zimních pneu ;-) Zajímavý je tam jak se píše o tý cedulce s nejvyšší povolenou rychlostí při použití pneu s nižším SI.Prej může být nahrazena palubním počítačem :-d To jako že když mam omezovač rychlosti tak to mít nemusim nebo jak to pochopit.A nebo mi stačí že mi jenom palubák ukazuje spotřebu a teplotu? :-d
Přílohy: zimní pneumatiky.doc ( 190464b ) - |
|
18.11.2011 11:03 -
|
2425826
|
|
Darja
|
|

|
Mahony napsal(a): Prej může být nahrazena palubním počítačem  To jako že když mam omezovač rychlosti tak to mít nemusim nebo jak to pochopit.A nebo mi stačí že mi jenom palubák ukazuje spotřebu a teplotu? 
Hehe, spíš to myslej, že na počtači se někde zobrazí max povolená rychlost se zimníma gumama, upřímně, nevím, který auto má takovou fíčuru
Hehe, spíš to myslej, že na počtači se někde zobrazí max povolená rychlost se zimníma gumama, upřímně, nevím, který auto má takovou fíčuru :)
|
|
18.11.2011 11:27 -
|
2425832
|
|
.45acp
|
|
|
Zimáky mám s Téčkem, takže 190 km/h. Do palubáku by mělo jít nastavit hlídání nejvyšší rychlosti. Zkoumal jsem to v manuálu, ale asi je potřeba nejdřív dosáhnout požadované rychlosti a potom zmáčknout čudlík pro uložení. Možná by to byla dobrá výmluva, že jsem rychlost překročil z důvodu požadovaného nastavení počítače.
Vyrobil jsem radši cedulku s max. rychlostí a dal za přední okno. Snad to orgánům postačí.
Zimáky mám s Téčkem, takže 190 km/h. Do palubáku by mělo jít nastavit hlídání nejvyšší rychlosti. Zkoumal jsem to v manuálu, ale asi je potřeba nejdřív dosáhnout požadované rychlosti a potom zmáčknout čudlík pro uložení. Možná by to byla dobrá výmluva, že jsem rychlost překročil z důvodu požadovaného nastavení počítače.:-d
Vyrobil jsem radši cedulku s max. rychlostí a dal za přední okno. Snad to orgánům postačí.
|
|
18.11.2011 11:53 -
|
2425835
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
no podle mě je tohle všechno zbytečný, jo nastavit rychlost na PPC jde (aspoň já to mám) pipne to, ale řekne te mi.. kdo z vás pojede v zimě na sněhu a jiném povrchu(českých silnicích a dálnicích) víc jak 190km/h.... 
no podle mě je tohle všechno zbytečný, jo nastavit rychlost na PPC jde (aspoň já to mám) pipne to, ale řekne te mi.. kdo z vás pojede v zimě na sněhu a jiném povrchu(českých silnicích a dálnicích) víc jak 190km/h.... :nevim:nevim
|
|
24.11.2011 20:07 -
|
2427443
|
|
Adeon11
|
|
|
vcera som obul na C5ku bridgestone blizzak LM30 215/55 R16 tak som zvedavy ako sa budu chovat na snehu, po par jazdach na suchu zatial v poho, povedal by som ze minimalne rovnaky zazitok z jazdy ako na letnych michelin hp premacy
vcera som obul na C5ku bridgestone blizzak LM30 215/55 R16 tak som zvedavy ako sa budu chovat na snehu, po par jazdach na suchu zatial v poho, povedal by som ze minimalne rovnaky zazitok z jazdy ako na letnych michelin hp premacy :-o
|
|
24.11.2011 21:37 -
|
2427479
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
mám je taky obutý najeto zatim tak 2k a co se týče hluku tak jsou opravdu skvělý.. tichoučko, když je hodně vody tak o tom taky nevim, jak jinak u novýho dezénu na sníh jsem zvědavej taky
mám je taky obutý najeto zatim tak 2k a co se týče hluku tak jsou opravdu skvělý.. tichoučko, když je hodně vody tak o tom taky nevim, jak jinak u novýho dezénu :-) na sníh jsem zvědavej taky
|
|
14.12.2011 00:47 -
|
2432461
|
|
Darja
|
|

|
Ať si kdo chce lítá jak chce, ale laskavě, ať se zabije sám 
V zimě může být 15° a sucho, ale stačí ujet 100Km a vše je jinak. Já o víkendu otestovala zimáky na namrzlé okresce v severních čechách a v Praze bylo těžce nad nulou, když jsem vyrážela
Ať si kdo chce lítá jak chce, ale laskavě, ať se zabije sám :D
V zimě může být 15° a sucho, ale stačí ujet 100Km a vše je jinak. Já o víkendu otestovala zimáky na namrzlé okresce v severních čechách a v Praze bylo těžce nad nulou, když jsem vyrážela :)
|
|
18.01.2012 07:32 -
|
2442365
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|

|
v neděli po noční jsem jel do tesca ostrava-hrabová nakoupil a tu jízdu zpět domů bych nepřál nikomu o výjezdu z parkoviště dvojté hodiny a málem jsem sundal lidi na zastávce(přiražený na obrubník)podotýkám do hodin jsem se dostal na dvojku při rychlosti cca.8-10km/h.pak jsem pokračoval domů a v hrabůvce na dr.martínka opět dvojté hodinky a přistál jsem na trávníku a to už jsem si málem cvrnknul do textilu...poenta nevěř zimákům že udělají práci za řidiče,nepodceňuj stav vozovky(zledovatělé+napadaný sníh)barum polaris 3-195x65x15nové....
v neděli po noční jsem jel do tesca ostrava-hrabová nakoupil a tu jízdu zpět domů bych nepřál nikomu:po výjezdu z parkoviště dvojté hodiny a málem jsem sundal lidi na zastávce(přiražený na obrubník)podotýkám do hodin jsem se dostal na dvojku při rychlosti cca.8-10km/h.pak jsem pokračoval domů a v hrabůvce na dr.martínka opět dvojté hodinky a přistál jsem na trávníku a to už jsem si málem cvrnknul do textilu...poenta nevěř zimákům že udělají práci za řidiče,nepodceňuj stav vozovky(zledovatělé+napadaný sníh)barum polaris 3-195x65x15nové....:-(
|
|
18.01.2012 12:25 -
|
2442412
|
|
.45acp
|
|
|
Včera ráno ve 3 hodiny bylo protaženo v Jablonci jen něco. Zbytek cesty do Liberce rozježděný sníh, původně asi 10 - 15 cm. V Jablonci ještě prašan, ale v Liberci už mokrý jako hnůj. Ty moje Nokyjany se šířkou 215 se docela těžce prodíraly. Škoda, že nelze oficiálně v zimně použít užší gumy, než jsou v techničáku. Pravda, mám v techničáku ještě variantu 195x15, ale to bych musel pořizovat další kola. Navíc mám pocit, že šestnáctky kola s origo ráfky Monza sluší C5 daleko víc než plecháče v patnáctkách.
Včera ráno ve 3 hodiny bylo protaženo v Jablonci jen něco. Zbytek cesty do Liberce rozježděný sníh, původně asi 10 - 15 cm. V Jablonci ještě prašan, ale v Liberci už mokrý jako hnůj. Ty moje Nokyjany se šířkou 215 se docela těžce prodíraly. Škoda, že nelze oficiálně v zimně použít užší gumy, než jsou v techničáku. Pravda, mám v techničáku ještě variantu 195x15, ale to bych musel pořizovat další kola. Navíc mám pocit, že šestnáctky kola s origo ráfky Monza sluší C5 daleko víc než plecháče v patnáctkách.
|
|
18.01.2012 13:34 -
|
2442428
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|

|
.45acp napsal(a): Včera ráno ve 3 hodiny bylo protaženo v Jablonci jen něco. Zbytek cesty do Liberce rozježděný sníh, původně asi 10 - 15 cm. V Jablonci ještě prašan, ale v Liberci už mokrý jako hnůj. Ty moje Nokyjany se šířkou 215 se docela těžce prodíraly. Škoda, že nelze oficiálně v zimně použít užší gumy, než jsou v techničáku. Pravda, mám v techničáku ještě variantu 195x15, ale to bych musel pořizovat další kola. Navíc mám pocit, že šestnáctky kola s origo ráfky Monza sluší C5 daleko víc než plecháče v patnáctkách. to určitě sluší ale v zimním období je rozumnější užší a vyšší profil(užší-lépe točí+dříve se dostane k podkladu a vyšší-lépe snáší celé auto otřesy z výmolů,hrbolů atd.)a vzhled plechů jsem rešil puklema a není žádný problém za poplatek nechat udělat změnu v t.p.pokud tvé disky nebudou moc široké na prům.195 a pokud nemáš stk.v zimním období tak bych neřešil zápis do t.p.vůbec-na cestě to poldi nezjistí pokud tě nezastaví mobilní stk....
Včera ráno ve 3 hodiny bylo protaženo v Jablonci jen něco. Zbytek cesty do Liberce rozježděný sníh, původně asi 10 - 15 cm. V Jablonci ještě prašan, ale v Liberci už mokrý jako hnůj. Ty moje Nokyjany se šířkou 215 se docela těžce prodíraly. Škoda, že nelze oficiálně v zimně použít užší gumy, než jsou v techničáku. Pravda, mám v techničáku ještě variantu 195x15, ale to bych musel pořizovat další kola. Navíc mám pocit, že šestnáctky kola s origo ráfky Monza sluší C5 daleko víc než plecháče v patnáctkách. to určitě sluší ale v zimním období je rozumnější užší a vyšší profil(užší-lépe točí+dříve se dostane k podkladu a vyšší-lépe snáší celé auto otřesy z výmolů,hrbolů atd.)a vzhled plechů jsem rešil puklema:palec a není žádný problém za poplatek nechat udělat změnu v t.p.pokud tvé disky nebudou moc široké na prům.195 a pokud nemáš stk.v zimním období tak bych neřešil zápis do t.p.vůbec-na cestě to poldi nezjistí pokud tě nezastaví mobilní stk....
|
|
18.01.2012 13:41 -
|
2442433
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|

|
Přesně. Není to vina Nokianů, ale rozměrů. Mám Micheliny a ty se v těchto podmínkách chovaj úplně stejně. Ty máš možnost dát užší za cenu trošku horšího vzhledu, zatímco já nemůžu měnit nic. Mít tu možnost, hned bych dal užší. Na krásu si v zimě moc nepotrpím .
A ještě dodám. Nejde jen o STK a poldy, ale taky o pojišťovnu v případě nehody. A ta hrozí v zimě na každým kilometru.
Přesně. Není to vina Nokianů, ale rozměrů. Mám Micheliny a ty se v těchto podmínkách chovaj úplně stejně. Ty máš možnost dát užší za cenu trošku horšího vzhledu, zatímco já nemůžu měnit nic. Mít tu možnost, hned bych dal užší. Na krásu si v zimě moc nepotrpím :-).
A ještě dodám. Nejde jen o STK a poldy, ale taky o pojišťovnu v případě nehody. A ta hrozí v zimě na každým kilometru.
|
|
18.01.2012 14:13 -
|
2442449
|
|
.45acp
|
|
|
Neměl jsem v úmyslu nějak hanět značku gum, jen jsem konstatoval skutečnost. V zimě toho moc nenajezdím, tak pořízení nových kol s jiným (menším) rozměrem je skoro zbytečná investice, když mám dvě sady kol.
Neměl jsem v úmyslu nějak hanět značku gum, jen jsem konstatoval skutečnost. V zimě toho moc nenajezdím, tak pořízení nových kol s jiným (menším) rozměrem je skoro zbytečná investice, když mám dvě sady kol.
|
|
| |
|
|