| | |
16.11.2011 13:10 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2425437
|
|
robsik
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Já el do Continentalu TS830, zatim v pohodě, nejsou vůbec slyet,... V rychlostním indexu T (Octávka) se dají sehnat do 1500 za gumu. Podle testů asi teď to nejlepí. A je to made in Czech Republic. Uvidím jak se to bude chovat na sněhu a vlastně uvidím jak se chová celkově C5. S takovou velkou krávou jsem jetě neměl tu čest na sněhu
Já el do Continentalu TS830, zatim v pohodě, nejsou vůbec slyet,... V rychlostním indexu T (Octávka) se dají sehnat do 1500 za gumu. Podle testů asi teď to nejlepí. A je to made in Czech Republic. Uvidím jak se to bude chovat na sněhu a vlastně uvidím jak se chová celkově C5. S takovou velkou krávou jsem jetě neměl tu čest na sněhu :)
|
|
16.11.2011 23:03 -
|
2425578
|
|
Nesebr
|
|
|
Nesebr napsal(a): Mam na vyber. GY Ultragrip 8 (novinka 2011) made in poland,
nebo Dunlop WS 3D (novinka 2005) made in germany.
Cena stejna.
Co vybrat?
Vyřeeno, poslal jsem tam enu (jezdí s 5-kou z 90% ona), a si vybere co jí jde k pleti a přijela s nazutými GY UltraGrip 8 a dokonce jsou made in německo Tak uvidíme, co ten zázrak dokáe na sněhu.
Oproti starým zimákům Bridgestone Blizzak LM-25 trochu více hučí, ale není to nesnesitelné, třeba si to sedne.
Vyřeeno, poslal jsem tam enu (jezdí s 5-kou z 90% ona), :-d a si vybere co jí jde k pleti a přijela s nazutými GY UltraGrip 8 a dokonce jsou made in německo :palec Tak uvidíme, co ten zázrak dokáe na sněhu.
Oproti starým zimákům Bridgestone Blizzak LM-25 trochu více hučí, ale není to nesnesitelné, třeba si to sedne. :-))))
|
|
17.11.2011 00:25 -
|
2425592
|
|
magvonzlin
|
Město: Otrokovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Nesebr napsal(a): Vyřeeno, poslal jsem tam enu (jezdí s 5-kou z 90% ona), a si vybere co jí jde k pleti a přijela s nazutými GY UltraGrip 8 a dokonce jsou made in německo Tak uvidíme, co ten zázrak dokáe na sněhu.
Oproti starým zimákům Bridgestone Blizzak LM-25 trochu více hučí, ale není to nesnesitelné, třeba si to sedne.
Ultragripy budou na snehu super....
Ultragripy budou na snehu super....
|
|
18.11.2011 10:43 -
|
2425816
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Metodickej pokyn pro policisty jak maj postupovat při kontrole zimních pneu Zajímavý je tam jak se píe o tý cedulce s nejvyí povolenou rychlostí při pouití pneu s niím SI.Prej můe být nahrazena palubním počítačem To jako e kdy mam omezovač rychlosti tak to mít nemusim nebo jak to pochopit.A nebo mi stačí e mi jenom palubák ukazuje spotřebu a teplotu?
Metodickej pokyn pro policisty jak maj postupovat při kontrole zimních pneu ;-) Zajímavý je tam jak se píe o tý cedulce s nejvyí povolenou rychlostí při pouití pneu s niím SI.Prej můe být nahrazena palubním počítačem :-d To jako e kdy mam omezovač rychlosti tak to mít nemusim nebo jak to pochopit.A nebo mi stačí e mi jenom palubák ukazuje spotřebu a teplotu? :-d
Přílohy: zimní pneumatiky.doc ( 190464b ) - |
|
18.11.2011 11:03 -
|
2425826
|
|
Darja
|
|
|
Mahony napsal(a): Prej můe být nahrazena palubním počítačem To jako e kdy mam omezovač rychlosti tak to mít nemusim nebo jak to pochopit.A nebo mi stačí e mi jenom palubák ukazuje spotřebu a teplotu?
Hehe, spí to myslej, e na počtači se někde zobrazí max povolená rychlost se zimníma gumama, upřímně, nevím, který auto má takovou fíčuru
Hehe, spí to myslej, e na počtači se někde zobrazí max povolená rychlost se zimníma gumama, upřímně, nevím, který auto má takovou fíčuru :)
|
|
18.11.2011 11:27 -
|
2425832
|
|
.45acp
|
|
|
Zimáky mám s Téčkem, take 190 km/h. Do palubáku by mělo jít nastavit hlídání nejvyí rychlosti. Zkoumal jsem to v manuálu, ale asi je potřeba nejdřív dosáhnout poadované rychlosti a potom zmáčknout čudlík pro uloení. Moná by to byla dobrá výmluva, e jsem rychlost překročil z důvodu poadovaného nastavení počítače.
Vyrobil jsem radi cedulku s max. rychlostí a dal za přední okno. Snad to orgánům postačí.
Zimáky mám s Téčkem, take 190 km/h. Do palubáku by mělo jít nastavit hlídání nejvyí rychlosti. Zkoumal jsem to v manuálu, ale asi je potřeba nejdřív dosáhnout poadované rychlosti a potom zmáčknout čudlík pro uloení. Moná by to byla dobrá výmluva, e jsem rychlost překročil z důvodu poadovaného nastavení počítače.:-d
Vyrobil jsem radi cedulku s max. rychlostí a dal za přední okno. Snad to orgánům postačí.
|
|
18.11.2011 11:53 -
|
2425835
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
no podle mě je tohle vechno zbytečný, jo nastavit rychlost na PPC jde (aspoň já to mám) pipne to, ale řekne te mi.. kdo z vás pojede v zimě na sněhu a jiném povrchu(českých silnicích a dálnicích) víc jak 190km/h....
no podle mě je tohle vechno zbytečný, jo nastavit rychlost na PPC jde (aspoň já to mám) pipne to, ale řekne te mi.. kdo z vás pojede v zimě na sněhu a jiném povrchu(českých silnicích a dálnicích) víc jak 190km/h.... :nevim:nevim
|
|
24.11.2011 20:07 -
|
2427443
|
|
Adeon11
|
|
|
vcera som obul na C5ku bridgestone blizzak LM30 215/55 R16 tak som zvedavy ako sa budu chovat na snehu, po par jazdach na suchu zatial v poho, povedal by som ze minimalne rovnaky zazitok z jazdy ako na letnych michelin hp premacy
vcera som obul na C5ku bridgestone blizzak LM30 215/55 R16 tak som zvedavy ako sa budu chovat na snehu, po par jazdach na suchu zatial v poho, povedal by som ze minimalne rovnaky zazitok z jazdy ako na letnych michelin hp premacy :-o
|
|
24.11.2011 21:37 -
|
2427479
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
mám je taky obutý najeto zatim tak 2k a co se týče hluku tak jsou opravdu skvělý.. tichoučko, kdy je hodně vody tak o tom taky nevim, jak jinak u novýho dezénu na sníh jsem zvědavej taky
mám je taky obutý najeto zatim tak 2k a co se týče hluku tak jsou opravdu skvělý.. tichoučko, kdy je hodně vody tak o tom taky nevim, jak jinak u novýho dezénu :-) na sníh jsem zvědavej taky
|
|
14.12.2011 00:47 -
|
2432461
|
|
Darja
|
|
|
A si kdo chce lítá jak chce, ale laskavě, a se zabije sám
V zimě můe být 15° a sucho, ale stačí ujet 100Km a ve je jinak. Já o víkendu otestovala zimáky na namrzlé okresce v severních čechách a v Praze bylo těce nad nulou, kdy jsem vyráela
A si kdo chce lítá jak chce, ale laskavě, a se zabije sám :D
V zimě můe být 15° a sucho, ale stačí ujet 100Km a ve je jinak. Já o víkendu otestovala zimáky na namrzlé okresce v severních čechách a v Praze bylo těce nad nulou, kdy jsem vyráela :)
|
|
18.01.2012 07:32 -
|
2442365
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
v neděli po noční jsem jel do tesca ostrava-hrabová nakoupil a tu jízdu zpět domů bych nepřál nikomuo výjezdu z parkovitě dvojté hodiny a málem jsem sundal lidi na zastávce(přiraený na obrubník)podotýkám do hodin jsem se dostal na dvojku při rychlosti cca.8-10km/h.pak jsem pokračoval domů a v hrabůvce na dr.martínka opět dvojté hodinky a přistál jsem na trávníku a to u jsem si málem cvrnknul do textilu...poenta nevěř zimákům e udělají práci za řidiče,nepodceňuj stav vozovky(zledovatělé+napadaný sníh)barum polaris 3-195x65x15nové....
v neděli po noční jsem jel do tesca ostrava-hrabová nakoupil a tu jízdu zpět domů bych nepřál nikomu:po výjezdu z parkovitě dvojté hodiny a málem jsem sundal lidi na zastávce(přiraený na obrubník)podotýkám do hodin jsem se dostal na dvojku při rychlosti cca.8-10km/h.pak jsem pokračoval domů a v hrabůvce na dr.martínka opět dvojté hodinky a přistál jsem na trávníku a to u jsem si málem cvrnknul do textilu...poenta nevěř zimákům e udělají práci za řidiče,nepodceňuj stav vozovky(zledovatělé+napadaný sníh)barum polaris 3-195x65x15nové....:-(
|
|
18.01.2012 12:25 -
|
2442412
|
|
.45acp
|
|
|
Včera ráno ve 3 hodiny bylo protaeno v Jablonci jen něco. Zbytek cesty do Liberce rozjeděný sníh, původně asi 10 - 15 cm. V Jablonci jetě praan, ale v Liberci u mokrý jako hnůj. Ty moje Nokyjany se ířkou 215 se docela těce prodíraly. koda, e nelze oficiálně v zimně pouít uí gumy, ne jsou v techničáku. Pravda, mám v techničáku jetě variantu 195x15, ale to bych musel pořizovat dalí kola. Navíc mám pocit, e estnáctky kola s origo ráfky Monza sluí C5 daleko víc ne plecháče v patnáctkách.
Včera ráno ve 3 hodiny bylo protaeno v Jablonci jen něco. Zbytek cesty do Liberce rozjeděný sníh, původně asi 10 - 15 cm. V Jablonci jetě praan, ale v Liberci u mokrý jako hnůj. Ty moje Nokyjany se ířkou 215 se docela těce prodíraly. koda, e nelze oficiálně v zimně pouít uí gumy, ne jsou v techničáku. Pravda, mám v techničáku jetě variantu 195x15, ale to bych musel pořizovat dalí kola. Navíc mám pocit, e estnáctky kola s origo ráfky Monza sluí C5 daleko víc ne plecháče v patnáctkách.
|
|
18.01.2012 13:34 -
|
2442428
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
.45acp napsal(a): Včera ráno ve 3 hodiny bylo protaeno v Jablonci jen něco. Zbytek cesty do Liberce rozjeděný sníh, původně asi 10 - 15 cm. V Jablonci jetě praan, ale v Liberci u mokrý jako hnůj. Ty moje Nokyjany se ířkou 215 se docela těce prodíraly. koda, e nelze oficiálně v zimně pouít uí gumy, ne jsou v techničáku. Pravda, mám v techničáku jetě variantu 195x15, ale to bych musel pořizovat dalí kola. Navíc mám pocit, e estnáctky kola s origo ráfky Monza sluí C5 daleko víc ne plecháče v patnáctkách. to určitě sluí ale v zimním období je rozumnějí uí a vyí profil(uí-lépe točí+dříve se dostane k podkladu a vyí-lépe snáí celé auto otřesy z výmolů,hrbolů atd.)a vzhled plechů jsem reil puklema a není ádný problém za poplatek nechat udělat změnu v t.p.pokud tvé disky nebudou moc iroké na prům.195 a pokud nemá stk.v zimním období tak bych neřeil zápis do t.p.vůbec-na cestě to poldi nezjistí pokud tě nezastaví mobilní stk....
Včera ráno ve 3 hodiny bylo protaeno v Jablonci jen něco. Zbytek cesty do Liberce rozjeděný sníh, původně asi 10 - 15 cm. V Jablonci jetě praan, ale v Liberci u mokrý jako hnůj. Ty moje Nokyjany se ířkou 215 se docela těce prodíraly. koda, e nelze oficiálně v zimně pouít uí gumy, ne jsou v techničáku. Pravda, mám v techničáku jetě variantu 195x15, ale to bych musel pořizovat dalí kola. Navíc mám pocit, e estnáctky kola s origo ráfky Monza sluí C5 daleko víc ne plecháče v patnáctkách. to určitě sluí ale v zimním období je rozumnějí uí a vyí profil(uí-lépe točí+dříve se dostane k podkladu a vyí-lépe snáí celé auto otřesy z výmolů,hrbolů atd.)a vzhled plechů jsem reil puklema:palec a není ádný problém za poplatek nechat udělat změnu v t.p.pokud tvé disky nebudou moc iroké na prům.195 a pokud nemá stk.v zimním období tak bych neřeil zápis do t.p.vůbec-na cestě to poldi nezjistí pokud tě nezastaví mobilní stk....
|
|
18.01.2012 13:41 -
|
2442433
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Přesně. Není to vina Nokianů, ale rozměrů. Mám Micheliny a ty se v těchto podmínkách chovaj úplně stejně. Ty má monost dát uí za cenu troku horího vzhledu, zatímco já nemůu měnit nic. Mít tu monost, hned bych dal uí. Na krásu si v zimě moc nepotrpím .
A jetě dodám. Nejde jen o STK a poldy, ale taky o pojiovnu v případě nehody. A ta hrozí v zimě na kadým kilometru.
Přesně. Není to vina Nokianů, ale rozměrů. Mám Micheliny a ty se v těchto podmínkách chovaj úplně stejně. Ty má monost dát uí za cenu troku horího vzhledu, zatímco já nemůu měnit nic. Mít tu monost, hned bych dal uí. Na krásu si v zimě moc nepotrpím :-).
A jetě dodám. Nejde jen o STK a poldy, ale taky o pojiovnu v případě nehody. A ta hrozí v zimě na kadým kilometru.
|
|
18.01.2012 14:13 -
|
2442449
|
|
.45acp
|
|
|
Neměl jsem v úmyslu nějak hanět značku gum, jen jsem konstatoval skutečnost. V zimě toho moc nenajezdím, tak pořízení nových kol s jiným (mením) rozměrem je skoro zbytečná investice, kdy mám dvě sady kol.
Neměl jsem v úmyslu nějak hanět značku gum, jen jsem konstatoval skutečnost. V zimě toho moc nenajezdím, tak pořízení nových kol s jiným (mením) rozměrem je skoro zbytečná investice, kdy mám dvě sady kol.
|
|
| |
|
|