| | |
30.10.2011 23:38 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2422541
|
|
Gabo
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Aku mate skusenost so znackou Hankook?
Aku mate skusenost so znackou Hankook?
|
|
30.10.2011 23:50 -
|
2422543
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Já osobně ádné, ale píe se o nich hodně... v pozitivním slova smyslu. Klidně bych je zkusil
.link.
Já osobně ádné, ale píe se o nich hodně... v pozitivním slova smyslu. Klidně bych je zkusil
http://www.seznam-pneu.cz/ze-sveta-pneu/hankook-se-osvedcuje-v-testech-adac-a1364027
|
|
01.11.2011 09:47 -
|
2422860
|
|
C5stepan
|
|
|
Promiň Najku:
Firma Hankook byla zaloena v roce 1941 jako první manufaktura pneumatik v Koreji. V roce 1979 byla postavena Daejeon Plant, světově největí továrna na výrobu pneumatik. Dále se firma roziřovala do světa a v roce 2003 vytvořila strategickou alianci s firmou Michelin.
Ale i tak: jezdil jsem na nich a nejsou patné. Teď mám finské NOKIANY a ty se mi jeví jako lepí.
Promiň Najku;-):
Firma Hankook byla zaloena v roce 1941 jako první manufaktura pneumatik v Koreji. V roce 1979 byla postavena Daejeon Plant, světově největí továrna na výrobu pneumatik. Dále se firma roziřovala do světa a v roce 2003 vytvořila strategickou alianci s firmou Michelin.
Ale i tak: jezdil jsem na nich a nejsou patné. Teď mám finské NOKIANY a ty se mi jeví jako lepí.
|
|
01.11.2011 09:57 -
|
2422861
|
|
RenkoDT
|
Město: Detva, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Ahojte, ja som si práve včera objednal Nokian WR A3 225/55/R17, čítal som nejaké recenzie a aj na obrázku vyzerajú e by to mohla by správna vožba... Nemali ste ich niekto u obuté? Ako sa správajú alebo či sú nie velmi hlučné?
Za kadý postreh budem vďačný...
Ahojte, ja som si práve včera objednal Nokian WR A3 225/55/R17, čítal som nejaké recenzie a aj na obrázku vyzerajú e by to mohla by správna vožba... Nemali ste ich niekto u obuté? Ako sa správajú alebo či sú nie velmi hlučné?
Za kadý postreh budem vďačný...:palec
|
|
01.11.2011 10:54 -
|
2422864
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Pan otec je má na C-crosseru a je velice spokojenej. Mně teda příjde e by mohly být tií, ale to moná nejsem zvyklej na míru hluku v tom autě v porovnání s C5. Jinak na mokru údajně výborný a v neujeděnym sněhu se taky nenechaly zahanbit,ač na neujeděnej sníh by byl lepí směrovej dezén. Obecně s Nokianama neprohloupí!!
Pan otec je má na C-crosseru a je velice spokojenej. Mně teda příjde e by mohly být tií, ale to moná nejsem zvyklej na míru hluku v tom autě v porovnání s C5. Jinak na mokru údajně výborný a v neujeděnym sněhu se taky nenechaly zahanbit,ač na neujeděnej sníh by byl lepí směrovej dezén. Obecně s Nokianama neprohloupí!! :palec
|
|
01.11.2011 12:22 -
|
2422883
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
takze konecne mi prisli BF Goodrich G-force winter, rozmer 195/65/R15. vcera som sa vozil cca 200km a su super. velmi tiche a pohodlne zvezenie. uvidime ako sa budu spravat na naledi a snehu.
takze konecne mi prisli BF Goodrich G-force winter, rozmer 195/65/R15. vcera som sa vozil cca 200km a su super. velmi tiche a pohodlne zvezenie. uvidime ako sa budu spravat na naledi a snehu.
|
|
01.11.2011 18:07 -
|
2422960
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
C5stepan napsal(a): Promiň Najku :
jasnačka, Nokiany jsem měl předtím a nějak mi to Finsko zůstalo, díky za opravu, jinak by nebyl problém mi poslat SZ a ja bych to opravil, ted je tady jedna chyba u mně a druhý zbytečný příspěvek, jak z toho ven??? - ja se opravím a tebe smáznu
jasnačka, Nokiany jsem měl předtím a nějak mi to Finsko zůstalo, díky za opravu, jinak by nebyl problém mi poslat SZ a ja bych to opravil, ted je tady jedna chyba u mně a druhý zbytečný příspěvek, jak z toho ven??? - ja se opravím a tebe smáznu :-))))
|
|
01.11.2011 18:25 -
|
2422970
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mikra napsal(a): Podle toho, co tady čtu, tak zákon nehovoří o rychlostním indexu, ale o max. konstrukční rychlosti vozidla. Nevím, jak si to vyloit. Max rychlost mám 217 a index W = 270. Co mám teda dodret?
Odpovím si sám. Linkem od TomaseT. - .link.
Za co TomasoviT děkuji.
A z linku vytahuji to podstatné, co mi na mou otázku odpovídá.
citace: ... předpis výrobce je pro provozovatele vozidla závazný. Pokud je v technickém průkazu vozidla kategorie rychlosti stanovena zápisem o předepsaných pneumatikách, musí být na vozidle namontovány pneumatiky se shodnou kategorií rychlosti nebo s vyí hodnotou přípustné rychlosti (kategorií rychlosti) pro danou pneumatiku.
V případě, e kategorie rychlosti není v technickém průkazu uvedena, musí být kategorie rychlosti pneumatiky rovna nebo vyí ne je povolená maximální konstrukční rychlost vozidla.
Tak teď u je mi to jasný .
Odpovím si sám. Linkem od TomaseT. - http://www.c5club.cz/diskuze/single/2392674-re-letni-pneu-na-c5/
Za co TomasoviT děkuji.
citace: ... předpis výrobce je pro provozovatele vozidla závazný. Pokud je v technickém průkazu vozidla kategorie rychlosti stanovena zápisem o předepsaných pneumatikách, musí být na vozidle namontovány pneumatiky se shodnou kategorií rychlosti nebo s vyí hodnotou přípustné rychlosti (kategorií rychlosti) pro danou pneumatiku.
V případě, e kategorie rychlosti není v technickém průkazu uvedena, musí být kategorie rychlosti pneumatiky rovna nebo vyí ne je povolená maximální konstrukční rychlost vozidla.
Tak teď u je mi to jasný :-d.
|
|
01.11.2011 18:46 -
|
2422972
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
Já mám 205-55 R16 91H Nokian WR G2 i kdy jsem nedodrel vekeré indexi tak spokojenost a se mi auto zdá i mněkčí po přezutí ne na Michelin Primacy HP 215/55 R 16 93 W letních
Já dával na zymu vdy ui ale kdy jsem zjistil jen jeden rozmněr a pneu jsem mněl tak jsem je nazul . Na zimu se mi ty 215 stejně zdaji dost iroký!!!!? Ale vym:: zákon je zákon
Já mám 205-55 R16 91H Nokian WR G2:palec i kdy jsem nedodrel vekeré indexi tak spokojenost a se mi auto zdá i mněkčí po přezutí :nevim:palec ne na Michelin Primacy HP 215/55 R 16 93 W letních:palec
Já dával na zymu vdy ui ale kdy jsem zjistil jen jeden rozmněr a pneu jsem mněl tak jsem je nazul . Na zimu se mi ty 215 stejně zdaji dost iroký!!!!? Ale vym:: zákon je zákon
|
|
01.11.2011 18:51 -
|
2422973
|
|
najk
|
|
|
Mikra napsal(a): Odpovím si sám. Linkem od TomaseT. - .link.
Za co TomasoviT děkuji.
Tak teď u je mi to jasný .
tak je ti to jasný , terazky to shrnu polopaticky ja, a prosím o reakci: Pozn.: Zatím jsem měl u vech aut v TP index váhy i rychlosti vdy zapsán!!
Máme prostě smůlu, obecně: POUZE rozměr a index z TP, jediná výjimka je zimní guma, kde můe klesnout - ALE pouze po max. konstr. rychlost vozidla.
Já mám v TP napsáno 200 km/hod. take se mně týká index U (200), nebo H (210) a konec (tabulku jsem si udělal - asi 1 min práce, zatavená a strčená na stropě pod zrcátko)
tak je ti to jasný :-d , terazky to shrnu polopaticky ja, a prosím o reakci: Pozn.: Zatím jsem měl u vech aut v TP index váhy i rychlosti vdy zapsán!!
Máme prostě smůlu, obecně: POUZE rozměr a index z TP, jediná výjimka je zimní guma, kde můe klesnout - ALE pouze po max. konstr. rychlost vozidla.
Já mám v TP napsáno 200 km/hod. take se mně týká index U (200), nebo H (210) a konec (tabulku jsem si udělal - asi 1 min práce, zatavená a strčená na stropě pod zrcátko) ;-)
|
|
01.11.2011 19:10 -
|
2422978
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Reaguji .
I já mám v TP vechny parametry zapsaný a tak mi nezbývá, ne je dodret. A protoe max. konstrukční rychlost vozidla mám 217km/h, tak u zimních pneumatik pro mě bez tabulky platí index V (240) a s tabulkou jakýkoliv. Myslím ale, e pod V se při koupi nedostanu. Teda budu se snait.
Reaguji :-).
I já mám v TP vechny parametry zapsaný a tak mi nezbývá, ne je dodret. A protoe max. konstrukční rychlost vozidla mám 217km/h, tak u zimních pneumatik pro mě bez tabulky platí index V (240) a s tabulkou jakýkoliv. Myslím ale, e pod V se při koupi nedostanu. Teda budu se snait. :-)
|
|
01.11.2011 19:19 -
|
2422979
|
|
Mikra
|
|
|
tomix napsal(a): Já mám 205-55 R16 91H Nokian WR G2 i kdy jsem nedodrel vekeré indexi tak spokojenost a se mi auto zdá i mněkčí po prřezutí ne na Michelin Primacy HP 215/55 R 16 93 W letních
Tak to jsi neudělal dobře. Index u zimních má OK, ale rozměrem jsi lápl vedle. Tvoje zimní kola mají toti o 12mm mení průměr a obvod je mení o 35mm. Take kolo ti na kadou otáčku ujede o 35mm kratí vzdálenost, co se projeví na kecajícím tachometru ( při 90km/h na tacho jede jen 87,5km/h), ale hlavně jsi pobláznil systémy jako ESP, ABS, ASR atd. Kdybys měl navíc automatickou převodovku, tak by i ona měla zmatek v informacích.
To e se ti auto zdá měkčí je spí konstrukcí bočnic ne rozměrama, protoe tvoje gumy jsou o 5mm nií ne ty předepsaný, tudí by se měli jevit spí jako tvrdí.
Na přepočet rozměrů kol pouívám toto - .link.
PS: Doufám e na technickou jezdí na letních.
Jetě poslední doplnění. Pro lepí nedodrení rozměrů bych volil gumy 195/60/16. Tam zůstává obvod téměř stejný, jen s nepodstatným rozdílem. Ale je fakt, e tahle guma ba u byla na C5 moná a moc úzká.
.link.
Tak to jsi neudělal dobře. Index u zimních má OK, ale rozměrem jsi lápl vedle. Tvoje zimní kola mají toti o 12mm mení průměr a obvod je mení o 35mm. Take kolo ti na kadou otáčku ujede o 35mm kratí vzdálenost, co se projeví na kecajícím tachometru ( při 90km/h na tacho jede jen 87,5km/h), ale hlavně jsi pobláznil systémy jako ESP, ABS, ASR atd. Kdybys měl navíc automatickou převodovku, tak by i ona měla zmatek v informacích.
To e se ti auto zdá měkčí je spí konstrukcí bočnic ne rozměrama, protoe tvoje gumy jsou o 5mm nií ne ty předepsaný, tudí by se měli jevit spí jako tvrdí.
Na přepočet rozměrů kol pouívám toto - http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?sirka_pneu_o=205&serie_pneu_o=55&rafek_pneu_o=16&sirka_pneu_a=215&serie_pneu_a=55&rafek_pneu_a=16
PS: Doufám e na technickou jezdí na letních.
Jetě poslední doplnění. Pro lepí nedodrení rozměrů bych volil gumy 195/60/16. Tam zůstává obvod téměř stejný, jen s nepodstatným rozdílem. Ale je fakt, e tahle guma ba u byla na C5 moná a moc úzká.
http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?sirka_pneu_o=195&serie_pneu_o=60&rafek_pneu_o=16&sirka_pneu_a=215&serie_pneu_a=55&rafek_pneu_a=16
|
|
01.11.2011 19:27 -
|
2422984
|
|
najk
|
|
|
Mikra napsal(a): Tak to jsi neudělal dobře. Index u zimních má OK, ale rozměrem jsi lápl vedle. Tvoje zimní kola mají toti o 12mm mení průměr a obvod je mení o 35mm. Take kolo ti na kadou otáčku ujede o 35mm kratí vzdálenost, co se projeví na kecajícím tachometru, ale hlavně jsi pobláznil Systémy jako ESP, ABS, ASR atd. Kdybys měl navíc automatickou převodovku, tak by i ona měla zmatek v informacích.
Na přepočet rozměrů kol pouívám toto - .link.
prosím vysvětlit, jsem z toho trotl: ířka pneu má vliv na průměr? je fakt, e nedodrel rozměr pneu dle TP
prosím vysvětlit, jsem z toho trotl: ířka pneu má vliv na průměr? je fakt, e nedodrel rozměr pneu dle TP
|
|
01.11.2011 19:29 -
|
2422986
|
|
Mikra
|
|
|
Ano, má. Výka profilu jsou procenta z ířky, čím se zmení průměr.
Čili - 205*0,55=112,75 (113), kdeto 215*0,55= 118,25 (118)
Ano, má. Výka profilu jsou procenta z ířky, čím se zmení průměr.
Čili - 205*0,55=112,75 (113), kdeto 215*0,55= 118,25 (118)
|
|
| |
|
|