| | |
30.10.2011 20:26 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2422495
|
|
jumep
|
|
|
index, uz sme to tu par krat hovorili ....
a tiez som povedal, ze ked si si tym neni isty, opytaj sa na vyklad pravnika
index, uz sme to tu par krat hovorili ....
a tiez som povedal, ze ked si si tym neni isty, opytaj sa na vyklad pravnika
|
|
30.10.2011 20:28 -
|
2422497
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
V TP mám konstrukční 217 a inex W = 270. V zákoně se o indexu myslím nepíe.
V TP mám konstrukční 217 a inex W = 270. :nevim V zákoně se o indexu myslím nepíe.
|
|
30.10.2011 20:30 -
|
2422499
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Mikra napsal(a): ... řidič ovem NESMÍ překročit max. konstrukční rychlost ... Nepíou e nemůe, nebo nedokáe, ale e NESMÍ. To e má auto napsanou max. 205 neznamená, e nedokáe jet rychleji. A proto musí být permanentně upozorňován nálepkou, abys tak nečinil. Tento zákon je navíc pouíván i u nás, přestoe nikde v republice není povoleno jet rychleji ne 130.
Rozumim, to jsem teda chápal troku jinak, take maximální rychlost co mám napsanou v TP, není max. rychlost, jakou auto dokáe vyvinout papírově (co je jasný, e větinou dokáe víc, ne je v TP napsáno), ale je to rychlost, kterou bych s autem neměl překročit?
Jestli to tak je, tak kdy na to aplikuju stejnou logiku, pak bych měl mít i nálepku, e nesmim jet víc ne 205
V tom případě by mě fakt zajímalo chování pojioven v konkrétních případech. Známej dělá dlouhá léta pojiováka, a e by někdy pojiovna řeila takovouhle nálepku v případě , e je index pneu vyí ne konstrukční rychlost vozidla, tak s tím se údajně nikdy nesetkal. .... Co jistě nemusí znamenat, e se to nestane, ale myslim, e je to dost nepravděpodobný.
Má teda vůbec tady někdo nálepku, kdy ji kde kdo obhajuje? A netvrďte, e máte vichni nazuto zimáky s "W"
Rozumim, to jsem teda chápal troku jinak, take maximální rychlost co mám napsanou v TP, není max. rychlost, jakou auto dokáe vyvinout papírově (co je jasný, e větinou dokáe víc, ne je v TP napsáno), ale je to rychlost, kterou bych s autem neměl překročit?
Jestli to tak je, tak kdy na to aplikuju stejnou logiku, pak bych měl mít i nálepku, e nesmim jet víc ne 205 :-d
V tom případě by mě fakt zajímalo chování pojioven v konkrétních případech. Známej dělá dlouhá léta pojiováka, a e by někdy pojiovna řeila takovouhle nálepku v případě , e je index pneu vyí ne konstrukční rychlost vozidla, tak s tím se údajně nikdy nesetkal. .... Co jistě nemusí znamenat, e se to nestane, ale myslim, e je to dost nepravděpodobný.
Má teda vůbec tady někdo nálepku, kdy ji kde kdo obhajuje? A netvrďte, e máte vichni nazuto zimáky s "W" :-p
|
|
30.10.2011 20:32 -
|
2422501
|
|
jumep
|
|
|
je to tu uz spominane aspon 10x ak to nebolo premazane ... precitaj si toto vlakno od zaciatku ...
riesite tu nieco co nejste opravneny riesit .... ma tam byt W, ak ho na zimnych nemas (bo su nezohnatelne) tak mas mat nalepku ... alebo elektronicke udelatko ktore ta upozorni na prekrocenie rychlosti, ktoru sice nikdy nedosiahnes ... ale ...
je to tu uz spominane aspon 10x ak to nebolo premazane ... precitaj si toto vlakno od zaciatku ...
riesite tu nieco co nejste opravneny riesit .... ma tam byt W, ak ho na zimnych nemas (bo su nezohnatelne) tak mas mat nalepku ... alebo elektronicke udelatko ktore ta upozorni na prekrocenie rychlosti, ktoru sice nikdy nedosiahnes ... ale ...
|
|
30.10.2011 20:33 -
|
2422502
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Zbyňa napsal(a): Rozumim, to jsem teda chápal troku jinak, take maximální rychlost co mám napsanou v TP, není max. rychlost, jakou auto dokáe vyvinout papírově (co je jasný, e větinou dokáe víc, ne je v TP napsáno), ale je to rychlost, kterou bych s autem neměl překročit?
Jestli to tak je, tak kdy na to aplikuju stejnou logiku, pak bych měl mít i nálepku, e nesmim jet víc ne 205
Má teda vůbec tady někdo nálepku, kdy ji kde kdo obhajuje? A netvrďte, e máte vichni nazuto zimáky s "W"
ja jsem psal, e ji mám a jinak toto vlákno je o zimní pneu na C5, tak upajdy zpátky do dráky
ja jsem psal, e ji mám a jinak toto vlákno je o zimní pneu na C5, tak upajdy zpátky do dráky ;-)
|
|
30.10.2011 20:34 -
|
2422503
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jetě jsem neemigroval. Mám tam to co mám v TP, teda W, ale jak tady čtu ty výtaky ze zákona, tak mě napadá, e jsme moná papetějí ne pape. Opravdu by mě zajímal výklad právníka. Asi je to jednoduchý, říct e to co má v TP, ale já tam mám ty hodnoty 2. A to máme vichni. Tak kterou dodret? Kde je psáno, e TP je zákon?
A nečilte se, já neprudím, jen jsem oural.
:-)))) Jetě jsem neemigroval. Mám tam to co mám v TP, teda W, ale jak tady čtu ty výtaky ze zákona, tak mě napadá, e jsme moná papetějí ne pape. Opravdu by mě zajímal výklad právníka. Asi je to jednoduchý, říct e to co má v TP, ale já tam mám ty hodnoty 2. A to máme vichni. :-) Tak kterou dodret? Kde je psáno, e TP je zákon? :nevim
A nečilte se, já neprudím, jen jsem oural. :-d
|
|
30.10.2011 20:43 -
|
2422504
|
|
zdenoc5
|
|
|
Mikra napsal(a): Jetě jsem neemigroval. Mám tam to co mám v TP, teda W, ale jak tady čtu ty výtaky ze zákona, tak mě napadá, e jsme moná papetějí ne pape. Opravdu by mě zajímal výklad právníka. Asi je to jednoduchý, říct e to co má v TP, ale já tam mám ty hodnoty 2. A to máme vichni. Tak kterou dodret? Kde je psáno, e TP je zákon?
A nečilte se, já neprudím, jen jsem oural.
Takto si zatazovat hlavu , mam v TP 205/65 R 15 91H tak dam take a neriesim to
Takto si zatazovat hlavu , mam v TP 205/65 R 15 91H tak dam take a neriesim to
|
|
30.10.2011 20:47 -
|
2422506
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
zdenoc5 napsal(a): Takto si zatazovat hlavu , mam v TP 205/65 R 15 91H tak dam take a neriesim to
on je problém toti, e 16" a W k tomu jsou troku o jiných love, proto spekulujeme o levnějí variantě, ale ne ve značce, ale v rozměrech a indexech
on je problém toti, e 16" a W k tomu jsou troku o jiných love, proto spekulujeme o levnějí variantě, ale ne ve značce, ale v rozměrech a indexech
|
|
30.10.2011 21:01 -
|
2422509
|
|
.45acp
|
|
|
Mikra: výklad právníka je větinou problém, protoe pravdu má ten líp placenej. Mám zimáky s jen T indexem, vyrobil jsem cedulku s max. rychlostí 190 a snad splním poadavek vech orgánů.
Mikra: výklad právníka je větinou problém, protoe pravdu má ten líp placenej. Mám zimáky s jen T indexem, vyrobil jsem cedulku s max. rychlostí 190 a snad splním poadavek vech orgánů.
|
|
30.10.2011 21:30 -
|
2422513
|
|
Darja
|
|
|
Zbyňa napsal(a): V tom případě by mě fakt zajímalo chování pojioven v konkrétních případech. Známej dělá dlouhá léta pojiováka, a e by někdy pojiovna řeila takovouhle nálepku v případě , e je index pneu vyí ne konstrukční rychlost vozidla, tak s tím se údajně nikdy nesetkal. .... Co jistě nemusí znamenat, e se to nestane, ale myslim, e je to dost nepravděpodobný.
Hele, v TP W, na zimních H, pojistná událost (já pokozená), pojiovák proel auto, změřil hloubku gum, zkontroloval rozměr, zapsal a porovnal s TP, neřeil SI. Take tak...
A pro extra opatrnce, vytiskněte si třeba 190 v červeným krouku (jako značku), dejte si to do uplíku a pak to jen někam polote, kdy vám to bude třeba nějakej pojiovák obcházet. Ale zatím to nikdo nechtěl. Já to tak udělala, kdy novela vyla v platnost, bo jsem nevěděla, jak na to budou fízli reagovat... ale nikdy jsem ji nevyndala z kastlíku
Hele, v TP W, na zimních H, pojistná událost (já pokozená), pojiovák proel auto, změřil hloubku gum, zkontroloval rozměr, zapsal a porovnal s TP, neřeil SI. Take tak...
A pro extra opatrnce, vytiskněte si třeba 190 v červeným krouku (jako značku), dejte si to do uplíku a pak to jen někam polote, kdy vám to bude třeba nějakej pojiovák obcházet. Ale zatím to nikdo nechtěl. Já to tak udělala, kdy novela vyla v platnost, bo jsem nevěděla, jak na to budou fízli reagovat... ale nikdy jsem ji nevyndala z kastlíku :D
|
|
30.10.2011 21:48 -
|
2422517
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Na jaře jsem vyzvídal na Ministerstvu dopravy a jiejich odpověď obsahovala:
...Dále Vám sdělujeme, e na Vaem vozidle můete pouívat zimní pneumatiky s rychlostním indexem H. U tohoto rychlostního indexu pneumatiky nemusíte pro zimní provoz (dle výe uvedeného § 21 odst. 2 Vyhláky č. 341/2002 Sb.) na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením, nebo nejvyí konstrukční rychlost Vaeho vozidla ( 186 km/hod.) je nií ne je maximální povolená rychlost zimní pneumatiky s rychlostním indexem H (do 210 km/hod.).
Povinnost upozornit na pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla dodatkovým označením formou nálepky je ve Vaem případě nutná pouze u pouití zimních pneumatik s rychlostním indexem do 186 km/hod.
Na jaře jsem vyzvídal na Ministerstvu dopravy a jiejich odpověď obsahovala:
...Dále Vám sdělujeme, e na Vaem vozidle můete pouívat zimní pneumatiky s rychlostním indexem H. U tohoto rychlostního indexu pneumatiky nemusíte pro zimní provoz (dle výe uvedeného § 21 odst. 2 Vyhláky č. 341/2002 Sb.) na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením, nebo nejvyí konstrukční rychlost Vaeho vozidla ( 186 km/hod.) je nií ne je maximální povolená rychlost zimní pneumatiky s rychlostním indexem H (do 210 km/hod.).
Povinnost upozornit na pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla dodatkovým označením formou nálepky je ve Vaem případě nutná pouze u pouití zimních pneumatik s rychlostním indexem do 186 km/hod.
|
|
30.10.2011 21:54 -
|
2422518
|
|
Darja
|
|
|
Nojo, já mam konstrukční 240km/h.... Take radi si ten pejpr nechám v kastlíku...
Nojo, já mam konstrukční 240km/h.... Take radi si ten pejpr nechám v kastlíku...
|
|
30.10.2011 22:24 -
|
2422529
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
bejvávalo to, e to upozornění musí bejt v zorným poli řidiče, bralo se i upozornění palubního počítače (né tempomat ani omezovač rychlosti !!!! )
Dost aut z německa to mělo nalepený na budících ... (take v kastlíku to asi nebude to pravý ořechový)
bejvávalo to, e to upozornění musí bejt v zorným poli řidiče, bralo se i upozornění palubního počítače (né tempomat ani omezovač rychlosti !!!! )
Dost aut z německa to mělo nalepený na budících ... (take v kastlíku to asi nebude to pravý ořechový)
|
|
30.10.2011 22:46 -
|
2422533
|
|
Darja
|
|
|
V kastlíku to je jen pro případ, e by někdo chtěl to auto kontrolovat-pro buzermajstry. Nebudu jak tatar jezdit s papírem na palubce, já sama vím, kolik mám SI.
V kastlíku to je jen pro případ, e by někdo chtěl to auto kontrolovat-pro buzermajstry. Nebudu jak tatar jezdit s papírem na palubce, já sama vím, kolik mám SI.
|
|
30.10.2011 22:54 -
|
2422536
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Moná blbej dotaz, ale příklad (čistě teoreticky):
Budu mít pneumatiky do 190 a při 210 se stane nehoda.
a) Budu mít v zorném poli nálepku - je to polehčující okolnost a pojiovna ve proplatí???
b) Nálepku mít nebudu - pojiovna bude krátit plnění a jenom teda kvůi nálepce???
c) Předpokládám, e kdyby se nehoda stala při 150, tak nálepku nikdo řeit nebude. Resp. s tím u soudu nemají nárok, poněvad na nehodu to má asi stejný vliv jako chybějící nůky v lékárničce.
Podle mě ta nálepka má smysl jedině na STK nebo při silniční kontrole, pokutu by dát mohli. Ale e by to mělo vliv na plnění pojiovny, to hodně pochybuju
Moná blbej dotaz, ale příklad (čistě teoreticky):
Budu mít pneumatiky do 190 a při 210 se stane nehoda.
a) Budu mít v zorném poli nálepku - je to polehčující okolnost a pojiovna ve proplatí???
b) Nálepku mít nebudu - pojiovna bude krátit plnění a jenom teda kvůi nálepce???
c) Předpokládám, e kdyby se nehoda stala při 150, tak nálepku nikdo řeit nebude. Resp. s tím u soudu nemají nárok, poněvad na nehodu to má asi stejný vliv jako chybějící nůky v lékárničce.
Podle mě ta nálepka má smysl jedině na STK nebo při silniční kontrole, pokutu by dát mohli. Ale e by to mělo vliv na plnění pojiovny, to hodně pochybuju
|
|
30.10.2011 22:56 -
|
2422537
|
|
jumep
|
|
|
ak sa stane nehoda pri 210, bude posledne co ta bude trapit poistovna a skodova udalost
a tym ze si porusil tuto rychlost to nema byt aka polahcujuca okolnost, ta nalepka tam je prave preto ze max konstrukcna rychlost pneu je 190 a to nesmies prekrocit
ak sa stane nehoda pri 210, bude posledne co ta bude trapit poistovna a skodova udalost :D
a tym ze si porusil tuto rychlost to nema byt aka polahcujuca okolnost, ta nalepka tam je prave preto ze max konstrukcna rychlost pneu je 190 a to nesmies prekrocit
|
|
30.10.2011 23:02 -
|
2422538
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
No jasně, píu teoreticky, lítat 210 a jetě k tomu v zimě by asi nikoho z nás nenapadlo
Ta nálepka má teda smysl jedině při kontrole
No jasně, píu teoreticky, lítat 210 a jetě k tomu v zimě by asi nikoho z nás nenapadlo:-d
Ta nálepka má teda smysl jedině při kontrole
|
|
30.10.2011 23:04 -
|
2422539
|
|
jumep
|
|
|
presne .. je to cisty nezmysel ... lebo si neviem predstavit ani v nemecku tolko valit v zime .. a tiez tu: .link. mas link na nazval by som to FATALITY .. 190 do steny ... aka taka predstava ze pri nehode pri 210 neni moc co riesit ako poistku, ak nieco take prezijes ...
presne .. je to cisty nezmysel ... lebo si neviem predstavit ani v nemecku tolko valit v zime .. a tiez tu: http://www.c5club.cz/diskuze/single/2421372-re-vtipy-videa-zajimave-odkazy-apod-/ mas link na nazval by som to FATALITY .. 190 do steny ... aka taka predstava ze pri nehode pri 210 neni moc co riesit ako poistku, ak nieco take prezijes ...
|
|
| |
|
|