| | |
27.10.2011 14:15 -
Re: Zimní pneu na C5
|
2421623
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Já musím říct,e barum mě moc nesedl. Klouzal kdy se trochu ojel. Ted jsem si koupil nokian .link. a jsem zvědavej. Zatím jsou dobrý,ale nevím co to udělá na sněhu a ledu.
Já musím říct,e barum mě moc nesedl. Klouzal kdy se trochu ojel. Ted jsem si koupil nokian http://www.nejlevnejsi-levne-pneu.cz/pneumatiky/osobni-offroad-suv/21555-r16-wr-g2-97h-xl.html a jsem zvědavej. Zatím jsou dobrý,ale nevím co to udělá na sněhu a ledu.
|
|
27.10.2011 14:45 -
|
2421626
|
|
Brzda
|
|
|
Klebery? Mam pocit e na nová auta citroen obouvá Michellin. Nokian jsem měl a straně rychle se sjely, ale nechci strait...
Klebery? Mam pocit e na nová auta citroen obouvá Michellin. Nokian jsem měl a straně rychle se sjely, ale nechci strait...
|
|
27.10.2011 16:42 -
|
2421668
|
|
Darja
|
|
|
Kleber HP2 je z těch levnějích celkem obstojná volba.
Brzda a na nová auta je to dle dealera. My třeba na nový auta dáváme jak miáky, tak nokiany a bridgestone (jako druhou sadu gum), z továrny to jede na contících.
Kleber HP2 je z těch levnějích celkem obstojná volba.
Brzda a na nová auta je to dle dealera. My třeba na nový auta dáváme jak miáky, tak nokiany a bridgestone (jako druhou sadu gum), z továrny to jede na contících.
|
|
27.10.2011 18:05 -
|
2421719
|
|
jumep
|
|
|
treba brat do uvahy 2 veci
1. to na com to ide z linky, to je 100% michelin ... z historickeho a majitelskeho hladiska
2. to co dava predajca v akcii napr. zimne gumy s diskami je uz ina kapitola a je to na predajcovi
3. .link. - vcelku zaujimave citanie
treba brat do uvahy 2 veci
1. to na com to ide z linky, to je 100% michelin ... z historickeho a majitelskeho hladiska
2. to co dava predajca v akcii napr. zimne gumy s diskami je uz ina kapitola a je to na predajcovi
3. http://www.kleber-tires.cz/KleberCZ/front/index.jsp?codeRubrique=8032005184737&codePage=KLEBER_PAG_TTHIS - vcelku zaujimave citanie :)
|
|
30.10.2011 13:17 -
|
2422426
|
|
Nesebr
|
|
|
TomasT napsal(a): Vyhláka říká:
341/2002 (novelizovaná 283/2009)
§ 21 Kola, pneumatiky a protiskluzové řetězy (K § 2 odst. 5, 6 a 7 zákona)
(1) Pneumatiky musí být pro kadý typ vozidla pouity tak, aby jejich konstrukce, provedení, rozměry a hutění odpovídaly podmínkám provozu, zejména největí povolené hmotnosti vozidla (povoleným zatíením připadajícím na nápravy) a jeho nejvyí konstrukční rychlosti (rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyí, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla).
(2) V případě pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyí přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky můe být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (např. palubním počítačem).
Pouíváte někdo tuhle výjimku s nálepkou a mohli by jste zveřejnit foto vaích nálepek? inspirace
Mám v TP 205/65 R15 94H (210 km/h) a přitom max. rychlost v TP je 187 km/h. Rád bych pouil o něco levnějí 94T (190 km/h), které jsou o 3 km více ne max. rychlost auta.
Pouíváte někdo tuhle výjimku s nálepkou a mohli by jste zveřejnit foto vaích nálepek? inspirace :-d
Mám v TP 205/65 R15 94H (210 km/h) a přitom max. rychlost v TP je 187 km/h. Rád bych pouil o něco levnějí 94T (190 km/h), které jsou o 3 km více ne max. rychlost auta.
|
|
30.10.2011 14:41 -
|
2422433
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
(2) V případě pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla....
z toho podle mě vyplývá, e pokud má v TP max . 187 a pouije 190, tak nálepku mít nemusí
(2) V případě pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla....
z toho podle mě vyplývá, e pokud má v TP max . 187 a pouije 190, tak nálepku mít nemusí :nevim
|
|
30.10.2011 15:13 -
|
2422436
|
|
jruze
|
|
|
To se dá obejít kadým autem s omezovačem rychlosti,ale mám za to e to nebude platit pro pojiovny- ty budou řeit to co je v TP a podle mne to pro ně bude směrodatný údaj a nevěřím e s nimi něco vyřeí(oni by nejraději jen brali nic nedali) a pokud ano tak to bude tahanice nadlouho.Jejich výrok bude neopovídající pneu dle TP.
To se dá obejít kadým autem s omezovačem rychlosti,ale mám za to e to nebude platit pro pojiovny- ty budou řeit to co je v TP a podle mne to pro ně bude směrodatný údaj a nevěřím e s nimi něco vyřeí(oni by nejraději jen brali nic nedali) a pokud ano tak to bude tahanice nadlouho.Jejich výrok bude neopovídající pneu dle TP.
|
|
30.10.2011 15:14 -
|
2422437
|
|
Zbyňa
|
|
|
Nejvyí rychlost je přece i v malým TP
|
|
30.10.2011 15:29 -
|
2422438
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Zbyňa napsal(a): Nejvyí rychlost je přece i v malým TP
není kdy by jsi ji tam měl mít ? Se podívej ne ?
|
|
30.10.2011 17:16 -
|
2422449
|
|
jumep
|
|
|
neviem ako u Vas, ale u nas sa rozdavaju uz cipove male technicaky, ktore sice tuto info vraj este nemaju, ale to pride ....
ja som to osalil jednoducho, c5 1 ma overspeed warning ... ten som nastavil na 150 (viac som neriskoval ze ma nameraju) a hotovo ...
neviem ako u Vas, ale u nas sa rozdavaju uz cipove male technicaky, ktore sice tuto info vraj este nemaju, ale to pride ....
ja som to osalil jednoducho, c5 1 ma overspeed warning ... ten som nastavil na 150 (viac som neriskoval ze ma nameraju) a hotovo ... :)
|
|
30.10.2011 17:28 -
|
2422455
|
|
Zbyňa
|
|
|
TheOne napsal(a): Zbyňa napsal(a): Nejvyí rychlost je přece i v malým TP
no vak se koukám a je tam...
take jetě jednou :
(2) V případě pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla...
tudí, kdy mám v (i v malým!) TP napsanou max. 205km/h a na autě gumy s indexem H (210km/h) (zimní) tak nemusim mít vylepenou ádnou nálepku, protoe maximální konstrukční rychlost vozidla není vyí ne je rychlostní index pneu přece.
no vak se koukám a je tam...
take jetě jednou :
(2) V případě pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla...
tudí, kdy mám v (i v malým!) TP napsanou max. 205km/h a na autě gumy s indexem H (210km/h) (zimní) tak nemusim mít vylepenou ádnou nálepku, protoe maximální konstrukční rychlost vozidla není vyí ne je rychlostní index pneu přece.
|
|
30.10.2011 17:29 -
|
2422460
|
|
jumep
|
|
|
opytaj sa pravnika na vyklad a potom sa rozhodni ...
opytaj sa pravnika na vyklad a potom sa rozhodni ...
|
|
30.10.2011 18:20 -
|
2422467
|
|
Zbyňa
|
|
|
ve vyhláce 341/2002 Sb. §21 je e...
...při pouití zimních pneumatik lze pouít i pneumatiky s rychlostním indexem niím, řidič ovem nesmí překročit maximální konstrukční pneumatiky (značenou rychlostním indexem) a je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyí přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena.
Jestlie teda maximální rychlost vozidla je 205 a pneu 210, nemůu tudí papírově zmíněnou konstrukční rychlost pneumatiky překročit. Pak nevidím důvod, proč bych si měl někde vylepovat nálepku..
Nevěřím, e v takovym případě by soudní spor dopadl ve prospěch pojiovny jenom na základě toho, e bych neměl vylepenou nálepku, která mě stejně v maximální rychlosti neomezuje...
ve vyhláce 341/2002 Sb. §21 je e...
...při pouití zimních pneumatik lze pouít i pneumatiky s rychlostním indexem niím, řidič ovem nesmí překročit maximální konstrukční pneumatiky (značenou rychlostním indexem) a je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyí přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena.
Jestlie teda maximální rychlost vozidla je 205 a pneu 210, nemůu tudí papírově zmíněnou konstrukční rychlost pneumatiky překročit. Pak nevidím důvod, proč bych si měl někde vylepovat nálepku..
Nevěřím, e v takovym případě by soudní spor dopadl ve prospěch pojiovny jenom na základě toho, e bych neměl vylepenou nálepku, která mě stejně v maximální rychlosti neomezuje...
|
|
30.10.2011 19:11 -
|
2422482
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Zbyňa napsal(a): ve vyhláce 341/2002 Sb. §21 je e...
Já myslim e si to pochopil správně,já mam taky zimní s idexem H a letní s V a adný nálepky se vylepovat teda nechystám
Já myslim e si to pochopil správně,já mam taky zimní s idexem H a letní s V a adný nálepky se vylepovat teda nechystám :-d
|
|
30.10.2011 19:33 -
|
2422485
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zbyňa napsal(a): Jestlie teda maximální rychlost vozidla je 205 a pneu 210, nemůu tudí papírově zmíněnou konstrukční rychlost pneumatiky překročit. Pak nevidím důvod, proč bych si měl někde vylepovat nálepku..
... řidič ovem NESMÍ překročit max. konstrukční rychlost ... Nepíou e nemůe, nebo nedokáe, ale e NESMÍ. To e má auto napsanou max. 205 neznamená, e nedokáe jet rychleji. A proto musí být permanentně upozorňován nálepkou, abys tak nečinil. Tento zákon je navíc pouíván i u nás, přestoe nikde v republice není povoleno jet rychleji ne 130.
... řidič ovem NESMÍ překročit max. konstrukční rychlost ... Nepíou e nemůe, nebo nedokáe, ale e NESMÍ. To e má auto napsanou max. 205 neznamená, e nedokáe jet rychleji. A proto musí být permanentně upozorňován nálepkou, abys tak nečinil. Tento zákon je navíc pouíván i u nás, přestoe nikde v republice není povoleno jet rychleji ne 130.
|
|
30.10.2011 20:19 -
|
2422493
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Mahony napsal(a): Já myslim e si to pochopil správně,já mam taky zimní s idexem H a letní s V a adný nálepky se vylepovat teda nechystám
nesouhlas: jestli má v TP Wéčkové tak nemůe pouívat V!!!!! Pouze u zimních můe klesnout níe a s tabulkou. Je to sice směné, ale proč bych drádil hada bosou nohou, mám tabulku, velkou asi jako OP - zalaminovanou a text: "Pozor max. rychlost 240 km/hod, (zimní pneu)", soulad se zákonem a nepřemýlím o nesmrtelnosti chrousta tot ve
nesouhlas: jestli má v TP Wéčkové tak nemůe pouívat V!!!!! Pouze u zimních můe klesnout níe a s tabulkou. Je to sice směné, ale proč bych drádil hada bosou nohou, mám tabulku, velkou asi jako OP - zalaminovanou a text: "Pozor max. rychlost 240 km/hod, (zimní pneu)", soulad se zákonem a nepřemýlím o nesmrtelnosti chrousta ;-) tot ve
|
|
30.10.2011 20:25 -
|
2422494
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Podle toho, co tady čtu, tak zákon nehovoří o rychlostním indexu, ale o max. konstrukční rychlosti vozidla. Nevím, jak si to vyloit. Max rychlost mám 217 a index W = 270. Co mám teda dodret?
Podle toho, co tady čtu, tak zákon nehovoří o rychlostním indexu, ale o max. konstrukční rychlosti vozidla. Nevím, jak si to vyloit. Max rychlost mám 217 a index W = 270. Co mám teda dodret? :nevim
|
|
| |
|
|