| | |
20.03.2011 21:12 -
Re: Bouchání na nerovnostech
|
2379573
|
|
jumep
|
|
|
skontroluj si vysku - je tu o tom vlakno aj s navodom ... tu uz je to OT
skontroluj si vysku - je tu o tom vlakno aj s navodom ... tu uz je to OT
|
|
14.05.2012 20:21 -
|
2478234
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tak u taky hledám nějakou dobu co bouchá v zadní části. Je to ne při přejetí retardéru, ale spíe třeba na polní cestě, kdy auto vjede zadním kolem do díry. Zvuk je jako kdy by byly ve výfuku utrené přepáky, ale výfuk je O.K., musí to být ty loiska, nebo můe být volné jetě něco jiné?
tak u taky hledám nějakou dobu co bouchá v zadní části. Je to ne při přejetí retardéru, ale spíe třeba na polní cestě, kdy auto vjede zadním kolem do díry. Zvuk je jako kdy by byly ve výfuku utrené přepáky, ale výfuk je O.K., musí to být ty loiska, nebo můe být volné jetě něco jiné?
|
|
14.05.2012 21:28 -
|
2478285
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
můe, třeba nádr ....
můe, třeba nádr ....
|
|
14.05.2012 22:02 -
|
2478312
|
|
miskod
|
|
|
pozri si plech nad vyfukom...mne tam uz nezostala ani jedna srouba co ho drzi...Vsetky odhrdzaveli a odpadli.
pozri si plech nad vyfukom...mne tam uz nezostala ani jedna srouba co ho drzi...Vsetky odhrdzaveli a odpadli.
|
|
14.05.2012 22:08 -
|
2478316
|
|
amirinda
|
|
|
jruze: které přesně? e by silentblok dělal takový kravál?
miskod: výfuk je nový a kdy jsem ho dával tak se mi zdál plech O.K., u jsem snad 100x leel pod autem a snail se najít co je volné a nic, no tak zítra znova pod auto
jruze: které přesně? e by silentblok dělal takový kravál?
miskod: výfuk je nový a kdy jsem ho dával tak se mi zdál plech O.K., u jsem snad 100x leel pod autem a snail se najít co je volné a nic, no tak zítra znova pod auto :-)
|
|
14.05.2012 22:39 -
|
2478352
|
|
amirinda
|
|
|
tak to by mohlo být ono, to se tak přenáí ty zvuky to je straný jde poznat pouhým okem, e jsou patné?
EDIT: jetě upřesním: ono to není ani tak bouchání, jako spíe zvuk, jako kdybych nasypal do výfuku kameny a zaklepal s ním, nebo pretil kladivem do něčeho plechového a to se chvěje...
tak to by mohlo být ono, to se tak přenáí ty zvuky to je straný :-) jde poznat pouhým okem, e jsou patné?
EDIT: jetě upřesním: ono to není ani tak bouchání, jako spíe zvuk, jako kdybych nasypal do výfuku kameny a zaklepal s ním, nebo pretil kladivem do něčeho plechového a to se chvěje...
|
|
14.05.2012 22:48 -
|
2478355
|
|
jumep
|
|
|
uz viac krat bolo pisane, ostre kovove rany (kladivom po nakove) idealne vznikajuce pri skoceni na retarderi, tj.prudke uvolnenie napravy dodola = loziska v ramenach
tupe dute buchanie su tie silenty najskor
uz viac krat bolo pisane, ostre kovove rany (kladivom po nakove) idealne vznikajuce pri skoceni na retarderi, tj.prudke uvolnenie napravy dodola = loziska v ramenach
tupe dute buchanie su tie silenty najskor
|
|
14.05.2012 22:51 -
|
2478356
|
|
amirinda
|
|
|
na retardéru O.K. a nejsou to rány, ale jak jsem psal, jako by chvění plechu, nevím jak to přesně popsat. Nápravu budu zkouet (odvzdunit, sundat stab. a zahýbat, ale kdy jsem koukal tak nikde nic neteče take se mi jeví náprava dobrá)
na retardéru O.K. a nejsou to rány, ale jak jsem psal, jako by chvění plechu, nevím jak to přesně popsat. Nápravu budu zkouet (odvzdunit, sundat stab. a zahýbat, ale kdy jsem koukal tak nikde nic neteče take se mi jeví náprava dobrá)
|
|
14.05.2012 22:57 -
|
2478357
|
|
jumep
|
|
|
este som tu mal pripad kde to znelo ako vyfuk a bola to slabo zatiahnuta naprava, skontroluj vsetky 4 sroby
simulovat sa to dalo buchanim gumovym kladivom do ramena ked to stalo na kolach
pomohlo dotiahnut tie sroby, robim to uz automaticky na vsetkych napravach ktore robim a povacsine to ide dotiahnut (momentak na 140nm)
este som tu mal pripad kde to znelo ako vyfuk a bola to slabo zatiahnuta naprava, skontroluj vsetky 4 sroby
simulovat sa to dalo buchanim gumovym kladivom do ramena ked to stalo na kolach
pomohlo dotiahnut tie sroby, robim to uz automaticky na vsetkych napravach ktore robim a povacsine to ide dotiahnut (momentak na 140nm)
|
|
14.05.2012 22:59 -
|
2478358
|
|
amirinda
|
|
|
o té nápravě u jsem taky četl, u jsem bezradný, no uvidíme zítra.
o té nápravě u jsem taky četl, u jsem bezradný, no uvidíme zítra.
|
|
15.05.2012 16:59 -
|
2478499
|
|
máca
|
|
|
U mně se vlastně bouchání na nerovnostech objevilo, kdy la loiska na zad. nápravě do háje.po výměně v poho.
U mně se vlastně bouchání na nerovnostech objevilo, kdy la loiska na zad. nápravě do háje.po výměně v poho.
|
|
23.11.2012 20:18 -
|
2524741
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
No, já při přejetí děr a kanálů a nerovností taky slyím bouchání a takový zvlátní klepání ze zadní části auta, po kontrole uvolněného nářadí atd. a vůle sedaček, kdy ve bylo ok, jsem nechal vyměnit komplet slilentbloky na zadní nápravě(loiska ji před tím) ale nepomohlo to, přes léto, při teplu se to tolik neprojevovalo a teď zase. Tak moc mě to rozčílilo, e jsem vyhodil dokoupenou plastovou podlahu i pod ní origo polstrovanou podlahu kufru a jezdil jen s holou kastlí v kufru a ono to přestalo. Moje radost byla veliká, dal jsem tedy pod vyndavatelnou podlahu láthu a ve vrátil, jak to bylo a zase to klapalo, no do prdele. koupil jsem tedy v Lidlu ruli samolepícího poliuretanu ,který se nalepuje na garáové zdi, aby se neomlátily dveře. Vechny výstupky ze zadu podlavy jsem poctivě vylepil a vrátil ve do normálu a dělá to zase. Dokonce jsem podlavu odjistil (vyndal jsem ty zámky) a dal pod ní karton,aby to neklepalo o kastli a dělá tooo ZASÉÉÉÉ !! jsem zoufalej, řeil jste to někdo?
No, já při přejetí děr a kanálů a nerovností taky slyím bouchání a takový zvlátní klepání ze zadní části auta, po kontrole uvolněného nářadí atd. a vůle sedaček, kdy ve bylo ok, jsem nechal vyměnit komplet slilentbloky na zadní nápravě(loiska ji před tím) ale nepomohlo to, přes léto, při teplu se to tolik neprojevovalo a teď zase. Tak moc mě to rozčílilo, e jsem vyhodil dokoupenou plastovou podlahu i pod ní origo polstrovanou podlahu kufru a jezdil jen s holou kastlí v kufru a ono to přestalo. Moje radost byla veliká, dal jsem tedy pod vyndavatelnou podlahu láthu a ve vrátil, jak to bylo a zase to klapalo, no do prdele. koupil jsem tedy v Lidlu ruli samolepícího poliuretanu ,který se nalepuje na garáové zdi, aby se neomlátily dveře. Vechny výstupky ze zadu podlavy jsem poctivě vylepil a vrátil ve do normálu a dělá to zase. Dokonce jsem podlavu odjistil (vyndal jsem ty zámky) a dal pod ní karton,aby to neklepalo o kastli a dělá tooo ZASÉÉÉÉ !! jsem zoufalej, řeil jste to někdo? :-(
|
|
23.11.2012 20:23 -
|
2524742
|
|
amirinda
|
|
|
no u mě to nakonec byly volné destičky v brzdičích, poznal jsem to, kdy jsem silně kopnul do zadního kola Stačilo přihnout ty "pírka" a bylo po problému.
no u mě to nakonec byly volné destičky v brzdičích, poznal jsem to, kdy jsem silně kopnul do zadního kola :-) Stačilo přihnout ty "pírka" a bylo po problému.
|
|
23.11.2012 20:45 -
|
2524751
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
No jo, ale já kdy tu podlahu dám pryč,tak to přestane
No jo, ale já kdy tu podlahu dám pryč,tak to přestane :-(
|
|
13.01.2013 20:50 -
|
2539022
|
|
Majk-fox
|
|
|
Lidi zlatý, já to asi prodám, nebo jsem zoufalý z toho klepání. Podlaha to nebyla ani nic uvnitř, jde to jakoby od pravého kola, kdy sednu dozadu a při jízdě dám ucho na spodek zadního sloupku, kde začíná blatník, tak se to ozývá tam. Auto bylo v pondělí půl dne na zvedáku, zkouel jsem hýbat po odtlakování kolem nahoru a dolů a nic, dělá to toti jen při rychlém kmitu na nerovnostech a výtlukách, kdybych alespoň věděl, jak ten zvuk popsat, 4 chlapy jsem svezl a nikdo ten zvuk nedokázal popsat. Já bych řekl, e je to kov na kov.
A teď - silentbloky přední i zadní jsem vyměnil, loiska v ramenech rok nová (Ale myslím, e to začalo tak nějak postupně po jejich výměně), vekeré rouby drící nápravu utaené, výfuk to nědělá, brzdy a brzdiče to nedělají. Jediné, co se vichni i u známého v servise shodli je to, e to bouchá dost a e by je to sralo...
Můe to dělat loisko v rameni, které je sice nové, ale staré se prý začlo vymačkávat do uloení. Myslím, e se tam dala nová a vymačkání se neřeilo.
Je tu někdo ikovný, kdo by se mi na to kouknul, klidně dojedu i někam dál.
Lidi zlatý, já to asi prodám, nebo jsem zoufalý z toho klepání. Podlaha to nebyla ani nic uvnitř, jde to jakoby od pravého kola, kdy sednu dozadu a při jízdě dám ucho na spodek zadního sloupku, kde začíná blatník, tak se to ozývá tam. Auto bylo v pondělí půl dne na zvedáku, zkouel jsem hýbat po odtlakování kolem nahoru a dolů a nic, dělá to toti jen při rychlém kmitu na nerovnostech a výtlukách, kdybych alespoň věděl, jak ten zvuk popsat, 4 chlapy jsem svezl a nikdo ten zvuk nedokázal popsat. Já bych řekl, e je to kov na kov.
A teď - silentbloky přední i zadní jsem vyměnil, loiska v ramenech rok nová (Ale myslím, e to začalo tak nějak postupně po jejich výměně), vekeré rouby drící nápravu utaené, výfuk to nědělá, brzdy a brzdiče to nedělají. Jediné, co se vichni i u známého v servise shodli je to, e to bouchá dost a e by je to sralo...:-)
Můe to dělat loisko v rameni, které je sice nové, ale staré se prý začlo vymačkávat do uloení. Myslím, e se tam dala nová a vymačkání se neřeilo.
Je tu někdo ikovný, kdo by se mi na to kouknul, klidně dojedu i někam dál.
|
|
13.01.2013 20:54 -
|
2539032
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze zajdi k ruzemu, ku mne to mas kus dalej
co vsetko pri tych loziskach bolo menene?
myslim ze zajdi k ruzemu, ku mne to mas kus dalej
co vsetko pri tych loziskach bolo menene?
|
|
| |
|
|