| | |
07.11.2009 09:19 -
Výměna ALU kol za plechové
|
1427815
|
|
Bushek
|
Město: Hradec Králové, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dobrý den.Mám prosbu na zdejí osazenstvo.Letos jsem si koupil C5tku.Jsou na ní originální ALU kola.Rád bych na zimu přezul na plechové disky.Jde mi o to zda musím koupit dalí sadu robů a nebo ne.rouby které mám na Alu kolech mají dvojí osazení a v servisu mi tvrdili e to je kvůli tomu abych tam mohl přiroubovat kolo s plechovým diskem (rezervu).Předem díky za pomoc. Martin
Dobrý den.Mám prosbu na zdejí osazenstvo.Letos jsem si koupil C5tku.Jsou na ní originální ALU kola.Rád bych na zimu přezul na plechové disky.Jde mi o to zda musím koupit dalí sadu robů a nebo ne.rouby které mám na Alu kolech mají dvojí osazení a v servisu mi tvrdili e to je kvůli tomu abych tam mohl přiroubovat kolo s plechovým diskem (rezervu).Předem díky za pomoc. Martin
|
|
07.11.2009 09:45 -
Re: Výměna ALU kol za plechové
|
1427816
|
|
Mamlas
|
|
|
Taky jsem se s tim setkal. Opravdu to druhe osazeni si sedne na plechove disky. Ja jsem ale radsi koupil sadu normalnich sroubu, protoze mi prislo ze podlozka na puvodnich sroubech by cinkala.
Taky jsem se s tim setkal. Opravdu to druhe osazeni si sedne na plechove disky. Ja jsem ale radsi koupil sadu normalnich sroubu, protoze mi prislo ze podlozka na puvodnich sroubech by cinkala.
|
|
07.11.2009 10:46 -
|
1427818
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak jsem právě na ty plechové kola pouil originální rouby ze sady k Alu diskům (rouby s dvojím osazením) a nic necinká. Řekl bych, e to v Citroenu domysleli dobře... na co mít 2 sady roubů.... . Kola drí naprosto v pořádku. Jen si asi dokoupím 2 x pojistné rouby, protoe ty původní začínají být pokozené od nástavce.
Tak jsem právě na ty plechové kola pouil originální rouby ze sady k Alu diskům (rouby s dvojím osazením) a nic necinká. Řekl bych, e to v Citroenu domysleli dobře... na co mít 2 sady roubů....:palec . Kola drí naprosto v pořádku. Jen si asi dokoupím 2 x pojistné rouby, protoe ty původní začínají být pokozené od nástavce.
|
|
07.11.2009 17:26 -
|
1427824
|
|
libor
|
|
|
Zdravím, já taky nechtěl aby se na originálních roubech mlely podloky. Sundat nely, tak jsem koupil nový rouby.
Zdravím, já taky nechtěl aby se na originálních roubech mlely podloky. Sundat nely, tak jsem koupil nový rouby.
|
|
07.11.2009 19:50 -
|
1427826
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
ja mám dve sady jedne s podlokami druhé bez z bezpečákmi.
ja mám dve sady jedne s podlokami druhé bez z bezpečákmi.:-d
|
|
08.11.2009 08:22 -
|
1427829
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
original srouby k elektronum jsou pro pouziti jak na elektrony tak na plechace nebo plechace/hlinikace
original srouby k elektronum jsou pro pouziti jak na elektrony tak na plechace nebo plechace/hlinikace
|
|
08.11.2009 15:10 -
|
1427832
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
take mam dve sady jednus podlozkami a druhou bez mimochodem jsou to stejne sroby jako na felicii takze neni problem a bezpecnostni srouby jsem uplne vyhazel protoze se nedali povolit a musel jsem je odvrtavat
take mam dve sady jednus podlozkami a druhou bez mimochodem jsou to stejne sroby jako na felicii takze neni problem a bezpecnostni srouby jsem uplne vyhazel protoze se nedali povolit a musel jsem je odvrtavat
|
|
08.11.2009 16:57 -
|
1427834
|
|
ok1dub
|
|
|
Stál jsem před měsícem nad stejným problémem. Při koupi roubů na plecháče jsem v kladenské mototechně s prodavačem listoval v katalogu roubů a na C5 tam bylo snad dvoje nebo troje stoupání závitu. Koukal jsem na to jako vyvoraná my, ve finále jsem jeden roub z kola vyndal a vybrali jsme rouby přesně se stejným stoupáním, jako měl originál. To, e "alu" rouby s podlokama jsou určené i pro plecháče mě trochu překvapuje. Ale asi to maj' frantíci zmáknutý a půlroční mletí podloek na kolech patrně nevadí. Ale dal jsem tam taky raději "plecháčovou" sadu. Navíc tu novou sadu neměli s hlavou 19 ale 17, a tak mám letní a zimní sadu kol, roubů a i klíčů
Stál jsem před měsícem nad stejným problémem. Při koupi roubů na plecháče jsem v kladenské mototechně s prodavačem listoval v katalogu roubů a na C5 tam bylo snad dvoje nebo troje stoupání závitu. Koukal jsem na to jako vyvoraná my, ve finále jsem jeden roub z kola vyndal a vybrali jsme rouby přesně se stejným stoupáním, jako měl originál. To, e "alu" rouby s podlokama jsou určené i pro plecháče mě trochu překvapuje. Ale asi to maj' frantíci zmáknutý a půlroční mletí podloek na kolech patrně nevadí. Ale dal jsem tam taky raději "plecháčovou" sadu. Navíc tu novou sadu neměli s hlavou 19 ale 17, a tak mám letní a zimní sadu kol, roubů a i klíčů ;-)
|
|
08.11.2009 17:29 -
|
1427837
|
|
Lubik
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Já mám jedny plechové disky na zimu a jedny na léto. Ty zimní mají jiné rouby ne ty letní. Jedny rouby mají plochou a jedny kuelovou dosedací plochu.
Take mám také letní sadu a zimní sadu (rouby a disky).
Já mám jedny plechové disky na zimu a jedny na léto. Ty zimní mají jiné rouby ne ty letní. Jedny rouby mají plochou a jedny kuelovou dosedací plochu.
Take mám také letní sadu a zimní sadu (rouby a disky).
|
|
08.11.2009 18:04 -
|
1427838
|
|
Bushek
|
Město: Hradec Králové, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Díky vem za rady.Zatím to vydrím a jak budu mít v týdnu čas tak si skáknu koupit náhradní rouby.
Díky vem za rady.Zatím to vydrím a jak budu mít v týdnu čas tak si skáknu koupit náhradní rouby.:-d
|
|
08.11.2009 19:33 -
|
1427842
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
Lubik napsal(a): Já mám jedny plechové disky na zimu a jedny na léto. Ty zimní mají jiné rouby ne ty letní. Jedny rouby mají plochou a jedny kuelovou dosedací plochu. Take mám také letní sadu a zimní sadu (rouby a disky).
Ano, je to tak, při svolávačce Citroen měnil původní, plecháče na rouby s podlokou, za nové s kuelovou plochou, z důvodů nějakého technického problému.Kuelová dosedací plocha roubu, je řeena otočně, tedy jako podloka, ale kuelová.Take taky mám jednu sadu letní a druhou zimní.
Malé doplnění, jeden roub originál jsem teď dokupoval a stál 112.- kč
Já mám jedny plechové disky na zimu a jedny na léto. Ty zimní mají jiné rouby ne ty letní. Jedny rouby mají plochou a jedny kuelovou dosedací plochu. Take mám také letní sadu a zimní sadu (rouby a disky).
Ano, je to tak, při svolávačce Citroen měnil původní, plecháče na rouby s podlokou, za nové s kuelovou plochou, z důvodů nějakého technického problému.Kuelová dosedací plocha roubu, je řeena otočně, tedy jako podloka, ale kuelová.Take taky mám jednu sadu letní a druhou zimní.
Malé doplnění, jeden roub originál jsem teď dokupoval a stál 112.- kč;-)
|
|
08.11.2009 22:19 -
|
1427845
|
|
Petr2,2HDi
|
|
|
Ahoj, rouby s plochou podlokou na plochou dosedací plochu jsou určené pro originální Alu ráfky. Na plechové ráfky se nedoporučují pouívat, kromě dojetí na Fe rezervě při defektu. rouby s kuelovou dosedací plochou jsou opravdu dva typy. Bez a s podlokou. Samozřejmě s podlokou jsou lepí, protoe neničí dosedací plochu v ráfcích. Tyto jsou Al, ale vypadají jako plechové. Je to nejlehčí ráfek, jaký jsem kdy poznal. Svolávačka byla právě kvůli těmto ráfkům. Take snad si kadý udělá obrázek, co je správné. Mějte se fajn, Petr.
Ahoj, rouby s plochou podlokou na plochou dosedací plochu jsou určené pro originální Alu ráfky. Na plechové ráfky se nedoporučují pouívat, kromě dojetí na Fe rezervě při defektu. rouby s kuelovou dosedací plochou jsou opravdu dva typy. Bez a s podlokou. Samozřejmě s podlokou jsou lepí, protoe neničí dosedací plochu v ráfcích. Tyto jsou Al, ale vypadají jako plechové. Je to nejlehčí ráfek, jaký jsem kdy poznal. Svolávačka byla právě kvůli těmto ráfkům. Take snad si kadý udělá obrázek, co je správné. Mějte se fajn, Petr.
|
|
24.02.2010 23:03 -
|
1805050
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Ahoj,nevíte někdo kde sehnat rouby s rovnou dosedací plochou k original alu diskům citroen?Jak sem tu vyčet tak ty z těch plecháčů tam asi nepujdou.Dík
Ahoj,nevíte někdo kde sehnat rouby s rovnou dosedací plochou k original alu diskům citroen?Jak sem tu vyčet tak ty z těch plecháčů tam asi nepujdou.Dík
|
|
24.02.2010 23:05 -
|
1805051
|
|
jumep
|
|
|
v citroene 3.75E / ks
daju sa aj na vrakaci starsie, alebo pneuservis
v citroene 3.75E / ks
daju sa aj na vrakaci starsie, alebo pneuservis
|
|
24.02.2010 23:14 -
|
1805052
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Dík asi zkusim nákej ten vrakáč,v tom citroenu se mi to zdá docela drahý.
Dík asi zkusim nákej ten vrakáč,v tom citroenu se mi to zdá docela drahý.
|
|
25.02.2010 06:39 -
|
1805054
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
srouby uplacane z blata asi taky nebudou to prave...ale mas pravdu 90 kc a 74 kc cca je obrovsky rozdil
srouby uplacane z blata asi taky nebudou to prave...ale mas pravdu 90 kc a 74 kc cca je obrovsky rozdil :nevim
|
|
25.02.2010 11:12 -
|
1805067
|
|
Mahony
|
|
|
Co si myslíte o těchto podlokách? .link. nemáte s tim někdo zkuenosti jestli to nějak nevadí?Mohl bych pouít rouby z plecháčů s podlokami?Prosím o radu
Co si myslíte o těchto podlokách? http://www.reviloshop.cz/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=REV-pod-sr nemáte s tim někdo zkuenosti jestli to nějak nevadí?Mohl bych pouít rouby z plecháčů s podlokami?Prosím o radu
|
|
| |
|
|