| | |
22.09.2010 13:51 -
Re: Únik paliva z nádre
|
2356477
|
|
jumep
|
|
|
nie, to proste na odtok vody a necistot z filtra ked to povolis
sluzi to na to aby si neokydal cely motor od nafty ale len podlozil pod tu hadicu nadobu
hore na filtri bude proste povoleny ten vypust, zalezi na tom ci mas alebo nemas detektor vody v nafte a aky mas filter (su 2 alebo 3 typi)
nie, to proste na odtok vody a necistot z filtra ked to povolis
sluzi to na to aby si neokydal cely motor od nafty ale len podlozil pod tu hadicu nadobu
hore na filtri bude proste povoleny ten vypust, zalezi na tom ci mas alebo nemas detektor vody v nafte a aky mas filter (su 2 alebo 3 typi)
|
|
22.09.2010 15:28 -
|
2356480
|
|
JirkaŘ
|
|
|
"nahazuji" ti tady vyobrazení filtru... Hadička (díl č. 7) má volný konec , větinou poloený volně na kryt motoru . Pokud je povolený roub na vyputění vody z palivového filtru (díl č. 5 ) tak to z něj kape, nebo teče. Podle toho o kolik je to povoleno.... Oddělej kryt motoru (takové to stříbrné, ozdobné... pod ním najde - hned uvidí těleso ve kterém je uloený naftivý filtr a ze spoda je ten roub. Nahmatej ho a pohybem palce a ukazováčku jej dotáhni proti směru hodinových ručiček.... (pokud bys otočil opačně, tak jej povolí úplně)
"nahazuji" ti tady vyobrazení filtru... Hadička (díl č. 7) má volný konec , větinou poloený volně na kryt motoru . Pokud je povolený roub na vyputění vody z palivového filtru (díl č. 5 ) tak to z něj kape, nebo teče. Podle toho o kolik je to povoleno.... Oddělej kryt motoru (takové to stříbrné, ozdobné... pod ním najde - hned uvidí těleso ve kterém je uloený naftivý filtr a ze spoda je ten roub. Nahmatej ho a pohybem palce a ukazováčku jej dotáhni proti směru hodinových ručiček.... (pokud bys otočil opačně, tak jej povolí úplně)
Přílohy: filtr nafty 2,0 HDi.jpg ( 65094b ) - |
|
24.09.2010 15:33 -
|
2356645
|
|
lexx
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
chlapy...ste na nezaplatenie!!
chlapy...ste na nezaplatenie!!
|
|
25.10.2012 22:30 -
|
2515367
|
|
karlos77
|
Město: Humpolec, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ahojky kluci,holky take bych prihodil trochou do mlyna.kdyz jsem natankoval plnou tak my tekla nafta po cele nadrzi na zem.sundal jsem ji a nakonec jsem zjistil ,ze to proteka ventilem co je na privod vzduchu do nadrze,ale ven by nafta nemela tect,nezavrel se a pres nej to teklo.dal jsem na ten ventil 8hadicku a vyvedl to k hrdlu a mam klid .
Ahojky kluci,holky :-)) take bych prihodil trochou do mlyna.kdyz jsem natankoval plnou tak my tekla nafta po cele nadrzi na zem.sundal jsem ji a nakonec jsem zjistil ,ze to proteka ventilem co je na privod vzduchu do nadrze,ale ven by nafta nemela tect,nezavrel se a pres nej to teklo.dal jsem na ten ventil 8hadicku a vyvedl to k hrdlu a mam klid .
;-)
|
|
26.07.2013 12:52 -
|
2602219
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
Ahoj, tak mě dnes také začala téct nafta, po rozebrání jsem zjistil, e to teče pod autem a je to asi nějaký "chladič nafty". Dá se to nějak opravit, či kolik to stojí nové (viz. příloha)? Jetě jsem si viml, e by ta hadice mohla jít i rovnou bez toho chladiče - dráky tam pro ní jsou, čili je moné tento chladič vyřadit z provozu a dát hadici na přímo?
Vem díky
Ahoj, tak mě dnes také začala téct nafta, po rozebrání jsem zjistil, e to teče pod autem a je to asi nějaký "chladič nafty". Dá se to nějak opravit, či kolik to stojí nové (viz. příloha)? Jetě jsem si viml, e by ta hadice mohla jít i rovnou bez toho chladiče - dráky tam pro ní jsou, čili je moné tento chladič vyřadit z provozu a dát hadici na přímo?
Vem díky :-)
Přílohy: IMAG0007.jpg ( 198538b ) - |
|
26.07.2013 12:55 -
|
2602222
|
|
jumep
|
|
|
nafta ma teplotu okolo 50-60 stupnov, bez toho chladica to bude prehrievat
chladic zozenes starsi v pohode z vraku, lebo si v podstate prvy co pocujem ze mu to tece
nafta ma teplotu okolo 50-60 stupnov, bez toho chladica to bude prehrievat
chladic zozenes starsi v pohode z vraku, lebo si v podstate prvy co pocujem ze mu to tece
|
|
26.07.2013 12:57 -
|
2602228
|
|
amirinda
|
|
|
jj a asi ani zavařit nepůjde, jeliko to teče z té spodní strany, která je pevně s plechem, take asi jedině ten vrakáč co?
jj a asi ani zavařit nepůjde, jeliko to teče z té spodní strany, která je pevně s plechem, take asi jedině ten vrakáč co? :-)
|
|
26.07.2013 13:23 -
|
2602244
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Určitě sehnat jinej,třeba i z vrakáče,za totality jsem vařil i nádre,musí nalít vodou,pak se jí zbavit,zůstává tam po vaření různé nečistoty,kterých se nikdy úplně nezbaví,pak se ti dostávají do nádre,kde ti napáchaji víc kody jak uitku,já bych el rozhodně do jiného.
Určitě sehnat jinej,třeba i z vrakáče,za totality jsem vařil i nádre,musí nalít vodou,pak se jí zbavit,zůstává tam po vaření různé nečistoty,kterých se nikdy úplně nezbaví,pak se ti dostávají do nádre,kde ti napáchaji víc kody jak uitku,já bych el rozhodně do jiného.
|
|
26.07.2013 13:29 -
|
2602247
|
|
amirinda
|
|
|
tak vrakáč to jistí, jeliko v citroenu za to chtěj 2600,-, kdy to vypojím nepoteče mi nafta z nádre - nebo jak to ucpat - zavře naftu čerpadlo?
tak vrakáč to jistí, jeliko v citroenu za to chtěj 2600,-, kdy to vypojím nepoteče mi nafta z nádre - nebo jak to ucpat - zavře naftu čerpadlo?
|
|
26.07.2013 13:37 -
|
2602249
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Je to vratné potrubí,něco ti kadopádně vyteče,dej pod to buďto misku,nebo to čímkoli zapuntuj,stačí i kousek hadříku a zaizolovat,je spousta způsobů.
Je to vratné potrubí,něco ti kadopádně vyteče,dej pod to buďto misku,nebo to čímkoli zapuntuj,stačí i kousek hadříku a zaizolovat,je spousta způsobů.
|
|
26.07.2013 13:38 -
|
2602250
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
amirinda napsal(a): tak vrakáč to jistí, jeliko v citroenu za to chtěj 2600,-, kdy to vypojím nepoteče mi nafta z nádre - nebo jak to ucpat - zavře naftu čerpadlo?
Vyteče ti jen to, co je v těch hadičkách, z nádre ti to nepoteče.
Vyteče ti jen to, co je v těch hadičkách, z nádre ti to nepoteče.
|
|
26.07.2013 13:42 -
|
2602251
|
|
amirinda
|
|
|
mě jde o to, jestli to musím ucpávat, pokud to rozpojím a něco vyteče je jedno, ale aby to neteklo dál.
Edit. aha byl jsi rychlejí, díky .-)
mě jde o to, jestli to musím ucpávat, pokud to rozpojím a něco vyteče je jedno, ale aby to neteklo dál.
Edit. aha byl jsi rychlejí, díky .-)
|
|
26.07.2013 13:48 -
|
2602260
|
|
63zdenda
|
|
|
No,hadičky vedou ze zhora nádre,tlak tam ádný není,ale po odpojení chladiče to jetě dlouho ukapává,proto je lepí to zajistit proti těm úkapům,stačí pár kapek a na zemi se vytvoří celkem velký flek.
No,hadičky vedou ze zhora nádre,tlak tam ádný není,ale po odpojení chladiče to jetě dlouho ukapává,proto je lepí to zajistit proti těm úkapům,stačí pár kapek a na zemi se vytvoří celkem velký flek.
|
|
26.07.2013 13:52 -
|
2602261
|
|
amirinda
|
|
|
no jak to teklo tak efekt na zemi u mám jasně, odpojím nechám vykapat do nádoby a ucpu, klucí díky
no jak to teklo tak efekt na zemi u mám :-) jasně, odpojím nechám vykapat do nádoby a ucpu, klucí díky :palec
|
|
26.07.2013 15:24 -
|
2602286
|
|
amirinda
|
|
|
jak dlouho to má téct z té nádre, u to teče v kuse asi pul hodiny a neucpu to ničim
Edit: co kdy sundám tu hadičku u nahoře u čerpadla, nebude to téct stejně dál?
Eidt2: tak jsem ji sundal u čerpadla a je to.
jak dlouho to má téct z té nádre, u to teče v kuse asi pul hodiny a neucpu to ničim :-(
Edit: co kdy sundám tu hadičku u nahoře u čerpadla, nebude to téct stejně dál?
Eidt2: tak jsem ji sundal u čerpadla a je to.
|
|
26.07.2013 16:14 -
|
2602292
|
|
63zdenda
|
|
|
To je divný,neběelo ti čerpadlo v nádri? Kdy bude měnit palivový filtr,tak ti to poteče také? Na toto ti asi odpovědí povolanějí,také by mně to zajímalo.S tím odpojením u čerpadla jsi udělal dobře,asi jediný způsob v danou chvíly,jak to zastavit.
To je divný,neběelo ti čerpadlo v nádri? Kdy bude měnit palivový filtr,tak ti to poteče také? Na toto ti asi odpovědí povolanějí,také by mně to zajímalo.S tím odpojením u čerpadla jsi udělal dobře,asi jediný způsob v danou chvíly,jak to zastavit.
|
|
26.07.2013 16:40 -
|
2602304
|
|
amirinda
|
|
|
fakt to z té hadičky teklo zpátky, pak mě natěstí napadlo to odpojení jinak teď jsem ten chladič hodil do vody a fakt teče
fakt to z té hadičky teklo zpátky, pak mě natěstí napadlo to odpojení :-) jinak teď jsem ten chladič hodil do vody a fakt teče :-(
|
|
26.07.2013 16:50 -
|
2602305
|
|
jruze
|
|
|
U si se setkal stím jevem e nacucne hadici a dá konec dolů a vyteče ti třeba celej sud? (dokud si necucne vzduch) - tak to je přesně toto ty chladiče tu mám asi 3. ale jsem daleko.
U si se setkal stím jevem e nacucne hadici a dá konec dolů a vyteče ti třeba celej sud? (dokud si necucne vzduch) - tak to je přesně toto ;-) ty chladiče tu mám asi 3. ale jsem daleko.
|
|
26.07.2013 16:57 -
|
2602306
|
|
63zdenda
|
|
|
A jak to je u té výměny palivového filtru,kdy odpojim přívody,tak nic neteče.
A jak to je u té výměny palivového filtru,kdy odpojim přívody,tak nic neteče.:nevim
|
|
26.07.2013 16:59 -
|
2602307
|
|
jumep
|
|
|