| | |
27.09.2013 20:59 -
Re: Značka náhradných dielov
|
2622177
|
|
Hanz 397
|
|
|
63zdenda napsal(a): Zdravim,budu měnit axiální tahla a čepy řízení,zatím jsem nael značky starline,febi,delphi a meyle,můe někdo,kdo má s těmito značkami zkuenosti doporučit nebo zamítnout některou z výe uvedených? Myslim,e starline a febi mohu krtnout rovnou,ostatní značky my nic moc neříkaji.
Onehdá jsem těsně před dovolenou nael vůli na spojovačce a normální značka by mi do odjezdu nestihla přijít,tak řikám: dám tam Starline(jediná hned dostupná) a po dovolený vyměnim...
No a u je tam dva roky,cca 35000km a na rozdíl od MOOGa,kterej je na druhý straně jde pořád i povolit. Jen se kluci ikmooký,nebo jaký netrefili s rozměrem estihranu a je tam 20mm
Tím nechci říct,e by Starline byla nějaká echt marke,ale občas se jim kousek i povede-bohuel se na to nedá spoléhat a nic bych si na auto u nedal-tohle fakt byla nouzovka.
A zase třeba tyčky stabiku na Hondu,který jsme tam dali,protoe auto lo do Áček a nedojel jsem s nima ani na konec ulice. Na prvním retardéru vyskočily oba vrchní klouby...
Onehdá jsem těsně před dovolenou nael vůli na spojovačce a normální značka by mi do odjezdu nestihla přijít,tak řikám: dám tam Starline(jediná hned dostupná) a po dovolený vyměnim...
No a u je tam dva roky,cca 35000km a na rozdíl od MOOGa,kterej je na druhý straně jde pořád i povolit. Jen se kluci ikmooký,nebo jaký netrefili s rozměrem estihranu a je tam 20mm :-d
Tím nechci říct,e by Starline byla nějaká echt marke,ale občas se jim kousek i povede-bohuel se na to nedá spoléhat a nic bych si na auto u nedal-tohle fakt byla nouzovka.
A zase třeba tyčky stabiku na Hondu,který jsme tam dali,protoe auto lo do Áček a nedojel jsem s nima ani na konec ulice. Na prvním retardéru vyskočily oba vrchní klouby...
|
|
27.09.2013 21:12 -
|
2622179
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Asi tak před 3mi lety v časové nouzi jsem koupil plynové vzpěry kufru zn. Starline a do dne fungují bez problémů. Holt se občas zadaří.
Asi tak před 3mi lety v časové nouzi jsem koupil plynové vzpěry kufru zn. Starline a do dne fungují bez problémů. Holt se občas zadaří.
|
|
27.09.2013 21:29 -
|
2622190
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Také nechci nijak vychvalovat značku Starline,za svoji řídičskou éru jsem vlastnil okolo 20ti různých značek aut,hodně jsem pouíval náhradní díly s touto značkou a nepamatuju,e by něco odelo dříve,ne u jiných značek,moná to bylo i o těstí,zase na druhou stranu bych chtěl mít raději jistotu ne těstí.
Také nechci nijak vychvalovat značku Starline,za svoji řídičskou éru jsem vlastnil okolo 20ti různých značek aut,hodně jsem pouíval náhradní díly s touto značkou a nepamatuju,e by něco odelo dříve,ne u jiných značek,moná to bylo i o těstí,zase na druhou stranu bych chtěl mít raději jistotu ne těstí.
|
|
27.09.2013 22:14 -
|
2622200
|
|
Hanz 397
|
|
|
63zdenda napsal(a): Také nechci nijak vychvalovat značku Starline,za svoji řídičskou éru jsem vlastnil okolo 20ti různých značek aut,hodně jsem pouíval náhradní díly s touto značkou a nepamatuju,e by něco odelo dříve,ne u jiných značek,moná to bylo i o těstí,zase na druhou stranu bych chtěl mít raději jistotu ne těstí.
...jó,těstí je krásná věc...
Jak píe Jarda-MOOG,nebo TRW. U tý spojovačky to není taková raketa,aby sis nemohl připlatit za jistotu,místo těstí...
...jó,těstí je krásná věc... :-)
Jak píe Jarda-MOOG,nebo TRW. U tý spojovačky to není taková raketa,aby sis nemohl připlatit za jistotu,místo těstí...
|
|
27.09.2013 22:32 -
|
2622202
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Má jetě někdo zkuenosti se značkou meyle nebo ruvile? Osobně my to vůbec nic neříká.
Má jetě někdo zkuenosti se značkou meyle nebo ruvile? Osobně my to vůbec nic neříká.
|
|
27.09.2013 22:59 -
|
2622206
|
|
jumep
|
|
|
osobne po tom co som tu uz pomenil
tycky stabilizatorov febi - po roku vzdy aspon jedna na srot (praskne guma a uz to ide)
silenty na predne rameno, po roku rozpraskane ako 10 rocny original
trw cap mi vydrzal tak 40t, na druhej strane mam lemforder a ten tam je uz peknych par rokov a naposledy ked som robil spojku bol ako novy
este sa mi osvedcila znacka sasic, ale nie na vsetko
HD meyle po 3ch rokoch prasknuta manzeta a vsetky ostatne boli rozpraskane (este nederave) ... mozes tam mat gulu aku chces ...
ked chces kvalitu, tak asi by som ine ako lemforder nechcel
osobne po tom co som tu uz pomenil
tycky stabilizatorov febi - po roku vzdy aspon jedna na srot (praskne guma a uz to ide)
silenty na predne rameno, po roku rozpraskane ako 10 rocny original
trw cap mi vydrzal tak 40t, na druhej strane mam lemforder a ten tam je uz peknych par rokov a naposledy ked som robil spojku bol ako novy
este sa mi osvedcila znacka sasic, ale nie na vsetko
HD meyle po 3ch rokoch prasknuta manzeta a vsetky ostatne boli rozpraskane (este nederave) ... mozes tam mat gulu aku chces ...
ked chces kvalitu, tak asi by som ine ako lemforder nechcel
|
|
29.09.2013 10:34 -
|
2622872
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Meyle HD aktualne- Xantia tyčky stab. zatial 116 000km ,C5 čapy a tyčky stab zatial 30 000km, BX čapy/tyčky/loiská pred a zadné 60 000km
Meyle HD aktualne- Xantia tyčky stab. zatial 116 000km ,C5 čapy a tyčky stab zatial 30 000km, BX čapy/tyčky/loiská pred a zadné 60 000km
|
|
29.09.2013 11:31 -
|
2622891
|
|
63zdenda
|
|
|
Dík kluci za reakce,pravděpodobně zkusim ty Meyle,kdy to budu mít rozdělané,udělám samozřejmě obě strany najednou,pak geoku a na diagnostiku,koukal jsem,e i pořizovací cena vypadá zajímavě,najezd také sluný.Jestli někdo měl s touto značkou patné zkuenosti,dejte vědět.
Dík kluci za reakce,pravděpodobně zkusim ty Meyle,kdy to budu mít rozdělané,udělám samozřejmě obě strany najednou,pak geoku a na diagnostiku,koukal jsem,e i pořizovací cena vypadá zajímavě,najezd také sluný.;-)Jestli někdo měl s touto značkou patné zkuenosti,dejte vědět.
|
|
29.09.2013 12:41 -
|
2622945
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Dík kluci za reakce,pravděpodobně zkusim ty Meyle,kdy to budu mít rozdělané,udělám samozřejmě obě strany najednou,pak geoku a na diagnostiku,koukal jsem,e i pořizovací cena vypadá zajímavě,najezd také sluný. Jestli někdo měl s touto značkou patné zkuenosti,dejte vědět.
Nedávej ty které nemají v čepu inbus - patně se povolují a utahují (hlavně tyčky stabilizátoru) Při cenách a nájezdu není a tak důleitá značka,ale kdy jsou tam ty bez monosti si čep podret je to na flexu.A při koupi si zkus jak jdou fest - od některých značek jdou tak lehce e bych je pomalu měnil dříve ne je namontuji.
Nedávej ty které nemají v čepu inbus - patně se povolují a utahují (hlavně tyčky stabilizátoru) Při cenách a nájezdu není a tak důleitá značka,ale kdy jsou tam ty bez monosti si čep podret je to na flexu.A při koupi si zkus jak jdou fest - od některých značek jdou tak lehce e bych je pomalu měnil dříve ne je namontuji.;-)
|
|
29.09.2013 13:02 -
|
2622954
|
|
63zdenda
|
|
|
Jasně,dám si pozor,dost sem jich u měnil,na těch tyčkách stabilyzátoru je tak malej imbus,e to málokdy udrí,větinou jsem utrhl gumu a podrel ostrýmy sikovky za kloub,je také zajímavé,e u mé 5tky,kdy je vemu rukou (namontované na autě),tak s nimy rukou hýbu,u aut,co jsem měl před tím,nelo ani hnout,jedině kdy byl patný kloub,tak ukázal vůli.
Jasně,dám si pozor,dost sem jich u měnil,na těch tyčkách stabilyzátoru je tak malej imbus,e to málokdy udrí,větinou jsem utrhl gumu a podrel ostrýmy sikovky za kloub,je také zajímavé,e u mé 5tky,kdy je vemu rukou (namontované na autě),tak s nimy rukou hýbu,u aut,co jsem měl před tím,nelo ani hnout,jedině kdy byl patný kloub,tak ukázal vůli.;-)
|
|
15.08.2014 06:55 -
|
2724940
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Čína dala Audi pokutu v přepočtu 845 milionů Kč za předraené náhradní díly. Formulovali to jako zneuití dominantního postavení na trhu.
koda, e se stejným nápadem nepřili soudruzi z eurosojuzu v Bruselu. Ostatně i ná právní řád má podobný paragraf, ale pouívá se opačně (tedy spí měl by) proti sniování výkupních cen od hypermarketů.
Jo a zafungovalo to, v Číně automobilky fofrem sniují ceny náhradních dílů. Take o víkendu pro origo díly do Pekingu.
Čína dala Audi pokutu v přepočtu 845 milionů Kč za předraené náhradní díly. Formulovali to jako zneuití dominantního postavení na trhu.
koda, e se stejným nápadem nepřili soudruzi z eurosojuzu v Bruselu. Ostatně i ná právní řád má podobný paragraf, ale pouívá se opačně (tedy spí měl by) proti sniování výkupních cen od hypermarketů.
Jo a zafungovalo to, v Číně automobilky fofrem sniují ceny náhradních dílů. Take o víkendu pro origo díly do Pekingu.
|
|
15.08.2014 19:09 -
|
2725117
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko.Konečne chladím!Bohuial,čo som si zohnal THERMOTEC čo je made in poland nepasoval,vývod na boku,tak som musel dat origo VALEO made in poland
cauko.Konečne chladím!Bohuial,čo som si zohnal THERMOTEC čo je made in poland nepasoval,vývod na boku,tak som musel dat origo VALEO made in poland:-))))
Přílohy: IMG_20140809_162615.jpg ( 2885723b ) - IMG_20140809_162655.jpg ( 2850710b ) - |
|
09.07.2015 21:08 -
|
2838776
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Momentalne najnovsia skusenost. Vyhnite sa oblukom polskym nahradam podblatnikov. V tychto horucich letnych dnoch som sa vybral do prace (cca 1060 km) a po cca 100 km som pocul od praveho kolesa skrypanie. Ked som sa pozrel pod blatnik, ze co sa deje, nestacil som sa cudovat. V to iste rano som prave namontoval novy podblatnik objednany z ACI, pretoze stary original bol rozlamany. poza ten podblatnik vedie potrubie klimatizacie, ktore ako predpokladam bolo horuce. vonku bolo (podla palubneho teplomera) 37-40 stupnov. Podblatnik z toho tepla zmäkol tak, ze bol ako folia a ztiekol na koleso, ktore ho normalne zodralo
Momentalne najnovsia skusenost. Vyhnite sa oblukom polskym nahradam podblatnikov. V tychto horucich letnych dnoch som sa vybral do prace (cca 1060 km) a po cca 100 km som pocul od praveho kolesa skrypanie. Ked som sa pozrel pod blatnik, ze co sa deje, nestacil som sa cudovat. V to iste rano som prave namontoval novy podblatnik objednany z ACI, pretoze stary original bol rozlamany. poza ten podblatnik vedie potrubie klimatizacie, ktore ako predpokladam bolo horuce. vonku bolo (podla palubneho teplomera) 37-40 stupnov. Podblatnik z toho tepla zmäkol tak, ze bol ako folia a ztiekol na koleso, ktore ho normalne zodralo :-o
|
|
09.07.2015 21:22 -
|
2838781
|
|
jumep
|
|
|
to neni ziadna novinka, ani jeden ten podblatnik nestoji za pouzitie, v lete sa roztece po kolese a v zime je krehky ze sa zlomi na dotyk
jedine co je kupit original, ale ten stoji troska viac
to iste inak robia aj tie plasty pod motor, ale tam to je unosne nakolko to je uchytene tak ze to drzi
to neni ziadna novinka, ani jeden ten podblatnik nestoji za pouzitie, v lete sa roztece po kolese a v zime je krehky ze sa zlomi na dotyk
jedine co je kupit original, ale ten stoji troska viac
to iste inak robia aj tie plasty pod motor, ale tam to je unosne nakolko to je uchytene tak ze to drzi
|
|
| |
|
|