| | |
22.06.2009 18:51 -
Značka náhradných dielov
|
661708
|
|
Tomi2002
|
|
|
Zdravím, chcem sa opýta, existujú "lepie" a "horie" značky náhradných dielov? Teda myslím náhrady, lebo tie origo sú o niečo drahie, ako by mohli by. Zaujímala by ma značka napr. loisko s nábojom na zadnej náprave (napr. taký ruville), predné kotúče+dostičky, spodný čap prednej nápravy (napr. QH). Ak ste niekto menili, skúste hodi značky a ako to chodí.
Zdravím, chcem sa opýta, existujú "lepie" a "horie" značky náhradných dielov? Teda myslím náhrady, lebo tie origo sú o niečo drahie, ako by mohli by. Zaujímala by ma značka napr. loisko s nábojom na zadnej náprave (napr. taký ruville), predné kotúče+dostičky, spodný čap prednej nápravy (napr. QH). Ak ste niekto menili, skúste hodi značky a ako to chodí.
|
|
22.06.2009 21:02 -
Re: Značka náhradných dielov
|
661713
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Zítra nechávám měnit loisko předního kola. Koupil jsem SNR za 1.216,- u www.automaxhulin.cz . Citroen (asi SKF) za 3.175. Je to dost velkej rozdíl v ceně. Jestli aji v kvalitě, to ti řeknu a za pár tisíc kilometrů.
Zítra nechávám měnit loisko předního kola. Koupil jsem SNR za 1.216,- u www.automaxhulin.cz . Citroen (asi SKF) za 3.175. Je to dost velkej rozdíl v ceně. Jestli aji v kvalitě, to ti řeknu a za pár tisíc kilometrů.
|
|
23.06.2009 05:59 -
|
661717
|
|
tomc
|
|
|
nahrady se musí větinou rozdělat a namazat u chladiču a jiných motorových součastek se radeji druhovyrobě vyhybám
nahrady se musí větinou rozdělat a namazat :-p u chladiču a jiných motorových součastek se radeji druhovyrobě vyhybám :nevim
|
|
23.06.2009 06:27 -
|
661718
|
|
jagrim
|
Město: Nový Hrádek, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Co se týká náhradních dílů jako jsou treba loziska,tak SKF uz není co bývalo,stejne jako Bosal pres výfuky.S oteckem jsme dávali na přední kolo tenkrat lozisko SKF a vydrzelo dva roky,cirka 50 tis km.Co se týká výfuku,mam lepsi zkusenosti s Polmstrow nez s Bosalem,na tretim aute uz mam treti ho polaka a dobry,pritom je uplne za jinou cenu.Bohuzel origos dily jdou za nemravny ceny,no asi novy auto neni za korunku nebo co
Co se týká náhradních dílů jako jsou treba loziska,tak SKF uz není co bývalo,stejne jako Bosal pres výfuky.S oteckem jsme dávali na přední kolo tenkrat lozisko SKF a vydrzelo dva roky,cirka 50 tis km.Co se týká výfuku,mam lepsi zkusenosti s Polmstrow nez s Bosalem,na tretim aute uz mam treti ho polaka a dobry,pritom je uplne za jinou cenu.Bohuzel origos dily jdou za nemravny ceny,no asi novy auto neni za korunku nebo co :-))))
|
|
23.06.2009 16:39 -
|
661725
|
|
jumep
|
|
|
inu, najlepsia druhovyroba je odhalit co je prvovyroba
teraz vysvetlenie:
capy niekto pre citroen vyraba - treba zistit kto to je a kupovat nie citroen ale daneho vyrobcu - vyrobky budu totozne len nebudu mat 2 sipi ale priamo napis co ja viem BENDIX, pripadne u filtrov si myslim ze purflux ...
inu, najlepsia druhovyroba je odhalit co je prvovyroba :)
teraz vysvetlenie:
capy niekto pre citroen vyraba - treba zistit kto to je a kupovat nie citroen ale daneho vyrobcu - vyrobky budu totozne len nebudu mat 2 sipi ale priamo napis co ja viem BENDIX, pripadne u filtrov si myslim ze purflux ...
|
|
23.06.2009 22:46 -
|
661736
|
|
jagrim
|
Město: Nový Hrádek, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 85 |
|
|
...jumep ma teka nejak pravdu,ale muze se stat,ze nakonec ti prijde kus od druhovyroby a bude tam Smade in China
...jumep ma teka nejak pravdu,ale muze se stat,ze nakonec ti prijde kus od druhovyroby a bude tam Smade in China :-d
|
|
23.06.2009 22:47 -
|
661737
|
|
jumep
|
|
|
sak to bude mat aj znacku CE (China Export )
sak to bude mat aj znacku CE (China Export :D )
|
|
24.06.2009 09:51 -
|
661739
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
suhlasim s tou druhovyrobou, citroen nevyrába vetko sám, tamten vyrába káble dalí zas chladiče..len nájs výrobcu, ktorý zistené vady odstranuje a vylepuje výdr dielov..
suhlasim s tou druhovyrobou, citroen nevyrába vetko sám, tamten vyrába káble dalí zas chladiče..len nájs výrobcu, ktorý zistené vady odstranuje a vylepuje výdr dielov..
|
|
24.09.2013 23:15 -
|
2621632
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Keď som kedysi pracoval v Autotangli, fičali značky:
Brzdy: ATE, Brembo, Zimmerman... eventuelne BOSCH
Rozvodové kladky: INA (vnútri loiská zo Skalice ), Ruville (Ruville nieje výrobca ale firma ktorá len balí iných výrobcov)
Remene: Gates, Dayco
Filtre: Purflux, Mann, Bosch
Oleje sú viacmenej na jedno kopyto, tečú z "rovnakého kohútika"
haviče: NGK, BOSCH
Diely riadenia: MOOG, Ruville, u francúzov Sidem
kĺby a manety: Ruville
silentbloky: Febi
Palivové čerpadlá: Pierburg
loiská SKF, Ruville
Spojky: LUK, Valeo, Sachs
Keď som kedysi pracoval v Autotangli, fičali značky:
Brzdy: ATE, Brembo, Zimmerman... eventuelne BOSCH
Rozvodové kladky: INA (vnútri loiská zo Skalice :-)))) ), Ruville (Ruville nieje výrobca ale firma ktorá len balí iných výrobcov)
Remene: Gates, Dayco
Filtre: Purflux, Mann, Bosch
Oleje sú viacmenej na jedno kopyto, tečú z "rovnakého kohútika"
haviče: NGK, BOSCH
Diely riadenia: MOOG, Ruville, u francúzov Sidem
kĺby a manety: Ruville
silentbloky: Febi
Palivové čerpadlá: Pierburg
loiská SKF, Ruville
Spojky: LUK, Valeo, Sachs
|
|
24.09.2013 23:50 -
|
2621635
|
|
jumep
|
|
|
FEBI v dnesnej dobe je velmi nekvalitne, odporucam sa vyhnut
FEBI v dnesnej dobe je velmi nekvalitne, odporucam sa vyhnut
|
|
25.09.2013 08:55 -
|
2621685
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
...veď to u je nejakých sedem rokov dozadu :/
...veď to u je nejakých sedem rokov dozadu :/
|
|
27.09.2013 16:58 -
|
2622153
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Zdravim,budu měnit axiální tahla a čepy řízení,zatím jsem nael značky starline,febi,delphi a meyle,můe někdo,kdo má s těmito značkami zkuenosti doporučit nebo zamítnout některou z výe uvedených? Myslim,e starline a febi mohu krtnout rovnou,ostatní značky my nic moc neříkaji.
Zdravim,budu měnit axiální tahla a čepy řízení,zatím jsem nael značky starline,febi,delphi a meyle,můe někdo,kdo má s těmito značkami zkuenosti doporučit nebo zamítnout některou z výe uvedených? Myslim,e starline a febi mohu krtnout rovnou,ostatní značky my nic moc neříkaji.
|
|
27.09.2013 17:34 -
|
2622158
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Delphi si taky krtni. Jejich čepy mi nevydrely cestu do Ostravy.
Delphi si taky krtni. Jejich čepy mi nevydrely cestu do Ostravy.
|
|
27.09.2013 18:05 -
|
2622161
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Zdravim,budu měnit axiální tahla a čepy řízení,zatím jsem nael značky starline,febi,delphi a meyle,můe někdo,kdo má s těmito značkami zkuenosti doporučit nebo zamítnout některou z výe uvedených? Myslim,e starline a febi mohu krtnout rovnou,ostatní značky my nic moc neříkaji.
třeba TRW,febi
třeba TRW,febi:nevim
|
|
27.09.2013 19:11 -
|
2622163
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
No,febi nedoporučuje jumep,vycházim z toho,co je v kelly u Boba.
No,febi nedoporučuje jumep,vycházim z toho,co je v kelly u Boba.:nevim
|
|
27.09.2013 19:19 -
|
2622165
|
|
Miklásek
|
|
|
...ja si ma febi napríklad nepamätám jedinú reklamáciu za ten rok a pol... Ale určite MOOG a Sidem, TRW. Meile som si kedysi kúpil tyčky stabilizátorov ete na Xsaru a kĺb sa mi vyklbol z puzdra asi po prvo kilometri... mono zlý kus...
...ja si ma febi napríklad nepamätám jedinú reklamáciu za ten rok a pol... Ale určite MOOG a Sidem, TRW. Meile som si kedysi kúpil tyčky stabilizátorov ete na Xsaru a kĺb sa mi vyklbol z puzdra asi po prvo kilometri... mono zlý kus...
|
|
27.09.2013 19:24 -
|
2622168
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Osvědčila se mi zn. LEMFÖRDER, Na trhu patří nejlepím. Podle mně na podvozek: Starline a Delphi - ani náhodou, Febi, TWR dobré (zhruba stejná kvalita), LEMFÖRDER asi nejlepí (ale cena - orientačně - kulák 380, čep řízení 450, táhlo řízení 470). TWR zhruba o 10-15% levnějí, Febi levnějí o 30-45%. Meile se prý podstatně zhorilo (neověřená informace).
Osvědčila se mi zn. LEMFÖRDER, Na trhu patří nejlepím. Podle mně na podvozek: Starline a Delphi - ani náhodou, Febi, TWR dobré (zhruba stejná kvalita), LEMFÖRDER asi nejlepí (ale cena - orientačně - kulák 380, čep řízení 450, táhlo řízení 470). TWR zhruba o 10-15% levnějí, Febi levnějí o 30-45%. Meile se prý podstatně zhorilo (neověřená informace).
|
|
27.09.2013 20:02 -
|
2622171
|
|
jruze
|
|
|
Mně větinou vozí MOOG a TRW
Mně větinou vozí MOOG a TRW;-)
|
|
27.09.2013 20:45 -
|
2622175
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak asi vyhraje zlatá střední cesta,febi,jetě jsem objevil značku ruvile,snad francouzi,koukal jsem na ceny kelly a Bob,je zajímavý cca. 50ti% rozdíl.Díky za vae reakce a názory.
Tak asi vyhraje zlatá střední cesta,febi,jetě jsem objevil značku ruvile,snad francouzi,koukal jsem na ceny kelly a Bob,je zajímavý cca. 50ti% rozdíl.Díky za vae reakce a názory.;-)
|
|
27.09.2013 20:54 -
|
2622176
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
čapy,tyčky stab,loiská a podobne..pouívam Meyle HD..s dôrazom na to HD, je to kontrukčne odolnejie, napr vačie gule v čapoch,materiál atd.. skúsenosti mám u na viacerých autách od P406,cez BXy,Xantiu po C5..výdr fajná ,filtre hocijaké ale povačine Mueller a bosch, nakupujem v automax hulin v čr, prijatelne ceny oproti slovenským
O prvovýrobe- Dayco pouívajú v autorizákoch ako orig remene a rozvody, kladky Ina/SKF (SKF sa robí na slovensku)
V základe značky ako QH (quinton hazel)/starline vydria čo majú (2roky beného pouívania..tzn 20-40 000km) a odídu, značky ako meyle s HD prívlastkom vydria 2-3x viac
Od TRW mám na C5 komplet nové strmene ,vpredu aj vzadu a spokojnos, sú novej kontrukcie z lepieho materiálu ktorý tak nekoroduje
čapy,tyčky stab,loiská a podobne..pouívam Meyle HD..s dôrazom na to HD, je to kontrukčne odolnejie, napr vačie gule v čapoch,materiál atd.. skúsenosti mám u na viacerých autách od P406,cez BXy,Xantiu po C5..výdr fajná ,filtre hocijaké ale povačine Mueller a bosch, nakupujem v automax hulin v čr, prijatelne ceny oproti slovenským
O prvovýrobe- Dayco pouívajú v autorizákoch ako orig remene a rozvody, kladky Ina/SKF (SKF sa robí na slovensku)
V základe značky ako QH (quinton hazel)/starline vydria čo majú (2roky beného pouívania..tzn 20-40 000km) a odídu, značky ako meyle s HD prívlastkom vydria 2-3x viac
Od TRW mám na C5 komplet nové strmene ,vpredu aj vzadu a spokojnos, sú novej kontrukcie z lepieho materiálu ktorý tak nekoroduje
|
|
| |
|
|